Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37201) #48525824 válasza Dio111 (#37198) üzenetére


#48525824
törölt tag

A félegyházi megoldás szimpatikus, ha nem térkőből lenne kirakva.

Ha évi 10 ezer kilométert bringáznál pesten, tudnád miért teljesen rossz az elszeparált bringaút, ajánlom Pupu írásait, ő közlek. mérnök, jobban bennevan ebben a témában. Azért írtam, hogy alapvetően nem nagyobb ráfordítás egy bringasáv, mint külön út építése, mert a Thökölyn a bringasáv egy-két helyzet kivételével az egyik leghasználhatóbb infra jelenleg pesten. Ott, ha elkülönített infrát szeretnél a bringásoknak, akkor a buszsáv meg is szűnhetne vagy a fákat kéne kivágni, belvárosi környezetben elég nehéz elkülönített infrát csinálni. De még így is veszélyesebb, mint a sáv, a legtöbb baleset is főleg a jobbrakanyarodó autó, kerékpár találkozásából van.

(#37202) Elemental


Elemental
addikt

Ha már itt vannak sokat tekerő bicajosok, plz adjatok már választ arra, hogy miért van az, hogy 10-ből 9 biciklis úgy kanyarodik ki a mellékutcából (neki van elsőbbségadási kötelezettsége) jobbra, hogy el sem néz balra, hogy esetleg jön-e valami. Nem egyszer volt már, hogy kitekert, nekem szemben jött autó, le kellett lassítanom, hogy elkerüljem a csattot. Egyszer ugye az van, hogy adjuk meg a kellő oldaltávolságot, meg vigyázzunk rájuk, máskor meg elférek én ott, kihajtok. Ezt minden ironikus felhang nélkül kérdezem, komolyan kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#37203) #48525824 válasza Elemental (#37202) üzenetére


#48525824
törölt tag

azt nem merném mondani, hogy mindegyik önkéntes öngyilkosjelölt, pedig kb. így tudnám őket csoportosítani.

(#37204) DigitXT válasza Lauda (#37195) üzenetére


DigitXT
félisten

Egykerekező vadállat... Az autós meg a tükröt nem használja.:DDD

(#37205) mephi666 válasza Elemental (#37202) üzenetére


mephi666
nagyúr

...nekem a legjobb az volt, amikor szemből érkező papa nem nézett se hátra, karját se lendítette és úgy elém kanyarodott bringával, hogy le kellett mennem a susnyásba, ne ütközzek neki :D bicajjal voltam én is, ha kocsival vagyok tuti neki a mentő... így csak 1-2 cifrát üvöltöttem neki, de észre se vette, ment tovább, mint a vakegér

ismerem amit mondasz: kocsival/biciklivel közlekedve ugyanúgy gyakran előfordul... nem tudom miért van: talán elbambulnak az emberek, vagy "úgyse jön senki"? :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37206) Elemental válasza mephi666 (#37205) üzenetére


Elemental
addikt

Talán az autósok között azért nincs annyi ilyen apró hülyeség, mert ha magát nem is, az autóját talán félti. A bicajosok meg úgy gondolják, hogy ők terminátorok :)
Ma meglepődtem, átengedtem a zebrán egy biciklist, és intett, hogy megköszönje. Általában azt szoktam meg, hogy meg sem várják mi a reakció, tekernek át úgy, hogy az orruk magasabban van, mint a fejük búbja :)
Tegnapin viszont valamiért nem lepődtem meg. 3 sávos út, én megyek a középsőben, biciklis teker a jobb szélen, egyszer csak kivágja a bal kezét, hátra sem néz, és bevág elém, mert ő balra akar kanyarodni. Fékeznem kellett, nem vészfék, de ha pl pont a rádiót nézem, vagy épp picit elbambulok, akkor csatt.

(#37207) Solad válasza Elemental (#37202) üzenetére


Solad
őstag

Azért mert ökrök. Ilyen egyszerű. Bár a 10-ből kilencet túlzónak érzem :)

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#37208) Gépötty


Gépötty
senior tag

Elsőre viccesnek tűnt, de aztán már nem.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#37209) Zozzant válasza Gépötty (#37208) üzenetére


Zozzant
addikt

Hát ez csoda hogy él, ahogy rátolta a műszerfalat...

