Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) oriic válasza Chabe89 (#2399) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ejj a régi szép idők... :D

Live-Die-Respawn

(#2402) [Prolixus] válasza vitaro (#2396) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Amúgy jah. Ezt én sem értettem sosem, miért lenne olyan nagy dolog tervezni nekik egy-egy űrrucit, amit olyan küldetéseknél használnak, ahol amúgy reálisan garantáltan megnyikkannának nélküle. Garrus-nak meg Grunt-nak legalább volt valami robosztus páncélja, amiről esetleg elhitted, hogy a jéghideg űrben nem döglenek meg azt viselve. De amikor megláttam Jack-et, meg a "ruháját", ami egyenértékű volt egy nadrággal meg egy melltartóval, én is csak meresztettem a szemem...és nem azért mert tetszett mit látok.

Már Cora latexcucca is necces, de PeeBee aztán totálisan kilóg ilyen téren a csapatból, rajta aztán tényleg semmi védőfelszerelés nincs csak sima utcai ruha. Lehet az lesz a csavar, hogy kiderül a Pesszárium valójában egy kiborg, élő szöveg hormonális fogamzásgátlóval átitatott biopolimer mátrixon, és a rendeltetése az eredeti rendeltetése a Nexus népének szaporulatszabályozása. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2403) vitaro válasza [Prolixus] (#2402) üzenetére


vitaro
senior tag

Igen, ilyen téren eddig Jack volt a legalja a szériának. Biztos tudatos döntés volt a fejlesztők részéről ez a latexruhás - légzőmaszkos kombináció, csakhogy ezzel az első részben saját maguk által felállított szabályokat rúgták fel.

Nálam egy olyan játékban, amiben van valamilyen szintű csapatmenedzsment, a játékélmény részét képezi az, hogy a társaimnak egyre jobb és jobb felszerelést szerezzek. A megjelenésváltogatós marhasággal ezt kigyomlálták a sorozatból. Azóta is reménykedem benne, hogy egyszer majd visszahozzák. Sajnos úgy néz ki, ez nem most fog megtörténni.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#2404) [Prolixus] válasza vitaro (#2403) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Tudatos döntés volt, az teljesen biztos.

"Nálam egy olyan játékban, amiben van valamilyen szintű csapatmenedzsment, a játékélmény részét képezi az, hogy a társaimnak egyre jobb és jobb felszerelést szerezzek."

Mondjuk ez rám nem jellemző. Saját magam menedzselése persze kell, és kívánatos, de a csapattársakkal nem akarok ilyen sokat foglalkozni. Főleg azért, mert nem én irányítom őket, szóval a szememben kicsit értelmetlen táposítani őket még mindenféle felszereléssel is, hogy ha az AI meg segghülye, vagy egyszerűen rohadtul nem azt csinálja, amit én csinálnék. Arra gondolok itt, hogy lehetne szerválni nekik mondjuk olyan páncélt ami valami pluszt ad, de valamit cserébe elvesz, és tegyük fel ennek hatékony kihasználásához viszont az is kellene, hogy te magad irányítsd őket. Egy körökre osztott izometrikus RPG esetén persze már más lenne a helyzet...

A ME1-ben a karakterek menedzselése az én ízlésemnek már túl sok volt, úgy éreztem mindig is, hogy a sok beszélgetés/menedzselés/kóricálás mellett alig van benne harc, az arány nekem nem volt jól belőve. Nekem elég, ha néhány parancs segítségével irányíthatom őket, kiválaszthatom a fegyvereiket, meg szétoszthatom a képességpontjaikat. Bár sajnos ilyen téren is visszább vágják a játékot, úgy tűnik...

Szóval a ME1-es rendszert én nem sírom vissza. Viszont annyit tényleg megtehetnének, hogy terveznek egy-egy űrruhát is a csapattársaknak, aztán az olyan küldetéseknél ezt viselik, ahol amúgy nyilván meghalnának nélküle.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2405) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Preorder trailer (két másodperc multi van benne)

Multi képek:

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2406) BoneDragon válasza oriic (#2405) üzenetére


BoneDragon
veterán

A 2. kép nagyon hasonlít az egyik ME3 multis mapra.

(#2407) #85552128 válasza oriic (#2405) üzenetére


#85552128
törölt tag

KELL! MOST!!!!

