Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36951) razzorr válasza Lauda (#36949) üzenetére


razzorr
őstag

Nem egy konkrét helyet mondtam,ahol vizsga nélkül lehetne jogsit szerezni,hanem úgy nagy általánosságban amiről szól az egész vezetési tanfolyam mizéria. Beballag az illető tizenévesen,kicsengeti a 100-ast a szülő vagy mennyibe kerül manapság és garantáltan megkapja a jogsit, ha nem elsőre akkor 2-3-4...oly mindegy,hiszen előbb-utóbb úgyis meg lesz neki és bármennyire is hülye és látszólag totál alkalmatlan agyilag, meg fogja kapni.
Most komolyan te hallottál már olyat,hogy valaki elkezdte a tanfolyamot, befizette a rengetegpénzt jött a kresz,egü,anno rutin majd forgalom és a sok pénz befizetése ellenére úgy megbuktatták,hogy soha nem kapott jogsit? Szerintem ilyen még nem volt.

noklika:amúgy teljesen egyetértek veled,mindegy hogy hol üt el bárki és mivel,attól hogy a kórházban fekszel és elsőbbséged volt,nem vagy előrébb.

Nekem csak az a fura,hogy valamiért mindig és mindenhol a kerékpáros a hibás. Ez olyan felelősség áthárítás, őt könnyebb szidni és okolni mindenért,de akinek egy fegyver azaz autó van a kezében,soha sem lehet hibás.

Nekem főleg az idiótákkal van a bajom az utakon,mindegy mivel közlekedik,de azért ez már kicsit sok,hogy úton-útfélen mindenki a biciklist szidja,önkritika meg nulla. Ez az én bajom.

(#36952) Sotho válasza razzorr (#36951) üzenetére


Sotho
őstag

De van valami max próbálkozások száma aztán megy páv-ra vagy ilyesmi, btw ismimet 4x vágták el aztán 5.-re meglett neki. Nyugodt, kiegyensúlyozott vezető lett belőle. Hozzáállással van itten baj, pl gyalogosként kurva kellemetlen ha egy kanyarodó jármű nem áll meg csak lassan gurulva enged át a zebrán miközben centikre megközelít így jelezve felég hogy takarodj már a picsába, autóban ülve le sem szarják hogy adott esetben milyen kellemetlen lehet ez a másik félnek. Szóval apróságokkal bsszák fel az emberek egymást az úton miközben másodperceket nyernek vele ezért lesz jó a közhangulat, egyszer integettem egy szépen középre parkolósnak hogy álljon már hátrébb az első válasz amit kaptam a : Mi a probléma? -volt. :U

[ Szerkesztve ]

(#36953) Lauda válasza Elemental (#36950) üzenetére


Lauda
félisten

Teljes mertekben egyetertek. En is igy kozlekedem. Elsosorban magamra vigyazom, mert en vagyok a legfontosabb. Sajna az emberek nagy resze nem igy kozlekedik, ezert nekunk kell figyelni, vigyazni orajuk is.

razzorr A jogositvany megszerzesekor a kozlekedesi ismereteid es a jarmukezelesed nezik es hogy kepes vagy-e akar egy minimum szinten elkozlekedni a forgalomban. Ugy tudom sehol a vilagon nem vizsgaljak azt, hogy hulye vagy-e. Americaban pl a szulo siman tanithatja a gyereket a sajat autoval. Aztan elmegy, jelentkezik, hogy szeretne jogsit. Ekkor kap egy kis fuzetecsket, abbol megtanulja azt a csekely szamu szabalyt ami ott van. Bemegy, kitolt egy tesztet, majd a sajat autoval pl elmennek egy kort vezetni a vizsgaztatoval. Ha megfelelt, mar ott megkapja a jogsit. Ezek a dolgok allamonkent elternek persze, de nincs agyonbonyilitva. Megis elkozlekednek szepen az utakon es vigyaznak egymasra. Tudod miert? Amit mar beszeltunk joparszor. Hogy van felelemerzetuk, nehogy a masiknak kart okozzanak vagy serulest. Ez belejuk nevelodik. Persze a torvenyeik is olyanok, hogy sittre vagnak egy perc alatt es ha pl elutsz valakit, de akkor semmi baja, 5 ev mulva meg elojon egy gerinc problemaja es megallapitjak, hogy amiatt a baleset miatt van, akkor eleted vegeig fizethetsz karteritest meg eletjaradekot. Szoval nem cicoznak.

Sotho Ugy van ez a jogsis dolog, hogy ha 5.-re nem mesz at a frogalmi vizsgan, akkor elkuldenek PAV-ra. Ha ott megfelelsz a IV-es kategorianak, akkor utana vizsgazhatsz tovabb eleted vegeig, amennyi penzed van. Ha azt a szintet se ered el, akkor semmilyen gepjarmure vonatkozo kategoriat nem kaphatsz a jovoben, csak segedmotor pl.

[ Szerkesztve ]

(#36954) MaciG válasza razzorr (#36948) üzenetére


MaciG
addikt

Olvasd el a cikket ott is le van írva, hogy A rendőrség az akcióval szeretné felhívni a kerékpárosok figyelmét a szabályok betartására, valamint arra, hogy a legtöbbet ők tehetnek testi épségük megvédéséért.
Pl. te hány bringást látsz védősisakban tekerni? Tudom nem kötelező, de lehet. Vagyis aki nem veszi fel a sisakot az a saját túlélési esélyeit csökkenti önszántából, és akkor ha már ő saját magával nem törődik, hogy várja el ezt idegenektől? :U

BANZAII

(#36955) Elemental válasza MaciG (#36954) üzenetére


Elemental
addikt

Kicsit egyetértek razzorr-ral, mert meglátásom szerint ő sem a szabálytalan bicikliseket akarja védeni, és úgy beállítani, hogy nekik bármit lehet. Persze, nekem is bosszúság, aki szabálytalan, meg elbeszélgetek ott magamban (bmeg a jó krva anyádat te kis bzi :) ), de azért elcsapni nem fogom.
Épp minap volt, mentem 55 körül, előttem teker a bringás, egyszer csak kibssza a bal kezét és már kanyarodik is le. A hátranézés velemiért elmaradt. Elég közel voltam, baj is lehetett volna. Még szerencse, hogy a biciklisek 90% minimum ad tudtán kívül jelet, hogy valamit akar :) Abbahagyják a tekerést, kicsit megcsellengenek ilyesmi, szóval lehet látni, hogy valamin töri a fejét :)

(#36956) Avicularia válasza Lauda (#36953) üzenetére


Avicularia
veterán

Itt svédben is simán taníthatsz bárkit vezetni közúton. El kell menni egy pár órás tanfolyamra és azt hiszem legalább 5 éves svéd jogsi kell hozzá. Utána felragasztasz a kocsira hátra egy övningkör [link] feliratú matricát és mehetsz is forgalomba tanítani a rokont vagy barátot.

(#36957) Lauda válasza Avicularia (#36956) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt nem tudtam, koszonom a kiegeszitest! ;)

(#36958) Avicularia válasza Lauda (#36957) üzenetére


Avicularia
veterán

Nincs mi, mondjuk én totál hülyeségnek tartom, mert így mindenki a saját baromságát tanítja meg a tanulónak, ahelyett, hogy erre kiképzett szakemberek adnák át a tudást.

(#36959) mephi666 válasza Sotho (#36952) üzenetére


mephi666
nagyúr

csomószor így engedek át gyalogost: lassítok már messzebbről, intek neki, elindul, miközben gurulok lassan a zebra felé (meg is tudnék állni azonnal, ha olyat gondol és nekikezd táncot járni előttem), visszateszem 2esbe és ahogy áthalad előttem, mehetek is tovább megállás nélkül... ő is mehet a dolgára, nekem meg meg se kell állni, csak lassítani... gyalogosként viszont asszonnyal azzal szoktuk újabban szórakoztatni magunkat, hogy zebránál állva tippelgetünk, hogy hány autó húz át előttünk, mire 1 hajlandó átengedni :D ...ma is volt, hogy balról megálltak, majdnem a zebra feléig elértünk már, de azért a jobbról érkező áthúzott még az orrunk előtt nagygázzal

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36960) Gépötty


Gépötty
senior tag

Semmit nem javulnak, de legalább van mit nézni. Megint érdekes válogatás lett.

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36961) Ck. válasza mephi666 (#36959) üzenetére


Ck.
addikt

Én pl. sose várom meg, hogy "elengedjenek" a zebrán. Az autós dolga, hogy lassítson vagy megálljon, nem fogom én lesni senki kényét, kedvét, hogy mikor mehetek. A zebra az zebra. Lelépek, aztán vagy megáll, vagy nem. Szeretek veszélyesen élni. Ha meg én szop*k, akkor ő is fog, legalábbis a hatóságoknál egész biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#36962) Lauda válasza Gépötty (#36960) üzenetére


Lauda
félisten

Ez egy alltakert, nem tudok ra mast mondani. :W

Ck. Jo strategia. Neki elveszik a jogsijat 1 evre+penzbuntetes, te meg kerekesszszekben magad ala szarva eled az eleted tovabb. :R

[ Szerkesztve ]

(#36963) Gépötty


Gépötty
senior tag

Te mit tennél?

Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

(#36964) m3tr0 válasza Ck. (#36961) üzenetére


m3tr0
senior tag

Ez is érdekes megközelítés,de azért körül nézel ugye?
Attól,hogy a zebra az zebra nem veszi körül egy láthatatlan, áttörhetetlen védőburok.. :DDD

mod: Gépötty, az első alkalommal neki durrantottam volna az egyik colosnak aztán ahelyett,hogy tovább üldöznek várhatták volna a mentőt vagy rendőrt. :DDD

Két majom, biztos vérig lettek sértve mert nem engedték be őket egy besorolásnál. :D

[ Szerkesztve ]

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#36965) bitpork válasza m3tr0 (#36964) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Simán én is, de a kocsit sajnálnám. Van nagy csavarkulcs a kocsiban :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#36966) m3tr0 válasza bitpork (#36965) üzenetére


m3tr0
senior tag

Amúgy nem mernék neki menni senkinek sztem,hacsak nem fegyvert szegezne rám. Bár lehet, majd kimagyaráznám a bíróságon,hogy annyira megijedtem és féltettem az életem,hogy hirtelen csak az jutott eszembe,hogy nagy gázzal meneküljek. :U

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#36967) Bati0501 válasza Gépötty (#36960) üzenetére


Bati0501
őstag

Az első micsoda?
Nem bírom kivenni,h mi történik.

(#36968) Lauda válasza Bati0501 (#36967) üzenetére


Lauda
félisten

A kihajton megpordul egy auto.

(#36969) Bati0501 válasza Lauda (#36968) üzenetére


Bati0501
őstag

Ezt most totál nem fogtam fel.
Most a zenére,vagyis inkább arra a vmi dörömbölő szarra figyeltem,meg azt néztem,h a kamion pótjából a zene ritmusára ugrál vmi.

(#36970) AMD Power válasza Avicularia (#36956) üzenetére


AMD Power
titán

Ez Angliában így van ha jól tudom.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36971) TaaT válasza Ck. (#36961) üzenetére


TaaT
veterán

"A zebra az zebra. Lelépek, aztán vagy megáll, vagy nem."

Rosszabb gyalogos kb nem létezik, de nem élnek sokáig. :B

Give them hell Ukraine!

(#36972) Ck. válasza TaaT (#36971) üzenetére


Ck.
addikt

A rossz gyalogos önmagában nem veszélyes, ahhoz rossz autósok is kellenek.

(#36973) bitpork válasza Ck. (#36972) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

meg rossz ország, rossz autó.... ;]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#36974) bzoley válasza Ck. (#36961) üzenetére


bzoley
veterán

21. § (6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
Szóval te magasról teszel a szabályokra, de mástól elvárod, hogy betartsa őket.

"Ha meg én szop*k, akkor ő is fog, legalábbis a hatóságoknál egész biztosan."
Ha nincs szerencséd, akkor majd a föld alól kárörvendhetsz.

[ Szerkesztve ]

(#36975) MaciG válasza Ck. (#36972) üzenetére


MaciG
addikt

Remélem azért van valami drága biztosításod :)

BANZAII

(#36976) biker válasza Gépötty (#36963) üzenetére


biker
nagyúr

Amikor kiszáll, elütöm

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#36977) AMD Power válasza biker (#36976) üzenetére


AMD Power
titán

Más nincsen sajnos ilyenkor. Merte eleve az van hátrányban aki az autóban ül. Aki áll sokkal több mozgási lehetősége van. Előnyben van. Ha túl közel van az autóhoz már nem szabad kiszállni.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36978) Ck. válasza bzoley (#36974) üzenetére


Ck.
addikt

A járművezetőt nem zavarhatja és nem is tévesztheti az meg, hogy egy gyalogos a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkel. Ebben nincs semmi szabályellenes, nem a bokorból ugrok ki, és nem is az autó orra elott fel méterrel.
Egy mindkét fel szamara jol belátható forgalmi szituációról beszélek.
Nem vitatkozom tovább, en idom 90%-ában autós vagyok, de a gyalogatkelohelyet mindig állandó fék készenlétben közelítem meg. Ez az, amit általában a legtöbb autós es motoros lesz@r.
Na ők a szabálysertok, nem en.

[ Szerkesztve ]

(#36979) razzorr válasza Ck. (#36978) üzenetére


razzorr
őstag

Azért valljuk be,hogy a legtöbb gyalogos visszaél a helyzetével, direkt totyognak és ugranak eléd szétnézés nélkül. Kerékpáros elé is úgy ugrik le,mintha ott se lenne. Verheted te a mellkasodat,hogy igazad és elsőbbséged volt,amikor tolnak be a műtőbe. Egy életünk van,minek szívatni saját magunkat? (költői kérdés)

(#36980) Lauda válasza Ck. (#36972) üzenetére


Lauda
félisten

Majd mikor a feleseged meseli a gyerekeknek, azert jarunk apuhoz a temetobe minden vasarnap, mert volt egy rossz autos aki elutotte. Pedig elsobbsege is volt. Azt mar nem fuzi hozza, hogy ha var 3 masodpercet, hogy elengedjek, most is elhetne, mert ugye halottrol vagy jot vagy semmit.

Hat ez eleg szomoru lesz. A gyerekek se fogjak erteni.

[ Szerkesztve ]

(#36981) TaaT válasza Ck. (#36972) üzenetére


TaaT
veterán

"A rossz gyalogos önmagában nem veszélyes"

Nem, hát persze hogy nem. :) [link]

"ahhoz rossz autósok is kellenek."

Én mindig bele képzelem magam az autós helyébe, én mit tettem volna. A zebrán átszaladó idiótákra és a ninjákra én sosem számítok.

Give them hell Ukraine!

(#36982) AMD Power válasza TaaT (#36981) üzenetére


AMD Power
titán

A lehajtón az idióta.... :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36983) philoxenia válasza bzoley (#36974) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha meghal, miután elütötték, simán mondhatják azt, hogy váratlanul rohant ki a gyalogátkelőhelyre.... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#36984) tibcsiworld válasza TaaT (#36981) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Nincs ezzel semmi gond, nem a zebrán ütötte el, hanem mellette!!!

(#36985) Lauda


Lauda
félisten

Gyalogosvedelmi teszt:

:DDD

[link]

(#36986) AMD Power válasza Lauda (#36985) üzenetére


AMD Power
titán

Volvo for Life. :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36987) bitpork válasza Lauda (#36985) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ezt nézni is rossz volt...bár ha abból indulok ki hogy nemrég gyk 1 típus(subi) kivételével mind nekiment a mozgó bábunak, ezen nincs semmi csodálkozni való. Csak az hogy ki az a marha aki kitalálta és odaállt :DDD

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#36988) Elemental


Elemental
addikt

(#36989) föccer válasza AMD Power (#36986) üzenetére


föccer
nagyúr

Cikkben írják, hogy elvileg nincs is ebben a tipusba beépítve a rendszer.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#36990) bitpork válasza föccer (#36989) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Akkor a bio feedback halt be :DDD

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#36991) Lauda válasza föccer (#36989) üzenetére


Lauda
félisten

Ugy nez ki gyakorlatilag sincs. :DDD

(#36992) Calogero válasza AMD Power (#36986) üzenetére


Calogero
addikt

A City-Safe Mode nem volt bekapcsolva, így ne is várják hogy megáll.

(#36993) AMD Power válasza Calogero (#36992) üzenetére


AMD Power
titán

Pancserok. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#36994) tibcsiworld válasza Lauda (#36985) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

A cikk elnavigál egy 2005-ös cikkhez az S merci tesztjéhez, ahol a "működő" technikához az autobild tulajdonosa asszisztált. Csodálkozom, hogy azt az újságot ezek után megveszi valaki! (kérdés, hogy a többi újságban mennyi az igazság)

(#36995) Bati0501 válasza tibcsiworld (#36994) üzenetére


Bati0501
őstag

+Autobild-ben csak VW nyerhet legyen szó bármilyen kategóriáról.
(Bár pár hete láttam,h csak második lett!!!omgwhatthehellhappened!!)

(#36996) mephi666


mephi666
nagyúr

kinőtt előtte a földből egy busz :Y :C

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36997) bitpork válasza mephi666 (#36996) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Piros votl a lámpa vagy piros volt? De biztos a buszos a hülye itt is :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#36998) 8th válasza bitpork (#36997) üzenetére


8th
addikt

Természetesen hiszen a kerékpáros szent és sérthetetlen, ha a piros a lámpa neki akkor is elsőbbsége van. :D

(#36999) bitpork válasza 8th (#36998) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Jah szegény busz jól pórul is járt :DDD

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#37000) 8th válasza bitpork (#36999) üzenetére


8th
addikt

Na meg a villamos is kushadjon. Mit képzel, hogy csak úgy megzavarja szegény békésen kerékpározó embert. Felháborító! ;] [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.