Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) Zoli133


Zoli133
őstag

Kezdem úgy érezni hogy jó döntés volt nem megnézni a videót, így megmarad a hype, cserébe nagyobb lehet a csalódás, de nembaj :D

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#2752) BoneDragon válasza Zoli133 (#2751) üzenetére


BoneDragon
veterán

Én már lassan meg se verem venni a játékot. Majd 5 év múlva bundliban. ;] :DDD

(#2753) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Lol, én nem tudom mit vártatok, de komolyan. Ez a videó tipikus Mass Effect játékot rejt, itt-ott fejlesztve. Kíváncsi lennék, hogy nektek mi lenne akkor a meggyőző...

Most csak bele-bele néztem, (lehet később majd teljesen végignézem). Két dolog ami defektes:

1.Nem nagyon hallottam zenét. Van persze valami a háttérben, de nagyon halk meg olyan semmilyen. Szerintem ez direkt van így, és ez sokat elvesz a harcok "intenzitásából" Próbáljátok letolni a trilógia harci szekcióit zene nélkül, máris nem lesznek olyan "izgalmasak".

2.A fegyverek hangja elég gyér.

SAM valóban nem egy EDI, de mintha a hangja is torzabb lenne, mint egy dobozhang, nem egy kristálytiszta emberi hang. Lehet direkt ilyen...azt mondták a preview-k után, hogy lehet próbálkozni viccelődni vele, de nem nagyon fog tudni, nem olyan lesz mint EDI. Nekem ebből az jön le, hogy szándékosan olyan "gépiesebb" MI-t akartak.

A főhősöknek/csapattársaknak meg legalább adjatok már egy játéknyi időt, mielőtt jönnének a "nem vagyok kibékülve" kommentek. Nekem sem mindegyik szimpatikus (Jaal ronda, Drack nem érdekel, PeeBee egy olcsó Liara antitézis első blikkre, Liam hangját meg már most nem kedvelem). A ME1 előtt Shepardról meg a többiekről is hűde sok jót lehetett mondani....

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2754) Snooker válasza [Prolixus] (#2753) üzenetére


Snooker
senior tag

Persze, benne van a pakliban az is, hogy tök szimpatikus lesz az összes számomra 2-3 óra játék után, de jelenleg az a véleményem amit leírtam.

(#2755) maajsz


maajsz
senior tag

Itt 600 év alatt gumira aludhatták a lábukat, ennyi ugrálást meg milyen magasságokból :DD
A scanelésbe sztem hamar bele lehet unni, de a csapattársak is elég passzívak, a krogantól beszólásokat vár az ember :). Ez mintha inkább a tiniknek és nem a trilógiát többször kitoló "veteránoknak" készült volna.

(#2756) Ryder62 válasza [Prolixus] (#2753) üzenetére


Ryder62
őstag

Zenét kilőtték. Persze, hogy nincs.

(#2757) [Prolixus] válasza Snooker (#2754) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ok, nem mondom, hogy ne legyen, de olyan dolgok kapcsán én nem értem hogy lehet csalódottnak lenni, amiről még szinte semmit nem tudunk. Azért lehet valaki csalódott, mert mondjuk nem lehet a csapattársakat direkt irányítani, vagy mert nem lehet külön bindelni a képességeket, vagy mert nem lesz geth a játékban stb. Ezeket tudjuk. A karakterekről vajmi keveset tudunk...

Meg amúgy...mintha a trilógiában mindenkinek mindenki akkora nagy full favoritja lett volna. Csak sorolnám: Kadient mindig megöltem az első részben mert hihetetlen egy sótlan karakter volt addig. Jack a széttetovált kopasz fejével meg ezzel a nagy tökös attitűdjével mindig is unszimpi volt számomra. Sokan rajonganak Tali-ért, nekem totál közömbös volt mindig is. Jacob simán csak dögunalmas volt. Zaeed meg irritáló. Asszem ennyi, a többieket jobban vagy kevésbé bírtam. Szóval csak az a lényeg, hogy szerintem a korábbi trilógiában is voltak kedveltebb meg kevésbé kedvelt karakterek. Ha belegondolsz amúgy, ez az életszerű...

(#2755) LeslieGasp

Scannelésbe én már akkor beleuntam amikor megtudtam, hogy lesz. Már a Batman játékokban is dögunalmas volt ez, közben sokat meg "dicsőítették", hogy végre lehet detektíveset játszani. Jah, úgy, hogy közben mindent a szádba rágott a játék, nagyon nagy detektívnek éreztem magam. Információszerzésre jó, ennyi.