Az a 0:13-as képesség nagyon jól néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#2408) maajsz válasza [Prolixus] (#2404) üzenetére


maajsz
senior tag

Nekem úgy tűnt, hogy aki erősebben biotic annak nem annyira kell armor legkör nélkül sem. Ez érthető, mert hogy hasonló elv a biotic ability meg az armor shield. Az ME1-ben tényleg sok a team management, nekem mondjuk bejött, már amikor csak 10-es cuccok estek és nem kellett lépten nyomon cserélgetni mindent. Ez a craftolás dolog viszont legalább visszaadhat valamit az első rész feelingjéből.

(#2409) [Prolixus] válasza maajsz (#2408) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Miért a biotic magának fog generálni oxigént? Nem teljesen értem mire gondolsz.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2410) nanorambo válasza maajsz (#2408) üzenetére


nanorambo
őstag

De az elég vicces, amikor pl a második részben a geth hajóra mentek, nincs oxigén, sem nyomás és akkor bizonyis csapattársak csak egy kis légző"buborékot" kapnak a szájuk elé, a teljes fejük szabadon van. Remélem csinálnak legalább sisakokat ilyen esetekre az andromedaban.

(#2411) maajsz válasza [Prolixus] (#2409) üzenetére


maajsz
senior tag

Nyilván maszk mindig volt rajtuk, hogy levegőt honnan kaptak azt ne kérdezd, akin volt full armor azoknál sem láttam palackot :D Két dolog kell létezni odakint oxigén(keverék) meg bizonyos nyomás. Na már most, ha a shield képes felfogni sebzést, kvázi egy "erőtér", akkor az azzal az erővel, hogy külső behatást tart kívül úgy levegőt is tarthat belül, elvileg. Hogy ők hol tartják, az oxigént passz de most nekem nem realisztikusabb a téma, attól hogy van bármi testhez simuló űrruha rajtuk ha ott a levegőt úgysem tudják tárolni, mintha "csak" egy maszk van rajtuk.

(#2412) [Prolixus] válasza maajsz (#2411) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Plusz az sem árt, ha nem fagynak halálra az űrben. Szerintem a biotic shield ezt sem tudná megakadályozni.

"de most nekem nem realisztikusabb a téma, attól hogy van bármi testhez simuló űrruha rajtuk ha ott a levegőt úgysem tudják tárolni, mintha "csak" egy maszk van rajtuk."

Ha van egy ruha rajtad, legalább ki lehet találni valami áltudományos magyarázatot arra, hogy valahogy megoldják az oxigén tárolását olyan kis térfogatokban, ami szükségtelenné teszi a palackokat mert elegendő kis patronokban tárolni valamilyen módon az oxigént. Vagy éppen a ruha tud valami aktív mechanizmust, mert valami apró helyen tárolt anyagból valami reakcióval képes oxigént generálni a viselőjének. Whatever. Ha viszont még tisztességes űrruhád sincs, akkor érdemben még az ilyen áltudományos maszlag is ki van zárva tokkal vonóval.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2413) Lui04 válasza [Prolixus] (#2412) üzenetére


Lui04
aktív tag

Az első részben még volt egy kis cső ami hátul összekötötte a sisakot a ruhával, a többi részben már lusták voltak megcsinálni így csak a helye volt ott :D

(#2414) tiv83us válasza oriic (#2405) üzenetére


tiv83us
veterán

Ugy tunik a sityak-mentes karik fejet lehet majd kosztumizalni :))
Es ha a powerek a LB, LB+RB es RB gombokon van, mi lesz a tobbi gombbal? :F (Pl az "Y" boxon).
Ja es adhattak volna legalabb egy 5mp-s multi gameplay-t, azert 2mp az eleg keveske.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2415) maajsz válasza [Prolixus] (#2412) üzenetére


maajsz
senior tag

A nyomás meg a hőmérséklet kéz a kézben jár, az űrben azért van közel nulla fok mert nincs nyomás, ugyanakkor iszonyat nyomáson ezért van nagy hő, legalábbis a termodinamika ezt hazudja (ha meg már van egy atmoszféra felfűteni azt a pár fokot nem nagy kunszt) :). Az végül is relatív, hogy a nagyon kis helyen elférő kvázi végtelen levegő mennyivel hat realisztikusabbnak mint az hogy valami láthatatlan erőtér megvédi őket. Igen, úgy első ránézésre laikusan persze hihetőbb ha van ruha, szerintem is jobban mutat, de annyira nem akadtam ki rajta ha nem volt. Ez amúgy a Galaxis Őrzőibe jobban szembeütött, ott tényleg csak egy maszkba meg egy bőrdzsekibe flangált odakint, sőt amikor le is vette, hogy átrakja a csajra.. na ha ott ilyen lazán megjátsszák akkor itt egy mondhatni fejlettebb technika mellett már nem is vészes :)

