Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3601) BEE válasza Holnap (#3599) üzenetére


BEE
addikt

Régebben filmes tükröst használtam.
Az első digitem az Oly C725 volt, de sokszor majdnem földhözcsaptam a
használhatatlansága miatt.
Persze ez csak annak használhatatlan, aki a szappantartónál többet akar a
fényképezésben. Aki csak odatartja és katt, annak jó az még ma is.
Aztán lecseréltem egy Pana FZ30-ra. Na az egy álomgép ! :R
Csak a jobb képminőség miatt cseréltem tükrösre.

Mondanám neked is hogy vegyél egyből tükröst, de az igazából annak való,
aki már ráérzett a fotózásra. Mert sok nyűgje van ám annak a rendszernek.
Először is feneketlen péznyelő, ha nem vigyázol.
Egy DSLR mindig nagyobb és nehezebb egy kompaktnál,
ha nem vagy eléggé motivált, akkor inkább otthon hagyod és nem cipeled a nehéz dögöt.
Egy kompaktnál jobban elfogadja az ember, hogy ez van, ezt kell szeretni,
ebből kell kihozni a legjobbat.
Szerintem akár mennyire is jössz bele majd egyszer a fotózásba,
az elején kevesebb csalódás ér majd egy jó kompakttal.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3602) BEE válasza <Zanavabets> (#3600) üzenetére


BEE
addikt

Hát a tájfotó azért igényli a jó optikát.
Olyat meg leginkább a csúcskompaktokon találsz, de azok drágábbak.
Valahol keresned kell egy jó kompromisszumot.
Valami olyan gépet, ahol kicsi a zajszűrés, mert az elmossa a részleteket.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3603) Mercutio_ válasza <Zanavabets> (#3600) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha nem idegenkedsz a használttól és te vagy ismerősöd le tudja tesztelni, hogy nincs-e vele baj esetleg innen [link] valamelyik Pana FZ-20-at is megpróbálhatod, vagy itt [link] az új 1 év garisnak hirdetett S3-on is elgondolkodhatsz, de akár még egy 300D is belefér, bár azzal én vigyáznék, állítólag a zárszerkezete gyengécske:(, akkor inkább spórolj még és 350D, ja és persze vannak a jobbfajta fujik [link] S9500 is belefér (még garis is) a keretedbe.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3604) Aranygyerek válasza Mercutio_ (#3603) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

Kellett ez nekem ? Mit kellnézni a használt gépnél?Mennyire biztonságos megvenni használtan ?

Privire válaszolni illik.

(#3605) tomimidi válasza somé (#3534) üzenetére


tomimidi
tag

570IS-t én is néztem a megadott linken, de felettébb érdekes, hogy egy 1/2.5-ös érzékelővel az összes canon közül ennek a legszebb a képe. Ennyit jelentene a Digic III??? Sajnos máshol nem találtam én sem összehasonlító teszteket.

Van valaki aki már próbálta a három gépet azonos körülmények között? (A630 S3IS és 570IS) Tényleg az 570IS a legjobb???


(#3606) as_Rock válasza Aranygyerek (#3604) üzenetére


as_Rock
őstag

Bár nem tőlem kérdezted, de... ;)
Először is itt egy hirdetés, ha jól olvasom még garis a cucc, tehát ha nincs külsérelmi bibi nem lehet hibás (hisz akkor megcsináltatta volna a tulaj gariban) [link] igaz egy 10-essel drágább mint a kereted, de a mellé adott szűrő, kártyák, pótaksi bőven többe lenne, és jelenleg a bridge-ek között ez a legjobb gép (R1-et ne vegyük ide, más kategória) talán még egy keveset alkudni is tudsz.
Ha már nem garanciás egy cucc, akkor a külső alapos megnézése (karcok, ütés, kopásnyomok) után a kártya és csatlakozófedeleket kell megnézni, nyitni-zárni.
Ezután lencse (ha van rajta szűrő azt vedd le, nehogy valami csak megfelelő szögben nézve látható karc elkerülje a figyelmedet), majd lőjél sorozatképet minél hosszabbat, vegyél fel videót, ha tudja a gép, akkor menet közben zoomolj is!
Ezután jöhetnek az olyan tesztek, mint a felrakott kupakkal készült kép (hotpixel van-e), és a vízszintesre 45fokban merőleges vonalban végigrakott tárgyak (pl. tölthető aksik:) ) közül valamelyikre fókuszálás és fotózás, majd monitoron a képek visszanézése.
Csinálj egy képet szép tiszta kék égről a lehető legnagyobb rekeszértékkel (bár ez inkább dslr-eknél ajánlott, bridge-nél ritka a ccd porosodás)

Kb. ennyi, de a többiek is biztos írnak majd még okosságokat.

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#3607) hugoo válasza as_Rock (#3606) üzenetére


hugoo
aktív tag

Nagyon tetszett ez a pár sor. Rövid, tömör és lényegre törő. Szerintem nagyon hasznos lehet annak, aki használt gép vásárlására adja a fejét.

üdv

(#3608) Aranygyerek válasza as_Rock (#3606) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

Én is köszönöm.
Ja eddig az üzleteket néztem most már az apróhírdetéseket is. Mi számít jobban a kora a gépnek vagy az expozíciok száma?

Privire válaszolni illik.

(#3609) hugoo válasza Aranygyerek (#3608) üzenetére


hugoo
aktív tag

Gondolj csak bele, melyik a jobb:
egy agyonhasznált 1 éves gép vagy egy megkímélt, alig néhányszor vagy mondjuk csak egy nyaranként párszor igénybevett 2 éves gép?
Az utóbbi, nem?
Egyébként 1-2 év alatt is 'el lehet használni' egy fényképezőt (de nem ez a jellemző), ha annyit használja az ember és/vagy csak nem olyan tartós tervezésről van szó. Utóbbinak utána lehet járni/kérdezni, h melyik gép mennyit bír (biztosan).


üdv

(#3610) Aranygyerek válasza hugoo (#3609) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

Én is így gondoltam,de gondolom azért minnél fiatalabb legyen?

Privire válaszolni illik.

(#3611) hugoo válasza Aranygyerek (#3610) üzenetére


hugoo
aktív tag

Nyilván, de nem hiszem, h egy átlagos (márkás) géppel gond lenne. Mondjuk 2 (esetleg 3) évesig szerintem belefér. A 2-3 évesnél már olyan lenne jó, ami tényleg megkímélt és nem mindennapos használatnak volt kitéve.

üdv

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#3612) mformer


mformer
csendes tag

Légyszi írjatok még erre valami okosságot:

''Végig olvastam a 6500fd, S3 ISteszteket. Panát kiejtettem a sorból (főleg a nagyon rossz minőségű videó miatt).

Ezek közül ha a méretet nem veszem szempontnak (a kényelmesebb fogás miatt) az S3 több dícséretet kapott. Jól látom a dolgot ?''

S3 IS, vagy 6500fd ?

mformer

(#3613) Szten Márs válasza mformer (#3612) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A fogásos dolgot nem teljesen értem. Az S3 IS egy kisméretű már már zsebkompakt gép, a Fuji S6500fd nagyságrendekkel jobb fogásra, érzetre, mindendre... plussz a Fuji-nak ugye manuális zoomgyűrűje van, ami szintén sokat dob az ügyön. Ha a kis méret előny akkor persze az S3-nak áll a zászló.

Az S3-ban plussz dolog a képstabilizátor, az S6500-nál előny a sokkal jobb nagylátószög. Ha jpg-ben fotózol (S3-nál nincs sok választásod) akkor szvsz az S3-nak jobb a képminősége, de ezt sokszor leírtam, az S6500-nak van egy jellegzetes képmosása, ami igen kevéssé szép, ellenben baromi ronda. Raw-ban ez valszeg nem fog látszani és igen, a 6500fd támogatja a RAW-ot.

(#3614) odrif


odrif
MODERÁTOR

Sziasztok

Vettem egy Fuji Finepix A800-as gépet és azt szeretném kérdezni, hogyha felteszem a számítógépre a képeket nem ''égeti'' rá a dátumot a képekre. Fényképezőgép beállítási hiba vagy nem tudja a gép ezt a funkciót?

Köszi

20 éve a Prohardveren

(#3615) Icewind


Icewind
aktív tag

:Y --- most semmihez nem kötődő spontán eszembe jutott gondolatok következnek --- :Y

Az első digi gépem egy nevetséges SIPIX márkáju kompakt volt kemény 2 megapixellel, és hang nélküli félVGA videoval. Szóra sem érdemes, bár anno biztos örültem neki... :D

Ezután vettem valami jobbat, egy Canon A80at. Na az nagyon f*sza képeket csinált, szerettem tényleg, de kellett valami elegánsabb, könyebb, kisebb. Nameg untam 4 külön elemet töltögetni, 1aksi valahogy egyszerübb megoldás, és eltelt 1-2év, nekem meg hiányzott a 640x480 video, ideje volt a váltásnak.

Jött a Sony P200. Vegyes érzelmek, gyönyörü kis fekete gép volt, napfényben kevés mozgás mellett tényleg gyönyörü képeket csinált, sötétebb környezetben már problémásabb volt, de azért nemrosz,csak már kicsit elavult, de szerettem + a video is zsir volt.

Jött a Fuji F30, kompaktoknál eddig soha nem látott modón alacsony zajjal, még most sincs olyan kompakt szerintem ami ilyen téren a közelébe érne. Tényleg szép, részletgazdak képeket csinál, jo a vaku is + alacsony zaj remek párosítás... De nemtudom. Valami nemjó. Például a vakuhasználat néha necc, úgy érzi van elég fény és nem vakuzik pedig nincs. Sajna stabi sincs, és néha a képek életlenek, picit elmosodottak, hiába a viszonylag magasra emelhetö ISO. De éjszakai, vagy félhomályban készülö képekhez tényleg talán ez a legjobb kompakt, elég korrekt gép amúgy.

Igen itt tartunk most. Egyre kisebb, könnyebb gépeket vettem, de rájöttem valamire: vagy viszek táskát, vagy nem. Az hogy mekkorát már mindegy. Tehát vagy veszek egy ultrapici gépet, ami tényleg kényelmesen elfér bármilyen zsebben, vagy egy komolyabbat, nagyobbat.

Arra jutottam hogy - mivel érdekel a fotózás - 1-2hónap múlva talán összeszedek annyi pénzt hogy vegyek egy jobb tükörreflexes gépet, de most viszont kell egy ultrapici gép, ami bárhol bármikor velem lehet, egy tükrös gépet amugy sem hordhatsz mindenhova.

Fontos volt számomra az image stab, face detection, jó képminőség, és pici méret.
Több száz tesztet átolvastam, több ezer tesztképet végigcsekkoltam...( persze nem először, ezt a műveletet minden gépvásárlásom elött megcsináltam az elsö sipixet kivéve :D )

Nos ultrakompakt kategóriában végül a Sony T20 és a Nikon S500 közt vaciláltam, végül a Sony nyert, minden megvan mindkettöben, de végül a Sony nyert a 2x hosszabb aksi idő miatt.

Véleményezném a márkákat a kompakt, föleg ultrakompakt kategóriában:

Olympus: Amolyan közepes. Mindig hamar kiesett nálam, mert tényleg semmi extrát nem nyújt, a képminősége sem kiemelkedö, zajosodás, rosz balanceok... Az mju sorozat ujabb tagjaiba stabilizátor, ami pozitivum. Vörösszem efektus is gyakori. VIszont az FE előjelő also kategóráis gépeinél szerintem mindenképp van jobb alternatíva. Valahogy engem nem fogott meg. ( az egyel feljebbi kategória pl 550uz már persze más kérdés, a tükörreflexes meg elég fasza, kiváncsi vagyok már nagyon az E-510 tesztekre!!!)

HP: jó vicc... :)

Kodak: maradjunk annyiban hogy fejlődik, de még kell is fejlődnie...

Panasonic: Na persze, az FX sorozat. Szinte mind ugyanolyan. A leica megteszi a hatását, varázslatos képeket tud csinálni. NAPSÜTÉSBEN, FÉNYBEN. Sötétben meghal. Teljesen. Amúgy meg zajkirály, amin nem sokat segit hogy agressziv zajcsökkentö technologiákkal elveszik a képek részleteit. Ha megoldanák ezt a zajosodás gondot + jobb vakuk, akkor nagyon jó lenne. Így sem elveszett amúgy, képstabilizátorban élen jár, szinte minden modellbe alap...

Sony: Jó :C Nagyon jól összerakott kis gépek, általában gyors rendszer, jó aksik, igazán kis méretbe csomagolva, a képminőség is ha nem is kiemelkedö, de megfelel az elvárásoknak, nem a legjobb a kategóriában de a második-harmadik hely körül már ott liheg.. Zajosodás ugyan ez, van, de nem vészes, egész használható. Negatívum a legtöbb modellbe gyengécske vaku. Viszont itt is kezd alap lenni az image stab + face detection, ami egy nagyon jó tendencia.

Nikon: Hát eddig so-so, panasonic után a második legzajosabb, ez is meghal kevés fényben, napfényben pedig tud nagyot produkálni. Vaku általában megfelelö, aksi modellenként változóan a gyengétől az átlagosig terjed. Újabb gépeibe elkezdett stabilizátort rakni, csak így tovább.