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#37210) 8th válasza Lauda (#37195) üzenetére


8th
addikt

Ehhez mennyi mákos tésztát kell befalni? :DDD

(#37211) amargo válasza Elemental (#37202) üzenetére


amargo
addikt

Erre lehetne irni, hogy ha mar itt vannak sokat vezeto autosok, akkor miert nem lassitanak a zebranal, ha babakocsit latnak, inkabb kover gazzal meg athuznak? En is tudok ekkora butasagokat kerdezni..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#37212) negroo válasza Solad (#37200) üzenetére


negroo
aktív tag

Itt van ám próbléma dögivel, mert a mondani való nem cél csoportott céloztam meg, ahogy teszi a tv-é.:) Ez egy cikk, melyben a lényege, hogy a bringások körültekintően tolják a vasat, mert Ő nem érezheti mint a szerkesztő úr a véres friss haj szagát.:) Szóval tök mindegy hogy miben ülsz, ha a jog bünösöket védi. Több joga van, mint például a fagyálós úr aki a saját borrába töltötte bele. Kérdemén, hogy akkor az ékes írományomat melyik nép csoport részére közöljem és záró jelben bele bigyesztem, hogy most épp bringásoknak ment, de álltalában repeszes gránátót küldenék nekik, mert aki normális azt nem venném észre a tengelyem alatt.:) Már fentebb is írtam egy bringás meg fenyegetett ok nélkül, de hiába másik hónapban fekete zacsit kapott állam bácsítól.
Az együtt élésről úgy viziónáljam, ahogy az utasaim nézik, hogy izzadva elöttem teker 1 sávos úton én balagok utána, mert én bizza betartom a kressz oda vissza és morognak miért nem előzöm le. Én hiába hivatkozom az együtt élésről adok pásztór órákat is. Viszont több 100 ember szív olyan helyen ahol kerékpár bizza ki van tiltva. Én meg teljesen betartom, ha akkarnak változtatnak rajta én bizza ahogy Ő is én is leszarom a menetrendet. No meg van egy pár vidi felvételem bizza tekerősőkről, hogy milyen a biztonságos piroson át kellés. Én tuti oktatnám autósoknak is, hagy élvezzék, hogy megy át a zöldön és egy dzsipp fekszik a bukósisakján.:) De hagyuk ezt a rizsát az együtt élésről is, mert egy időben volt az a matrica, hogy faer autós és én a piros lámpánál kezdtem el vakarni róla és még neki állt feljebb. (erős fékezésre kényszerített) Mama meg védet, mely igazi anya tigris ként vetette rá.:) Azt látta mi egy igen jól össze szököt csapat vagyunk menekülőre fogta magát.:) MEg a másik, hogy egy aranyos sztori hóban. Jön a napszívot szöke matiz évessel és elém hajt és venné a kanyart csak hogy elém keresztbe állt, úgy hogy a faros buszommal csak a kézíféket húzva keresztbe én is. Ilyenkor nem esnek hanyat, de hátsó ülők is vették az adást. NEm kell mondanom, hogy az eleje neki csuszant a patkának. Taps vihar virágott be paszolom az öltözőbe. MAjd nehéz ki be csikicsukizás után türelmetlen duda a csajszitól mit bénázok elötte. Azt hittem puszi helyet leszoptam magam helyben sült pékárumat, de a fene megesz mikor ilyen barom miatt még a jogsimat is kockáztattam. Még egy aranyos kis esett, a mazsolák miatt kicsi 20 perc késés kivédve nagyobb havas uton nem letaposott havon 30 veszem a busszal és rám dúdál a mazsola, hogy csúszik papa óvatosan. Ki kiabálok, hogy én tudok is vezetni ne dudálgason.:) Ilyen kor a nagyobb kerekek miatt nem csúszik ki, mint a pehely sulyuak, de a letaposot havon csuszkálna de addigra eltakarítják, mert ilyenkor minden kocsika hegyen teljesíti a km hiányukat.:) A hegyen is kellet menni, mert a friss hó nem okozna gondot, ha a nyári gumisok nem tesztelnék arra, hogy nyári gumival nem érdemes fel menni. Azt 1 órás utat csinálnak a nagy érdeműnek. Mikor beszólok, hogy cigi szünet van itt és itt még engem basznak le jelentenek fel. Mondom nekik a nyári gumisok rendszámát mondanám, de mindig csak a munkás embert jelentik fel. Ki érti ezt.:) És ebbe a sok szöszenetben csak egy kettő bringás.:)