Azt mondjuk én sem értem Drack miért ilyen szótlan. Ez nekem sem tetszik.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2758) [Prolixus] válasza Ryder62 (#2756) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Valóban, mondja is az elején.

Na végignéztem, nincsen ezzel baj, sőt. Ami megnyomorítja kicsit az egészet, hogy egyrészt nincs semmi harci zene, másrészt ez a csávó nem tud kontrollerrel játszani. A "kamerakezelése" sokszor botrányos (nem mintha én jobb lennék, de láttam pár embert kontrollerrel játszani úgy, hogy az esetek 80%-ban nem mondanám meg, hogy nem egér+bill kombóval tolja, annyira "fluid" az egész...na hát itt pont ellenkezőleg, lassú, darabos az egész), a harci részek 70%-át végigkempeli, alig mozog, plusz a legunalmasabb kaszttal játszik (szvsz).
Shotty+charge+nova kombóval máris izgisebb helyzetek jöhettek volna létre szerintem mint így, hogy az idő nagy részében egy helyben kuksol a fedezék mögött aztán próbálja hátulról lőni az ellent (már amikor el is találja).

Ami nem tetszik:

-Ez a felugrok+előreugrok animáció még mindig nagyon béna, amikor előrelöki magát a levegőben, olyan az animáció, mintha elütötte volna a TGV, közben meg előrelöki magát vagy 2 méterre.

-Hiányzik egy kis feedback a csapattársak részéről. Ugyan korábban néha már az volt az idegesítő, hogy kb ugyanazokat a dolgokat mondták harc közben, de most meg szinte semmit nem mondanak. A "szokásos" beszólásaik eleve redukálódnak azzal, hogy kevésbé lehet őket menedzselni, de még ha urambocsá kiadott nekik valami parancsot (menj ide, támadd ezt), azt sem nyugtázták semmivel, ha jól vettem észre. Szóval zavaróan csendesek a narratív szövegelést leszámítva.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2759) vitaro válasza [Prolixus] (#2753) üzenetére


vitaro
senior tag

Mit vártam? Több kreativitást.
Szkennelés - konzolnyomogatás - robotgyilkolászás. Ennyi az egész küldetés. Semmi hangulat, semmi izgalom.
Peebee és SAM ráadásul folyamatosan mondják, hogy mit kell csinálni, alapjaiban fojtva el ezzel a felfedezés örömét. De így legalább véletlenül sem kell két agysejtnél többet mozgósítania a játékosnak...

[ Szerkesztve ]

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#2760) [Prolixus] válasza vitaro (#2759) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Szkennelés - konzolnyomogatás - robotgyilkolászás."

Na ja. Ha ennyire lecsupaszítod minden akciójáték erről szól. Menj A-ból B-be, nyomj meg itt egy gombot, vizsgáld meg azt, menj C-be, rinse&repeat.

A szájbarágós szövegelés kapcsán igazat adok viszont. Azóta persze már twitter-en felvetették ezt és reakció is jött...elvileg SAM közel sem fog ennyit pofázni a többi küldetésben. PeeBee-t nemtom...ez az ő loyality küldije, szerintem más küldetéseken ha csak úgy ott van, nem mondja meg ennyire dedós módon hogy mit csinálj. Remélhetőleg más sem.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2761) vg válasza S1M0N (#2739) üzenetére


vg
addikt

Nem nagyon tetszik az embereknek ez az egész. Reméljük multija jó lesz.

(#2762) S1M0N válasza vg (#2761) üzenetére


S1M0N
senior tag

Ja, csak ennek a játéknak nem a multi lenne a lényege...

Mondom ezt úgy, hogy 3. résszel 400 óra fölött játszottam a multiplayert, a single-t meg végig sem vittem még 1x sem... :B :U

(#2763) Edem05 válasza S1M0N (#2762) üzenetére


Edem05
őstag

Szégyelld magad :D Bááár amilyen fura (azt hiszem ez a legjobb szó rá) vége lett a 3. résznek lehet nem is baj, hogy nem vitted végig.

(#2764) S1M0N válasza Edem05 (#2763) üzenetére


S1M0N
senior tag

Anno elkezdtem angolul, de aztán félbemaradt, besegítettem a magyarítás készítésébe, ott meg szövegkigyűjtés miatt pár küldetést 5-6x is végig kellett vinnem, azért ebbe bele lehet unni...

A multi viszont ismerősökkel nagyon jó volt, csak aztán jöttek más játékok.

Aztán mire elkészült a végleges fordítás, belekezdtem a Witcher 1-2-be, hogy a 3. részre képben legyek, majd ugye jött maga a trilógia záródarabja, azzal meg röpke 276 órát elvoltam (a 2 kiegészítővel együtt). Ezután meg inkább a "komolytalanabb" (értsd: nem történet központú) játékokkal foglalkoztam, de hónapok óta szemezgetek a ME trilógiával...

