Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) Chabe89 válasza BoneDragon (#1150) üzenetére


Chabe89
addikt

Queen Jennah-nak és a female sylvari karinak is ő a hangja. :)

(#1152) #58450688 válasza BoneDragon (#1150) üzenetére


#58450688
törölt tag

Rákerestem, :D A kora ellenére van benne valami, (én még öregebb vagyok szóval..) el tudnám képzelni, hogy a fülembe sugdoss ezt-azt :D

vvega30:
Ja onnan minden vinnék egy nagy zsákban! :D

(#1153) #58450688


#58450688
törölt tag

Baromi lassan jönnek az új hírek! :) Mindjárt E3 és vége a lazulásnak végre! :)
Amit várok:
1db gameplay min 3 perces!
Karakterek bemutatása, legalább felületesen!
Story(board) ismertetése, nagy vonalakban!
Rengeteg artwork, Concept Art!
Karakter generátor bemutató!
:C

(#1154) alratar válasza #58450688 (#1153) üzenetére


alratar
addikt

Nos gameplay nem hinném, fogy lenne, ma egy traiéler.
A story-t már tudjuk. Egy új galaxist kell benépesíteni. Ennél többet nem hinném, hogy el fognak árulni. (már ha lesz összefüggő történet, és nem csak sok bolygó, ami egy-egy történet)
A többi tuti lesz! :)

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#1155) #58450688 válasza alratar (#1154) üzenetére


#58450688
törölt tag

Durva lenne ha nem lenne gameplay! Azért el kéne már indítani azt a hype vonatot! :) megint egy semmit mondó trailer, az ultra kevés lenne a fanoknak, köztük nekem is :) Már egy év sincs hátra a megjelenésig.

(#1156) Vistaboy válasza #58450688 (#1153) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nos, amit szerintem kapunk - de ne legyen igazam -, az egy ingame videó előzetesének előzetes bemutatója lesz, melyben esetleg látunk pár képkockát a játékból is. Utána nyár végén jön a teljes előzetes, ekkor már pár képkockánál többön láthatjuk a főszereplőt, majd utána karácsonykor befut az ingame videó is, ahol már láthatunk pár percnyi jelenetet.

Utána gőzerővel elkezdik nyomatni a multit, külön kiemelve, hogy milyen fontos részét fogja képezni a játéknak, és hogy mennyi helyszínen multizhatunk, valamint milyen széleskörű fegyver-, és páncélválaszték áll majd rendelkezésre. Órákon keresztül fogják ecsetelni, mennyire tetszett a játékosoknak a ME3 multija, így természetesen az Andromédában ez rengeteg funkcióval ki is lesz bővítve, úgymint egymás elleni és kooperatív módokkal, ahol barátaink irányíthatják majd a csapattagokat.

Természetesen "always-online" kapcsolat kell majd hozzá (Még a single sem fog működni net nélkül), valamint minimum két évig fogják majd ellátni tartalmakkal, ami legalább 5 fizetős DLC-t jelent. Persze ezek az eddig valaha látott legnagyobb tételek lesznek, úgyhogy minimum 15-20 euró/darab áron adják majd őket, de természetesen gondolnak azokra is, akik előre, olcsón be akarják majd szerezni mindet. Season Pass bejelentés rulez!

Azt is borítékolhatjuk, hogy újabb trilógia van készülőben, a Mass Effect Andromeda ennek lesz az első epizódja. Ez pedig azt jelenti, hogy bődületesen nagy felvezetés lesz, óriási atmoszférával, majd amikor már a legjobban kezdené a játékos beleélni magát az eseményekbe, felbukkan a "The story is continued in the upcoming episode and paid expansions. Please buy the Season Pass now, and get the whole pack together, this time only, for 120 Dollars."

De persze az alapjáték is rengeteg mindent fog tartalmazni, meg fogunk fordulni cirka féltucatnyi bolygón, ahol egyenként egy-egy órát ellehetünk majd a rengeteg küldetéssel (A párbeszédek opcionálisak lesznek, aki nem akar választani a három - kék, zöld, piros - lehetőség közül, az átugorhatja ezeket, ekkor semmivel sem kell foglalkoznia, csak menni előre és lőni mindent, ami mozog). A pályákon lesznek elágazások, de nehogy eltévedjünk, mindig hatalmas nyíl fogja mutatni a helyes irányt.