Pentax: Halad. Nem is kicsit, nem is rosszul. Kár hogy elszaladt kicsit a parasztvakítás irányába hogy egy 1,7es ccdre rárak 10megapixelt. De a képminöség pedig egész jó, az ''A'' sorozat ujabb tagjaiba pedig képstab is került.

Samsung: messze még a cél... ;] Ezt még az Olympus is megelőzi.

Casio: Nos... rossznak semmiképp nem mondanám. Egész használható, jól összerakott kis gépek összességében. Egy baj van majdnem az összes casio modelljel: egyszerűen TÚLÉLESÍTI a képeket, és túltelíti a színeket, amiett olyan fura, plasztikos lesz ha az ember fullba nézi közelről és sajnos a vörös szemek sem olyan ritkák. De ha ezt nem számítjuk, akkor teszi a dolgát, nem az a csúcsszuper vadulás, de nem tudnék most nagyobb negatívumokat kiemelni. Egyenlöre csak a V7ben van image stab, remélem a Z sorozatba is kerül, valamint hogy leszoknak ezekről a 10-12megapixeles viccekről... inkább tökéletesitsék a 7-es gépeket, van még mit.

Fuji: Az ''A'' sorozatot nem ajánlom különösebben. A V10 és a Zf5fd nemrosz gépek, sőt... csak nekem hiányzik belőlük a képstab + nem az F30féle zajszürési technika van bennük, szal abból csak közepes. Az aksija mindkettönek gyenge. Ezeket leszámítva ajánlottak, a V10 ütös a vakujával együtt, egyszerüen szinte minden helyzetben értékelhetö képet csinál, eltaláltak benne valamit. Az F30röl pedig már beszéltem fentebb, de persze akkor már az azóta megjelent F31fd az ajánlott, ugyan az csak face detection is van. Az F40 sem rossz, de egy kicsit visszalépés az F30hoz képest képminöségben.
Sajnos a fuji le van maradva nagyon a képstabilizátorba. Kár. Ha az F31fdbe raknának egyet, és esetleg kicsit csökkentenének a méretén( persze így se nagy, de azért nem egy sony T20 vagy Nikon S500 amikbe amugy még stab is befért ugye...), neadjisten kiadnák kicsit dizájnosabb formában + feketében, akkor a tökéletes ultrakompaktot alkotnák meg...

Canon: na igen, őt hagytam utoljára, mert már rég fáj a szívem miatta. Először is leszögezném hogy szerintem alapvetően képminöségbe üt. Mindent. Két fajta ultrakompakt vonala is van, ujabban az Ixus 70-75 moka meg, plusz az sd800-850-950 IS ezen utobbiak ugye képstabbal vannak felszerelve, és persze az fd sem hiányozhat. Zajban so-so, nemrosz a kicsike, de persze azért a Fuji közelébe nem ér, és még talán a Sony is üti, de a kép élességével és színei élénkségével (és színhelyességgel) kárpotol minket a legtöbb esetben. Fáj a szívem hogy a kisebb modellekbe ( 70-75) nem tudott belegyömöszölni képstabit, mert amilyen kicsi méretük van azoknak, nagyon ütös lenne ha belefért volna. A 800-850-950be persze alap, de azért azok nehezebbek, vastagabbak, az már az a szint, amire értelmetlen lenne lecserélnem a Fujimat ha kisebb gépet akarok. Sajnos a Vörösszem efektus is gyakori. A legnagyobb szívfájdalmam pedig az, amit még a mai napig nem értek... egy ilyen nagy, neves gyártó nem értem mértnem tudja felfogni, hogy oké hogy a fényképezögép fotozásra való, de ma már keresztezödnek ezek a dolgok, alap az egyre jobb minöségü videofelvétel és sokan - köztük én is - örülnek neki és használják is, elég jó minöségü felvételek vannak már néhány fényképezővel is. De a Canon sajnos ezt nem látja / nem érti / nem akarja érteni, és szinte az egyetlen márka, amely képtelen normális tömörítéssel dolgozni. A videok szinte pontosan KÉTSZER AKKORA helyet foglalnak, mint a riválisok felvételei, szemmel kivehetö minöségfölény nélkül. Ezt mindenképp sajnálom. Akinek ez nem fontos, azoknak viszont erősen ajánlom a Canonokat.

A héten pedig valszeg veszek egy Sony T20at, irigykedek majd a Panasonic napfényben készült képeire, meg a canon gyönyörű színeire és részletgazdagságára, a fuji alacsony zajszintjére, meg majd a földhöz vágom mikor a vakuja nem ér el az utca túloldalára, de kompromisszumokat kötni tudni kell, és összességében az én igényeimet most ez fogja kielégíteni a legjobban, mert a vakut leszámítva mindenben JÓ. Nem legjobb, de simán jó, minden másban. Aztán majd tűnödök azon hogy honnan lesz nekem pénzem emellé egy komolyabb gépre, azon meg pláne, hogy melyikre, és kezdödik az egész folyamat elölről... :C

Na bocsi a ''röpke'' gondolatfuttatásért, köszi ha végigolvastad, remélem lesz olyan akinek tudtam segíteni vagy valami támpontot adni a kisebb kompaktok kategóriában. :) Mégegyszer hangsúlyozom hogy az írásom kizárólag erre a kategóriára vonatkozott.

üdv

Ice




[Szerkesztve]

(#3616) Szten Márs válasza Icewind (#3615) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Először is, ultrakompakt kategória. Érdekes kategóra. Az ittlévő emberek álatlában hobbyfotósok, ami célra nem használhatók ezek a gépek, ettől eltekintve a kategória létjogosultsága nem vitatható, csupáncsak mivel nem ez a célgép-kategória, az itt jelenevők közül igen kevesen értenek hozzá.

Pár észrevételem lenne csak:

Mi a búbánatnak fontos neked az fd? Aligha hiszem, hogy a marketing-faktoron kívül bármiféle értelme vola.
Kodak: ultrakompakt kodakokról nem nyilatkoznék, bridge kategóriában viszont igen jókat villant.
Oly DSLR: ha nem a liveview a döntő tényező akkor szvsz felejtős. A 4/3-as rendszernek vannak bajai rendesen...

[Szerkesztve]

(#3617) Icewind válasza Szten Márs (#3616) üzenetére


Icewind
aktív tag

Értenek vagy sem, ez egy digi gép forum, én pedig leírtam az eddigi tapasztalataimat, nincs a téma cimébe h kompaktok nem... söt volt már itt azér szó róluk, attól még hogy nem elsősorban erről szól.

Én meg a bridge Kodakokról nem nyilatkoznék, nem ismerem igazán őket, de hát nem is erről szolt az írásom :U

Oly DSLR... oké, jót rosszat is hallottam már, ezért írtam hogy várom az első teszteket a legújjabról...

Az FD-vel nem értek egyet. Volt már a kezemben fd-s gép, és müködik. Valóban kicsi négyzetek jelennek meg a kijelzön az arcok körül, felismeri az arcokat, és utána próbál azokra fókuszálni, élesíteni. Mikor én fotozok, kb 80%ban emberek témában teszem, ezért nekem jól jön.




[Szerkesztve]

(#3618) Vebber válasza Szten Márs (#3613) üzenetére


Vebber
tag

Mostmár az S3 is támogatja a RAW-ot :C

(#3619) 1010 válasza Vebber (#3618) üzenetére


1010
őstag

s3 és raw akkor már lehet hdr ezni kényelmesen expo sorozat se kell

sztem egy idő után már nem a féynkepező minőségén fog mulni hogy mien jók a képek vagy mi kap munkát hanem az alkotó késségen

pl: fotosopot mindeki használ de kevesen művészkednek vele arcokat emg tájakat :))

(#3620) Vebber válasza Szten Márs (#3613) üzenetére


Vebber
tag

Szerintem úgy értette, hogy a Fujinak jobb fogása van mint az S3-nak, és ezt ne vegyük szempontnak.

Te akkor összeségébe az S3-ra voksolnál?
A Fuji csak RAW-os bűvészkedéssel tud igazán jó képeket?

(#3621) Zoli bácsi válasza Szten Márs (#3616) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Azért szerintem az E-510-essel az Oly nagyot alkotott. Már nincsenek a 4/3-os rendszernek olyan nagy bajai.... CCD stabilizálás, Legjobb CCD portalanító rendszer, tűéles képet adó, DSLR-ek közt legjobb kitobi. Sokak szerint a DSLR-ek közt legszebb színei az Olynak vannak. A zajosodáson is sokat javítottak. Őszre 150-170e. forintnyi összegért vesztegetik majd az E-510-est, szerény becslésem szerint. Februárban vettem a Nikon D50-esem, akkor az Oly E-330 210e. körül volt kitben. Most 129-ért láttam, azthittem nem jól látok. A MM-os akciós E-400 kittel, 99e. forintért (Hitelre is) sokaknak sikerült életük első DSLR-jét megvenni. Persze, nem nagy szám a Sigma obival, de ha úgy számolom hogy egy kompakt gép 50E., és két ilyen mókusvillantó árán van egy DSLR, azért jobb minőséggel. Azért mégsem olyan kicsi az a 4/3-os érzékelő, ha azt vesszük hogy egy 1/2,5''-os érzékelőre is felpakolják a 10 megapixelt.