(#2765) xPraetoriaNx válasza S1M0N (#2762) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Azért ez derék XD nekem úgy van majdnem 400 órám multiban, hogy a single-t is 3x játszottam ki, különféle módokon :P

Lehet én vagyok "igénytelen" amúgy, de én a 3. rész végét se tartottam szarnak, és Andromeda-ból is nagyon bejött amit eddig láttam. Tény hogy a spoileres videókat direkt nem néztem meg, szóval lehet lesz majd kellemetlen meglepi, de ez nem változtat a jelenlegi hozzáállásomon.

Tényleg az az érzésem kicsit, mint a 3. rész végével is volt - az emberek kb lehetetlen szintű epikséget várnak. Lényegében tiszta lappal indul a játék, mit vártok? Így most az a baja sokaknak, hogy fiatal és tapasztalatlan karakterekkel leszünk. Ha meg megint egy már harcedzett, komoly reputációval rendelkező főhősünk lenne, akkor meg a nyakam rá merném tenni, hogy "omg wtf ez Shepard v2.0, de rohadtul nem kreatív!!!!!" lenne a baja az embereknek...

There is no war. Only the harvest.

(#2766) S1M0N válasza xPraetoriaNx (#2765) üzenetére


S1M0N
senior tag

Tudom, hogy milyen befejezések vannak, és nekem nem is az a bajom, hogy milyen vége lett, hanem az, hogy hogyan csapták be az embereket a nyilatkozataikban.

Ezekben pont azt hangoztatták, hogy nem színek alapján kell kiválasztanunk a legjobb befejezést, hanem a döntéseink alapján, amiket a trilógia alatt hoztunk össze.

Nos, láttuk, mi lett belőle... Nekem ez fáj igazán a végével kapcsolatban, plusz az, hogy helyenként egyszerűen összecsapott, lásd jó pár helyen a grafikát.

Nem akarok vitát indítani a végével kapcsolatban, de ahogy írtam, nekem a hazugságuk volt igazán az, ami miatt már nem tudok úgy megbízni bennük, mint pl. a CD Projektben.

(#2767) xPraetoriaNx válasza S1M0N (#2766) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Azt én is furcsállottam, hogy így a full paragon karakter is le tudta zárni "FUCK YOU ALL!" jelleggel zárni a dolgot, meg a renegade, mindenkin átgázoló karakter is lehetett varázsütésre polkorrekt pacifista, de annyira nem rázott meg a dolog. :)

Meg amúgy igazából 4 befejezése volt a játéknak - ha a hologyereknek mindenre a kb "bazd meg magad" választ adtad akkor az lett a végkifejlet, hogy mind meghalunk, és a kampány alatt előkerülő Liara által csinált "emlékdoboz" utolsó bejegyzését hallgatjuk meg -, sz'al innentől kérdés, hogy full renegade végigjátszás esetén akkor ezt, vagy a "piros" megoldást kellett volna bedobnia a játéknak ha betartják ezt a "döntések alapján" dolgot.

There is no war. Only the harvest.

(#2768) AAtt1la válasza xPraetoriaNx (#2765) üzenetére


AAtt1la
aktív tag

Nem tudnának olyat mutatni amibe ne kötne bele pár ember.Mit vártál, mikor sokan már akkor megmondták,hogy sz@r lesz mikor még egy képkockát nem láttunk belőle.

(#2769) maajsz válasza xPraetoriaNx (#2767) üzenetére


maajsz
senior tag

Ezért is jó, hogy elvetették a paragon/renegade dolgot. Volt hogy eldöntöttem, hogy melyik irányt választom, de akkor sem lett full ez vagy az mert inkább választottam a logikusnak tűnő megoldást (nekem csak szerepjáték a dolog). Full renegadeban is kapsz paragont, mert ha totál jerk is vagy akkor sem dobsz el xp-t meg cuccot azért, hogy ne segíts valakin. A harmadik részen látszik is, hogy ezt felfogták, ott már inkább csak a reputation pont számít.
Tudom, hogy ezerszer vesézett az ending, de nálam a nagyja nem nyert értelmet. Nem butthurt feelingre értem ezt, csupán logikailag nem tudom összerakni, inkább az jön át, hogy azért lett úgy megírva, hogy az írók hagyhassanak választási lehetőségeket, mert csak ez a játék "jellegzetessége". Remélhetőleg ezt a kényszert, ahogy a renegon dolgot, elhagyják a jövőben.

