Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
érdekes, hogy az E-M10-et a hír-topicjában ekézik, mondván túlárazott, drága stb. Persze érvek nélkül, már, ha a '120-ér D3200 van' nem annak számít...
Most vagy én vagyok eltévedve, hogy nem érzem túlárazottnak (sőőőt, messze korrektnek tartom a 600Eurót érte) vagy megrögzött anti-MILC kommandó osztja ott az észt különösebb ismeret nélkül (és valójában hitvita zajlik - ugyebár kis szenzor, az szar blablabla)
-
MrChris
nagyúr
válasz
sebgutkopf
üzenetére
video az Olyt nem érdekli, ők nem profitorientált cég.
Tőlük aztán mehetnek a konkurenciához. -
Lassú Víz
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"Az em1-nek más a szenzora mint az 5-ösnek?"
Mivel abban van PDAF-et támogató érzékelő pont, elég valószínű.
Egyéb képességeiben mint az E-M5. -
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Annyiban mindenképpen más, hogy az E-M1 szenzorán vannak PD AF pontok is, míg a másik kettőn ilyen nincs.
-
FEDman
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy TayRol kezében nem nagyon szokott semmi megmaradni egy teljes hétig, az ehhez túl nagy idő!

-
sebgutkopf
őstag
Látom csak megkaptátok az em10-et. Ár/érték arányban nekem sokkal jobbnak tűnik mint az em5. Alig kevesebb tőle és érezhetően olcsóbb. Simán elhiszem, hogy ez népszerű lehet az mft körökben.
Miért írják mindenhol, hogy az em5 szenzora és az em1 procija van benne? Az em1-nek más a szenzora mint az 5-ösnek?
Annak idején az e3-ban csak 2 tengelyes stabi volt, mégis hatékonyan és jól tette a dolgát. Miért ne lehetne akkor a "csak" 3 tengelyes is jó? Szerintem az em5 féle ibis varázslata nem kizárólag a plusz tengelyekben rejlik, ha pedig elég jó a giroszenzor és gyorsan reagáls a szenzorrángató, akkor a 3 tengelynek is domborítania kéne.
Videó funkciót mikor rak az Oly a gépeibe?

-
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
én még mindig a vf-2-őt venném vf-3 helyett, vagy vf-4-et...és ha dzsungelbe mennék otthon hagynám a biztonság kedvéért

-
paramparya
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Én az ilyeneknek mindig szoktam adni egy hetet (vagy megfelelően sok használatot, nem feltétlenül használod egy hétig), bámulatosan tud alkalmazkodni az ember az ilyenekhez. Egy hegedű is milyen kényelmetlen tud lenni elsőre, sokan mégis milyen ügyesen használják

Persze így is lehet valami végeredményében használhatatlan, de egy ideje már türelmesebb vagyok az ilyenekkel. -
TayRol
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
ez teljesen egyéni dolog, de nekem használhatatlanok voltak. a kép-visszanéző és a mellette található Fn gomb. pici, nincs nyomáspontja, nehéz hozzáférni.
-
paramparya
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Hát akkor ha 150-ért, az sem baj, nem feltétlenül keresni akarok rajta. Viszont VF3-at hozzáadva az E-MP2-höz már majdnem ott vagyok árban, és mégis egy jobb gépem van. Persze sajnos tényleg nem garanciális, de használhatóbb.
(#39682) TayRol:
melyik kettő az a két bizonyos hátsó gomb, mi velük a gond?(#39683) jjeahh:
ez biztató
-
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
fényerőt nem vesztesz, fókuszálni könnyű, viszont mozgó témára nem ideális..én pl. eddig minden képemet manuállal lőttem

