Hirdetés
- Internet fejlesztés országosan!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skót
aktív tag
válasz tibi666 #19447 üzenetére
Jé, mindig jó ide járni, azt is megtudtam, hogy 100 alatt levonnak 3%-ot a mért értékből
Köszi a gyors válaszokat, reméljük tényleg így lesz, vagy ha mégse akkor majd úgyis jövök ide sírni, aztán lehet osztani jogosan, hogy ne száguldozzak
[ Szerkesztve ]
"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
keIdor
titán
válasz fekeandras #19438 üzenetére
Húsvétkor sose szoktam autóba ülni. Bevallom őszintén félek a sok kezdőtől, és részeg sofőrtől. Ez ma se lesz másképp, maradok a seggemen.
Karácsony, szilveszterkor sajnos muszáj a kocsiba ülnöm, bár tavaly Németországban voltam 31.-én, remélem idén is sikerül külföldön tölteni.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Winner_hun
titán
-
Rick4
félisten
válasz tomcsi23 #19457 üzenetére
Az mindegy, hogy ő hogy mondja, attól úgy van ahogy írtam. Azért fontos a 10%-os határ, mert elvileg 10% sebességtúllépés az elnézett gyorshajtás kategória, ami a gyártól eltérő kerékátmérőből, sebességmutató csalásából adódó nem szándékos jellegű sebességtúllépés is lehet, ezért nem büntetendő. Egyébként meg májustól lazítottak a szabályokon, a megengedett sebesség + 15 km/h-nál ( plusz ehhez jön a 3 km/h vagy 100 fölött a +3% km/h) történő bemérés még szabálysértés kategóriája, tehát ott ha nem állítanak meg, akkor megy/ mehet egy adatkérő lap, hogy az adott időpontban ki vezete a kocsit. Itt lehet hivatkozni a szabálysértési törvény 57.§-ára, miszerint magadrta, és közeli hozzátartozódra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni. Ha a mért érték és a számtani egyenlet rosszul jön ki, akkor már közigazgatási bírság. Az erre vonatkozó törvény egyértelműen hivatkozik pl az 50-es határnál 65km/h és így tovább. Itt egy friss cikk erről: [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
neduddki
nagyúr
HI!
Szeetnem a KYN-595 noi soforjenek a kedvesedesanja egessege felol erdeklodni, ill. ha vki ismeri akkor legyen kedves extra surgosen eltitani a vezetrestol, remalom ami taz a no ma muvelt az m3ason naffalu fele, aloszor elem vagott be a hatvann kelei felhajto utan satufekkel, ugy hogy a hejj amire bevaott kb 3 auto befert volna, majd par percen belul savvaltas imitalas kozben 2x is csak az egiek mentetek emg attol hogy a mellette levpore nem huzta ra a kormanyt:- (((
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Pety
senior tag
válasz neduddki #19462 üzenetére
Eléggé felcseszhetett ha még a rendszámát is megjegyezted
Még az írás sem megy
Ilyenkor szuszázni kell meg lelassítani és elengedni vagy gyorsan megelőzni.
Ma elém is bevágódtak hasonlóan épp a temetőben voltam,anyámat vittem csak nyeltem egyet és szépen lassan továbbgurultam[ Szerkesztve ]
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Rick4
félisten
válasz tibi666 #19461 üzenetére
nem lehet, biztos. Még a logika is ezt diktálja.. _Ha belegondolsz, minden műszernek van hibahatára. Ha a sebességmérőd a valósnál többet mutat 10%-kal, akkor 50-nél 55 lesz, 150-nél meg 165, nem?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Pety
senior tag
Azért ez nem egészen így van,100 nál óra szerint mondjuk 95-tel mész de ez lent már nem biztos,hogy így van.Egyébként nagyon kevés autóban halálpontos az óra és nem kevesebbet mutatnak
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Rick4
félisten
Miért, szerinted miből számol egy kmóra? Kerékfordulatból, váltófordulatból vagy bowdennel, vagy szenzorral, de nagyon más alternatíva nincsen. Ha meg így csinálja, akkor lineárisnak kell lennie..
Egyébként nagyon kevés autóban halálpontos az óra és nem kevesebbet mutatnak
állítottam én bármelyiket is? Persze, hogy nem. Eleve többet mutatnak..
[ Szerkesztve ]
-
-
zsid
senior tag
Az enyém pontos, hitelesített. Én nyertem XD
<tRucKdriFteR>
-
Szplöttyy
senior tag
Na mert ám a Tachográf-ban nem szokták hajlítgatni a tűt, áramtalanítani menetközbe, stb ugye?
Amúgy, az autó pontosan mér, de mást mutat. Nemrég láttam youtubeon egy D Corsa videót, amin valami szervízmódba volt, és a középső kis digit kijelző kilométer helyett sebességet és fordulatot írt. És óraszerint 140-nél az csak valami 135öt írt.