(#37213) Lauda válasza Gépötty (#37208) üzenetére


Lauda
félisten

Szerencsetlen sofor, remelem azert nem lett nagyobb baja. Ezert nem jok az europai vontatok, oke ez valami kamaz szeruseg lehetett, de a tobbi is ilyen, hogy ott a sofor elott 2 meterre a vege es nincs ami felfogja az utkozest, mert a motor meg alattad. Az amerikai dogoknel meg ott van elotted meg 6 meter legalabb motorostul. :D

(#37214) 8th válasza Lauda (#37213) üzenetére


8th
addikt

2,5 nagyon max. 3méter az a 6 de értjük a lényeget. ;]

(#37215) Lauda válasza 8th (#37214) üzenetére


Lauda
félisten

Tuloztam kicsit, hatha bejon. ;] Annyibol mindenkepp jobb, hogy az europaihoz kepest, meg ott van elotted a motor meg az osszes cullang. Volt multkor az a tomegkarambol, osszecsuszott egy rakas kamion. Na ott csak az mentette meg a soforok eletet, hogy ilyen gepben ultek, az europai vontatokban nagy resze elpatkolt volna. Ott meg romma tort/eltunt az eleje, a soforok meg joreszt sertetlenul kiszalltak. ;)

[ Szerkesztve ]

(#37216) mezis válasza Lauda (#37215) üzenetére


mezis
nagyúr

Csak halkan megkérdezem: Nem lehet nagyobb (biztonságosabb) követési távolságot tartani egy rövidebb elejű kamion vontatóval ? :U :F ;]

mezis

(#37217) bitpork válasza mezis (#37216) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

És fosszanak meg minket az ilyen kárörvendésre okot adó helyzetekről? :U Milyen világ lenne az?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#37218) brd válasza negroo (#37212) üzenetére


brd
nagyúr

Te szívtál valamit? Beszédben is így tolod? Jó arc lehetsz. ;]

mezis: Lehetne, de sokat nem segít, a (szabad)levegő nem helyettesíti a gyűrődőzónát.

The only real valuable thing is intuition.

(#37219) Solad válasza negroo (#37212) üzenetére


Solad
őstag

Bocsi, de ezen nem tudom végighámozni magam :(

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#37220) raczger


raczger
őstag

Ha már témánál vagyunk ;] Ma itt láttam bringázni egy nagyon hétvégi bringást, először nem hittem a szememnek, ez a rész még így simán autóval se a legjobb, külsőben teherautók/buszok, belül ott a betonfal egyből, jó esetben meghagyják a sávod teljes széltében.

Ha nem lett volna forgalom, biztosan lelassítok és megkérdezem mit akar itt, merthogy 5 méterrel jobbra van a bicikliút. Igaz, az is olyan amilyen, de montival és azzal a sebességgel amivel ment (lassan), járható.

Autó vs bicikli téma is fel van fújva, mindkét oldalt a kis százalékról készülnek a sztereotípiák, az igazság az, hogy a többség normálisan közlekedik, de elég, ha 100-ból 1 hülye, naponta több ezer közlekedővel is találkozol, így egy-egy alkalommal is kiborul már ennyitől is az ember. Én is láttam mindkét oldalról olyan húzásokat... Csak a bosszantó az, hogy azért autóval nagyobb a felelősség, bringásként hamar komoly veszélyhelyzetbe kerülhetsz. Én amikor tehetem, kerülöm is az utakat, hegyen, terepen amúgy is jobb bringázni, ha meg autóval megyek, akkor senki sem akar már letolni az útról :)

Viszont annyi biztos, hogy aki rendszeresen bringázik és vezet autót, abból válik igazán jó közlekedő, több nézőpontból is látja a helyzeteket, kevésbé fog hülyeséget csinálni.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#37221) Kolondrum válasza raczger (#37220) üzenetére

Endrén is szoktak pismány abc, ref gimi ahol kint van a nekik is behajtani tilos. Egyik sem ad értelmes választ miért. A piroson átkerekező nőnek is mondom színvak vagy rád nem vonatkozik a piros ***** !
Újtelep után sziget megvan? Megállt egy autó az sáv kellős közepén. Beértem, nem értettem mi a baj, majd rájöttem. Az eper. Ő sem felejt el úgy érzem.

Linkhez: Rossz a bicaj út azért mennek a főúton. Kora reggel nem gáz, azt mondják páran. :DD Volt akit kivett már a rendőr amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#37222) tibcsiworld


tibcsiworld
aktív tag

Huh. Jó kis vita volt itt!