szerk: jól gondolom, hogy a taccskijelző sokat segít a manuálozásban?
-
TayRol
nagyúr
nézd, az em5-öt azért adtam el 2 nap után, mert az a bizonyos 2 hátsó gomb használhatatlan volt.
rohangáló gyerekhez nem kell az 5 tengelyes stabi, esőben meg nem fotózom (ha igen, akkor ernyőt viszek).
ez alapján még bármi lehet...az evf-re vagyok kiváncsi, mert olvastam, hogy nem az em1-ét tették bele, de talán az fps jobb lett.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
"200-ért kitben biztos eladható"
Nem biztos. kb. 2 év garanciával látok vázakat hirdetni ennél olcsóbban és nem kapkodnak értük. Neked meg az USA beszerzés miatt legfeljebb pár hónap world wide garanciád lehet.
-
Studi
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
A vázra (kitre) használhatod a 15%-ot, és ha veszel hozzá objektívet, akkor az a kedvezőbb áron kapod.
Az akciós kiegészítők árára már nem él a -15%, hisz azok eleve akciós árúak. De nézdd meg, hogy nem járt-e még le az az akció, mert ha jól emlékszem az határidős volt. -
TayRol
nagyúr
jól tudom, hogy az Oly mintaboltban vagy a 15% kedvezményt választom, vagy az obikat jobb áron? a kettő együtt nem működik.
-
Marseille199
senior tag
válasz
paramparya
üzenetére
Semennyi fényerőt nem vesztesz. Ha makróznál közgyűrűvel, akkor igen, de sima átalakítóval nem. És bele lehet nagyítani nemcsak az lcd, de az EVF képébe is, egy (megkockáztatom, hogy bármilyen kategóriás, értsd D4 keresője is csak nagy, de nem manuálozni való) dslr-nél kényelmesebb a régi, manuális obik használata.
-
paramparya
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Jogos, az E-M5 150-be kerülne, 200-ért kitben biztos eladható, E-PM2 100 alatt lenne, kitben 150-et megérhet, szóval abban nincs különbség nagyon, cserébe arra az időre biztos jobb gépem van, talán ha megtetszik még meg is maradhat.
Viszont nincs komoly zoomom, bár van otthon yashica 135-ös 2.8-as. Az átalakítóval mennyi fényerőt veszt? Sose használtam még így obit, de rémlik valami, mintha beleszólna egy gyűrű ebbe.
Bár azt sem tudom, mennyire látszik a manuál fókusznál a liveviewban, hogy mi történik. Nikon D5000-en evf-ben minden élesnek tűnt (de az ugye pentaprizmás), csak liveview-ban lehetett normálisan fókuszálni.(#39653) jjeahh
Azért így egymás mellett megnézve is már-már lényeges különbség, obival oldalról különösen feltűnő lehet.
-
Studi
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Csak a kedvedért: állítólag picit ráncfelvarrták az E-M5-öt is, frissítették a borítását, és javítottak a sokat kritizált gombok méretén, nyomáspontján! Szóval az E-M10-re már biztos normális gombokat raktak, főleg, hogy itt nincs időjárásállóság, amire a sz@r E-M5 gombokat fogták.
-
|AP|
veterán
első halszemes kép, persze alaposan leméretezve, szóval sok minden nem derül ki belőle...
-
k1csi
senior tag
Hasonlóan mint az Oly kiszórt néhány refurbished E-M5-öt az E-M10 bejelentése előtt most néhány refurbished GX7 tűnt fel az ebay.de-n (gondolom előkészítve a helyet a hamarosan bejelentendő GH4/akármi előtt).
Sokat szakítani persze nem lehet (és a gari is rövidebb mint nálunk) lévén valutánk fénye most éppen megkopott, de lehet valakinek így is érdekes lehet. -
-
|AP|
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
"Aztán megint egy másik történet, ha az embernek pici helyes GM1-ese van, na azon a vázon a vastagság miatt az mZuiko 25/1,8 az egyetlen a 3 közül amelyik nem néz ki bután.
"ez nálam is bejátszik tudat alatt, de korábban már kifejtettem, hogy jobban örültem volna ha az a 25mm az 17... szerintem így nálam kimarad ez a 25-ös.
-
FEDman
addikt
Fejvakarós nagyon..

Ha nekem most döntenem kéne akkor valószínű nem az Olympust választanám. Ha egy szál fix obit keresnék mindenesnek kompakt méretben, akkor még még mindig a 20/1,7 a nyerő. Ha azt mondom, hogy a méret annyira nem számít (hossz) és inkább az a fontos, hogy nagyobb tárgytávon is határozottabban le tudjam választani a témám a kis mélységélességgel akkor meg gondolkozás nélkül a PL 25/1,4-et választanám.
Aztán megint egy másik történet, ha az embernek pici helyes GM1-ese van, na azon a vázon a vastagság miatt az mZuiko 25/1,8 az egyetlen a 3 közül amelyik nem néz ki bután.

-
Marseille199
senior tag
-
FEDman
addikt
És a dilemma..

-
Marseille199
senior tag
B.szki mennyi minden történik itt néhány óra alatt. Hajnal 1kor néztem rá utoljára, most meg mondom gyorsan csekkolom mi történt és megyek sietősen dolgomra. Erre el fogok késni. Hétvégén meg áll az egész fórum. Munkahelyi kockulás rulez?

-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nem tudom az megvan e, hogy az E-M10-nek van egy új Live Composite Mode-ja is?

Ráadásul itt azt írják, hogy ilyenkor nem csak élőben nyomon követheted hogyan húzzák a csíkot a csillagok, de hogy ebben a módban összességében akár 3 órás expót is tolhatsz!

Lehet tényleg ez lesz a te géped..

-
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
te tudod, sztem a kitobi miatt max "nagy" az e-m5, amúgy camerasize-n már fent van e-m10 is: [link]
előbbinek jobb a stabija (5 vs 3 tengely), időjárásálló, utóbbi valamivel kisebb, van wifi, van vaku, újabb képfeldolgozó proci -
Mercutio_
félisten
válasz
paramparya
üzenetére
Ázsiában ha jól tudom nem csak az eső a gond, hanem a magas páratartalom is, azaz amikor nem esik, akkor is nedves lehet a váz, főleg az őserdőben.
ennek lenne érdemes utánakérdezni, hogy a konkrét helyen ahol hozamosabb időt leszel mennyire esélyes ez a szitu.
Bár, .mf Hong Kongban járt már, ha jól emlékszem és az eddigi váza se szigetelt, szóval ez talán rövidtávon nem akkora gond.
Ez esetben - és ha a jövőben is fennáll a kintről hozatás lehetősége - azt nézd meg melyik váznak mennyi itthon a használtpiaci ára, és így melyiket érdemesebb venni, ha úgy is el fogod adni, aztán majd később megveszed az M10-et. -
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
itt hasonlítgathatsz

a személyes véleményem az, hogy zsebre egyiket sem vágod, és már egy om-d méretű cucc is van annyira kicsi és könnyű, hogy mindig nálad legyen anélkül, hogy kényelmetlenné válna..ezt azért mondom, mert nekem pl. e-p1-em van (ami kb ugyanakkora, mint e-m5 asszem), sehova nem megyek gép nélkül, míg pl. 650d-vel erre nem vagyok képes, 60d d7000-ről már inkább nem is mondok semmit
jó cuccok, de nem nekem valók, főként a súlyuk, méretük miatt
ha mégis zsebméretű cucc kéne inkább, akkor oly fronton az e-pm2 pici, pana fronton gm1 -
paramparya
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
Azért az E-M10-et is figyelembe véve még mindig gondban vagyok, hogy esetleg 410$-ért elvagyok a E-PM2-vel (dzsungelből tényleg csak két nap lesz most, és nem mindennapi élőhelyem
), kb annyiért itthon el is tudnám adni használtan a két obival, és beszerezni egy E-M10-et később. Azért nekem a wifi kényelmes lenne, kisebb méret is jó, pláne a kitobi obi mérete 
-
k1csi
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
OK, a belépő EVF-es vázban (hogy eddig nem volt Oly fronton) igazatok van. Viszont nem vagyok arról meggyőződve, hogy ennél a kategóriánál annyira igény a kereső (a bele nézőkés arcokat hagyjuk). Családban vettem észre, ha nem szólok, nem használják a keresőt (ott ahol a hátsó LCD-n látni valamit).
Persze marketing értéke így is nagy (aki nincs képben a saját igényeivel mindig ott a félsz benne, hogy erre szüksége lehet).Ennek ellenére személy szerint annak örülnék, ha a lécet magasabbra tennék és nem alacsonyabbra az Olynál.
Egyébként nemcsak az EVF amit szivesen látnék nemcsak felsőkategóriás vázaknál, hanem pl. egy előrenyúló markolatot is. -
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
válaszolok én, mivel most az e-m10-re terelődött minden figyelem

igazából rajtad áll, de ha kirándulni mész (ne adj' Isten dzsungelbe), akkor sztem az e-m5 számodra az ideális gép a három közül mert: mint írtad, a telezummon úgyis túladnál, vf-3-al szemezel, ami tudtommal kisebb mint az e-m5 keresője, ráadásul ilyen túrákra, sok utazáshoz nem ajánlanám az opcionális keresőt, gondolom könnyebben beleakad a dolgokba + nagy az esélye, hogy elveszik (legalábbis én tutira elhagynám valahol)...szal opc kereső sztem inkább sztreetre stb. való..az e-m5 időjárásálló...ja a kitobija, már ha kitben veszed 12mm-től kezdődik, ráadásul sztem egész vállalható makrót is tud, ami megint jól jöhet majd
-
Studi
veterán
Ja, és van már magyar árunk is: februártól, 199 000 Ft-al indít a mintaboltban a váz. Ez Prémium klub kedvezménnyel ugye 170. Idei évre azt terveztem, hogy szerzek egy E-M5-öt markolattal 200 alatt. Ha jól látom ehhez csak gomb nélküli kapaszkodó lesz, de az legalább nem lehet túl drága, szóval még újonnan is beférhet 200 alá...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
E-M5. A külső EVF le-, felszerelése szívás. Ráadásul a VF-3 gagyibb mint a VF-2.
-
Schanyee
senior tag
Mérete alapján eléggé G3 utódra sikerült, ami nekem tetszik, ez az első oly gép amin elgondolkodnék. Kár hogy nem kihajtható a kijelző, a többi tulajdonsága nem rossz. De még pár évet kibír az a G3 bőven, nagyon jól teszi a dolgát.
Tudom a G3 lassú a fájlok kiírásában, most egy Maxell Class 10-es memóriakártyám van, a neten azt írják minimum 10MB-os írási sebességet tud, amit tudok hogy olvasáskor mindegy hogy a laptopom kártyaolvasójába teszem vagy kábellel a kamerát kötöm be max 4MB-ot tud produkálni (ami elég siralmas). Érdemes mondjuk egy Sandis extreme-re költeni? Az 45MB/s-ot ír, ami nyilván sokkal gyorsabb, de nem tudom hogy a G3 esetében előrelépés lenne-e a váltás, akkor meg nincs sok értelme most rákölteni, inkább másra. Többször lőttem sorozatot és gyanúsan kevés képnél belassult a sorozat sebessége, régebben mintha annyit raw+jpg-ben tudott volna mint most sima jpg-ben.
-
Studi
veterán
Nagyon jó irányba mozdult az E-M10, keveset vettek ki belőle, és pöpec lett a nyitó ára is!
Az új vázsapi is kasszasiker lehet, ennyit szerintem sokan adnának, hogy legyen halszemük, még ha nem is rajonganak a hatásáért. Nekem is lesz egy a tatyómban, ebben biztos vagyok. -
|AP|
veterán
Nekem sajnos tetszik az EM10. Kijavították a béna hátsó gombokat, a "púpja" is kisebb lett, valahogy az egész gép arányosabb és jobban néz ki, mint az EM5.
A 25-ös is nagyon jó, de annak meg a látószöge nem tökéletes nekem.
A palacsinta zoom szép vékonyra sikerült, de ott meg az induló 14mm-be és a motoros zoomba tudok belekötni.
Szóval szerintem pöpec kis gép az EM10, mind a 25-össel, mind a palacsinta zoommal. Azért volt az elején a "sajnos", mert picit megingatott GM1 ügyben, de ismerve a fotózási szokásaim és hogy mennyire kell nekem a 12mm, egyelőre nem változtatok az elképzelésen.Az újonnan bejelentett dolgok közül jelenleg a halszem vázsapka obi a legesélyesebb, hogy valóban beszerzem

-
Mercutio_
félisten
Az Oly egyik nagy hibájaként rótták/-tuk fel, hogy ha valaki keresős gépet akar, akkor csak a felsőkategória E-M5/M1 van, vagy mehet másik gyártóhoz, most ezt a hibát az M10-zel orvosolták.
Az "E-M5II" az egy E-M5 csak a 2 hátsó elcseszett gombot kirakták jobbra és kisebbek/jobb nyomáspontúak lettek, a felső tekerő tárcsa is picit módosult, valamint kapott egy bőr-szerű borítást néhány olyan részére a váz ami eddig festve volt. A tényleges utód meg ki tudja, hogy mikor jön, szvsz csak jövőre.
-
FEDman
addikt
-
madgie
titán
Nekem pont ez a váz tetszik. Lesz@rom a komoly stabit, nem érdekel a plusz púp az accessory portnak, zuhanyozni sem viszem magammal a gépet. Ellenben baromi jó, hogy végre kisebbek lesznek az af pontok, lesz normális wifis kezelés, adott a kitűnő szoni szenzor, jó kezelhetőség és mindemellé egy korrekt indulóár.
-
k1csi
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Nem mondtam, hogy bonyolult, sőt valami E-M5 II-ről is olvastam már pletykákat mint E-M5 utód.
Viszont elnézést kérek, hogy ettől a kategóriától nem jövök lázba most függetlenül az árától...
Annyira szüksége volt már erre a kategóriára az Olynak az E-M1, E-M5/E-M5II, E-P5 stb. után. -
FEDman
addikt
Nézd, nem olyan bonyolult ez.

Ez a váz tényleg nem az E-M5-öt váltja le, hanem egy az alá érkező modell. Ha ezt végre sikerülne elfogadnod utána te is hamar belátnád, hogy egyrészt nem reális amit elvársz, másrészt meg ami a két modell között van az nem a fejlesztési irányt mutatja, csak a kategóriák közötti különbséget.
-
szerintem ez nem jó szöveg, videózni úgy sem ezzel a vázzal akarnál, evf meg van. csak a stabi miatt is inkább e-m5 videóra, ha egyáltalán oly. jó döntés volt lehagyni az ap-t, amit az emberek 99,99%-a nem is használ, vagy ha igen, akkor evf-re (ez persze csak tipp, de fogadni mernék).
-
k1csi
senior tag
válasz
rumos14
üzenetére
Ezt már a bejelentő topikban írtam (igaz bővítőportnak neveztem). Ja, hogy a fejlesztést a másik irányba gondolták...
Na mindegy.
A mai csomagból egyedül a 25 1.8 amit érdekesnek tartok, de ezt már előre sejtettem, hogy így lesz.Szerk:
Parci
Senkinek sem egy nem elterjedt csatlakozó hiányzik (egyébként sem kedveltek a proprietary cuccok), hanem pl. egy rendes mikrofonbemenet. -
jjeahh
nagyúr
válasz
paramparya
üzenetére
szerintem egy e-pm2 is jobban bírná a dzsungelt, akármit is értesz ezalatt, mint mondjuk egy belépő biliműanyag dslr

