Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36051) Gépötty válasza nemcso (#36045) üzenetére


Gépötty
senior tag

Dehogy van elsőbbsége! Mivel nincs macisajtja, bizony a jobbról érkezőt el kell engednie annak, aki egyenesen menne tovább.
Már mentek bele itt jobbról valakibe (figyelem, egy szaros mosó parkolója!), és mivel nincs elsőbbségadás-táblája a jobbról érkezőnek, bizony az egyenesen haladónak ki kellett volna engedni. Szopóág, pedig elvben tényleg logikus lenne, hogy aki egyenesen megy, annak ne kelljen külön figyelni azokra, akik becsatlakoznának oldalról, de van az az élethelyzet, ahol problémás lenne ezt megítélni. Itt a jobbról érkezőnek teljesen logikusan elsőbbséget kellene adnia, de a fenti elven azon az úton közlekedve is tök természetes, hogy aki neki balról jön, az várjon (oda is kell figyelni, elég jó betétlapszerző hely, a kutya nem nézi a táblákat).

[ Szerkesztve ]

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36052) Lauda válasza nemcso (#36045) üzenetére


Lauda
félisten

Amirol te beszelsz, az a szembol erkezoknel van

Bekanyarodás

(5)210 Elsőbbséget kell adni, ha a 28. § (2) bekezdésében foglaltakból más nem következik

c)212 balra bekanyarodó járművel

ca) az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó vagy jobbra bekanyarodó jármű,

részére.

Gépötty Nekem is C Corsam van, csak kepletesen irtam, hogy 2.0 turbo egy akkora kasztniba. :DD

(#36053) nemcso válasza Gépötty (#36051) üzenetére


nemcso
senior tag

Ja, igazatok van : "Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása", ebből, pedíg következik az útkereszteződésekre érvényes jobbkéz-szabály.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#36054) Moleman válasza Nkboy (#36049) üzenetére


Moleman
addikt

Én is ezt venném alapul. A kanyarodási szabály akkor szokott aktuális lenni, ha egymással szemben érkeznek az autósok, ott pedig a jobbra kanyarodó sosincs útban az egyenesen jövőnek.

(#36039) razzorr
Egyetértek, egy időben én is sokat bicikliztem a belvárosban, és nem egyszer volt biztonságosabb a járda és a zebra, mint az út. Persze vigyáztam a gyalogosokra, lassan mentem. Hülyeségnek tartom, hogy le kellene szállni, ha akarok, tudok öttel tekerni, ha meg leszállok, kétszer annyi helyet foglalok.
Egyszer viszont csináltam én is hülyeséget, kb 6 éve az Ajtósi aluljáróból jöttem ki 30-cal, éjszaka. Jobbról jött egy Astra, betéptem az első féket és 1.5 méteren belül megálltam, persze a vázzal összegabalyodva, a földön, de még a zebra előtt. Az Astrás is ügyes volt, megállt a zebra előtt, akkor sem ütött volna el, ha nem tudok megállni. Nyilván én kértem bocsánatot, kedves volt, megállt megkérdezni, hogy mennyire törtem össze magam. :) Olcsón megúsztam, megérte az eset, azóta sokkal jobban figyelek az elsőbbségi helyzetekre, autóval is.

(#36055) Lauda válasza Moleman (#36054) üzenetére


Lauda
félisten

Nem teljesen egyertelmu a gyalogos atkelohely vs kerekparos esete, mert a jogszabaly nem irja azt le sehol, hogy a gyalogos atkelohelyen csak gyalogosok kozlekedhetnek, mitobb a gyalogos atkelohelyen szabalyosan megfordulhatsz szgk-val. A kresz 54-es paragrafusara hivatkoznak a hivatalok, hogy abban az van leirva, hogy

(4)346 Kerékpárral
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.

ebbol elviekben az kovetkezik, hogy ha keresztezed az uttestet, akkor le kell szallnod rola es ugy kell attolnod a kerekpart. Ez alol akkor van kivetel, mikor az uttestet kerekparut/gyalog es kerekparut keresztezi, mert akkor nem kell leszallni a bringarol.