Mindegy, nem vitázni akarok, csak a véleményemet szerettem volna leírni, hogy szerintem igenis van létjogosultsága a 4/3-os rendszernek. Főleg M.O.-on ahol az egyszerű embereknek nem nagyon van esélyük a fizetésükből százezreket a hobbyjukra költeni.

Nekem nagyon szimpatikus az Oly, szerintem valamikor kipróbálom. Ha szabadna itt az offom végén egy linket beszúrni: [link]

(#3622) adik válasza Zoli bácsi (#3621) üzenetére


adik
őstag

Főleg M.O.-on ahol az egyszerű embereknek nem nagyon van esélyük a fizetésükből százezreket a hobbyjukra költeni.

Mond, tudod te, hogy mennyibe kerül egy obi azokra a gépekre? Próbáltál már használt obit felkajtatni Olyra? Tudom, tudom van rá m42 adapter, meg valami sasszemű user, aki megtalálja a keresőben a bolhapöcsnyi képen a fényévnyi dof harmadán az éleset. Akkor lenne létjogosultsága, ha Pentax k100 kit pl 160K-ba kerülne, de ugyebár nem annyi... A 4/3-os rendszer kicsit olyan, mint a nyomtató: a vázzal beetetnek, az objektíveken meg kaszálnak, és üres halmaz a gyakorlati kompatibilitás. Esetleg egy háromszög alakú vakutalppal és 1/2'' állványmenettel esélyesebb lenne... :( :(

[Szerkesztve]

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3623) Zoli bácsi válasza adik (#3622) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nos, én úgy gondoltam, hogy ha valaki nem akar obikat venni, hanem a kitobival használja a gépet, akkor az Oly nagyon jó választás. Mint írtam is, semmiféle gyakorlati tapasztalatom nincs az Olyval, ezért objektívet sem kerestem hozzá.... Az ár, és a szolgáltatások (CCD tisztítás, stabilizálás, élőkép) miatt szimpatizálok vele, és ötlött fel bennem hogy a legközelebbi DSLR-em egy E-510-es lesz, ha leesik az ára a mostani E-330 szintjére. Ja és ami még nekem az Olyban szimpatikus, az az, hogy állítólag elboldogul a régi, nagy talpfaszültségü vakukkal. Van a fiókban egy Hanimex, hatalmasat villan, csak 60V-ot mértem a talpán. Nekem egy kétobis kittel azthiszem elég lenne egy E-510-es, de addig még változhat párszor a véleményem. :)

(#3624) Holnap válasza BEE (#3601) üzenetére


Holnap
csendes tag

Délelőtt felhívtam néhány üzletet, érdeklődtem a Fufi S 5600-ról... Elég sok helyen mondták, hogy már nem árulják (kifutó modell lévén). Rövid rágódás után úgy döntöttem, hogy inkább most veszek egy ilyen gépet, minthogy még gondolkodjak rajta néhány napot/hetet és lecsússzak róla... Most biztos sokan gondolják azt, hogy erről a gépről nyugodtan le lehet csúszni, de én úgy hiszem, hogy -ahogy Te is mondtad- kezdő/tanuló gépnek nagyon is jó lesz. Szeretném megköszönni a segítségedet, hiszen mostantól topic-ot váltok, itt már nem fogok többet felbukkanni. :)

(#3625) Chris_T válasza Holnap (#3624) üzenetére


Chris_T
tag

Én is épp így jártam, már vagy 1-2 hónapja foylamatosan keresek infókat hogy melyik gép lenne jobb (Fuji S5600 vs Kodak P850(+jó színek, +képstab,+kis méret,de homályosabb mint a fuji...))
Ma mikor végre megrendelném ki irva hogy nincs raktáron ( mpixel.hu ) :( Máshol meg pl felment a ára (fotomarket) de lehet hogy már ott sincs :/
Szerintem megéri utánanézni minnél több helyen mert S5700-at, Oly SP510UZ-t, stb-t nézve ennél jobb gép már nem nagyon lesz ebben a (ár)kategóriában :(((

(#3626) Dare2Live válasza Chris_T (#3625) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

iso200és fölötte mind2gép useless.

alatta meg hát ha a 2rawot lönéd össze szintén egykutya.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#3627) Dare2Live válasza Zoli bácsi (#3621) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Véleményem szerint az e410 és az e510 is kitünő gép, evvel újra versenyképes a 4/3
Egyetlen baja van mi zavar: Kicsi kereső.
Nekem egyébként a live view tetszik bennük a legjobban az mondjuk egy nagy kompenzáció a keresőre.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#3628) Zozzant válasza Dare2Live (#3627) üzenetére


Zozzant
addikt

a 410 markolata elb@szott egy valami sztem... :(

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3629) adik válasza Dare2Live (#3627) üzenetére


adik
őstag

Egyetlen baja van mi zavar: Kicsi kereső.

Ha sokkal nagyobb lenne, akkor már kicsi lenne. Ez még az sem... :(

Nekem egyébként a live view tetszik bennük a legjobban az mondjuk egy nagy kompenzáció a keresőre.

Igen, de a fókusz akkor is zanzás, hülyén van megoldva nagyon. Nekem nem tetszik, jobb lenne egy olyan live-view modul, ami a mattüveg mögött van...

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3630) sirály69


sirály69
őstag

Mi a véleményetek a Canon PowerShot A560 -ről. :)

Szerver Hosting Debrecenben

(#3631) pubwart


pubwart
aktív tag

Sziasztok,

Csajomnak kellene gép 50k a határ, ennyiért a neki valót tippeljétek már nekem be. Abszolult hobbi használat. Egy gomb legyen rajta ami fényképez + a zoom :D

köszi

Where you go how is up to you

(#3632) Szten Márs válasza pubwart (#3631) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Fuji F30 vagz F31fd.

(#3633) tomimidi


tomimidi
tag

Senkinek nincs tapasztalata 570IS-ről????
Tényleg jobb gép mint az A710IS vagy az A630IS? S3IS-hez még gondolom messze van.... Nagyon sokat jelentene a döntésben ha valaki személyes élményéről beszámolna a készülékkel kapcsolatban. Köszönöm!

(#3634) tomimidi


tomimidi
tag

Bocs elírtam A630IS nincs, csak én szeretném nagyon... :)

(#3635) #35104512


#35104512
törölt tag

sziasztok

újabb kérdésem lenne, mostmár valamivel konkrétabb :)
tükrös gép mellett döntöttem, a kérdés: nikon d40 (esetleg d40x) vagy canon 350d? :F

üdv

(#3636) BEE válasza #35104512 (#3635) üzenetére


BEE
addikt

Ebben a szegmensben gyakorlatilag nem a gép dönt, hanem hogy milyen
obikat akarsz venni hozzá.
Azokat nézd végig, aztán vegyél hozzájuk egy vázat.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3637) BEE válasza Holnap (#3624) üzenetére


BEE
addikt

Szeintem jól döntöttél.
Ha ráérzel a fotózásra, akkor az a gép kiszolgál amíg nem veszel egy olyat,
amit a konkrét igényeid szerint választasz.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3638) kondor


kondor
csendes tag

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni:

*uch*n katalógusban reklámozott gépek:
- Fuji Finepix A800 28.9k
- Polaroid M630 25.9k
- Sony DSC-S650 31.9k
- Panasonic DMC-LS60 32.9k
- Samsung S630 + 512SD + tok 31.9k

Ezek közül melyik a legjobb, és az egyáltalán ajánlott-e? Természetesen más is szóba jöhet hasonló árfekvésben, max. 40k-ba férjen bele a gép + tok + kártya, esetleg akksik + töltő is. A gép gyakorlatilag csak kattintgatásra lesz használva, abszolút kezdő tulajdonos által. Mindenki segítő hozzászólását előre is köszönöm :R

http://vilag3.vegzetur.hu/?kar=11872

(#3639) copperhead


copperhead
aktív tag

Szerintetek a Fuji F40fd vagy a Fuji F31fd jobb gép?[link]
Más ötlet estleg?Valahol olvastam, hogy a Fujik inkább rossz fényviszonyoknál jobbak mint a többi kompakt,megfelelő fénynél nem annyira.Nem tudom,hogy ez mennyire igaz. :F

[Szerkesztve]

(#3640) Cyberslider válasza copperhead (#3639) üzenetére


Cyberslider
őstag

Meglátásom szerint a fuji F31fd jobb, mert kevesebb pixel van a közel azonos CCD-n. Az f40-ben kevesebb a manuális beállítási lehetőség, valamint 1 feltöltéssel kb. 320 képet lősz míg az f31-el 500-at.
Bár kinézetre nekem az f40 jobban bejön.
Sajnos a két fényképezőt összehasonlító, részletes tesztet még nem találtam, szóval meg kéne nézni mit tud kihozni azért az f40, de jobbnak semmiképp nem mondanám az f31-hez viszonítva.
Megszületésének inkább marketing okai lehettek. (8mpixel)

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

(#3641) Cyberslider válasza kondor (#3638) üzenetére


Cyberslider
őstag

Ha ezek közül kéne választanom a Fujit választanám az 1/1.7-es CCD miatt, utánna SONY. Mindkettőbe 2db AA akku kell.

