Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45013) Morris


Morris
veterán

Update 1.

Utánaolvasgattam a dolgoknak itt a topikban is és meglepő eredményekre jutottam. Lehet senkit sem fog érdekelni, de azért leírom tapasztalataimat. ;]

Anno pár éve megvettem életem első fényképezőgépét egy HP Photosmart Mz67-es gép személyében. (16k-ért vettem használtan, 1 hetesen). Meglepően jó fényképeket csinált. Színtelített, dinamikus képek születtek vele. Mondjuk sok ész nem kellett hozzá, mert gyakorlatilag automata fényképező gép volt! :D (jelzem, ennek a fényérzékenysége f/2,8 - f/4,8)

Ezt váltotta egy Panasonic Lumix DMC-LZ8.
Az öröm nem volt mindig felhőtlen, mert az esetek 90%-ában zajos, élettelen képeket sikerül lőnöm vele. Bármit állítottam, bármit csináltam vele, egyszerűen nem javult a dolog. Választásom nyomó oka az optikai képstabilizátor volt és a Leica objektív. Ma utánanéztem annak a gépnek is a neten és meglepődve tapasztaltam, hogy ennek még sz*rabb a fényérzékenysége (f/3,3 - f/5,9).

Aztán áttúrtam a topik nagy részét, és végre megvilágosodott bennem, hogy mit is értetek "sötét" zoom-os gépeken.
Gyakorlatilag ezek a bridge gépek is mehetnek a zsákba az LZ8 mellé, mert a zoomon kívül más pozitívumot nem lehet róluk elmondani. Megnézegettem ezeknek is a fényérzékenységét, ami ugye sok esetben az éles, zajmentes képekért felel, és itt ért a legnagyobb meglepetés - az összes egy rakat hulladék hatalmas marketinggel a hátuk mögött.

Szóval kezdem átlátni a dolgot és egyre szimpatikusabb az XZ-10.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.