TaaT :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36056) TaaT


TaaT
veterán

Like a Boss :D

Give them hell Ukraine!

(#36057) Sotho


Sotho
őstag

Kösz a válaszokat. :R

(#36058) kalmanchris válasza Dluinet (#36050) üzenetére


kalmanchris
tag

Már érdemes volt felnizni az oldalra :R

(#36059) Gépötty válasza TaaT (#36056) üzenetére


Gépötty
senior tag

Én is inkább vennék Lambót, 'szom se fog kétszázat fizetni óránként! :D

Ezt nézzétek meg, hátha érdekes lehet. Nekem még nem volt időm belerágni, de ha arról szól, amit sugall, akkor nem rossz kezdeményezés.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36060) Moleman


Moleman
addikt

(#36061) TaaT


TaaT
veterán

Give them hell Ukraine!

(#36062) Lauda válasza TaaT (#36061) üzenetére


Lauda
félisten

Ez mit csinalt ott? :DD

(#36063) TaaT válasza Lauda (#36062) üzenetére


TaaT
veterán

Valszeg beparkolt. :)

Give them hell Ukraine!

(#36064) Möhe válasza TaaT (#36061) üzenetére


Möhe
addikt

izgalmas lesz kijönni onnan :D

(#36065) Gépötty válasza TaaT (#36061) üzenetére


Gépötty
senior tag

Kicsit halszálkába kellett volna tenni :)
(Szerintem éppen megfordult, de poénnak jó)

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36066) philoxenia válasza Möhe (#36064) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Majdnem a kereszteződésben áll.....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#36067) mephi666 válasza razzorr (#36039) üzenetére


mephi666
nagyúr

erről a "kerékpárral a zebrán" témáról jókat beszélgettünk anno oktatómmal forgalmi órákon cigiszünetekben... arra jutottunk, hogy lámpa nélküli zebrán, vagy olyan helyen, ahol egyszerre van a zebrának és az oda kanyarodónak telizöld, ott le KELLjen szállni, mert úgy biztonságos (roppant bosszantó, ha a holttérben érkezik a biciklis 20-30as tempóval, majd hajt is át és simán elvághatja figyelmetlenebb autós ...persze a biciklis jönne ki belőle rosszul, de akkor se lenne jó bárkit elcsapni) ...viszont van sok hely, ahol a piros lámpa minden irányból megállítja az autósokat a zebra zöldje alatt: itt simán mehetne a biciklis leszállás nélkül úgy, hogy nem veszélyezteti a gyalogosokat... csak hát ez bonyolítana a szabályokon: túl sok lenne sok ember értelmi képességeihez, ezért egyszerűbb mindenhol tiltani a biciklizést :( hozzáteszem: itt én is renitenskedni szoktam biciklivel a zebrán (mindkét irányban jól belátható az út... inkább olyan fordul elő gyakran, hogy piroson áthajtó autós miatt nem indul meg a nép a zebrán... csomóan fullpiroson hajtanak át, amikor már zöld van a zebrán... hetente kb 10szer járok itt és minden héten 2-3 ilyen előfordul... pedig nem egy gyalogosbarát ez a zebra: mire biciklivel átérek a zöldön, már villog a lámpa és 2 zöld közt van vagy 2 perc)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36068) Lauda válasza mephi666 (#36067) üzenetére


Lauda
félisten

túl sok lenne sok ember értelmi képességeihez,

Sajnos ez igy van. En mar alapbol azt sem ertem, miert kell egy embernek megmondani, hogy ne menjen at szazzal a zebran kerekparral. Meg hogy korul kell nezni a vasuti atjaron valo athajtas elott. Ezeknek szerintem alapbol jonni kene az embernek. Meg azt miert kell kiirni, hogy ne nyulj be a medvehez? Ki az a nem normalis, aki amugy benyulna? :W

