Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Urak,
Lenne egy (talán kissé furcsa) kérdésem. Most már egy ideje nincs dslr, és ahogy tegnap kézbefogtam egy-kettőt boltban, úgy érzem, nem is akarom, hogy legyen... Fuji nem jön be, több okból, így m4/3 vonalra térnék vissza, de vacillálok, hogy em-5 legyen vagy gx7. Előbbi mellett szól a jobb jpg és a stabi (amit szerintem olyan sokat nem használnék, persze amikor használnám, akkor éppen nagyon kellene), az utóbbi mellett az építési minősége, kezelőszervei, formája, és néhány apróság (pl. az egy ujjal felfelé billenthető vaku, ami szerintem nekem ki is váltaná a külső vakut, a 2,6 méteres belmagasságunk mellett pont derít annyit, amennyi kell).
Az em-5 fókuszával sem volt sok gondom, bár kevés fényben azért néha izzadt, és gyakran félrement (inkább a fókuszmező mérete miatt). Igazából soha nem próbáltam alaposabban pana m4/3 vázat, legfeljebb néhányat lőttem valakinek a g3-ával egy-egy talin. Itt jön a buta kérdés: aki dslr-ről vált (mint itt legtöbben) a panasonic m4/3 fókuszát mennyire érzi kompromisszumosnak? Hiper-szuper követő af nekem nem kell, de az, hogy beltérben a rohanó gyereket megfogja, igen...
-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Eredetileg az E-x <-> E-M1 összevetésből indultunk ki, erre írta ROBOTER, hogy azért az E-3, E-5 nagyobb, mint az E-1. Ezért írtam ezt az összehasonlítást, hogy az E-M1 inkább az 520-al van pariban méretek tekintetében, még az E-30 is nagyobb nála.
Persze az 520 tükrös teste azért vastagabb. De (szerintem!) a fogása is jobb, nekem az E-M1 markolata kicsit keskeny. 50-200-at ráakasztva kézből fotózni vele már nem egy leányálom. -
Ha valaki épp ilyet keres: Eladó: oly 9-18mm zoom; és pana 20mm fix.
-
|AP|
veterán
Ma megfogdostam az Allee Panashopban egy fekete GM1-et.
Egy szóval: kell.
Több szóval: masszív, minőségi, pöpec kis gép. És tényleg: rohadt kicsi
Nekem ugyan kis kezem van, de az apró obival nem éreztem úgy, hogy ki akarna fordulni a kezemből, vagy kényelmetlen lenne használni. A gombok is rendben vannak, a felső kezelőszervek pedig kifejezetten jó minőségűek. Az obi összecsukó mechanika is nagyon tetszik. Ezt most odatette a Pana, nem hiába dícsérik a külföldi fórumokon is a júzerek. Ja, és a képminőség sem rossz
-
arn
félisten
Hat a pl2nel fixeknel ert vmit a stabi, de a hosszu turaobinal semmit. A vegen mar a reciprok felevel lodoztem 50mm felett, annyi bemozdult kepem volt a kalkulalt zaridonel is. Az em5 stabija meg csoda... Rovid fixeknel is, es telenel is teljesen irrealis zaridoket elbir. A fixekkel valo kezbol valo buveszkedes meg egyszeruen allat dolog, eddig csak allvanyrol tudtam olyan dolgokat megloni, amit most siman kezbol, alacsony isokkal.
Persze ha vki nem hasznalja ilyesmire, akkor felesleges. Nekem ez hianyozna a legjobban. Meg mindig em5-gx7-gm1 kene, ebben a sorrendben.
-
FEDman
addikt
Eszerint a régi stabi tényleg csak 2 tengelyes volt.
Bár szerintem is teljesen mindegy hány tengelyt írnak rá, a végén úgy is csak az számít, hogy gyakorlatba hogy teljesít majd, azt meg majd meglátjuk, lehet ez is simán nagyon jó lesz. -
Studi
veterán
Az még mindig egy picit jobb, mint a stabi nélküli cuccok.

Ebből a szempontból valóban visszalépés lehet az e-m10, másban viszont jobb lesz az e-m5-nél. Mivel árulják még mindkettőt majd, lehet választani.Amúgy E-M5 plusz szolgáltatásokkal, öttengelyes stabival az az E-P5 + VF4.

-
k1csi
senior tag
Nade azok a penek 2 tengelyes stabit kaptak nerm?
Az E-M10 meg 3 tengelyes lenne ami kb. a régi penek meg az E-M5 közzé tippelnék (fotóra nem lenne lényegesen rosszabb mint az E-M5).
Azért az gáz lenne, ha az Oly besorolna a Pana GX7 mögé stabiban az E-M10-el. Nagyon gáz... -
Studi
veterán
-
orko
tag
Pana GH3-at 20 f1.7 obival venne valaki?
-
HollyBoni
veterán
Érdekes! Berakhatott volna még pár képet a hibáról.
-
FEDman
addikt
Lumix 12-32/3,5-5,6 SLRgear teszt kipipálva!

-
k1csi
senior tag
Valahogy úgy érzem az az 5 tengelyes szenzorstabi (ami elsősorban videóra lenne érdekes) eleve rossz helyen van az Olynál (pl. 25p hiánya és egyebek).
Hiába van PDAF az E-M1-ben ha azt nem használja videóra. Netről megnéztem egy videót, hogyan megy egy tapicskás átélezés az E-M1-nél. Látványosan ide-oda leng (Canon 70D durván jó ebben, de meg a mostani nem olyan friss CDAF Pana vázam is jobb).Szóval nálam pl. az E-M1 egyáltalán nem egy mindent bele váz (videóban a futottak még kategória). Az 5 vagy 3 tengelyes stabi meg fotóra nem akkora vízválasztó, hogy rendszeren belül ezzel éljenek (egy E-M kategóriás váznál, mégha budget váz is). Sokkal inkább az van, hogy a kisebb szenzort egy más aspektusból kompenzálja esetenként (hasonlóan amit ROBOTER írt a multiaszpira).
Egyébként fotóra számomra bármelyik általad felsorolt váz jó lenne már, de amikor portábilis szeretnék lenni pont a videós szempontok is számítanak (többek között, egyáltalán nem azért mert csak az számít).
Messze nem arról van szó, hogy nincs ötvené'.
-
Mercutio_
félisten
Nekem pont az a fogatható kijelző az egyik nagy szívfájdalmam
Ami a GX7-en van dönthető az meg ráadásul a bumszli vaskos fajta, a felhajtható kukucska mellett elég félresikerült megoldás. A másik hibája az ára
(iletve amennyire drága ahhoz képest, hogy a G3 190k-val kezdett) -
válasz
ROBOTER
üzenetére
vannak azért jó dolgok most már szép számmal: gx7 (pro váz és ahhoz képest pici), gm1 (tényleg pici), 12-32 és az új oly 14-42, 14, 20, szerintem az oly új 25-ös és 45-ös is ilyen, de biztos a 9-es halszem sapi is jópofa lesz. a két superzoom is ilyen, nagyon picit ahhoz képest, hogy mit tud.
-
ROBOTER
addikt
Az E-M1-egy mérete (és egy picit a 12-40 mérete) számomra csökkenti az m4/3 értelmét. Én pici, kompromisszumos dolgokat szeretnék. Nem érdekel, ha vigyázni kell az LCD-re, de legyen vékony és kihajtható. Legyen EVF nagy nagyítással. Legyenek f/4 körüli zoom objektívek százszámra, vagy 2.4 körüli fixek.
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Nagyon jó gép az is, de Parci a "mindent bele" gépre áhítozik, az pedig szerintem jelenleg az E-M1. Persze vannak hátrányai is a GX7-el szemben, de a PDAF mindenképp ütős érv, tekinthetjük most top váznak. De nem sokkal alatta ott van a GX7, az E-P5, a GH3 és az E-M5 is. Azért választék tekintetében nem állunk rosszul. Már csak az a kérdés, melyik lesz leghamarabb ötvené'!

-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Esetleg a táska külön?

-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ià:45e
-
ha el is fogadom az érveidet, akkor is jobb a multiaspi szenzor, mert egyszerűen nagyobb. ha "cropolok" aztán belőle, ha nem.
-
MC Pite
veterán
OFFos agymenés!
A multiaspect szenzorok ~2:3os arányúak. Választhatsz 4:3ot, meg 16:9et, és ha van is 2:3, az croppolt, nem eredeti méret. Mert -hivatalosan- már képkörön kívül esnek a sarkok. Pl 808nál van olyan progi amivel eredeti méretű képet lehet kicsikarni a szenzorból, picike vignettálás van a legsarkán és kész, a userek 98%a észre sem venné egyáltalán. Meglepődnék, ha -legalább jpg-ben- nem lehetne a panáknál is használhatóra korrigálni a teljes méretű képet (úgyis korrigál csomó dolgot a jpg moci; nokiánál 100% hogy mehetett volna így).
Lehet hogy csak én érzem így, de ez inkább marketing 'terméknek' tűnik nekem, pedig eleinte tetszett... Persze, m4/3nál hogy nézne ki a hétharmados arány... szívesen vennénk sztem sokan.
Papíron 7-8%ot nyernek (videónál pl) 16:9ben a multiaspecttel... Elkísérleteznék vele mennyit bírna fizikailag ameddig javítható... -
Marseille199
senior tag
Valaki tudna súgni nekem, hogy mennyit lehetne elkérni egy Oly PL1+14-42+Lowepro Apex 120 táska kombóért? Dobozával, papírjaival, garilevél kitöltetlen
1-2 ezer expó lehet benne kb. -
-
MC Pite
veterán
Multiaspit úgy nyomja bárki is, hogyha meghagyja a szenzor eredeti képarányát is. 808 is multiaspect, de jó, csak épp a monitornak kellemes (meg fényképeknél egy 'ideje' sztenderd) arányt nem lehet vele használni.
'Függőlegesen vagy vízszintesen vágjam meg, kezicsókolom? Gyaaa'...olyan opció nincs hogy ne vágjuk meg sehogy kéremszépen!' -
-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Miből gondolod, hogy nem tudjuk, hogy az egy átcímkézett Sunpak vaku?

Csak hát ez egy elég butácska vaku, értem ez alatt, hogy csak TTL-ben megy, Sunpak meg ugye nem gyárt Fuji TTL-t tudó vakút így akinek kell kénytelen a drágább Fuji feliratosat megvenni.
Ez van, rendszer vaku téren a Fuji szívás.

-
MC Pite
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Sztem mindenki tudja, és kb 2× annyiért árulják a 20ast meg a 42est átszitázva; úgy, hogy kevesebb funkciót is tud mint gyárilag. Akinek kell ttl, ezek közül mazsolázhat. [Mondjuk tény, kicsik, átmatricázós opció jöhet leginkább szóba.]De szerintem akad már pár dolog így, és szeretik a nagyok a 3rd party gyártókat is szivatni sokszor... Szeláví...

Roboter: Szeretnéd, mi? És mennyi más, akár szorosan együttműködő gyártónál szeretnénk ezt elérni

-
hegyimorc
senior tag
Valahogy meg kell különböztetni a termékcsoportokat.
Attól nem lenne olcsóbb, ha az olcsó gépnek teljesen külön feljesztenének és gyártanának valamit, sőt!Engem sokkal jobban irritál amikor azzal próbálnak valamit drágábban eladni, hogy egyszer csak piacra dobják fekete színben is, vagy megveszik olcsón valakitől és rányomnak egy matricát amitől "neve" lesz.
(Kíváncsi vagyok a szomszéd topikban hányan tudják, hogy a "fuji ef-20" kisvaku amit harmincezerét árulnak, az az a Sunpak RD2000 amit én Nikonra 10ezerért vettem ugyanabban a boltban ahol már akkor is 3x áron ment a "fuji" ... a hasselblados rx100-ról nem is beszélve.)
-
rumos14
nagyúr
-
hegyimorc
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Én ezeket inkább azért használom, hogy ne lötyögjenek a cuccok a táskában. Van még egy csomó DSLR-es időkből származó táskám, amikben ezek a pici obik elvesznek. Ha csak a lakásban, tárolásra használom, akkor is zavar, hogy ide-oda pattognak a táskában.
Fényképezőgéppel, obikkal meg ne kapkodjon az ember, főleg ne egy bringa kormánya fölött, ahol egy csomó mindenbe beleakadhat egy pánt ...
Ha olyan nagyon gyorsan/gyakran előkapkodós a helyzet, akkor el sem teszem, lóg a nyakamban a gép.
-
MC Pite
veterán
-
Studi
veterán
-
azt hiszem, hogy ez az e-m10-féle 3 tengelyes stabi megbocsáthatatlan bűn. a szememben ez olyasmi, mint amikor a canon firmware-ben tiltotta le a 300d dolgait, nehogy tudjon olyasmit, amit a 10d is.

-
Mercutio_
félisten
válasz
hegyimorc
üzenetére
Jellemző, hogy cseh, szlovák, román boltokban kapható, nálunk meg nem

pollai: Pont azon filózom, hogy asszony biztos imádnál a GM1-et, de neki kellene a zoom, holott amiatt venném én is a kitet
ehh, asszemmegyek a milyen kompaktot topicba és kérek javaslatot a mostani optio M50-nél nem nagyobb stabis gépre. -
hegyimorc
senior tag
válasz
üzenetére
Obival lefelé úgy szoktam gépet a táskába tenni, hogy beállítom egy "szivacs-csőbe". A binrgavázakat szokták ilyen szivaccsal védeni a gyári dobozokban. Ebből vágok le olyan darabot, hogy még ne érjen le az obi vége. Szóval a gép lefelé áll, de nem az obin támaszkodik, hanem az obi körül a váz a szivacson.
Majd csinálok róla képet
-
törölt tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ha már táska. Szerinted, vagy szerintetek, ha úgy választok táskát, hogy benne obival lefelé van a gép, akkor tartósan káros lehet ha ezt én úgy szeretném, hogy a gép az obi napellenzőjén áll?
Ezzel megspórolva az állandó le és feltekergetést.
Igen nagy looser vagyok ilyen téren, simán összekarcolom eltöröm stb a dolgokat, ezért törekszem a fix dolgokra. Mint pl a 14-140 , wifin képimportálás, és most ez is

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- PlayStation 5
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)