Smoke & Torque
-
kételkedem
addikt
A lakott területen található kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél mért "sebességrekord" 102 km/óra volt.
innenNo comment kategória! Azon már meg sem lepődöm, hogy 10 autóból alig 1-2 akad aki lassít a zebra előtt és ezek között nincsen egyetlen női sofőr sem!, de 100-al menni lakott területen a zebrán?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
zsid
senior tag
válasz kételkedem #19473 üzenetére
Tegnap este 7 körül Zsámbékon,gyalogosátkelő, 40es tábla,nem belátható útszakasz;csak ketten előztek meg minimum 70nel. (kamionnal voltam)
No comment...<tRucKdriFteR>
-
-
Pety
senior tag
Nem is kötekedésből írtam,ne légy sértődékeny
Egyébként általában váltóból jön az a spirál esetleg jeladó,de ezt a kerékméret azért befolyásolja,megfelelő méretű e a gumi,kopott/új.Ma is sikerült autókáznom 320km-tBács-KK és Csongrád megyében de jók ezek az utak
Esküszöm egy jobban ültetett autónak lassan leér az alja olyan nyomvályús némelyik főutvonalunk,röhejes."A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Pety
senior tag
Biztosan betartottad a 40km/h-t az volt a baj
Nyáron Solt-Kalocsa utat már csinálták elől egy kamion 4-5 autó majd én a Dailyvel,mindeki 50 körüli tempóval haladt,jött valami paraszt audis vagy 100-zal végig előzött mindenkit szurkoltam,hogy a kamion menjen be középre és bejött Kalocsáig nem engedte előzni"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Rick4
félisten
Én szerdán megint megyek egy 900 km-es kört, nem lesz unalom, de komolyan csak azt látom, hogy erre (+ BP) a legrosszabbak az utak. Nyáron 215/65R15-ös gumik vannak fent, érzem, hogy jobb lenne egy peresebb, de ilyen helyekre? A téli 205/60-asok már jobbak, de az se az igazi, múltkor Mezőtúr meg Kisújszállás között kb 100-zal beleszálltam egy akkora lyukba, hogy azt hittem, ott menten kiszakad a jobb első gólyaláb, de semminek se lett baja. Legalábbis elsőre nem látszik, azóta sem. Szegedi M5/5 bevezető a tuti, a sok kamion szépen kinyomja a jó minőségű anyagot maga alól... Egy Marutival kész életveszély végigmenni ott...
-
jerry311
nagyúr
válasz kételkedem #19473 üzenetére
Csak akkor engedek el gyalogost, ha látszik rajta, hogy nagyon menni akar vagy rossz idő van. Többiek szépen várják meg míg nem jön senki. Kiharcolták maguknak, hogy így viselkedjem. Eleinte szépen elengedtem mindegyiket. Ahogy szaporodtak a semmibe bambuló balfaszok, akik látványosan az üres utat nézték, nem azt ahonnan autó jött és állt meg (pl. én), úgy szoktam le a felesleges megállásokról. Az ilyen viselkedés egyenlő azzal, hogy lemond az elsőbbségéről.
-
Bubu79
addikt
Ejnye no - azok a fránya gének...
Csak tudnám miért áll fel a szőr a hátamon már pusztán attól is, hogy megint amerikai kutatókról van szó - autentikus hírforrások, mint a Blikk és társai
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Calogero
addikt
válasz Szplöttyy #19481 üzenetére
Nekem H Astrám van, és abban is van. Test Mode-nak hívják
- Kiírja, hogy hány liter van a tankban
- Akksi feszültséget
- Hűtővíz hőmérsékletét
- Sebességet
- Tárolt hibakódot
- és még pár dolgot, amire még nem jöttem ráSzerintem ezek már a mao modernd autókban benne vannak, csak a nem nagyon szokták a használati utasításban az tulajok órára kötni
Rick4: Ha szerinted BP-n rossz utak vannak akkor Debrecent kerüld el. Itt Hajdú Biharban még rosszabb a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
fekeandras
őstag
Dunapataj előtt van egy rész ami még nincsen kész. A maradék hajam kihullik mikor valaki 25-30al szüttyög pedig simán biztonságos ott egy 60km/h. Le van marva az útról kopóréteg de ettől eltekintve egy tökéletes sík felület, sehol egy kátyú erre mindenki megy 30al meg spontán ok nélkül belefékezget. Aztán dudálnak, villognak mikor megelőzi őket valaki. Kalocsa környékén rettenetes utak vannak. Kiskőröst Kalocsával összekötő utat is néhány éve adták át de már nyomvájús mint a picsa. Egy 195/50 gumit már csúnyán megvezet, arról nem is beszélve ha abba télen belefagy az eső/havas latyak elég szépen el lehet dobni a kocsit és még csak gyorsan sem kell hozzá hajtani. A Solt-út monnyon le... Meg kéne már végre tanulni utat építeni magyarországon vagy ha nem megy el kell lesni hogyan csinálják pl. svájcban.
-
tomcsi23
veterán
válasz Winner_hun #19489 üzenetére
Ez az óra és gps viszonya gondolom, egész "pontos".
210? Kiforgattad a 3-ast?...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
-
lajafix
addikt
válasz fekeandras #19490 üzenetére
a nyomvájúk fő oka a túlterhelten menő teherautók, ilyet Svájcban egyet se látsz, mert lemeszelik 3 km alatt és a bírság borzasztó összeg.
Rock'n Roll
-
zsid
senior tag
válasz lajafix #19493 üzenetére
A nyomvájúk oka a rossz minőségű út. Az ország úthálózatának minimum a fele nem alkalmas arra,hogy 11 tonna tengelyterhelésű járművek közlekedjenek rajta. Az autópályáink műszakilag ennek az elvárásnak megfelelően épülnek, aztán nézd meg az M1 Óbarok-Budaőrs szakaszt,helyenként az M3ast, a 4es út 4 sávos szakaszait...
Egy komolyabb busz tengelyterhelése is lehet 11 tonna,nézz meg néhány buszmegállót.<tRucKdriFteR>
-
siti
őstag
nem feltétlenül, nálam 90től ugrik a skálázás a km órán, a 10-es osztás átvált 20-asra, hogy kiférjen a 280. persze egyhat benzin, esélytelen megfutni. szóval 90től máshogy dolgozik és máshogy csal.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest