Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
razzorr
őstag
Nem egy konkrét helyet mondtam,ahol vizsga nélkül lehetne jogsit szerezni,hanem úgy nagy általánosságban amiről szól az egész vezetési tanfolyam mizéria. Beballag az illető tizenévesen,kicsengeti a 100-ast a szülő vagy mennyibe kerül manapság és garantáltan megkapja a jogsit, ha nem elsőre akkor 2-3-4...oly mindegy,hiszen előbb-utóbb úgyis meg lesz neki és bármennyire is hülye és látszólag totál alkalmatlan agyilag, meg fogja kapni.
Most komolyan te hallottál már olyat,hogy valaki elkezdte a tanfolyamot, befizette a rengetegpénzt jött a kresz,egü,anno rutin majd forgalom és a sok pénz befizetése ellenére úgy megbuktatták,hogy soha nem kapott jogsit? Szerintem ilyen még nem volt.noklika:amúgy teljesen egyetértek veled,mindegy hogy hol üt el bárki és mivel,attól hogy a kórházban fekszel és elsőbbséged volt,nem vagy előrébb.
Nekem csak az a fura,hogy valamiért mindig és mindenhol a kerékpáros a hibás. Ez olyan felelősség áthárítás, őt könnyebb szidni és okolni mindenért,de akinek egy fegyver azaz autó van a kezében,soha sem lehet hibás.
Nekem főleg az idiótákkal van a bajom az utakon,mindegy mivel közlekedik,de azért ez már kicsit sok,hogy úton-útfélen mindenki a biciklist szidja,önkritika meg nulla. Ez az én bajom.
-
Sotho
őstag
válasz razzorr #36951 üzenetére
De van valami max próbálkozások száma aztán megy páv-ra vagy ilyesmi, btw ismimet 4x vágták el aztán 5.-re meglett neki. Nyugodt, kiegyensúlyozott vezető lett belőle. Hozzáállással van itten baj, pl gyalogosként kurva kellemetlen ha egy kanyarodó jármű nem áll meg csak lassan gurulva enged át a zebrán miközben centikre megközelít így jelezve felég hogy takarodj már a picsába, autóban ülve le sem szarják hogy adott esetben milyen kellemetlen lehet ez a másik félnek. Szóval apróságokkal bsszák fel az emberek egymást az úton miközben másodperceket nyernek vele ezért lesz jó a közhangulat, egyszer integettem egy szépen középre parkolósnak hogy álljon már hátrébb az első válasz amit kaptam a : Mi a probléma? -volt.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Elemental #36950 üzenetére
Teljes mertekben egyetertek. En is igy kozlekedem. Elsosorban magamra vigyazom, mert en vagyok a legfontosabb. Sajna az emberek nagy resze nem igy kozlekedik, ezert nekunk kell figyelni, vigyazni orajuk is.
razzorr A jogositvany megszerzesekor a kozlekedesi ismereteid es a jarmukezelesed nezik es hogy kepes vagy-e akar egy minimum szinten elkozlekedni a forgalomban. Ugy tudom sehol a vilagon nem vizsgaljak azt, hogy hulye vagy-e. Americaban pl a szulo siman tanithatja a gyereket a sajat autoval. Aztan elmegy, jelentkezik, hogy szeretne jogsit. Ekkor kap egy kis fuzetecsket, abbol megtanulja azt a csekely szamu szabalyt ami ott van. Bemegy, kitolt egy tesztet, majd a sajat autoval pl elmennek egy kort vezetni a vizsgaztatoval. Ha megfelelt, mar ott megkapja a jogsit. Ezek a dolgok allamonkent elternek persze, de nincs agyonbonyilitva. Megis elkozlekednek szepen az utakon es vigyaznak egymasra. Tudod miert? Amit mar beszeltunk joparszor. Hogy van felelemerzetuk, nehogy a masiknak kart okozzanak vagy serulest. Ez belejuk nevelodik. Persze a torvenyeik is olyanok, hogy sittre vagnak egy perc alatt es ha pl elutsz valakit, de akkor semmi baja, 5 ev mulva meg elojon egy gerinc problemaja es megallapitjak, hogy amiatt a baleset miatt van, akkor eleted vegeig fizethetsz karteritest meg eletjaradekot. Szoval nem cicoznak.
Sotho Ugy van ez a jogsis dolog, hogy ha 5.-re nem mesz at a frogalmi vizsgan, akkor elkuldenek PAV-ra. Ha ott megfelelsz a IV-es kategorianak, akkor utana vizsgazhatsz tovabb eleted vegeig, amennyi penzed van. Ha azt a szintet se ered el, akkor semmilyen gepjarmure vonatkozo kategoriat nem kaphatsz a jovoben, csak segedmotor pl.
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
válasz razzorr #36948 üzenetére
Olvasd el a cikket ott is le van írva, hogy A rendőrség az akcióval szeretné felhívni a kerékpárosok figyelmét a szabályok betartására, valamint arra, hogy a legtöbbet ők tehetnek testi épségük megvédéséért.
Pl. te hány bringást látsz védősisakban tekerni? Tudom nem kötelező, de lehet. Vagyis aki nem veszi fel a sisakot az a saját túlélési esélyeit csökkenti önszántából, és akkor ha már ő saját magával nem törődik, hogy várja el ezt idegenektől?BANZAII
-
Elemental
addikt
Kicsit egyetértek razzorr-ral, mert meglátásom szerint ő sem a szabálytalan bicikliseket akarja védeni, és úgy beállítani, hogy nekik bármit lehet. Persze, nekem is bosszúság, aki szabálytalan, meg elbeszélgetek ott magamban (bmeg a jó krva anyádat te kis bzi ), de azért elcsapni nem fogom.