Szerintem az általánosítások mellett kimaradt nagyon sok fontos dolog!

Alapvetőleg az autós és biciklis társadalom felosztását (legalább nagyjából). Igazából ugyanazok a kategóriák szerintem!

van az agresszív és a nyugodt

a nyári alkalmi "ügyeskék" / a rutinosak-tapasztaltak!

1 dolgot felejt el sok ember! Amíg az autós társadalom nagyon nagy része télen is autózik, addig a biciklis társadalom télen nem igazán!

A biciklisek kijönnek (és a motorosokat is ide sorolom) tavasszal az útra!:
1. 6 hónapja nem ült biciklin!
2. az autósak is meg kell szoknia, hogy a hóbuckán kívül mást is kerülgetnie kell, ami mozog is. Néha nem is akárhogy!

(#37223) raczger válasza Kolondrum (#37221) üzenetére


raczger
őstag

Tudom, azokon a részeken szoktam látni, de itt külterületen talán először. Úgy 10 éve mehettem utoljára arra bringán, akkor még lehetett, már akkor sem éreztem magam ott biztonságban, azóta kerülöm is.

Hát igen, most az eper árulás is teremt néha helyzeteket az biztos:)

Még egy szösszenet a mai napból, itt mentem Bp felé, kerülgetem a rühes úthibákat és hopp, előttem a belső sávban kb 5 katona, mondom wtf mi az anyátokat kerestek ott? Valaki hátulról beléjük koccant, de hogy ezt minek a szembejövő sáv belső sávjában kell kitárgyalni? Háromszög persze nem volt sehol.

Ja és Leányfalun is volt egy fura baleset, olyan pozícióban állt az út szélén/kerítésben a két autó, hogy elképzelni se tudom hogyan mentek össze. Esetleg egyik a másikat ki akarta direkt lökni GTA stílusban.

Szerk: sem az opel, sem a motor nem ismerős, de nem is hallottam róla, pedig szoktam tudni mi hol történik

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#37224) Kolondrum válasza raczger (#37223) üzenetére

Jaja az S kanyarban valaki lebontotta a kerítést. Ma megint volt itt baleset. Talán szoktad látni a piros hilti feliratú opelt. Valaki lebontotta. Állítólag L.falun a CBA előtt is volt pár napja. Van a környéken egy bazi nagy sárga fekete mintás motor (goldwing?), kijött elé a BMW. Csinált benne egy "kisebb" kárt.

Ref giminél az a gödör ami a lámpánál van katasztrófa...

Elég frissek, főleg az opelos. Épp vitték el a roncsokat. Mesélte ismerős.
Az útonálló étteremnél is vannak meglepik amikor ő pest felé visszafordul, vagy simán kijön. Páran jártak már pórul.

[ Szerkesztve ]

(#37225) Kolondrum válasza raczger (#37223) üzenetére

Nem tudod mikor indul az automata trafi CBA-nál? Erősen érdekel.

(#37226) IreN!CuS válasza Kolondrum (#37225) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Legrosszabb helyre rakják , érdemi értelme nem lesz , még nagyon pénzbehajtásra sem jó.
Viszont én úgy tudom lesz egy endre elején ( tahi felől ) valahol az első lámpa környékén , az már érdekesebb téma.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#37227) raczger válasza Kolondrum (#37225) üzenetére


raczger
őstag

Nem, de az valóban nem lesz a legjobb hely pénzbehajtás szempontjából. Max ha a pirosért is büntet.

(#37226) IreN!CuS: Az már izgalmasabb, a dombról lefelé mindenki begyorsul :)

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#37228) Kolondrum válasza raczger (#37227) üzenetére

CBA- nál nem jellemző a piroson átszágoldás. Én másban látom ott a kaszálást. Pl reggel hajnalba ki megy ott gyök2-vel? Én fogok. Meg nekem kicsit kavar a kresz azon része hol miként lehet előre menni a pirosnál. Ha dugó van a mol kúttol végig elmegyek mellettük.

(#37229) IreN!CuS válasza raczger (#37227) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Főleg ,hogy a sok nímand a szentlászlói lámpánál már átsorol mondván a külső megszűnik a sparnál , így ott van/volt lehetőség kicsit előrébb jutni.
De lesz még egy a kisoroszi révnél is az egyenesben az sem rossz hely mert ritkán látok ott bárkit is 50el menni :)

SymbianOS : nyilván ez is 67-re vagy mennyire lesz állítva aki afelett megy fizessen is még hajnalban is , viszont amit írtál a pirosnál előre gurulás a lekanyarodóba megszűnik :) Úgy is dugó generálására jó az az egész kereszteződés a mostani lámpabeállítások mellett szóval annyira nem oszt vagy szoroz.

