Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4451) werttzui válasza Szten Márs (#4449) üzenetére


werttzui
őstag

Ez pontosan így van na de most pereskedni :(

PENTAX

(#4452) Wickeey válasza werttzui (#4451) üzenetére


Wickeey
csendes tag

Én is így vok vele... Ezzel a hibával újabb leendő vásárlót veszít a Canon. :( :( :(
A sonyt meg én se bírom. Bár nem jó hasonlat,de nekem két 102-es tv ment tönkre 1 hónapon belül. Már a márkától is kiráz a hideg.

[Szerkesztve]

(#4453) marsu válasza werttzui (#4450) üzenetére


marsu
addikt

Pedig csak a Sony-nak van 4 szinű CCD-je ... (4 Color Super HAD CCD )

Press any key to continue ...

(#4454) Szten Márs válasza marsu (#4453) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

:F
A Sony CCD-jit veszi a Pentax meg a Nikon is. Valamint a Sony CCD-k is Bayer-mintázatúak, mint a CCD-k döntő többsége. A Sigma szenved most a Foveon érzékelőkkel, meg a Nikon akar valami újat villantani, de egyelőre Bayer mintázatú gyakorlatilag az összes, szóval nem tudom mire gondolsz.

(#4455) marsu válasza Szten Márs (#4454) üzenetére


marsu
addikt

Csak arra gondolok, hogy érdemes-e lecserélnem a Sony DSC F828 gépemet egy másik Sony-ra vagy nézzek valami teljesen mást? :F

Van egy ajánlatom, egy Sony Alpha 100-as gép, két obival ... De ha nem javasolja senki, akkor nézek valami mást ...

Press any key to continue ...

(#4456) Szten Márs válasza Wickeey (#4452) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, ez nem jó hasonlat. Engem a Samsung márkától ráz ki a hideg, iszonyat minőségű ODD-ji vannak, rosszul centírozott motorú HDD-ji, borzasztó fényképezői, stb... mégis egy Samsung monitor előtt ülök, nem véletlenül. Lehet hogy ezt vagy azt nem tud gyártani, de monitort azt igen.
Ugyanúgy, lehet hogy TV-ben szar, vagy szar volt a Sony, attól még simán lehet, hoyg a DSLR-jei jók. Főleg, hogy Minolta háttérrel rendelkezik.
Mondom, engem egyedül a magas ISO zajosodás és a kevesebb új objektív aggasztana az alpha 100-ban, egyébként nem tűnt rossz gépnek, amikor a kezemben volt. Mondjuk egy ismerősöm ismerőséé, úgyhogy behatóbb tapasztalatokat nem tudtam szerezni vele.

marsu: Itt márkaundorból nem ajánlják, nyilván ez nem lehet nyomós érv. Igazából már elfelejtettem, hogy johnjohn milyen objektívekkel akarja eladni, az egyik a kitobi azt tudom... a másik? 170-ért annyira nincs nagy lehetősége az embernek főleg duplaobis kittre. Pentax K100D duplaobis, vagy Oly duplaobisok jöhetnének még szóba, vagy egyobis kittek, esetleg 220 környékén Pentax K10D kitobival. A váz ez utóbbi esetben biztos, hogy jobb lenne, de azzal az egy obival biztos, hogy behatároltabb lenne a mozgástered, és +50-el többe van. Neked kell döntened, de mondom nézd meg és utána dönts.

[Szerkesztve]

(#4457) marsu válasza Szten Márs (#4456) üzenetére


marsu
addikt

Szerintem a jövőhéten megnézem, kipróbálom, aztán majd meglátom ...

Köszi!

:R

Press any key to continue ...

(#4458) adik válasza Szten Márs (#4456) üzenetére


adik
őstag

Nem rossz. Nekem is inkább sznobisztikai bajaim vannak vele. Go to PHTali

Kettő, csipkebokor vessző!

(#4459) Wickeey


Wickeey
csendes tag

Nem tud ajánlani valaki egy olyan tatyót amibe belefér a d200-asom + egy kisebb állvány + nagyjából minden tartozék + ha hosszabb túrára mennék mást is lehetne bele pakolni??? Csk mert a mostaniba a gép + 1-2 felszer belefér de semmi több. Ár nm számít, csak rendesen védje ami benne van! Köszi!