Épp minap volt, mentem 55 körül, előttem teker a bringás, egyszer csak kibssza a bal kezét és már kanyarodik is le. A hátranézés velemiért elmaradt. Elég közel voltam, baj is lehetett volna. Még szerencse, hogy a biciklisek 90% minimum ad tudtán kívül jelet, hogy valamit akar Abbahagyják a tekerést, kicsit megcsellengenek ilyesmi, szóval lehet látni, hogy valamin töri a fejét -
Avicularia
veterán
Itt svédben is simán taníthatsz bárkit vezetni közúton. El kell menni egy pár órás tanfolyamra és azt hiszem legalább 5 éves svéd jogsi kell hozzá. Utána felragasztasz a kocsira hátra egy övningkör [link] feliratú matricát és mehetsz is forgalomba tanítani a rokont vagy barátot.
-
titán
válasz Avicularia #36956 üzenetére
Ezt nem tudtam, koszonom a kiegeszitest!
-
mephi666
nagyúr
csomószor így engedek át gyalogost: lassítok már messzebbről, intek neki, elindul, miközben gurulok lassan a zebra felé (meg is tudnék állni azonnal, ha olyat gondol és nekikezd táncot járni előttem), visszateszem 2esbe és ahogy áthalad előttem, mehetek is tovább megállás nélkül... ő is mehet a dolgára, nekem meg meg se kell állni, csak lassítani... gyalogosként viszont asszonnyal azzal szoktuk újabban szórakoztatni magunkat, hogy zebránál állva tippelgetünk, hogy hány autó húz át előttünk, mire 1 hajlandó átengedni ...ma is volt, hogy balról megálltak, majdnem a zebra feléig elértünk már, de azért a jobbról érkező áthúzott még az orrunk előtt nagygázzal
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Gépötty
senior tag
Semmit nem javulnak, de legalább van mit nézni. Megint érdekes válogatás lett.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Ck.
addikt
válasz mephi666 #36959 üzenetére
Én pl. sose várom meg, hogy "elengedjenek" a zebrán. Az autós dolga, hogy lassítson vagy megálljon, nem fogom én lesni senki kényét, kedvét, hogy mikor mehetek. A zebra az zebra. Lelépek, aztán vagy megáll, vagy nem. Szeretek veszélyesen élni. Ha meg én szop*k, akkor ő is fog, legalábbis a hatóságoknál egész biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
m3tr0
őstag
Ez is érdekes megközelítés,de azért körül nézel ugye?
Attól,hogy a zebra az zebra nem veszi körül egy láthatatlan, áttörhetetlen védőburok..mod: Gépötty, az első alkalommal neki durrantottam volna az egyik colosnak aztán ahelyett,hogy tovább üldöznek várhatták volna a mentőt vagy rendőrt.
Két majom, biztos vérig lettek sértve mert nem engedték be őket egy besorolásnál.
[ Szerkesztve ]
-
-
AMD Power
titán
válasz Avicularia #36956 üzenetére
Ez Angliában így van ha jól tudom.
-
-
bzoley
veterán
21. § (6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
Szóval te magasról teszel a szabályokra, de mástól elvárod, hogy betartsa őket."Ha meg én szop*k, akkor ő is fog, legalábbis a hatóságoknál egész biztosan."
Ha nincs szerencséd, akkor majd a föld alól kárörvendhetsz.[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
válasz bzoley #36974 üzenetére
A járművezetőt nem zavarhatja és nem is tévesztheti az meg, hogy egy gyalogos a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkel. Ebben nincs semmi szabályellenes, nem a bokorból ugrok ki, és nem is az autó orra elott fel méterrel.
Egy mindkét fel szamara jol belátható forgalmi szituációról beszélek.
Nem vitatkozom tovább, en idom 90%-ában autós vagyok, de a gyalogatkelohelyet mindig állandó fék készenlétben közelítem meg. Ez az, amit általában a legtöbb autós es motoros lesz@r.
Na ők a szabálysertok, nem en.[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Azért valljuk be,hogy a legtöbb gyalogos visszaél a helyzetével, direkt totyognak és ugranak eléd szétnézés nélkül. Kerékpáros elé is úgy ugrik le,mintha ott se lenne. Verheted te a mellkasodat,hogy igazad és elsőbbséged volt,amikor tolnak be a műtőbe. Egy életünk van,minek szívatni saját magunkat? (költői kérdés)
-
titán
Majd mikor a feleseged meseli a gyerekeknek, azert jarunk apuhoz a temetobe minden vasarnap, mert volt egy rossz autos aki elutotte. Pedig elsobbsege is volt. Azt mar nem fuzi hozza, hogy ha var 3 masodpercet, hogy elengedjek, most is elhetne, mert ugye halottrol vagy jot vagy semmit.
Hat ez eleg szomoru lesz. A gyerekek se fogjak erteni.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
-
Elemental
addikt
-
föccer
nagyúr
válasz AMD Power #36986 üzenetére
Cikkben írják, hogy elvileg nincs is ebben a tipusba beépítve a rendszer.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
Bati0501
őstag
válasz tibcsiworld #36994 üzenetére
+Autobild-ben csak VW nyerhet legyen szó bármilyen kategóriáról.
(Bár pár hete láttam,h csak második lett!!!omgwhatthehellhappened!!) -
mephi666
nagyúr
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest