Hirdetés
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csak fehér, aminek örültem, mert szerintem a fehér is menő

mindenesetre nettó ötvenért szerintem ez igen penge ajánlat, csak kapsz egy 24-est iszonyú pici méretben, meg egy 24-70-est mellé, legális lightroom, és a váz egész ügyes dolgokat tud. a touch lcd-t például már ott a boltban megszerettem, a wifi megint olyan, ami mostantól kell és kész.
a 1/16000 is végre
, de még utánaolvasok, hogy mit vettem, mert fullra impulzus vásárlás volt 
-
MM WE, Samsung nx mini duplakit + kisvaku = nettó 1 parci, én beleugrottam

-
törölt tag
válasz
sasa134
üzenetére
Az sem hangzik egyáltalán rossz sornak
Igazából itt használtan nem olyan egyszerű vásárolni, nincs olyan kialakult piactér, mint egy hardverapró mondjuk, vagy a többi hasonló oldal. Újonnan meg ezek elég drágák azért (a 14-150 meg a 45 az biztosan). Ha nem csak egy lenne a több hobbi közül, akkor rászánnék talán több pénzt is, de most próbálok először olcsóbban egy használható sort kihozni. -
sasa134
addikt
válasz
üzenetére
Olyan sötét mint a 12-32+ 40-150.
14-150-et használtan olyan 300-350euroert kapsz, a huszas meg 200, azaz kb 150-160k a kettő. De persze te tudod. Nyilván a meglevő cuccokat nem akarod full lecserélni, világos. Mindenki máshogy közelíti meg, hogy mi a számára ideális sor. Nekem tuti egy 14-150 + 20(25?) + 45 lenne a szett. -
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Igen, az a 12-32 elég csábító, csak kicsit bosszant, hogy nincs rajta fókuszgyűrű. Mondjuk biztos elég jó az AF is benne, csak azért mégis. Olyan érzés, mint egy önvezető autó kormánykerék nélkül.
MrChris: Igen, azon a Sigmán gondolkoztam azért sokat, meg még elképzelhető, hogy a jövőben egy olyan is kelleni fog. Igazábó a 40-150-et azért is akartam, mert a közgyűrűt a 25-re nem tudom használni, annyira közelhozza a fókuszsíkot, hogy szinte lehetetlen vele fotózni.
-
FEDman
addikt
Ezt nem láttam jönni, vállról indítható Olympus.
Kíváncsi lennék, hogy ha egy ilyennel megjelennék Budapest utcáin, akkor hány másodperc alatt találna meg az első rendőr/biztonsági őr.

-
válasz
madgie
üzenetére
már a v3 is tetszett nagyon, de a szenzor azért nem az igazi ott, meg az soha nem lesz kétparcié'. a j5-nek viszont minden esélye megvan mindkettőre. sosem tagadtam, hogy tetszik a nikon 1, külön élvezet lenne teljesen zsír fotókat feltenni, hogy mindenki csodálkozzon, hogy "ezt azzal a kis szenzorral csináltad?"

-
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Gondolom

Igazából a 14-150 jó obinak tűnik, csak az ára elég magas, meg kicsit sötét. Annyiból veszek 2-3 fényerős fixet inkább. A feléért még simán azt vettem volna a 40-150 helyett, és akkor meg is lenne a széles odlal is a tele mellé egyből. Bár igazából a 150 vége helyett elég lenne egy mondjuk 60-70-ig menő is nekem, ilyen általános hordozós obinak. Úgy lehetne kisebb vagy fényerősebb. Bár a zoomok úgysem indulnak soha f/3.5 alól, csak a Pro széria. -
na, gyerekek, a nikon 1 j5 már jónak tűnik, végre. 20 mp bsi 1" szenzor aa-filter nélkül (remélhetőleg a sony), dupla tárcsás, módválasztós, billenő lcd-s váz (kb. gm1 méretben érzésre), 20 fps full af-fel, 1080p/60p és 4k video stb. a 10-100-zal nagyon is kéne, a tökéletes családi gép

-
törölt tag
válasz
sasa134
üzenetére
Azért nem teljesen lennék ott árban. A 25mm az kb 80 ezer volt, a 40-150mm az 28 ezer, és a 12-32mm lenne még olyan 53 ezer hozzá, ami kb 160 ezer összesen. A 14-150mm az önmagában lenne 185 ezer körül legalább és még hozzá a 20mm egy olyan 48-50 körül, ha jól emlékszem, azért az jelentős különbség.
-
Érdekes, a Sony eladja a fele részesedését az Olympusban - mondjuk őket eleve az egészségügyi piac érdekelte. Kérdés hogy az ebben érdekelt közös vállalkozásuk megmarad-e, bár valószínű hogy a Sony önmagától nem lép ki, az Olympusnak pedig szenzor kell továbbra is.
Onnan továbbra is az Olympus bevételeinek és nyereségének nagy hányada érkezik (72%), míg a fényképő terület veszteséges és a bevételek 12%-át hozza csak az Olympusnak. -
törölt tag
válasz
sasa134
üzenetére
Ezzel csak annyi a "gond", hogy a 25/1.8 és a 40-150 már megvan, ezek mellé kellene valami szélesebb is idővel.
A 25 mellé nem biztos, hogy annyira kihasználnám a 20-as panát, akkor már inkább a 17-es, vagy 14-es.Egyébként ez a 25-ös marha jó cucc, tegnap sötétben és ködben olyan gyorsan talált fókuszt, hogy csak lestem.
-
törölt tag
Pár napja volt szó a makróról. Rokinon announces the new 100mm f/2.8 macro MFT lens!
-
Lassú Víz
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Megjött tegnap az Oly 40-150mm R, csak nem bírtam ellenállni neki, amikor leárazták itt. Sajnos kipróbálni igazán nem tudtam még, mert ma ugyan gyönyörű idő volt, de pont nem volt nálam, csak a 25-öst vittem. Viszont azt hiszem még kelleni fog majd egy széleslátó is, mert a 25 még kicsit szűk városban épületekhez. Nem biztos, hogy most fogok még venni, de azért gondolkozok, hogy melyik lenne használhatóbb megoldás, egy 12-32, 17/2.8 vagy egy 14/2.5? Persze nem egy árban vannak meg nem is azonos látószög, szóval még kicsit képlékeny a dolog, de egyelőre maradnék szerintem az olcsóbb kategóriában.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Az Oly prémium kártya kedvezménye már lejön az első vásárláskor is?
-
eeXaa
addikt
válasz
sideburns
üzenetére
...nem tüntettem fel, mert alig lehet észrevenni, a másik meg, hogy annó, én 220 at fizettem érte, mivel akkoriban anyi volt az amazonos ára..... érdekes amúgy mert akkor pl. nem lehetett venni használtan kb. 180 font alatt.... szval enyit arról hogy milyen jól őrzik az árukat az m43 as obik...
-
hibavissza
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Távozz sátán!!!

-
hotkar
senior tag
E-M10 tulajokat kérdeznék, hogy a szenzorstabinak van hallható hangja (amikor aktív)?
Mert az enyémből halk susogás hallatszik (pedig félig-meddig süket vagyok
)A Minoltámban nem volt hangja neki...

-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Ezzel a lépéssel újra versenyképes az E-M10 a kifutó E-M5-tel. 
-
schawo
titán
válasz
Oly-Service
üzenetére

-
Oly-Service
tag
Akit esetleg érdekel, árcsökkenés van a Mintaboltban E-M10-re
[link] -
eeXaa
addikt
válasz
schawo
üzenetére
...nem nepperkedek, ugyanis ahol élek gyakorlatilag nincs is használtpiac, legalábbis közel sem olyan mint otthon....
itt sztem el sem lehetne így adni, v. csak vmi röhejes áron..
adtam már amúgy túl egy két dolgon itt is, de alacsonyabb áron, mint amiket itt látok a topicban...
150 fontért hírdettem az enyémet de nincs egy jelentkező sem. 120 körül elenne, de anyiért meg nem fogom elkótyavetyélni... -
Dolphin
tag
válasz
üzenetére
Nekem E-M5-ön és E-M1-en is a beépített stabi volt mindehol, minden körülmények között a jobb, még a 100-300 végén, ekv. 600mm-en is, direkt csináltam így tesztet is anno, mert nekem is az obi stabiját mondták telénél... de ha a fizikájába gondolok bele, már akkor is elvileg a váz stabi bizonyulna jobbnak.. szerintem...
-
athomi
veterán
-
rbalint88
veterán
Mivel a mintaboltból a PL6 váz kijön bolti újan 55-ért (135x0,85 -35 (tele) -25 (kitobi)), ezért 40 körül mondanék rá. 110-ért volt nemrégiben a PL5 duplakit, abból az obikat ugyanennyiért el lehetett adni, azzal 34ezerre jött ki a vadiúj PL5 váz.
Ha nem nagyon sürgős, hirdesd meg 50-ért, hátha lecsap rá valaki, aztán a kereslet hiány a függvényében csökkented az árat. -
Cikó
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy használt, pár hónapos E-PL5 váz mennyit érhet manapság? -
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Aaa jól emlékeztem. Előbb túrtam át a menüket, de benéztem, nem leltem. De ha neadjisten Pana stabis obira adom a fejem, majd eszembe jut

Apropó, Pana stabis obi esetén is érvényes, hogy az obiba épített stabis megoldás hatékonyabb a szenzorstabinál ? Érdemes csak emiatt stabilizált Pana-t nézni ? Mondjuk az öttengelyes szenzorstabi nem rossz, de az E-M10-é is nagyot fog a képen, amikor aktiválódik, elég hatékonynak tűnik nekem.
@ jmakk, köszi ! (Az A7-II módszerét ismertem).
-
jmakk
őstag
válasz
üzenetére
Nem akad össze. A tücsükpöcsöd menüjében van egy pont, hogy melyik stabi a preferálandó és az fog menni. A másik meg kikapcsol/letilt. A kettő együtt csak az új sunyi a7 II-ben működik egyszerre. Ott meg úgy oldották meg, hogy ilyenkor tengelyenként szétosztják a stabilizást a váz és az obi között.
Vannak viták, melyik a jobb. A Pana 100-300-nál nagyobb gyútávoknál én jobbnak éreztem az obi stabiját, de más meg azt mondta, hogy neki a vázstabi a jobb. E-M5 II-t kell venni és az mindent földbe döngöl stabi téren.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
http://www.metabones.com/products/details/MB_SPEF-m43-BM2
Szerk: Bocs, autófókuszt ez se tud.
-
törölt tag
Urak: van olyan Canon adapter m4/3-ra, ami AF-et átvisz, stb, ergo, fullosan elektronikusan műxik az obi ?
-
jmakk
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
A dekorgyűrű cserélhető és megvehető külön is. De szerintem nézz át a csencselős topikba, inkább oda tartozik a téma.
-
daniduke
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Az én 4/3 végű 105ös sigmám asszem 45 ért vagy az alatt ment el mert poros volt. (persze ennél jobban, de még át lehetett látni rajta
) 60at akartam kapni érte alsó hangon, de így is alig alig vitték el, pedig remek obi.
(aztán megláttam mennyiért mennek a canikonos darabok és elmorzsoltam egy könnycseppet)
Szóval igen, valszeg nem csak pár ezressel kapsz érte kevesebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Hálózati / IP kamera
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dell Venue 8 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igazából itt használtan nem olyan egyszerű vásárolni, nincs olyan kialakult piactér, mint egy hardverapró mondjuk, vagy a többi hasonló oldal. Újonnan meg ezek elég drágák azért (a 14-150 meg a 45 az biztosan). Ha nem csak egy lenne a több hobbi közül, akkor rászánnék talán több pénzt is, de most próbálok először olcsóbban egy használható sort kihozni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amúgy értem mit mondasz, és tényleg jobb lehet a +2mm. Jó lenne egy fix 12-es, de annyi pénz nem nagyon van mostanában. Meg hobbi szintre nem is biztos, hogy indokolt ilyen obik beszerzése.