(#4460) Szten Márs válasza Wickeey (#4459) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

[link]
esetleg:
[link]
(egyébként a Ráday utcában van egy Lowepro üzlet, érdemes megnézni)

[Szerkesztve]

(#4461) adik válasza Wickeey (#4459) üzenetére


adik
őstag

..

[Szerkesztve]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#4462) Wickeey válasza Szten Márs (#4460) üzenetére


Wickeey
csendes tag

Köszi,de az vhol pesten van nem? :D Az nekem kb 250 ha nem több km :)) De Bernben egész sokat járok,és eddig mindent meg tudtam venni a helyi üzletekben,csk azért gépet nm sztnék ott venni,mert hát a gari... Esetleg típus? Mármint a tatyótípus. :)

[Szerkesztve]

(#4463) Mercutio_ válasza Wickeey (#4383) üzenetére


Mercutio_
félisten

Első és legfontosabb kérdésem: Mennyire értel a fotózáshoz?
Sok esetben kiderül, hogy a vevő azt várja a géptől, hog az ő hiányosságait pótolja, ez pedig hiú ábránd:(
A kérdés többek között akkor merült fel bennem, amikor megkérdezted, hogy kikapcsolható-e a zajszűrés :U (igen kikapcsolható, RAW-ban fotózásnak hívják :D )
A másik, hogy pl. olyan dolgokat nem árt tisztábatenni mint az, hogy a dslr-nél az objektív minősége adott esetben sokkal nagyobb eltérést jelenthet a végeredmény szempontjából mint az, hogy 350D vagy 30D van ''mögötte''.

Ahogy nézem anélkül, hogy a konkrét gépek fórumjain nézelődtél volna olyan emberek véleményét szajkózod, akiknek az adott géppel nincs, vagy csak kevés a tapasztalatuk (350D tulaj közli, hogy a nagyobb és világosabb keresőjű, klasszisokkal jobb kitobival és CCD-stabilizátorral rendelkező K100D-vel nincs megelégedve :DDD )

Hopp, közben látom már vettél gépet, jó választás volt :C abban a körben már leginkább szimpátia és kézreállóság kérdése a dolog, K10D/D200/30D nagyjából ugyanolyan jó.

Mégvalami: Ha nem titok leírnád barátnőd gépe honnan van?

marsu: Nézz utána, hogy a minolta obik felrakhatóak-e az alfára (ha jól tudom igen) ÉS tudják-e az AF-et! Rengeteg nagyfényerejű analóg gépről származó minolta obit lehet kapni szinte fillérekért, ha nem csak manuálban mennek az alfán, akkor ez mellette szól. Olvass utána itt és az indexen, gondolom a saját topicjában mind ezzel kapcsolatban, mind az általános tapasztalatok benyomások terén jobban lehet informálódni.

Szten Márs: Nono, Samsung a Pentax ist DS'' is GX1S néven, és a K10D GX10D vagy milyen néven fut :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4464) Mercutio_ válasza Wickeey (#4462) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha komolyabb gond van a legtöbb márka itthonról külföldre küldi javításra a garanciába átvett gépet, és nem másnap, hanem összevárnak több gépet, hogy olcsóbb legyen kiküldeni, szóval lehet, hogy ha gyakran jársz ki gyorsabban megvan a garanciális javítás kint beadva és legközelebb értemenve, mintha itthon adod le.
Nikon lehet, hogy pont kivétel és velük jól jártál, hogy itthon vetted meg, Dare2Live nikon tulaj, ő biztos tud erről infót.

[Szerkesztve]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4465) Wickeey válasza Mercutio_ (#4463) üzenetére


Wickeey
csendes tag

Bocsi de kissé ,nagyon félreértetted. :D A barátnőmnek van 350d-je, a srác aki ezt javítani próbálta ,ő mondta,hogy szte nem jó a k100d.Azt,hogy a 200d-ben nem kikapcsolható a zajszűrés ,azt egy emberke írta , kicsit furinak tűnt, de láttam már hihetetlenebb dolgokat is- tehát biztos ami biztos rákérdeztem.

(#4466) Wickeey válasza Mercutio_ (#4463) üzenetére


Wickeey
csendes tag

Egy ph hl-ben vette.

(#4467) Szten Márs válasza Wickeey (#4465) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

200D? az mi? :U
Szerintem te D200-ra gondolsz ;) űAZ meg mi, hogy nem kapcsolható ki a zajszűrés, de most komolyan? Mint írtam sokszor használj RAW-ot (tökön is szúrom magam, ha valaki a D200-asát jpg-ben akarja használni) és ott tuti nincs zajszűrés, majd szűrsz te ha úgy gondolod és úgy ahogy te akarod.

(#4468) Wickeey


Wickeey
csendes tag

A k100d volt a kezemben is, de nekem /mint ahogy a 350d sem/ , ''nem áll kézre'', meg nem is igazán tetszik.

(#4469) Wickeey válasza Szten Márs (#4467) üzenetére


Wickeey
csendes tag

Igen ,csak tudod kicsit fel tud dühíteni,ha vki arra nem vesz fáradságot ,hogy rendesen elolvassa azt amit leírok,de fikázni van ideje.

Tudom ,hogy hülyén hangzik ,de ez volt írva!!! :DD

A tanácsot meg megfogadom. :))

[Szerkesztve]

(#4470) Terapeuta


Terapeuta
őstag

HSR sztem simán ki fog akadni :)) van egy olyan érzésem :DDD

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#4471) Dare2Live válasza Wickeey (#4465) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

[link]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#4472) Mercutio_ válasza Wickeey (#4465) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem értettem félre semmit.
Igen, a srác mondott hülyeséget a K100D-ról, nekem is van fotószervizes haverom, attól, hogy ért a gépekhez, még nem tud fotózni így a véleménye se nyom sokat a latban :(

Az viszont már érv, hogy nem áll neked kézre, ilyen érvek azok amiket figyelembe szokás venni:R

Ezt a zajszűrés dolgot pedig úgy látom még mindig nem egészen érted: Az egyes gyártók elkészítik a saját algoritmusukat, ami a nyers (raw) képből jpg-t csinál automatikusan (amikor jpg-be fotózol ezt ''használod''). Ez az algoritmus egy bizonyos fix ''zajszűrést'' mindig tartalmaz, az, hogy ez mekkora és miben realizálódik gyártónként változó.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4473) Allien válasza marsu (#4455) üzenetére


Allien
veterán

Mint ahogyan (helyessen) írták, a Sany Alfa inkább Minolta 5D. :DDD Egy ''kicsit'' felturbózva. Előnye, hogy az összes KM obi rámegy! Márpedig kishazánkban a minolta név nagyon ott volt. Csak, mivel kivonult, ezért sokan más márkára váltottak, és eladták az amúgy tök jó cuccaikat. Pl az Optiform is ilyen KM ''szakbolt''-nak nevezte magát, és használt cuccal is foglalkoznak. Ha a 828-hoz vannak cuccaid, mint pl vaku, akkor azt rá tudod rakni az alfára is! Ha olcsón hozzá jutsz, és nem zavar az elöttem hozzászóló kritikája (zajszint ISO400-nál már kezd aggasztó lenni), tehát mondjuk tájképeket készitesz ISO 100-on, akkor no problem! :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4474) Allien válasza Wickeey (#4444) üzenetére


Allien
veterán

Gratt a géphez. Elvileg jó választás, az a kérdés, hogy hajlandó-e vagy ''felnőni'' hozzá! ;) :R
Ugyanis, ha ezek után nem leszel megelégedve egy képpel, akkor nehezen foghatod a gépre. Ez alól max a gép gyerekbetegségei lehettnek kivételek, mint pl a back fókusz, de ez nem minden D200-ra jellemző, és nem akarom a szívinfarktust rád hozni. :DDD :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4475) Wickeey válasza Mercutio_ (#4472) üzenetére


Wickeey
csendes tag

(350D tulaj közli, hogy a nagyobb és világosabb keresőjű, klasszisokkal jobb kitobival és CCD-stabilizátorral rendelkező K100D-vel nincs megelégedve )

Nem értettem félre semmit.

De attól tartok mégis, mert nem a 350d tulaj mondta,hogy nem jó a gép ,hanem a szervizes.