-
nord_
veterán
Hm, ez az új Oly a 17 1.8, 45 1.8 párossal már erősen nyitogatja a pénztárcát...
-
rumos14
nagyúr
az E-M10-ről meg levették az accessory port-ot, így már biztos hogy semmilyen külső mikit nem tudsz rárakni.
vszleg az emberek nagy többségét nem érdekli, mint ahogy a 30p videó sem (a PAL 25p helyett). na mindegy, akinek a videó fontos, tud mást választani bőven, m43-ban is. -
paramparya
őstag
Sziasztok!
Nikon DSLR-ről váltanék kisebbre, már egy ideje nézelődök a témában.
Sikerült megoldani, hogy USA-ból hoznak haza nekem egyet, és az Olympus mellett döntöttem, már csak azt nem tudom melyik érné meg jobban.
E-M5 használtan 750$ (azóta találtan 650-ért is Adoramán E+ minőségűt, vagy 670-ért vakuval)
E-PL5 újonnan 550$
E-MP2 dual kit új $415 (egy lencsével 388, nem nagy különbség)
Az utolsó kettőhöz rájön még a VF3 ára, de mégis újak, ráadásul a dual kit 30$-ral nagyobb ára a simához képest is különösen vonzó, még ha csak ritkán is használom majd a 40-150-et. Legfeljebb eladom jobb áron
Szerintetek melyikre menjek rá ilyen paraméterekkel?
E-M10 sajnos nem jelenik meg addigra, mire jönnek, viszont az is opció, hogy ha kijön és jónak bizonyul, később upgrade-elek rá hasonló módon ha gyengébbet vennék most, 800 usd körül lesz az ára.
650-ért az M5 is kezd szimpatikus lenni, különösen az időjárásállósága miatt, mert Ázsiába vinném. Bár azt nem tudom a dzsungelt mennyire bírja, talán 1-2 nap ott is eltelne.
-
|AP|
veterán
ilyesmi soron gondolkodom én is, de nekem középre jobb lenne egy fényerős 17mm, az általánosabb látószög miatt (nekem a 25 már nem az, a 20 is határeset). Ezért sajnálom kicsit, hogy a 17-est csinálta az Oly drágára és a 25-öst egyszerűbbre és olcsóbbra (fordítva nekem jobban esett volna).
-
FEDman
addikt
Csinos lett ez az E-M10-es. Egyedül az opcionális markolat néz ki kicsit esetlenül. Ellenben az E-M5 középső markolat részével itt egy ötletes kialakításnak köszönhetően könnyen lehet a használata mellett is akksit cserélni. Na ez részemről egy nagy piros pont!

Persze egy ilyen egyszerű markolatnál lehet még egyszerűbb és praktikusabb lett volna ha szimplán csak hagynak egy lukat alul az akksinak..

-
Schanyee
senior tag
A 45 még csak tervben van, most van az indexen egy fekete, de valaki gyorsabb volt mint én, így csak második vagyok a sorban. A kit most tökéletes lett volna hannálam lett volna, sőt a 100-300 méginkább, de az se volt ott. Mióta megvan a 20-as nem nagyon volt más a vázon, cserébe többet van nálam a gép,
-
Mercutio_
félisten
Pont ezt matekoztam ki én is, már csak az a kérdés mennyire lesz zavaró a 20 helyett 25 szűkebb látószöge

Studi: Ezüst a 45-ös, de fekete felé orientálódnék, viszont annyit nekem nem ér meg a váltás, amennyibe lenne
szóval vagy fekete 25-ös remélve, hogy majd egyszer a 45-öst is cserélhetem, vagy ezüst, de akkor "bebetonoztam magam" ebbe a színbe 
-
válasz
sasa134
üzenetére
12-32 majd használtan alulra, 25, 45 és helló és "olcsó"

más: thom hogan gx7 review, érdemes elolvasni!
-
sasa134
addikt
Egyetlen baj a 25 1.8-cal, hogy dönti a sort.

Azaz mérhetetlen dilemma, mi legyen a 20-assal. A 25 mellé "felesleges" (= luxus), inkább a 17 1.8 illik mellé szvsz. Ha ez így van, akkor melléje meg a 14 2.5 a "felesleges" (= luxus). Így oda inkább a 12 f2 passzol. Így hiába olcsó, ha a végén 2x annyiba fog kerülni a szett mint a jól bevált 14-20-45.

-
rumos14
nagyúr
úgy látom, a hátsó lötyögő gombokat is kijavították, éljen!
a 25/1.8 tényleg telitalálatnak tűnik, sápó, ahogy a franszia mongya. tökéletesen éles (számomra) f1.8-on is. és még a napellenzőt is hozzácsomagolják
ami viszont mókás, az az új 14-42 sapija, a magától összehúzódó, amit külön lehet megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- OLED monitor topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyéb képességeiben mint az E-M5.

kíváncsi leszek a gombjaira...

Na mindegy.
szóval vagy fekete 25-ös remélve, hogy majd egyszer a 45-öst is cserélhetem, vagy ezüst, de akkor "bebetonoztam magam" ebbe a színbe