Mivel EA/BioWare játék, így az is biztos, hogy komoly romantikus szál lesz benne, és ellentétben az előző trilógiával, itt már mindenki összejöhet bárkivel, vagyis tuti lesz minimum két homokos karakter is. :DDD

Hülyülés vége. Remélem, hogy tényleg lesz valami ingame bemutató, és nem multi, hanem single. :K

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1157) [Prolixus] válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nono! Szerintem meg kísértetiesen jó (valószínű) predikciót raktál itt össze. Sajnos. De majd meglátjuk, ne legyen igazam...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1158) J.Hetfield válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Az a szomorú, hogy ez nem is lenne olyan meglepő a játékipar mai állása alapján. :O

(#1159) k-adi válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


k-adi
nagyúr

Mivel szerintem is egy trilógia felvezető része lesz ez, így sajna tényleg elképzelhető hogy csalódás lesz sok mindenben :(

Amúgy meg fogadni mernék, hogy max. lesz egy pár perces szépen megrajzolt videó (minimális ingame jelenettel) és ennyi... :U de amúgy nem vagyunk pesszimisták, ááá :DDD

(#1160) #58450688 válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


#58450688
törölt tag

Van rá esély :D A trilógiát már úgy sem lehet űberelni, az lehetetlen, de nem is szükségszerű!
Túl magasan van a léc, és ahogy az új star wars sem tudta megismételni amit a nagy klasszikus trilógia, így az Andromeda sem fogja sajna. Nagy az elvárás, az idő meg kevés, (kidolgozottabb graf, nagyobb világ, hiába készül x éve, nem véletlenül nincs még egy nyamvadt gameplay sem) és mivel több mai "játékost" akarnak szerintem bevonni a világba, jóval egyszerűbb lesz az egész kompozició végül.

(#1161) tiv83us válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


tiv83us
veterán

Nem lesz benne egymas-elleni multi, csak co-op. Lehetetlen lenne balanszolni.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1162) kriszpontaz válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Természetesen "always-online" kapcsolat kell majd hozzá (Még a single sem fog működni net nélkül), valamint minimum két évig fogják majd ellátni tartalmakkal, ami legalább 5 fizetős DLC-t jelent. Persze ezek az eddig valaha látott legnagyobb tételek lesznek, úgyhogy minimum 15-20 euró/darab áron adják majd őket, de természetesen gondolnak azokra is, akik előre, olcsón be akarják majd szerezni mindet. Season Pass bejelentés rulez!

Ja, kb az alapjáték 60€ + Season Pass + 60€.

(A párbeszédek opcionálisak lesznek, aki nem akar választani a három - kék, zöld, piros - lehetőség közül, az átugorhatja ezeket, ekkor semmivel sem kell foglalkoznia, csak menni előre és lőni mindent, ami mozog).

Ezt már láthattuk kb. a Fallout 4-nél. Sajnos konzolon az X Y A B gombot be kell osztani, így nem fér bele az előző szériából látott rose-szerű választó "tárcsa" és a komplex párbeszéd, meg amúgy is minek, a kutya se olvassa el, mert túl hosszú. Az már túl komplikált, elveszi a fókuszt a harcról, és megszakítja a hentenős játékmenetet.

Egyébként ahogy leírtad, 95%-ban tuti be fog jönni. Látható volt a SWBF-nél, ahogy megmagyarázták, hogy ez kell a népnek, nem a komplex csaták, hanem egy 3 éves is tudjon játszani, és sikerélménye legyen.

(#1163) vvega30 válasza kriszpontaz (#1162) üzenetére


vvega30
senior tag

Azért döntések ide, oda a F4-be sikerült így is beletolni 200+órát. Ha ez is hoz annyit elégedett leszek. De igazad van csak ma már nem csinálnak epikus játékokat;(
Profit a lényeg....

[ Szerkesztve ]

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#1164) kriszpontaz válasza vvega30 (#1163) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Most hogy mondod, pont azt vettem észre, hogy pl. a dobozos PC játékok árai is kezdenek felkúszni a konzolos játék árakhoz. Míg egy ideje az volt a tendencia, hogy 12K volt egy új PC dobozos játék, és 18K egy konzolos cím, most azt látom, hogy az alsó határ már 13K és 14-15K-s árak is vannak itt-ott, PC címeknél, és ott ugye még jogdíj sincs mint konzolon ami be lenne építve az árba.