(#4476) Mercutio_ válasza Wickeey (#4475) üzenetére


Mercutio_
félisten

Igaz, picit félreérthetően írtál :D, egyébként a ''tulaj'' nálam a 350D-t eladó személyt takarta, nem a barátnődet (tudom-tudom a szervizes srác mondta, nem ő!:) ) Mondandómban a hangsúly nem ezen volt, hanem azon, hogy elég vicces 350D-vel a kézben egy sok tulajdonságában fejlettebb gépet konkrét érv nélkül leszólni.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4477) Kerio


Kerio
őstag

Milyen ez a Samsung GX-1? Rosszabb mint egy Pentax K100D?

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4478) johnjohn válasza Kerio (#4477) üzenetére


johnjohn
addikt

[link] Ha erre gondoltál, akkor lehet ,hogy rosszabb. Olvasd át.

[Szerkesztve]

(#4479) marsu válasza Kerio (#4477) üzenetére


marsu
addikt

A ''Samsung'' nem túlságosan ajánlott márka a fotósok körében ... Személyesen még nem próbáltam ki, és addig nem is mondanék róla se jót, se rosszat. Ki kellene próbálni mit tud.

;)

Press any key to continue ...

(#4480) marsu válasza Allien (#4473) üzenetére


marsu
addikt

Allien, köszi az infót ...

:R

;)

Press any key to continue ...

(#4481) johnjohn válasza Allien (#4473) üzenetére


johnjohn
addikt

Én még eddig nem aggódtam az iso 400-nál jelentkező zaj miatt,mivel csak '' pixelvadászva ''látható. normál képernyő méretben / 20 '' LCD 1280 X 1024 / nem igen látni. Persze más rendszerű képfelvevő szenzorok jobbat produkálnak.

(#4482) Jinxx válasza marsu (#4479) üzenetére


Jinxx
senior tag

Mivel a leírtak alapján a Samsung szinte teljesen ugyan az mint a Pentax ist DL szerintem jó vétel lehet, de biztosan alacsonyabb szinten áll mint a k100d.

(#4483) johnjohn válasza Jinxx (#4482) üzenetére


johnjohn
addikt

Igazad van, nyersen fogalmaztam , a tesztek kiemelik ,hogy hajlamos a zajosodásra, és egyéb apróságok, amik bosszantóak, merthogy nem túl olcsó gép.

(#4484) Allien válasza johnjohn (#4481) üzenetére


Allien
veterán

De, ez minden gépre igaz, még az enyimre is! 96x96 pixel méretben akár iso 80000 is lehettne, elvileg! ;) A ''jó'' pixeleket kiválogatod, és össze rakod belőle a 96x96 pixelt. Minnél jobban növeled a méretet, annál jobban láthatóvá válik. A csalfánál iso400-nál írták az első teszt oldalak a határt, NORMÁL méretezésben! ;) Ráadásul, nem annyira a CCD hibája, mert ezt használja több márka, több típusa is, azok egy fokkal talán jobbak. Talán. De egetverő külömbség nincsen közöttük. Ettől még szívessen fotózgattnék az Alfa-val (is). :R Az esetek nagyobbik részében amúgy is napsütis képeket készítettem eddig. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4485) Kerio


Kerio
őstag

ugye optika tisztításra elég egy antisztatikus kendő? Nem kell mindenféle folyadékos kütyüt venni ezrekért?

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4486) sandokan66 válasza Kerio (#4485) üzenetére


sandokan66
tag

Az objektívet általában a por lepi (hacsak nem fogdossa össze valamelyik okostojás), tehát legjobb a pumpás porecset.

(#4487) Kerio válasza sandokan66 (#4486) üzenetére


Kerio
őstag

pontosan a pumpás porecsetem kente össze. Rákerült valami zsiradék :F

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4488) Allien válasza Kerio (#4487) üzenetére


Allien
veterán

Na azt viszont nem fújod le, ugyebár! Arra kell a ''folyadék''. ;) Nem víz, hanem az a lötty, amit a bóltban készletben adnak, esttleg. :B Nem ezrekbe kerül, illetve, max 1-2 ezer, de szvsz, olcsóbban is meg lehet úszni.