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

(#3642) copperhead válasza Cyberslider (#3641) üzenetére


copperhead
aktív tag

Köszi!Melyik Sony hasonló jó mint a Fuji?Ha jól olvastam a teszteket a Fujinak egy igazi problémája van, ''Purple fringing'',gondolom ez a kromatikus aberáció,lila vonal az ellenfényben készült sötét tárgyak körül.Még azt írták,hogy a Fuji F31fd képei nem annyira kontrasztosak,élesek, mint a Fuji F30.[link]

(#3643) tester1


tester1
csendes tag

Sziasztok!

Persze hogy venni szeretnek egy fenykepezogepet, es persze nem tudom melyiket.
Szempontok ilyenek:

- 60 - 80 ezer forint koruli
- Bridge vagy SLR like
- Foleg mozgo dolgokat fenykepeznek (pl repulo embert, sarkanyt)
es makrot (pl novenyt)
- Video sem egy utso szempont, 30 fps minimum, felvetel kozbeni zoommal
- SD kartyas es elemes lehetoleg
- 6 megapixel boven eleg
- 10x v 12x opt zoom
- sorozatfelveteli lehetosegnek es hasonlo nyalanksagoknak is orulnek
- ja es elforgathato kijelzo, mmmmmm :C

:R

[Szerkesztve]

(#3644) kekike válasza tester1 (#3643) üzenetére


kekike
csendes tag

a szempontjaidnak legjobban az S3 IS felelne meg, kivéve az árat.. jelenleg 90 bruttó körül lehet megkapni.

......

(#3645) Joy001


Joy001
tag

Mivel sokan tartanak az AA ''ceruza'' aksis gépektől, javasolnék egy jó megoldást.

A Sanyo cég gyárt egy új fajta aksit ENELOOP fantázia néven.
1,2V feszültségű, kapacitása 2000mAh. Töltötten Pack-ben (2-es 4-es 6-os csomagok) árusítják őket.
Az akksi eredeti csomagolásában 1 évig töltés veszteség nélkül tárolható.
Töltésveszteség a gépben sincs ! Ha a gép nincs rendszeresen használva, pl. ma használom, majd egy hónap pihi, az akkuk nem veszítenek töltöttségükből.
Az új technológiának köszönhetően a 2000mAh kapacitású akku egy feltöltéssel kb. annyi üzemidőt bír mint a hagyományos NIMH.

Remélem tudtam egy két bíztató gondolatot írni, akik e téren nem jártasak.

(#3646) Aranygyerek


Aranygyerek
aktív tag

Na remélem lassan meg lesz az uj gép. A három lehetőség:
1 Fuji s9500 1éves még egy év gari van
2 Canon s3 is vadi uj
3 Fuji s6500fd uj bolti
Az ár kb egyforma. Szerintetek melyiket vegyem?

Privire válaszolni illik.

(#3647) werttzui válasza Aranygyerek (#3646) üzenetére


werttzui
őstag

s3 ;)

PENTAX

(#3648) hugoo válasza werttzui (#3647) üzenetére


hugoo
aktív tag

Szerintem ha kézbe veszi a 9500-öst, ez nem lesz ilyen egyértelmű...
Több minden van, amiben jobb a fuji és nem is egészen egy kategória.
Attól függ, neki mi kell szvsz.

üdv

(#3649) dragonfx


dragonfx
veterán

Általánosna mik a vélemények a panasonic digitális masináiról???
Véletlen valaki tudja az ls60as tud hangot felvenni???
vélemény róla esetleg?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#3650) #35104512 válasza #35104512 (#3635) üzenetére


#35104512
törölt tag

pentax k100d is lehet, hogy játszik, bár azt még élőben nem néztem meg (elvileg holnap azt is meg tudom tapogatni). tényleg nincs különösebb jelentősége melyiket veszem? sokan mondják, hogy nyugodtan döntsek az alapjám, hogy melyik tetszik jobban, melyik áll inkább kézre, nagyot nem lehet tévedni :) valóban így van :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.