[ Szerkesztve ]

(#1165) oriic válasza Vistaboy (#1156) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Mindezektöl függetlenül úgyis day1 veszed...

Live-Die-Respawn

(#1166) k-adi válasza kriszpontaz (#1164) üzenetére


k-adi
nagyúr

+ gyengül a forint :K

(#1167) #58450688


#58450688
törölt tag

Ki milyen karaktert fog készíteni az Andromeda-ban? Female, Male, ha lehet más fajt (kizárt!) vagy marad a gyári amit dob a gép? :D Én a trilógiában alapos voltam és volt/van face modelem, és nagyon igyekszem majd elkészíteni az új részben is. Lent: Eredeti vs game!
(van itt egy kis concept zene az end credit-hez! :)

[ Szerkesztve ]

(#1168) #58450688 válasza #58450688 (#1167) üzenetére


#58450688
törölt tag

Elnézést, tököm Youtube :( Itt a jó link a zenéhez! :)

[ Szerkesztve ]

(#1169) Vistaboy válasza oriic (#1165) üzenetére


Vistaboy
veterán

Megmondom őszintén, hogy egyre kevesebb játéknál merem ezt bevállalni. Pár évvel ezelőtt még átlagban három havonta vettem játékot, idén mindössze kettőt vettem/veszek meg, a Rise of the Tomb Raidert és a DOOM-ot. Az összes többi nagy átlagban annyira sem érdekel, hogy letöltsem.

Én így vagyok vele. Nem szoktam torrentezni játékot, mert ami érdekel, úgyis megveszem, a többire pedig még a sávszélességet is sajnálom. A Mass Effect hasonlóan érdekel, mint a Tomb Raider és a DOOM, és biztos meg fogom venni, ha kijön jövőre. Viszont ez csak azért lesz, mert még maradt bennem egy kis hit abban, hogy - ahogy tanult a BioWare a Dragon Age 2 bukása kapcsán - úgyszintén tanultak a Mass Effect 3 végének hibáiból.

Úgyhogy, ahogy a Dragon Age sorozatból az Inquisition, úgy a Mass Effect esetén az Andromeda lesz az, ami alapján eldöntöm, megérdemli-e a BioWare, hogy első nap megvegyük a játékokat, vagy majd csak akkor, ha esetleg újságmellékletként adják valamelyikhez és kétezer forintot talán még megér.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1171) k-adi válasza Vistaboy (#1169) üzenetére


k-adi
nagyúr

Manapság egyre drágább naívnak lenni... ;)

(#1172) tiv83us


tiv83us
veterán

Mass Effect: New Earth

4D ride... Na ha ez kesz lesz, ezt a parkot tuti meglatogatom :Y :Y :K :K

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1173) #58450688 válasza tiv83us (#1172) üzenetére


#58450688
törölt tag

Besz@rás! :) Lenyűgöző! Kipróbálnám az biztos.

(#1174) Vistaboy válasza k-adi (#1171) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ja, ez sajnos igaz. De előbb-utóbb eljön a határ, amikor már a legnagyobb bizalom és naivitás mellett sem merjük majd előrendelni a játékokat. Pár évvel ezelőtt még 10-12K-ért CE kiadásokat vettünk, manapság meg már az alapverziók kerülnek 14-15K-ba. Részemről 15K a felső határ, amit még úgy-ahogy kiadok egy játék alapkiadásáért, amihez a DVD-tokon és a kódon kívül semmit nem adnak, de csak akkor, ha maga a játék eléggé érdekel és jónak tűnik az előzetesek alapján.

20K-t csak abban az esetben ér meg nekem valami, ha ahhoz már fizikai extrákat is adnak, mint például fémtok, zenei CD-k, díszdoboz és több hasonló mütyür. De számomra ez már a plafon. 20K-nál többet egy játékért sem adok ki, legyen bármilyen jó. A mostani CE kiadások 30-40K-s ára sajnos nekem már egyszerűen túl sok, szimplán nem tudok ennyi pénzt kiadni egy játékért.

