Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45151) Speeedfire válasza .: JuSzT :. (#45150) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Na akkor ha lesz még lefoglalózok egy 40-150-est. :D

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#45152) Whynot?


Whynot?
aktív tag

légyszi, segítsetek már kimatekozni, hogy melyik a jobb, mondjuk egy LX7 a jóval fényerősebb obival, vagy egy GF5 a gyengébb obival, de nagyobb érzékelővel?
Átlagos felhasználásra kellene a gép, utazáskor és családi eseményeken kicsit gyengébb (izzó lámpa) fényben használnám. Nem hiszem, hogy valaha is cserélgetném az objektívet, szóval gyári obi számít csak a milceknél...

(#45153) schawo válasza Whynot? (#45152) üzenetére


schawo
titán

Kábé egál. A nagyobb átfogás az LX7 mellett szól.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#45154) jjeahh válasza Whynot? (#45152) üzenetére


jjeahh
nagyúr

+1, kb egál, lx7 mellett szól a nagyobb átfogás, gf5 mellett a dinamikatöbblet

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45155) Whynot? válasza schawo (#45153) üzenetére


Whynot?
aktív tag

Nem tudok választani :S GF5 jóval modernebb, olcsóbb egy tizessel, ezernyi fícsör, de jóval nagyobb az LX7-től és félek az obitól is. A mostani régi kis canon kompaktomnak is 2,8-as obija van és a családtagok beltéri képei meg se állhatnak mellette, pedig csak 5 megapixeles. totál zavarban vagyok :S

(#45156) schawo válasza Whynot? (#45155) üzenetére


schawo
titán

A nagy szenzor miatt a kitobi nincs egy picit sem hátrányban.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#45157) Whynot? válasza schawo (#45156) üzenetére


Whynot?
aktív tag

és zoomolva? Az LX7-nek 2,3 a vége, míg a GF-nek 5,6 azt hiszem.

(#45158) schawo válasza Whynot? (#45157) üzenetére


schawo
titán

Mivel a kettő szenzor között 2,3 fé a különbség, szinte pontosan megfelel egymásnak a két érték DOF-ban, és zajban egyaránt. De az LX7 objektívje számottevően nagyobb látószögről indul, és egy picit jobban belemegy a tele tartományba. Cserébe a GF5 szenzora kicsit jobb dinamikában, egyszerűbben megfogalmazva nagyobb fény-árnyék különbségeket visel el kiégés és bebukás nélkül.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#45159) sinick válasza schawo (#45158) üzenetére


sinick
senior tag

Nekem LX7-es van. Nekem tetszik, de van egy kis gond az automata fehéregyensúly kezelésével. A probléma végül is kezelhető, engem csak annyiban zavar, hogy a gépet "point and shoot" fotózáshoz vettem.

Leírások itt:
AWB in LX7 iA mode?
LX7 Auto White Balance Quirks

[ Szerkesztve ]

(#45160) schawo válasza sinick (#45159) üzenetére


schawo
titán

Az auto WB minden gépnek gond.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#45161) Dzsiszke


Dzsiszke
csendes tag

Sziasztok!
Panasonic LX7-hez lenne olyan kérdésem, hogy az mennyire általános, mikor bekapcsolod a gépet és egyből a lejátszás üzemmódba lépsz, nem engedi a képeket szerkeszteni vagy törölni azzal az üzenettel, hogy „Szerkesztés nem lehetséges, információ feldolgozás van folyamatban”. Ez az információ feldolgozás több percig is eltart.:W Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#45162) Morris


Morris
veterán

Újabb Olympus XZ-10 képek! Dropbox link
A linken folyamatosan nyomon lehet követni a képeket.
Nekem személy szerint nagyon tetszenek! A makrók készítése egyszerűen öröm!

Nos, akkor ezúton ismét köszönöm mindenkinek a segítségét. :R :R A korábbi gépeimhez képest ég és föld a különbség! Természetesen az Oly javára!

[ Szerkesztve ]

(#45163) fireman123 válasza Morris (#45162) üzenetére


fireman123
őstag

Szépek a képek.....megrendeltem én is egy fehér XZ-10-et az asszonynak a Mintaboltban, elvileg hétfőn érkezik..... :K

[ Szerkesztve ]

(#45164) mayafree


mayafree
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék a szakértőktől konkrét típust kérni hogy 40eFt-ig ha csak a képminőség az egyedüli szempont mi az ami elfogadható szintet hoz általános felhasználásra.
(Esetleg Olympus vagy Panasonic a garancia miatt "is")

Kérdés:

1.,Olympus SZ-16, Olympus SP-720 UZ,Olympus SP-820 UZ
ezek mind a buta bridge sötétzoom kategóriába tartoznak vagy azért elfogadható minőség hangsúlyozom nem hobbi fotózás a szempont!

2., Olympus E-PL3 láthatóan szebb képet készít mint egy Olympus XZ2 vagy Olympus XZ10?
Ebben a kategóriában van jobb vétel vagy ha nem is jobb, de alternatíva?

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv.

(#45165) ZÁEL


ZÁEL
tag

Sziasztok!

Digitális fényképezőt szeretnék venni.

2 márka között vacillálok. A Nikon és a Canon.
Most ezt a két típust néztem ki:
Nikon Coolpix S31
és
Nikon Coolpix S01
Melyiket ajánljátok inkább?
Én nem értek hozzá. :(

Amit még kinéztem és nagyon tetszik az a Canon Ixus 510 HS, de ennek elég borsos ára van és ennyit nem akarok elkölteni rá, de ha azt mondjátok, hogy megéri a dupla árat, mert sokkal jobb,mint a fenti Nikon, akkor lehet, hogy megvenném.

Köszi a segítséget! :)

(#45166) jjeahh válasza ZÁEL (#45165) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha már az Ixus 510 HS-t megvennéd már csak egy iciripiciri kell, és olympus xz-10, oszt ragasztasz rá papírból nikon logót :D ha mégis maradsz a 20-30k-s gépeknél azt vedd amelyik jobban tetszik kézbevéve sztem kb. tökmindegy...max ha szükséged van a vízálló kivitelre, akkor S31...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45167) foherty válasza Alex91 (#45130) üzenetére


foherty
csendes tag

Sziasztok!
A Fuji F770EXR-t én is kinéztem, de itt a fórumban visszaolvasva azt írtátok ilyen fényerő (f/3,5 - f/5,3) mellett ne is reménykedjünk jó minőségű beltéri képekben. Vagy ez az EXR mégis tud valamit?
Már ez is túl van a tervezett büdzsén... megéri?
Köszi!

(#45168) Tin_Shield válasza foherty (#45167) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Hát, papíron jobb mint a CCD és a hagyományos CMOS szenzorok. A Fuji szerint ezzel a EXR CMOS-szal megtalálták a bölcsek kövét, de ezt fenntartással kell kezelni, a fényképezéshez még mindig fény kell.
A topikban sokat emlegetett Olympus XZ10 például kétszer ilyen fényerős optikával bír - hasonló szenzorméret mellett. Bohóckodhat akármit a Fuji az egyedi színszűrőjével. meg intelligensen váltogathat a nagy dinamikájú, nagy felbontású és a nagy érzékenységű üzemmódok között, a kis Oly klasszissal jobb képeket készít.
Na de visszatérve a Fujira, az ephotozine tesztképeit láttam a gépről, nem győzött meg. Ha az Oly XZ10 nagyon sok, akkor inkább Fuji árához hozzátéve egy kicsit egy Canon SX260/270HS, Vagy ha mindenképpen bele kér férni két deákba akkor valamelyik elődje (220/230/240HS), használtan.

[ Szerkesztve ]

(#45169) td


td
senior tag

Szevasztok!

Én azt szeretném tudni, hogy lehet-e most kapni egy olyan kompaktot úgy 30 ezerig, ami hasonlít egy régebbi Panasonicra, a DMC-FS3-ra. Ez egy optikai képstabilizátoros, 3-szoros zoomos gép visszafogott designnal, Leica-objektívvel, többpontos autofókusszal, és olyan érdekes funkciókkal, mint a 15-30-60 mp-es záridős "Starry sky" felvétel, vagy pl. az, hogy félig lenyomott exponálógombnál kiírja az alkalmazott blende- és záridő-beállításokat (igaz, a záridőt ilyenkor nem tartja fixen). A makró, a vakumód, az expozíció-korrekció és -bracketing, illetve az önkioldó közvetlen gombbal állítható (ezek a négy irányba álló gombok, a további beállítások is ezekkel végezhetők). Lehet maximalizálni ISO400-ra, és persze fix érték is választható. Gyenge fényviszonyok között is tud fotózni, ha máshogy nem, egy "általános" fókuszt alkalmazva. (Makrónál viszont sajnos, hiába jó fényviszonyok mellett, hajlamos a nyilvánvaló "célpont" helyett a háttérre vagy valami közelében lévőre fókuszálni, ami bosszantó.) A belső 50MB memória is nagyon előnyös, jópárszor kimentett már a szorult helyzetből. Lehet a kártya és a beépített memória között oda-vissza másolni a képeket. A mechanikus playback/kamera kapcsoló jó védelmet nyújt a véletlen bekapcsolás/bekapcsolódás ellen. A menürendszere letisztult, egyszerű, gyors; fehér háttéren szép és nagy betűk vannak. A kijelzőn megjelenő infók sem zsúfoltak. Van egy Q-menu gomb, amivel a leggyakoribb beállításokat lehet elvégezni egy egyszerű, áttetsző menü segítségével. Egy kézzel tartva is jól lehet vele fényképezni. Videóból maximum 15 percet rögzít.

Ezek a leglényegesebb funkciói, emellett még pl. jó az is, hogy fém házas (igaz, vékony az anyag), hogy lapos, és hogy semmi különleges sallang nincsen rajta. A használata elég gyors, és tetszik a képek gyors elérését biztosító naptár-szerűség is, ami az egyes napok (dátumok) mögé apróban odateszi az aznapi első fotót, és egyben, egy képernyőn mutat egy hónapot. Nagyon jó a videó-visszajátszás is, pl. bele is lehet tekerni, a hangját beépített hangszórón lehet hallani. Általánosságban is jól használható a menüje, gyorsan reagál, az elkészült képet is gyorsan, könnyen meg lehet nézni. Folyamatosan nyomva a léptető gombot elkezdi gyorsan pörgretni a képek sorszámát, de a kizoomolás felé tolva a zoom-gyűrűt indexképekre is lehet váltani. Választható, hogy visszajátszásnál miket írjon ki: kép sorszáma(i) és dátum, vagy ezekhez még a beállítások is (rekesz, expozíció-korrekció, expozíciós program, ha volt, fehéregyensúly, ISO).

Egy ilyen fényképező érdekelne tehát, SD-kártyás Sony vagy Panasonic, saját Li-Ion akksival, esetleg más gyártó is szóba jöhet. Minél több gari, annál jobb, de nem előfeltétel. Illetve nem tudom, a mai típusok mennyire engedik használni az utángyártott akksikat, de ez is jó lenne. Kb. harmincezerig bezárólag. Bár ha jól sejtem, a mai belépő szintűnél kicsit jobb kompaktok nem érik el az olyan korábbiak szintjét, mint amilyen nekem van.

A saját Panasonicom objektívjének külső gyűrűje sajnos odaütődésnél elrepedt, illetve a belső elem (az optikáé) elmozdult, amit vagy meg tudok csinálni, vagy nem, de addig is kéne egy nagyon hasonló fényképező, rosszabb esetben véglegesen. Hozzászoktam a gépemhez, elég könnyen és jól használható (volt), ezért soroltam fel a fentieket, de tartok tőle, hogy ilyen kaliberűt már nem gyártanak. A Panasonic márkáért egyébként soha nem voltam túlzottan oda, szóval egy kis ellenérzésem most is van, de ha hozná a kívánt szintet, akkor az jó lenne. Amúgy már két sötét folt is megjelent a képeimen, amik ha nem tüntethetők el az objektív kitisztításával, akkor előbb-utóbb úgyis cserélnem kell(ett volna) sajnos.

mod: persze az elrepedt optikát még a szervízben is megkérdezhetem, de legkorábban hétfőn, és addig is jó lenne valami...

[ Szerkesztve ]

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#45170) nemtabo


nemtabo
aktív tag

Canon akció van a kijelölt boltokban május 2 és július 25 között. DSLR, objeltívek, kompaktok, kamerák árából az anyacég pénz térít vissza a vásárlás után. részletek

Én G16-ot vettem klf kedvezményekkel és ha a Canon visszautal 16.000.-Ft-ot, akkor 91.000-be áll meg az ára.
s120-ra 13e, s200 10e, .... bátraknak sx50 15e, sx700 10e, sx700 travel kit 11e

"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz

(#45171) Alex91 válasza foherty (#45167) üzenetére


Alex91
félisten

Ugy fogalmaznek, hogy a jelenlegi kifuto arahoz viszonyitva nem rossz gep.

Szeles latoszog, nagy zoom, raw formatum, gps, kulon tolto...

De en nem gondolkoznek sokat, mert lassan kifogy a boltokbol!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#45172) jjeahh válasza td (#45169) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ezeket kb. minden gép tudja sztem, amelyiken vannak PASM módok, én nem vagyok csillagfotós, de gondolom pl. ha eltekered M vagy S módba, lehúzod a záridőt 30mp-re lesz "starry night"-od :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45173) Incastar válasza nemtabo (#45170) üzenetére


Incastar
csendes tag

Köszi az infót, és legyen örömöd az új gépben!

(#45174) csiga8 válasza nemtabo (#45170) üzenetére


csiga8
senior tag

Ha ilyen 100 körüli áron sikerülne hozzájutnom egy G16-hoz, egy percig nem gondolkodnék.
Szemezgetek vele már egy ideje.

(#45175) nemtabo


nemtabo
aktív tag

Köszi, az eddigiek alapján van ok örömre bőven. Utolsó darab volt, pár napig 139e-ért volt kitéve. Mentem megnézni megint a kedvenc xz-2-esemet, barátkozni vele, amikor az eladó pont cserélte az árcimkét 119-re. Ezek után nem is mertem elmozdulni mellőle, vagy 15 percet vártam míg jött egy tag a személyzetből.

"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz

(#45176) erzol válasza td (#45169) üzenetére


erzol
őstag

Ha megnézel egy olympus xz10-et, szinte teljesen le fogja fedni az igényeidet.
Van gyorsmenü, minden állítható ahova csak akarod.
[link]
Fémház, fényerős optika, érintőképernyő, jó jpeg motor, jó auto mód.
Viszont ezért a kasszánál kétszer ennyit kell otthagynod.Cserébe lesz egy szvsz nagyon jó kis géped 3 év garanciával, ebay-ről rendelhető olcsó utángyártott akkumlátorral.

(#45177) Incastar válasza jjeahh (#45018) üzenetére


Incastar
csendes tag

Sziasztok!

Pár hete olvasgatom a fórumot, volt hogy kérdeztem is, válaszokat pedig köszönöm!

Érdeklődék, hogy láttatok-e olyan készüléket a piacon ami, nem cserélhető obis, és tudja hozni azokat az elvárásokat amiket pl az Oly XZ2- vel szemben az ember elvár.
Sokat emlegettétek ezt a gépet ,és valóban nagyon sok jó értékkel rendelkezik.
A kipróbálásakor igaz nem győzött nagyon meg a képeivel, de ezt betudom a "mintabolt" adta szűk lehetőségeknek.
A lényeg hogy hasonló képi adottságú gépet keresek,de fontos lenne a nagyobb zoom.
pl. 25-500mm bőven elég lenne.

Ismertek olyan gépezetet ami a hiperzoomok és pl. XZ-2 között van?

Komolyan érdekelne,és szerintem többeket is ahogy ezt a fórumot olvasom.
:R

(#45178) Incastar válasza Incastar (#45177) üzenetére


Incastar
csendes tag

...ja egy fontos infó...
Keret 100 max 130 e.lenne.

(#45179) erzol válasza Incastar (#45178) üzenetére


erzol
őstag

Talán a panasonic fz-200
Ez megáll ~130e. körül újjonan.
Kisebb szenzor, mint az oly viszont teljes tartományban 2.8-as fényerő van.
Ilyen összegben egy olympus pl5 dupla kitben táskával - 15% prémium kedvezménnyel egy teljesen más dimenzió... :U

(#45180) jjeahh válasza Incastar (#45178) üzenetére


jjeahh
nagyúr

túl sokat akarsz sztem...olympus stylus 1 28–300-at tud asszem, de drága...esetleg oly e-pm2 duplakit-el lenne szintén ekv. 28-300-ad, olcsóbban kijössz, jobb szenzorral, később fejleszthetsz rá, de az obit csereberélni kell, és nincs beépített evf, csak opcionális.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45181) donnamanna


donnamanna
csendes tag

Sziasztok!
Középkategóriás bridge gépnél a CCD vagy a CMOS érzékelő a jobb? Összegészében melyik éri meg?
Köszi!

(#45182) adatfalo


adatfalo
senior tag

Hello!

Adott ez az 50-60k-s árkategória.

Valamint adott ez a 3 gép:
Sony-SC-H300
Olympus SP-820
Samsung-EC-WB2100

Ezek közül melyiket ajánlanátok, illetve ugyan ebben az árkategóriában maradva mit érdemes venni? Kicsit természetfotózás, kicsit mindenes a cél.

Előre is köszi.

Üdv,

adatfalo :R

www.adatfalodesign.hu

(#45183) jjeahh válasza adatfalo (#45182) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nem azé' de ezredx-re elhangzott kérdésre ezereggyedikszer is ugyanaz a válasz: olympus xz-10 :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45184) asdf_ válasza adatfalo (#45182) üzenetére


asdf_
veterán

Egyiket sem. Hacsak nincs valami eszmeletlen jo indokod, hogy miert kell neked 20*-os zoom, akkor nezd meg inkabb az olympus xz-10-et. Ugyanakkora szenzorja van, mint azoknak, amit kineztel, egyetlen "apro" kulonbseg, hogy sokkal kevesebb feny kell neki (es mivel a fenykepezogep fennyel mukodik, ez nem egy elhanyagolhato szempont).

(#45185) férfiállat


férfiállat
tag

Szeretnék venni egy gépet keret olyan 20-25 körül. tudom hogy nem profik vannak ott csak ilyen családi alkalmakra kellene, tudnátok ajánlani valamit??

(#45186) PistiSan válasza férfiállat (#45185) üzenetére


PistiSan
addikt

Ebben az árkategóriában mindegy mit válsztasz, nincs lényeges különbség a gépek között, azt vedd amelyik tetszik, sok mobiltelefon jobb képet produkál mint ezek a gépek.

(#45187) norbert1998


norbert1998
veterán

Sziasztok! Nem találtam erre specifikus fórumot, így Ha Nem túl off, itt kérdeznék. Lenne 50, max 60 Mátyás király rá. Egy viszonylag nagy zoomù bridge gépen gondolkodom, És jó lenne, Ha lenne manuális beállítás is rajta. A fullhd videó elég fontos, tehát cmos értékelős kéne. Mit ajánlatok?
Azon kívül, hogy tünjek innen offolni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45188) erzol válasza norbert1998 (#45187) üzenetére


erzol
őstag

Oldalakon keresztül ez volt a téma a napokban.
Csak egy kicsit olvass vissza.
A tuti ezredszerre írta le jjeahh kolléga.

(#45189) Whynot? válasza norbert1998 (#45187) üzenetére


Whynot?
aktív tag

ahogy böngészgetem a különböző teszteket, a nagy zoom és a jó videó nem igen találkozik 120e alatt :S
És még az is erősen kompromisszumos gép...

(#45190) jjeahh válasza norbert1998 (#45187) üzenetére


jjeahh
nagyúr

csak és kizárólag akkor gondolkodj bridge-ben ebben az árkategóriában, ha a rossz képminőség is az elvárásaid között szerepel :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45191) Incastar válasza jjeahh (#45180) üzenetére


Incastar
csendes tag

"sztem...olympus stylus 1"
.... bele szerettem... elegem van belőletek :D
Köszönöm az ötletet, azt hiszem még gyűjtök hozzá.
Gyönyörű képeket készít.
:C

(#45192) norbert1998 válasza jjeahh (#45190) üzenetére


norbert1998
veterán

értem, igazából egy panasonic lumix dmc-ls75-öt váltana

(#45193) jjeahh válasza Incastar (#45191) üzenetére


jjeahh
nagyúr

biza, RW annó postolt pár képet, hogy találják ki a júzerek mivel lőtte, sokan omd-re, és/vagy pro obikra, fényerős fixekre szavaztak :DDD ha a pénztárcádnak jót akarsz azt ajánlom a tesztet ne is nézd meg ;]

norbert1998: ha mindenképpen kell a nagy zoom, akkor vedd valamelyik olcsó szuperzoomot, de képminőségben valszeg nem lesz előrelépés bármilyen hihetetlen is

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45194) norbert1998 válasza jjeahh (#45193) üzenetére


norbert1998
veterán

én elhiszem, annyira meg azért nem fontos a zoom, hogy arra menjen el az egész dolog a minőség kapcsán

(#45195) jjeahh válasza norbert1998 (#45194) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a másik dolog meg, hogy egy szuperzummot nem könnyű kitartani, a tele végén kell a fényerő, és rendszerint ott a legsötétebbek ezek az obik, érzékenységet meg nem igazán ajánlott emelni ezeken a gépeken mert vagy a zaj, vagy a zaszűrés fogja tönkretenni a képet...jó fényben, széleslátó-kistele tartományban általában még használhatóak, de akkor meg minek szuperzoom :P

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45196) Miamiquake


Miamiquake
aktív tag

Ismerősöm komolyabban bele szereten kóstolni a fényképezés világába.

Tanfolyam stb de még nincs gépe, mit ajánlotok?
A keret 150ezer, és ezért ekll a legjobb gépet választania.

☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.

(#45197) kovigyuri


kovigyuri
tag

Sziasztok!

Melyiket választanátok:
Olympus Stylus XZ-2
vagy
Olympus Stylus XZ-10
vagy
Olympus E-PL3 14-42 objektívvel?
[link]

Megéri a kb. 25.000.- ft különbség?

Sötét beltéri képeket is fogok készíteni, vagyis a fényerő a fontos.

Köszönöm:
KGyuri

[ Szerkesztve ]

(#45198) pentium4


pentium4
senior tag

Sziasztok!

Kis segitséget kérnék vásárlás előtt a választáshoz:
kompakt gépet szeretnék venni, max 100e, akár cserélhető obis is érdekel, utazós, családi, gyorsan előveszem és lövöm a képeket minden extra beállítás nélkül, ne legyen tul nagy de kicsi se.
melyik gépet/eket ajánlanátok?
köszi

P4

(#45199) jjeahh válasza kovigyuri (#45197) üzenetére


jjeahh
nagyúr

sötét beltéri képekhez jó magas iso teljesítmény, fényerős objektív, és/vagy állvány, rendszervaku kell minimum...
azt meg neked kell eldöntened, hogy később fejlesztenél-e újabb objektívekre

pentium4: kovigyuri kérdésében benne van a válasz :D esetleg panasonic gf5

Miamiquake: miben legjobb? kompaktban gondolkozik? kereső fontos? kis méret-súly? cserélhető objektív?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#45200) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Sziasztok!

Belépő gépet szeretnék venni, használtan. Semmi különleges elvásárs, csak azért csináljon nézhető képeket. Árban sem szeretnék 10-15k fölé menni. Most kölcsönben van egy Fujifilm FinePix JV100, ennek kb megvagyok elégedve a képeivel, csak van néhány idegesítő szokása (pl hogy néma üzemmódban nem lehet vakuzni).

Még néhány:

Videózás nem izgat.
Inkább akkus legyen, mint elemes.

Esetleg márkák, melyek ajánlhatók ilyen ársávban? Vagy melyeket kerüljem el?

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.