(#36069) Dluinet válasza Lauda (#36068) üzenetére


Dluinet
nagyúr

van aki nem rendelkezik normális veszélyérzettel

ezek másznak fel mindenhova biztonsági felszerelés nélkül, vagy ugrálnak le mindenhonnan

nélkülük nem lenne fail compilation a youtube-on

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#36070) brd válasza Lauda (#36068) üzenetére


brd
nagyúr

Ez a társadalom általános elbutításának és a civilizációnak az eredménye. Az ilyenek korábban simán kihaltak. Így viszont olyan emberek is életben tudnak maradni, akik egyébként életképtelenek lennének. Nem vagyok érzéketlen, de igazából ez a természet rendje, és az ember ez ellen tesz. Persze lehetne azon filozofálni, milyen mértékben érzik ezt a tevékenységet a gondolkodó emberek jogosnak, de ez nem ennek a topicnak a témája.

The only real valuable thing is intuition.

(#36071) Sotho válasza brd (#36070) üzenetére


Sotho
őstag

Természet rendje? Mondj már egy állatfajt ami ha minimálisan is, de át tudja alakítani a környezetét akkor annak vonatkoztatásában nem tesz nagy ívben a természetre!

(#36072) brd válasza Sotho (#36071) üzenetére


brd
nagyúr

Hmmm? Hogy jön ez az önállóan életképtelen egyedek életben tartásához?

The only real valuable thing is intuition.

(#36073) philoxenia válasza brd (#36072) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Hangyák? Termeszek? Méhek?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#36074) Lauda


Lauda
félisten

Ez se vezetne tobbet kamiont ha rajtam mulna: [link] :W

---------------------

[link] :C

[ Szerkesztve ]

(#36075) brd válasza philoxenia (#36073) üzenetére


brd
nagyúr

Régen: "felnőtt" ember benyúl a medvéhez, medve letépi a karját, elvérzik, meghal. Most: kiírva, hogy ne nyúlkálj a medvéhez, a hülyébbje mégis benyúl, megmentik, fél kézzel tovább él. (Még1x: nem mondom, hogy ez egyértelműen baj, nem vagyok szívtelen, de ezért vagyunk több, mint 7 milliárdan, és egyre több a hülye közte.) Persze az ember is a természet része, így lehet mondani, hogy ez is a természet rendje, csak így egyre közelebb és közelebb vagyunk az Idiocracy c. film valóságához.

The only real valuable thing is intuition.

(#36076) philoxenia válasza brd (#36075) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Egyszerűen mások az evolúciós előnyök. Régen: minimális étellel túlélt, nagyon lassú anyagcsere előny. Ma: rettenetesen gyors anyagcsere, napi ötezer kalória elégetése, nem hízik el előny...
De hasonló párokból rengeteget lehetne hozni...
Persze van kompenzáció is. Míg az egyik irányból túlél, mert sokat keres, más irányból meghal, mert felcsavarodik a fára egy gyors kocsival. Persze a gének túlélése megint más, hiszen Európa népességének túlnyomó részét tucatnyi ember utódai alkotják... Az eszmék túlélése ismét más aspektus, hiszen Hitler sokáig emlékezetes marad, míg esetleg egy nagyon jó ember, teljesen emberbarát filozófiával akár a saját generációjában is kevéssé ismert.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#36077) Calogero


Calogero
addikt

Ezt vajon hogy hozta össze: [link] :F

(#36078) TaaT válasza Calogero (#36077) üzenetére


TaaT
veterán

Erre gondolsz? [link]

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#36079) Calogero válasza TaaT (#36078) üzenetére


Calogero
addikt

Most már tudom

A Segner-tér felé tartott a nyergesvontató, amikor egy személyautó elsőbbséget kívánt adni egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak így lassított. Ebben a szituációban a kamion vezetője - az ütközés elkerülése végett - félre rántotta a kormányt, amely következtében egy póznának csapódott.

(#36080) mezis válasza Calogero (#36079) üzenetére


mezis
nagyúr

"....egy személyautó elsőbbséget kívánt adni egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak így lassított. Ebben a szituációban a kamion vezetője - az ütközés elkerülése végett - félre rántotta a kormányt, amely következtében egy póznának csapódott. "

A követési távolság az rendben volt. :U

mezis

(#36081) Dluinet válasza Lauda (#36068) üzenetére


Dluinet
nagyúr

itt egy példa

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#36082) Lauda válasza Dluinet (#36081) üzenetére


Lauda
félisten

No komment. :W Emlekszem olyan esetre is, mikor az opelos no azt nyilatkozta a vonattal tortent utkozes soran, latta hogy jon a vonat, de azt hitte, meg ater. :W Mert ha megvarja mig elmegy a szerelveny, akkor mi van? Nem normalis eskuszom. Latja, hogy jon egy vonat es meg megprobal elotte atmenni, ezzel max 30 masodpercet nyert volna es kockara tette az eletet. Szerencsejere csak az auto hatuljat kapta el a mozdony, igy a vezeto aprobb serulesekkel meguszta. Egyebkent szerintem a videon lathato emberkek is abban remenykedhettek, hogy meg aternek elotte, latva az auto sebesseget. Vagy valami szer hatasa alatt voltak es kiesett nekik a vonat kurtje, a piros, felvaltva villogo fenyjelzes..... :U Es persze mindenfele hang es fenyjelzestol eltekintve, nem hajtok at vasuti atjaron korulnezes nelkul, mert a fenyjelzes is meghibasodhat/a sorompo kezelo is lehet rosszul stb, az a lenyeg, hogy egeszben aterjek. Szerintem ez a legfontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#36083) Gépötty válasza Dluinet (#36081) üzenetére


Gépötty
senior tag

Aztarohadt... :Y
Épp azt akartam írni, hogy ez a mai erős válogatás lett, de te nyertél.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36084) TaaT válasza Gépötty (#36083) üzenetére


TaaT
veterán

Tényleg durva válogatás. :)

Give them hell Ukraine!

(#36085) Moleman válasza Gépötty (#36083) üzenetére


Moleman
addikt

Ez az orosz válogatás tényleg durva, sok hülye ember sok ártatlannak okozott brutális kárt.

A Camry-t illetően a Tajgetosz-elméletet erősítem, ők legalább csak magukban tettek kárt, a tehervonat meg legalább nem annyira nehezen pótolható, mint egy kisember magántulajdona. Ennyire hülye nem lehet véletlenül az ember, biztos vagyok benne, hogy ő alapjáraton hülye volt. Aki meg beült mellé, ismerte, tudnia kellett róla, hogy hülye. Ez ugyanaz, mint amit az ittas vezetésnél megbeszéltünk, utasként sem szabad kockázatot vállalni.

[ Szerkesztve ]

(#36086) brd válasza philoxenia (#36076) üzenetére


brd
nagyúr

Igen, de a testi épség megőrzésének hiánya milyen evolúciós előnyökkel fog járni bármikor is?

The only real valuable thing is intuition.

(#36087) philoxenia válasza brd (#36086) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az emberiség csoportban élő faj, a csoport vesz részt az evolúcióban. Nem előny a testi épség hiánya természetesen egy egyednél, de a csoport segítségével nem is hátrány, a testi életképtelenség ellenére a csoportnak hasznosságra a legjobb példa Stephen Hawking . Anno Spártát sem helyezte már Athén elé a Tajgetosz.... :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#36088) mephi666


mephi666
nagyúr

tőle simán lehetne tanulni egyeseknek, hol is kell átkelni az úttesten :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36089) Lauda válasza mephi666 (#36088) üzenetére


Lauda
félisten

Biztos nem volt piros?? :W :DDD

A multkor hallgatom az anyuka tanitja a gyerkocot atkelni az uttesten. Allunk a pirosnal, mikor zoldre valt, mondja a gyereknek, akkor mehetunk? Gyerek bologat. Anyuka, miert mehetunk most? Gyerek => mert zold a lampa. :W Hat a francokat! Tessek arra tanitani, hogy azert mehet at, mert nem jon senki, meg ha zold a lampa akkor is. Nezzen korul. :W