Eddigi legdrágább játékom a Mass Effect 3 CE kiadása volt, 17K-ért, na, ott már erősen szívtam a fogam az ár miatt. Viszont akkor még a fenomenális első és nagyon jó második rész után bíztam egy jó lezárásban. Amikor megtudtuk, miszerint a From Ashes DLC-t a játékból vágták ki és utána húztak le miatta ennyire, már másként néztünk a fejlesztőkre - pláne, hogy milyen fontos részét képezte a történetnek -, de a valódi sokk a végén ért minket az utolsó 15 percben.

Na, akkor döntöttem el, hogy részemről végeztem a túlzott bizalommal, és ezentúl erősen meggondolom, melyik játékot merem első napon előrendelni. Szerencsére közben úgy-ahogy kijavították a hibát, de az akkori csorbát nehéz lesz kiköszörülni. A másik sarkalatos pontja az előrendelésnek a DLC, ugyanis én nem adok ki értük egy fillért sem, viszont nélkülük lehet, hogy annyira ki lesz herélve a játék, hogy felesleges lesz megvenni eredetiben az alapkiadást, mert teljesen más lesz, mint DLC-kkel.

Elég baj az, hogy manapság ilyenek miatt döntjük el, hogy kell-e egy játék, vagy nem. Annak, hogy maga a program milyen, egyre kevesebb szerep jut vásárlásnál. És ez nagy baj.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1175) parkr válasza tiv83us (#1172) üzenetére


parkr
őstag

áhh.. ez nem nagy szám, ha sok pénzem lenne én inkább egy valós méretű Normandy-t építenék.
lámpákkal, kijelzőkkel, az ismerős hangokkal/zenékkel, működő ajtókkal, lifttel stb. (és a Cerberus féle SR-2 verziót, hogy EDI is megoldható legyen) :)
még egy kis büfé is működhetne az étkezőnél :D

(#1176) #58450688


#58450688
törölt tag

Egy gyönyörű dal, simán mehetne az ANDROMEDA-ba. Szerintem persze! :)

(#1177) tiv83us válasza #58450688 (#1176) üzenetére


tiv83us
veterán

Tulajdonkeppen ahogy most a dolgok allnak, Bizo Boys is mehetne az Andromedaba, mert semmit nem tudunk rola. Mennyire lesz dramai, akciodus, melankolikus....stb.
A feint zene tokeletesen illik a ME3-ba, hiszen az egy drama volt, melankolia vegig.
Az Andromeda remelem inkabb ME2 stilusu zeneket vesz fel, mint a Suicide Mission, vagy Lair of the Shadowbroker, Overlord...etc.
Az ME3-ban nagyon belefaradtam mar a potyogos, siros zongorazasba.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1178) #58450688 válasza tiv83us (#1177) üzenetére


#58450688
törölt tag

Igazad van! És abban is, hogy imádjuk a drámát, de én nem akarok 10 év mulva egy "másik Shepardot" eltemetni! :) Az élet nem haboscsoki, de nem nyiffanjon már ki az új gárda ha megszerettetik velünk :D
Ha drámát akarok, elég belőni a tv-t! Persze attól életszerű, ha van benne fekete, és fehér is, de még mindig nem hevertem ki a 3 végét!

Ez a zene volt már, de többet nem szedik le, mert elintéztem :D Jó lenne már valami hír, mert az ember kínjában már megírja a történetet fejben, meg hozzá a zenéket is :D

[ Szerkesztve ]

(#1179) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Egy kis news. Semmi extra.

(#1180) #85552128 válasza BoneDragon (#1179) üzenetére


#85552128
törölt tag

A lényeg:

- több idő kell nekik, "Mass Effect: Andromeda will now ship in early 2017"

- illetve: "We’ll see you at the EA PLAY press conference on June 12, with an update."

[ Szerkesztve ]

(#1181) #58450688 válasza BoneDragon (#1179) üzenetére


#58450688
törölt tag

Remélem nem kell újra eltolni a megjelenést! Júniusban kiderül :)

[ Szerkesztve ]

(#1182) Vistaboy válasza BoneDragon (#1179) üzenetére


Vistaboy
veterán

"Mass Effect: Andromeda will be the first Mass Effect game for today’s consoles and the first built on the Frostbite engine. We’re pushing the technology to deliver visuals, story, and gameplay that have never been done in franchise history."

(A Mass Effect: Andromeda lesz az első Mass Effect játék, amit a mai konzolok számára készül, és az első, ami Frostbite motorra épül. A technológia határait feszegetjük, hogy olyan látvánnyal, történettel és játékmenettel szállíthassuk, amit még nem sikerült elérni a franchise történelmében.) Remélem, jól fordítottam, nem vagyok perfekt angolos. :)

Engem csak ezek a részek aggasztanak:

- "A Mass Effect: Andromeda lesz az első Mass Effect játék, amit a mai konzolokra készítenek..."

- "...olyan látvánnyal, történettel és játékmenettel szállíthassuk, amit még nem sikerült elérni a franchise történelmében."

Ha valóban elsődlegesen az új-generációs konzolosok igényeinek megfelelően lesz elkészítve, valamint olyan játékmenettel fog rendelkezni, mint még soha, ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy az Andromeda egy reboot lesz a Mass Effect trilógia után. Azaz a grafika állatian szép lesz, köszönhetően a Frostbite motornak, viszont a történet és játékmenet inkább fog egy sci-fi akciójátékhoz hasonlítani, mint szerepjátékhoz.

Sajnos már a ME2 és ME3 is eléggé elakciósodott, köszönhetően az új-generációs "igényeknek". És itt is attól félek, hogy ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szinte mindenki végig tudja játszani, még olyanok is, akiknek kimaradt az előző trilógia - márpedig EA minél többet akar eladni már a legelső napon belőle. Emiatt megint átalakul majd a kezelőfelület, még kevesebb ikonnal, hogy ne zavarja a látványt (vagy teljesen eltüntethető HUD-dal), valamint a WASD - hoppá, elnézést, miket beszélek én itt... - az XYAB gombokon kívül talán még egyet kell használni a cselekvésre, és ezzel kész is.

Ne legyen igazam, mert nagyon jó lenne, ha valóban sikerülne összehozni mindazt, amiről fentebb beszélnek. Csak az a kérdés, hogy az "eddig még nem látott" történet és játékmenet az ő értelmezésükben mit takar. A grafikát el tudjuk képzelni, már ráfért a vérfrissítés ezen a téren is a sorozatra - tényleg, miért nem adják ki az originál trilógiát is Frostbite alatt? (Vagy majd ki fogják megint, teljes áron, mintha új játék lenne). Viszont a többit illetően szkeptikus vagyok, látva az eddigi remekműveket...

Mindegy, majd meglátjuk, remélem, nem kell csalódnunk benne.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1183) Televan74 válasza Vistaboy (#1182) üzenetére


Televan74
nagyúr

A Mass Effect 1 még ma is vállalható grafikailag,bár új köntösben is szívesen megnézném.Ha a harmadik rész végét kijavítanák,mint pl. a MEHEM,akkor nekem el lehetne adni a teljes trilógiát újra a megújult grafikával. :K

Az Andromeda -t meg fenntartásokkal kell várni és akkor nem csalódunk akkorát.Óvatosabb játékosok megvárhatják a teszteket,mondjuk én elő fogom rendelni.De ha nem jön be valamilyen szintem,akkor sem mondom az hogy szar a játék.Legfeljebb a polcomon fog pihenni,mint megannyi más játék. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#1184) Fkris válasza Televan74 (#1183) üzenetére


Fkris
őstag

Falloutnál benyaltam, ezt nem rendelem elő, bármennyire város.

Szertném, hogy jó legyen, a W3 szintet meg kéne ugrania, ha megnézzük, ki áll mögötte.De épp ezért nem fogja, EA haver kampóorru, túlságosan is.

"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

(#1185) #58450688 válasza Televan74 (#1183) üzenetére


#58450688
törölt tag

Én akkor is előrendelem, csak mert MASS EFFECT/BioWare :) Ezt nem lehet benyalni! Akármi sül ki belőle, nem lesz csalódás, csak úgy kell hozzá állni. Ez NEM a trilógia lesz, semmilyen szinten nem érhet fel hozzá, max grafikailag, nem is lenne lehetséges. Akkorát lehetetlen még egyszer durrantani. Star Wars sorozatból, is csak az eredeti a Star Wars, a többi rész mind más lett. A kor, és a hangulat is elszállt, a dolgok/igények is megváltoztak. Az Andromeda Mass Effect játék lesz, de nem AZ a Mass Effect, aki úgy ül le majd elé játszani, csalódni fog!! Lesznek "jé ez de ismerős!!" dolgok benne, nyilván, hiszen ez még mindig BioWare játék, és a rajongóknak is meg kell felelni. Tanácsolni csak egyet tudok, én pl a Star Wars 7-et is úgy néztem, hogy egy jópofa sci fi filmet, nem voltak elvárásaim, és úgy tetszett. (Más kérdés, hogy mint Star Wars film sz@rt se ér!)
A végére csak annyit, hogy Shepard örökké él, szelleme körbe lengi majd ezt az új trilógiát is, de ő csak mosolyogva nézi odafentről ezt új generációs történetet, mert ő is tudja, hogy Shepard nélkül olyan lesz a Mass Effect, mint Han Solo nélkül a Star Wars...

[ Szerkesztve ]

(#1186) tiv83us válasza Vistaboy (#1182) üzenetére


tiv83us
veterán

Hulyek lennenek nem kihasznalni a mai izmos konzolokat, foleg hogy a konzolosok szama folyamatosan no. Na es mi van akkor ha XABY is lesz WASD mellett?
Egyertelmu, hogy konzolra celoznak foleg, de ez nem jelenti azt, hogy a PC-n fos lesz.
Azeri mert szines-akciodus jatekot fejlesztenek, meg nem azt jelenti, hogy eszetlen lovoldozes lesz belole.
Egyebkent a ME2-ben kb haromszor annyi RPG elem volt pl, mint az 1-ben. Az eszetlen Makozas a kietlenben, copy-paste epuletekben nem tul RPG, csak azert mert volt egy idegesito inventory (amit meg jobban elcsesztek a ME2-ben), tele hasznalhatatlan fegyverekkel, amiknek a 99%-a Omni-Gelkent vegezte, pancelokkal egyetemben.
Az ME3-ban voltak jo side-questek, peldaul az Asari Monastery, vagy a Tuchanka missziok, a baj azzal volt, hogy azzal akartak megnyujtani a jatekmenetet, hogy volt egy par tucat fetch kuldetes, ami elegge elb@szta a jatekelmenyt. Ha azokat kivennenk es hozzatennenk kapasbol az EC-ot, kapnank olyan 12-14 oranyi pure RPG-t, izgalmas akciokkal. Lehetett volna jobb is? Persze. De a trilogia igy is tortenelmet irt, ezt nem fogjak CoD-ra cserelni, meg ha a BioWare akarna is, az EA akkor sem engedne, mert itt majd megint lesznek tobb evig rakattant multisok, sorban allo emberek a single DLC-kert...stb.
A kulonbseg az lesz, hogy remelhetoleg szolid 60 fps-en fog csillogni es meg jobb lesz az akcio resze, mint a 3-nak, es legalabb ME2-szintu sztori, fetch kuldetesek nelkul
Juniusban majd tobbet tudunk, de szvsz ilyen eltuntetheto HUD-ok, meg ilyesmikrol szo sem lehet.
Amikor egy agyatlan lovoldozde, mint a Doom, kb 500 fele keppen hagyja customizalni a pancelokat es a fegyvereket, egy ME: A nem fog feljonni kevesebbel, mint 1000. Remelem.

ps: Nem vagyok programozo, de szerintem atkodolni az egesz trilogiat FrostBite-ra nem kis melo lenne es nem erne meg az idot. Az ME1 lehet, hogy FB-n futna, de ugrani, gurulni, normalisan fedezekbe menni akkor sem lehetne, mert megtorne a jatekot (pl. vetodessel, ugralassal bebugoznad magad olyan helyekre, ahonnan az isten se' huz ki, mert nem lett bele kalkulalva az eredetibe - ami azt jelenti, hogy akkor mar a palyakat is atkene szervezni...stb.

Dolgoznak az uj IP-n is a ME:A mellett, majd abban lesz meg egy kis mulatsag remelhetoleg, talan abbol is latunk valamit juniusban.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1187) maajsz válasza Vistaboy (#1182) üzenetére


maajsz
senior tag

Tőlem rebootolhatnák az egész szériát, egységes játékstílussal jobban összeszőtt sztorival én biztos vevő lennék rá. Sajnáltam amikor az első részben kifejtett dolgok a harmadikban egy egy mail-al le lettek tudva etc.
Remélem az Andromeda megpróbálja a 3 rész előnyeit összeszedni, ha ez sikerül és megtoldanák a triológia epic sztorijával biztosan ütős lenne.
Én pl élvezném ha a párbeszédek kimenetele jobban befolyásolná akár az azonnal utána következő játékmenetet is (nem csak a renegád mozdulatot pl), azt sem bánnám ha egy egy questhez át kéne cuccolni/öltözni, de nem hiszem, hogy a mai filozófia a minőség felé mozdulna el.. egyenlőre legalábbis :N

(#1188) Rossi válasza tiv83us (#1186) üzenetére


Rossi
addikt

12-14 óra?!?