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#37230) Kolondrum válasza IreN!CuS (#37229) üzenetére

A 67 nekem óra szerint 75 táján van, az nem gázos.

(#37231) mephi666


mephi666
nagyúr

ez azért vicces :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37232) Lauda válasza mephi666 (#37231) üzenetére


Lauda
félisten

Katasztrofa. :DDD

SymbianOS Meg nekem kicsit kavar a kresz azon része hol miként lehet előre menni a pirosnál.

Pontosan mi az ami zavar ebben? ;)

(#37233) Kolondrum válasza Lauda (#37232) üzenetére

Hátt őő ha 200m hosszú a sor és elől piros én elindulok bizony. :DD Közbe lehet tőlem helikopter leszálló is. Ez az emlegetett CBA előtti részen igaz.

(#37234) Zozzant válasza mephi666 (#37231) üzenetére


Zozzant
addikt

Rosszul emlékszik az egyik kommentelő, nem a tükröt viszi el MrBean hanem a kis lakatot, amivel a kocsit zárta.:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#37235) Lauda válasza Kolondrum (#37233) üzenetére


Lauda
félisten

Szabalyos, mert nincsen semmilyen tavolsag megadva, hogy mennyit sorolhatsz elore.

(12)227 Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.

:)

(#37236) mephi666 válasza Zozzant (#37234) üzenetére


mephi666
nagyúr

jaja :D azért egy tankot nem észrevenni elég morbid... szerencsére csak a yaris járta meg az esetet, rosszabbul is járhatott volna a sofőr

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37237) mezis válasza mephi666 (#37231) üzenetére


mezis
nagyúr

Figyelembe kell vanni, hogy ez egy "lopakodó" típusú tank volt. Terepszínűre mázolt.
Szerintem a közúti forgalomban való részvételhez sárga színű láthatósági mellényt kellene viselnie. (Méret: XXXXXXXXXXXXL :DDD )

mezis

(#37238) mephi666 válasza mezis (#37237) üzenetére


mephi666
nagyúr

...ja meg valószínűleg éppen elektromos üzemben volt a hibrid meghajtás, hogy még csöndesebben surranjon... ráadásként a talpán meg szőrös mamusz volt :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#37239) TaaT


TaaT
veterán

Nem tudom volt-e már, azért bedobom. :) [link]

Give them hell Ukraine!

(#37240) Kolondrum válasza TaaT (#37239) üzenetére

Miért megy be olyan szűk helyre? Jah utána lekaszálta. Ehh!

[ Szerkesztve ]

(#37241) Lauda válasza TaaT (#37239) üzenetére


Lauda
félisten

Ezert ott lesittelik lazan. Legalabbis nagyon remelem.

(#37242) TaaT válasza Lauda (#37241) üzenetére


TaaT
veterán

Ott már az ittas vezetésért is böri jár, nem is kell hozzá balesetet okozni.

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#37243) Lauda válasza TaaT (#37242) üzenetére


Lauda
félisten

Nagyon helyes! :K

(#37244) Bati0501 válasza TaaT (#37242) üzenetére


Bati0501
őstag

Amcsiban nem lehet bizonyos ezrelékig vezetni?

(#37245) Lauda válasza Bati0501 (#37244) üzenetére


Lauda
félisten

Allamonkent eltero, van ahol nulla, mashol engedelyezik. Ugy tudom szovetsegileg korlatoztak regebben 0.8-ra a maximumot, efelett egyik allamban sem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#37246) mezis válasza Bati0501 (#37244) üzenetére


mezis
nagyúr

Úgy hallottam, ha az utastérben nyitott alkoholos üveg, palack, doboz van, akkor a pilótát úgy kezelik, mintha merev részeg lenne.

mezis

(#37247) Bati0501


Bati0501
őstag

Értem,köszi.

(#37248) Solad válasza mezis (#37246) üzenetére


Solad
őstag

Én is láttam a Dumb és Dumbert, de na :D

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#37249) TaaT válasza Solad (#37248) üzenetére


TaaT
veterán

:DD :C

Give them hell Ukraine!

(#37250) 8th


8th
addikt

Hamm bekaplak. Mindig csak ezek a kétkerekűek. ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.