[Szerkesztve]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4489) Mercutio_ válasza marsu (#4479) üzenetére


Mercutio_
félisten

Átcimkézett Pentax, szóval nem fenyeget a Samu ''minőség'':)

A GX-ben pentaprizmás a kereső, mint a Canon 20D/30D, a K100D-ben csak pentatükrös, de azok között az egyik legnagyobb és legjobb képe van, és ami még mellette szól, hogy ccd-mozgatásos stabilizátor van benne, van még néhány eltérés, ha komolyabban érdekel megkeresem, egyszer összeszedtem őket.
Csillagjárásos képek készítésére egyik se ajánlott, de átlagos hosszúzáridős képeknél nem vészes a dolog.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4490) Kerio válasza Allien (#4488) üzenetére


Kerio
őstag

Leszedtem egy ilyen antisztatikus mikroszálas szemüvegtörlővel. Egy húzással lejött. Az ecsetet meg kidobtam a kukába. :U

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4491) Kerio válasza Mercutio_ (#4489) üzenetére


Kerio
őstag

Aszem akkor eladom a 6500fd-t, és veszek egy K100D-t a kövi fizuból :C
Csak ki kell hajtanom valami jó kis K bajonettes opit. :DD

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4492) drkbl válasza Mercutio_ (#4489) üzenetére


drkbl
őstag

Miért előny a CCD stabi?

(#4493) sandokan66 válasza Kerio (#4490) üzenetére


sandokan66
tag

Mondtam (hacsak nem fogdossa össze valamelyik okostojás) vagy nem keni össze! Ha az ecset kente össze akkor korai még a fényképezőgép, maradj az üveggolyónál vagy a lego-nál.

(#4494) johnjohn válasza Allien (#4484) üzenetére


johnjohn
addikt

[link]Ehol egy Sony A 100-minta.Exif adatokból látsz mindent.Szerintem nem rosszabb mint a kategória többi gépe. :)) Az üvegeken nem zaj-hanem por van./beköltöznék lakni ahol készült a kép.

[Szerkesztve]

(#4495) Allien válasza drkbl (#4492) üzenetére


Allien
veterán

Azért, mert a ''stabilizátor'' a kéz kisebb bemozdulását tudja korrigálni. Persze, óvatossan ezzel, de éppen ezért kikapcsolható. Van, amikor hátrány lehet esettleg, de ez a rittkább. A másik előny ebből fakad. Ugyanis, pl a Canon az optikába építi bele a stabilizátort, amit minden egyes optikánál vagy kifizetsz, vagy olyat veszel, amiben nincsen. Ha viszont a gépvázban van a stabi, akkor minden optiával működik, nem kell külön-külön kifizettni. Az más kérdés, hogy az optikában lévő egy kicsivel ''erősebb'' megoldás.
Tehát pl, ha egy géppel meg tudod tartani az 1/60-t bemozdulás nélkül, de kisebbet már nem, a stabilizátorral legalább 2 fényértékkel többet kitartasz, mondjuk 1/15-t is. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4496) drkbl válasza Allien (#4495) üzenetére


drkbl
őstag

Nem a stabit kérdeztem, hanem a CCD stabit :) Merthogy ugye az pont hogy nem ad stabil keresőképet, de legalább hatékony porlerázó rendszer alapja lehet :DDD

[Szerkesztve]

(#4497) Kerio válasza sandokan66 (#4493) üzenetére


Kerio
őstag

---------

[Szerkesztve]

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4498) Kerio válasza sandokan66 (#4493) üzenetére


Kerio
őstag

Nem tudom, miért kell rögötön így írni. Valamiért kent az ecset. Elég, ha leraktam az asztalra, és egy csepp valami volt ott. Lehet, hogy nem is látszódott.
De akkor sem kell így lenézni az embert. Bárkivel előfurdulhat..... Köszönöm az építőjellegű válaszod! Elég is volt belőle. Inkább veszek üveggolyót a TE kedveért. :C


[Szerkesztve]

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#4499) Allien válasza drkbl (#4496) üzenetére


Allien
veterán

Pedig de! A CCD ''tisztítás'' az csak egy mellékes, plussz kamu dolog. Tesztekkel ''bizonyították'', hogy maga, a CCD stabi por eltávolitására alkalmattlan! Pl. Pentax K100D-t most ''frissitik'' (most már tuti, hogy SUPER lesz :DDD), és lesz benne CCD portalanítás. Eddig ''csak'' CCD'' stabilizátor funkviója volt. :B

[Szerkesztve]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#4500) Terapeuta válasza drkbl (#4496) üzenetére


Terapeuta
őstag

A CCD stabi is stabil keresőképet ad.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.