Witcher 3 úgy volt 100+ óra, hogy a 2. DLC ki sem jött még (az +20-30 (!) óra reálisan), és az utolsó utáni kis side quest is egyedi volt és érdekes.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#1189) parkr


parkr
őstag

a bioware storeban 20% off akció van mai napon
nekem pont kapóra jött, már régen akartam egy pólót meg egy Joker sapkát :)

(#1190) #58450688 válasza parkr (#1189) üzenetére


#58450688
törölt tag

(#1191) tiv83us válasza Rossi (#1188) üzenetére


tiv83us
veterán

Kicsit elmertem magam, de DLC-k nelkul 18-20 ora alatt, fetch kuldetesek nelkul vegig lehet rajta rohanni, foleg ha elnyomkodod a beszelgeteseket.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1192) Fkris válasza tiv83us (#1191) üzenetére


Fkris
őstag

A különbség az a két 3as között, hogy míg a ME3 ban volt 1-2 jó mellékszál, addig a W3 ez a szám a "rossz"(vagy inkább kevésbé jó) mellékküldetésekre értendő.

Értsd:
A W3 mellékküldetései mélyítették az univerzum megismerését, megfogható, szerves részét képezték a nagy egésznek, újabb kultúrákat, karaktereket ismerhettünk meg, akár csak 1-2 órára is, de akkor is, élmény volt a legtöbb ilyen mellékszál, gyütögetés, jobbról balra küldős.

Na, most ME3 ban semmi extra hozzáadott értéket nem kaptunk, bedobott a Kódexbe 3 bejegyzést erről a fajról, meg arról a helyről és ennyi, akit nem érdekelte kiemelten az egész univerzum milyensége, az akarva-akaratlanul átsiklott az érdekességek felett.
Ezt a W3 ban gyönyörűen integrálták a történésekbe, magyarázatokkal, választásokkal, pl: 3 boszorkány hatása a lápos területre, az ott élőkre; fiatal kiscsaj, aki kardozni akar megtanulni; a néma szerzetes is érdekes volt, Skellige különböző területeinek babonái, és még sorolhatnám.

[ Szerkesztve ]

"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

(#1193) Vistaboy válasza tiv83us (#1186) üzenetére


Vistaboy
veterán

"Na es mi van akkor ha XABY is lesz WASD mellett?"

Akkor semmi. Ha "helyett", na, az már komoly gáz.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1194) tiv83us válasza Fkris (#1192) üzenetére


tiv83us
veterán

Nem tudok velemenyt mondani, nem jatszottam a W3-al.

Vistaboy: PC-s szemszogbol nezve igen, de a konzolosok is mondhatnak ugyanezt, hogy ha "helyett" lenne, akkor az lenne a gaz.

Szerintem a ME szerian sosem erzodott az, hogy a PC hatranyban lett volna. A gagyi texturak a Purgatory-ban, vagy az introban, mikor pixel figurak rohangalnak, az szvsz fejlesztoi lustasag, kapkodas eredmenye. A 360-ban 2012-ben volt siman volt eleg kraft, hogy siman elbanjon ilyesmivel, lasd ME2, ami szvsz szebb volt a ME3-nal es soha nem roccent be konzolon. A kulonbseg az volt, hogy a ME2-t nem tolta az EA a minoseg rovasara.