(#36090) mephi666 válasza Lauda (#36089) üzenetére


mephi666
nagyúr

néztem én is, de nem látszódik rendesen a képen :D ha piros volt, akkor azonnali hatállyal levágni!!! :DDD ...ha meg zöld, akkor karácsonyig hizlalni még kicsit (szép nagy példány, lehetne lakomát csapni belőle)

ez meg most volt a hírekben, de korábban történt :DDD szerencsére senkinek nem lett baja és anyagi kár sincs... durva, mert oda-vissza végigjárta a várost és az egyik legszűkebb/legforgalmasabb helyen tette le a gépet...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36091) Lauda válasza mephi666 (#36090) üzenetére


Lauda
félisten

Meg utast is vett fel, eszmeletlen! :C

(#36092) mephi666 válasza Lauda (#36091) üzenetére


mephi666
nagyúr

nem tudom, hogy ezen az útvonalon ment-e végig, mert ez a legrövidebb, de ez is majdnem 10km :DDD (azt se tudom, hogy a tesco-ig bement-e és ott fordult meg... vagy a körforgalomban, amit mutattak)

ui: történnek itt dolgok... megszöktek az oroszlánok, csőtörés volt, ami miatt fél napig sok helyen alig, vagy nem is volt víz... meg ez a buszos dolog :DDD

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36093) TaaT


TaaT
veterán

Most volt a hírekben hogy egy 12éves gyerek úgy szaladt át az úttesten hogy közben az anyjával beszélt mobilon, természetesen elütötték. :W

Give them hell Ukraine!

(#36094) AMD Power válasza Gépötty (#36083) üzenetére


AMD Power
titán

Ezek a ruszkik... katasztrofálisak.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36095) Zozzant


Zozzant
addikt

Szekszárd, gázolás :(((

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#36096) Logeeen


Logeeen
senior tag

Miért úgy kell előzni a kamiont sötétben, hogy ott vagyunk majdnem előtte már?

90-ről satu 30-ra, meg folyamatos duda, a kamion is, erre még ő van felháborodva!

Centiken múlott, akár az életünk is...

#Xiaomi 13T#

(#36097) Lauda válasza Zozzant (#36095) üzenetére


Lauda
félisten

Gyanitom korulnezes nuku. :W Mindket iranybol jol belathato. Bmw-s meg kocsog. :U

(#36098) Moleman válasza Lauda (#36097) üzenetére


Moleman
addikt

:K
Nyilván azért vett egy 1600 kilós autót az összes közül a leggyengébb, 163 lovas motorral, mert idős néniket akart száguldozva elütni... (Kis lapos kipufogó, 520d.)

(#36099) mephi666


mephi666
nagyúr

jövök reggel külsőben, előttem valami vadparaszt, állunk lámpánál, belsőben elől személyautó, mögötte 2 motoros, majd egy kombi... indulunk, belsőben első személyautó elhúz, mögötte motorosok libasorba rendeződnek, majd követi őket szorosan a kombi... belsőből előttem levő indexel, aztán teszi át úgy a gépet a belsőbe, hogy a motorosok már befelé húzódtak teljesen a záróvonal mellé, kombis meg ráfeküdt a dudára... nem sok híja, hogy nem vitte el a kombis elejét, vagy lökte fel a motorosokat, akik szerintem joggal tartózkodtak először a sáv jobb szélén... tartottam rendes követési távolságot, ahogy szoktam, megtehette volna, hogy kicsit lassít, elengedi a kombist és átsorol, mert lett volna még 300-400 métere rá, de nem... neki ott kellett sávot váltani, akár vér árán is (ami szerencsére nem következett be)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36100) Promi


Promi
aktív tag

Nem tudom tegnap mi volta levegőbe, de én is sok barommal találkoztam az úton, pedig csak a városba kerültem egyet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.