(#2416) oriic válasza tiv83us (#2414) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nyilván hamarosan beindul a multi áradat is, belsős infók szerint 2-3 hét múlva jön a béta, azelőtt meg illik kiadni valami trailert. :D

Live-Die-Respawn

(#2417) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

shinobi602-től (többszörös szivárogtató) infó Mass Effect témában tegnapról:

"Expect hands-on previews in about 3 weeks."

Live-Die-Respawn

(#2418) Televan74


Televan74
nagyúr

Valaki szivárogtat! :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#2419) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

"In SP, there is a way to access more than 3 abilities while in the field. Will explain how it works later. :) #space"

Live-Die-Respawn

(#2420) J.Hetfield válasza oriic (#2419) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Helyes. A 3. részben lehetett vagy 7 a csapattársak bónuszával együtt.

[ Szerkesztve ]

(#2421) tiv83us válasza oriic (#2419) üzenetére


tiv83us
veterán

Tetszik-tetszik, de ezt Cheeto-feju Trump sose' engedi be Csájnából :O :O ;]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2422) [Prolixus] válasza oriic (#2419) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Remélem nem azt számolja bele, hogy az adott képességnek van 1 változata ha lenyomod a gombot, meg van egy másik ha nyomva tartod...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2424) tiv83us válasza Edem05 (#2423) üzenetére


tiv83us
veterán

PeeBee-t mar az elso gameplay ota nagyon csipem, szerencsere total az ellentetje a karot nyelt Liaranak.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2425) nanorambo válasza tiv83us (#2424) üzenetére


nanorambo
őstag

"Karót nyelt Liara" :D
Nekem az egyik kedvencem Liara, de ebben van valami. PeeBee sokkal "izgágább", aktívabbnak tűnik, Liara elég intró., talán ponta azért bírom :)

(#2426) Edem05 válasza nanorambo (#2425) üzenetére


Edem05
őstag

Liara kicsit komolyabb, pont ezért tetszik nekem is a stílusa.

(#2427) TBT válasza tiv83us (#2424) üzenetére


TBT
addikt

Nekem is bejön. Állandó csapattárs lesz az tuti - valószínűleg mindenhez lesz majd valami hozzáfűzni valója. Csak ne egy az egyben Sera 2.0 legyen (Dragon Age Inquisition), mert ott már az agyamra ment a kiscsaj.

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#2428) tiv83us válasza TBT (#2427) üzenetére


tiv83us
veterán

Ja es PeeBee shotgun-toting vanguard lesz, allitolag a MEA-ban a csapattarsak is tudnak majd biotic chargolni. <3 <3 <3 PeeBee :B

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2429) [Prolixus] válasza tiv83us (#2428) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem inkább Cora? Cora-ról már biztos, hogy van biotic charge képessége, plusz a holnapos nyúlfarknyi karakterleírás alapján shotty a kedvenc fegyverfajtája.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2430) tiv83us válasza [Prolixus] (#2429) üzenetére


tiv83us
veterán

Nem kizart, hogy osszekevertem oket, de ha jol emlekszem PeeBee is vanguard, mikor egy par pillanatra mutatjak a skilljeit.

Pull, Shockwave azok altalaban Vanguard skillek, az Invasion-t azt nem tudom mi. :)

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2431) #85552128 válasza tiv83us (#2430) üzenetére


#85552128
törölt tag

A Human adeptnek is shockwave volt az egyik képessége multiban. A Biotic Charge és a Nova volt Vanguard exkluzív.

[ Szerkesztve ]

(#2432) [Prolixus] válasza #85552128 (#2431) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Jah, szerintem sem vanguard lesz. Már csak azét sem, mert nem fognak 2 olyan csapattársat felvonultatni, amelyiknek nagyon hasonló a skill set-je.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2433) tiv83us válasza #85552128 (#2431) üzenetére


tiv83us
veterán

Es Shockwave. A Drell Vanguardnak pedig Pull es Charge (Cluster Granat nem szamit).
Jack a ME2-ban szinten vanguard volt, Shockwave es Pull kepessegekkel.