Ez a ME:A eseteben sem lesz problema, "helyett" vagy "mellett" szerintem irrelevans, ha egy Doom 3-at roccenes nelkul elvisz 60fps-sel a ONE vagy a PS4, akkor a ME:A sem lesz gond. Ha a grafika, vagy a texturak pixele tegla meretuek leszmek, az nem azert lesz, mert konzol port, hanem mert a fejlesztoknek nem volt ideje/kedve normalisan megcsinalni.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1195) Vistaboy válasza tiv83us (#1194) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ne értsd félre, nekem semmi bajom a konzolokkal, mindaddig, amíg a fejlesztők el nem cseszik miattuk a PC-s portokat. Gondolok itt elsősorban a felhasználói felületek egyszerűsödésére, valamint a sok olyan játékelemre, amit kontrollerrel könnyen meg lehet oldani, egérrel és billentyűzettel viszont már kevésbé (QTE és társai). A grafika mondjuk annyira nem érdekes, főleg egy szerepjáték esetén, viszont a ME szériára már valóban ráfér a frissítés e téren is.

Jövőre én is az Andromédát várom legjobban, semmilyen körülmények között nem mondom vissza az előrendelést, emiatt aggódom is, hogy végül milyen lesz. A DOOM esetében például megbántam, hogy lemondtam, így csak fémtok nélkül tudtam később megszerezni, viszont ha ott is legalább egy pályát kipróbálhattunk volna a single-ből - és nem a semmit sem érő és senkit sem érdeklő multiból tartottak volna alfa és béta tesztet -, akkor kétszer ennyien rendelik elő, mint így.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1196) k-adi válasza tiv83us (#1194) üzenetére


k-adi
nagyúr

MICSODA? MÉG NEM? na most rögtön menj és játszd végig mind3 befejezéssel!! :D

(#1197) tiv83us válasza Vistaboy (#1195) üzenetére


tiv83us
veterán

Egyetertek. A multit elveztem egy darabig, de a single-ben nagyon ketelkedtem, igy en is lemondtam. Hiba volt, bar most mar megvettem fel aron hasznaltan eBay-rol, nekem a femtok nem nagyon szamit.

A ME:A az automatikus elorendeles lesz, az nem vita.

Az iranyitassal kapcsolatban... Erzem a problemadat, a konzol kontrollereken van 12 gomb, plusz a digital pad, amit nem konnyu atvinni PC-re. Konzolosok szempontjabol ez egy pozitiv dolog, mert tobb gomb = tobb funkci.

En is PC-n voltam anno, es emlekszem, mikor volt egy eger, egy WASD meg egy SPACE (esetleg SHIFT futashoz, ALT pedig oldalazashoz), de nem tudom hibaztatni a fejlesztoket, hogy ki akarjak hasznalni a kontroller adta lehetosegeket.
Mondjuk peldaul a Doom-ban total felesleges volt a lancfureszt es a BFG-t ket kulonbozo gombra tenni, ez ilyen total alibi bullshit volt, dehat ez van.

k-adi: Most valahogy nincs kedvem kiperkalni egy trilogianyi penzt, foleg hogy alig van idom jatszani, meg a DOOM-ot sem toltam vegig, kb 80%-nal jarhatok. A W2-vel jatszottam egy par orat, mikor ingyenes volt 360-on, de tulzottan nem kotott le, hogy oszinte legyek. Nem vagyok ez a kardozos, magikus fajta, inkabb urhajok meg lezer, meg sugarfegyverek, robotok mindenhol-tipus :D

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1198) GypsFulvus2 válasza tiv83us (#1197) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

A GOG-on az első két rész még pár napig szaré'-hugyé' kapható, és a harmadikra is van némi kedvezmény.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#1199) tiv83us válasza GypsFulvus2 (#1198) üzenetére


tiv83us
veterán

Thx.

Sajnos nincs idom RPG-zni mostanaban, de be fog szerezni elobb-utobb. Meg akkor is - mint ahogy irtam - nem vagyok nagy rajongoja a kardozasnak. Inkabb Sci-fi, urhajok, lezer pisztolyok, fenysebesseg meg ilyenek vonzanak :D

ps: Ugy latom ezek PC-s verziok, XOne-ra is van hasonlo kedvezmeny? 107 dollar azert nekem nem "szar-hugy" :N

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1200) GypsFulvus2 válasza tiv83us (#1199) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Bocs, elsiklottam a fölött, hogy, Xbox verzióra van szükséged. A GOG-on csak PC-s játékok vannak. Sajnos konzolos téren nem tudok tanácsot adni. A fönt említett salakanyagokat az első két részért elkért összeghez hasonlítottam. Ha van egy ősrégi géped, az első azon is elfut, s talán a második is.
Engem szerencsére egyformán vonz a Sci-Fi / Cyberpunk és a Fantasy egyaránt.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.