Prolixus
Cora-nak lehet total mas skill setje a Biotic Charge-on kivul, mint PeeBee-nek.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2434) #85552128 válasza tiv83us (#2433) üzenetére


#85552128
törölt tag

A Shockwave nem exkluzív a Vanguard classhoz azt kaphatja Adept és Vanguard is. A Biotic charge az, anélkül nincs Vanguard. Shepard kivételével egyik karakter sem volt igazán saját "classba" sorolva, csak sejteni lehetett ki micsoda Ashley/Kaidan kivételével. Sztori alapján Jack adept. A dossziéban is csak annyi van, hogy nagyon erős biotikus [link] "Jack is rumored to be the most powerful human biotic ever encountered." tehát inkább Adept.

[ Szerkesztve ]

(#2435) tiv83us válasza #85552128 (#2434) üzenetére


tiv83us
veterán

A vanguard az tulajdonkeppen egy fegyverre fokuszalt adept. Jacket lehet mindkettove tenni, ha kimaxolod a Subject Zero skill treet-t. De most ezen ossze ne vesszunk :) Majd kiderul.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2436) #85552128 válasza tiv83us (#2435) üzenetére


#85552128
törölt tag

Ez egy elég szerencsétlen megnevezése a passzív képesség egyik fázisának. Ami lényegében csak a sebzésen és a recharge timeokon változtat, nem ad plussz képességet ettől még nem lesz más classban. Kb. a kettő között van akkor mert mindkettő választható.

Vanguard az egy Katona+Adept, Sentinel Engineer+Adept.

[ Szerkesztve ]

(#2437) tiv83us válasza #85552128 (#2436) üzenetére


tiv83us
veterán

Jah, azt vagom.

Bar erdekes, hogy a ME2-ben az ellenseg vanguarda (pl a Shadow Broker vagy Blue Suns katonai) tech armort viseltek.

Amugy Aria sem vanguard es megis elkezd chargolni, mikor felbasszak az agyat az Afterlife-nal az OMEGA DLC-ben.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2438) TBT


TBT
addikt

A Ryder tesók karakter kitje is felkerült + PeeBee is.

Szuper lesz ez a bőrnacis kiscsaj.

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#2439) [Prolixus] válasza TBT (#2438) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Sara amúgy egy Cerberus gyártotta SMG-t szorongat. TIM&Cora kapcsolat megerősítve. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2440) BoneDragon válasza TBT (#2438) üzenetére


BoneDragon
veterán

Én még mindig nem vagyok kibékülve a karakterekkel, talán majd játék közben ez megváltozik. Viszont azt tényleg nem értem minek kellett Peebeere az a Rambó festés. :((

(#2441) J.Hetfield


J.Hetfield
aktív tag

Az arcuk olyan fura.. Scott modellje meg mintha tök más lenne, mint a reveal trailerben :F

(#2442) [Prolixus] válasza J.Hetfield (#2441) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Minden kiadott cuccban más egy picit. Nem nagyon találnak neki egy értelmes fejet, úgy látszik. Sara viszont szerintem sokkal jobban néz ki itt, mint eddig bármikor, arcügyileg.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2443) leviske


leviske
veterán

Arról van már valami infó, hogy a béta PC-n is elérhető lesz-e? Mert ugye anno a kérdőív még csak konzolosokat szólított meg.

(#2444) [Prolixus] válasza leviske (#2443) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Milyen béta? Multi béta csak konzolon lesz, early trial meg PC-n is meg konzolon is.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2445) oriic válasza leviske (#2443) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Csak konzolon lesz béta.

Live-Die-Respawn

(#2446) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

:F

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2447) BoneDragon válasza oriic (#2446) üzenetére


BoneDragon
veterán

Wtf...

(#2448) vitaro válasza oriic (#2446) üzenetére


vitaro
senior tag

Jesszus, ez ofisöl? :F

A konzol only béta miatt meg morcos vagyok.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#2449) oriic válasza vitaro (#2448) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Elvileg hivatalos.

Live-Die-Respawn

(#2450) W.Wilson válasza oriic (#2446) üzenetére


W.Wilson
aktív tag

Mi a gond vele?

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.