(#2770) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Multisok asszem nem fognak örülni. Nem lesz multis tech teszt konzolokon sem.[link]

Persze nem kell pánikolni. PAX east-en kint lesz a játék, ott mindenki kipróbálhatja a multit, aki akarja. ;]

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2771) oriic válasza [Prolixus] (#2770) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Lol...

Live-Die-Respawn

(#2772) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

Live-Die-Respawn

(#2773) #85552128 válasza oriic (#2772) üzenetére


#85552128
törölt tag

Nem tetszik ez a pálya, nagyon műnek hatnak az épületek.

(#2774) BoneDragon válasza #85552128 (#2773) üzenetére


BoneDragon
veterán

WTF

(#2775) xPraetoriaNx válasza #85552128 (#2773) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Minden épített dolog mű. Vagy te barlangokat akarsz kizárólag? :))

There is no war. Only the harvest.

(#2776) #85552128 válasza xPraetoriaNx (#2775) üzenetére


#85552128
törölt tag

Nem mondanám meg, hogy a fenti képen lévő játék Frostbite motorral készült volna, egyszerűen csúnya ez a pálya.

[ Szerkesztve ]

(#2777) vitaro válasza #85552128 (#2773) üzenetére


vitaro
senior tag

Nyilvánvaló, hogy harcra lett tervezve. De ez egy multiplayer map esetében szerintem nem olyan zavaró.
Ha benne lesz a single-ben is, az már más kérdés.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#2778) xPraetoriaNx


xPraetoriaNx
senior tag

Arról amúgy van esetleg valami infó, hogy mennyi átfedés lesz multi és single player közt? Gondolkozom azon hogy benevezek egy Origin Access-re a 10 óra MEA gameplay miatt, és azt igazából multira nyomnám el, de félek attól hogy esetleg tartalmaz spoilereket a kampányhoz képest.

There is no war. Only the harvest.

(#2779) oriic válasza [Prolixus] (#2770) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Egyébként elmehetnek a sunyiba. Jövő hétre volt tervezve a béta (tudom, mert egyik ismerős dolgozott a teszt builden), erre meg benyögik hogy nem lesz. Tuti hogy valami utolsó utáni döntés volt ez. :W

Live-Die-Respawn

(#2780) Chabe89 válasza oriic (#2779) üzenetére


Chabe89
addikt

Nagyon helyes! Ha PC-n nem lesz, konzolon se legyen. ;] :))

(#2781) xPraetoriaNx válasza Chabe89 (#2780) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Dögöljön meg a szomszéd pyjak-je is, mi? :D

De amúgy tényleg nem tudom hogy gondolják fejlesztők, hogy PC-n nincs beta valamiből, amiből konzolra van, és elvileg mindkét (illetve hát mindhárom) platformra jön maga a játék...

[ Szerkesztve ]

There is no war. Only the harvest.

(#2782) Chabe89 válasza xPraetoriaNx (#2781) üzenetére


Chabe89
addikt

Alap! ;]

(#2783) oriic válasza Chabe89 (#2780) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ejj de tudtam hogy valaki megjegyzi! :DDD

Live-Die-Respawn

(#2784) birorichard válasza #85552128 (#2773) üzenetére


birorichard
őstag

Ja, elég steril minden.

(#2785) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

Live-Die-Respawn

(#2786) xPraetoriaNx válasza oriic (#2785) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Kint vagy PAX-on? XD

There is no war. Only the harvest.

(#2787) oriic válasza xPraetoriaNx (#2786) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Jó is lenne :D

Live-Die-Respawn

(#2788) AAtt1la válasza birorichard (#2784) üzenetére


AAtt1la
aktív tag

Nem egy többszáz éves földi település kinézetét kell várni egy idegen bolygón,moduláris részekből összeállított pár épülettől.Szerintem pont,hogy steril kinézete kell legyen.

(#2789) oriic válasza oriic (#2785) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Amúgy kíváncsi vagyok, hány karakter lesz (hány faj) mp-ben. Mert most látok embereket, asarikat, kroganeket,salariant, meg turiant. Egyelőre ez nekem kevés. ME3-ban is pl a Geth-eket meg a Collectors-okat szerette legjobban. :D

Live-Die-Respawn

(#2790) #85552128 válasza oriic (#2789) üzenetére


#85552128
törölt tag

Elég sok dolog DLC-vel került bele a multiba. Itt is lesznek szerintem később.

(#2791) xPraetoriaNx válasza oriic (#2789) üzenetére


xPraetoriaNx
senior tag

Hát az evidens hogy nem minden trilógia faj jön velünk, sz'al itt inkább az a kérdés, hogy a Andromeda galaxisban fellelt fajok közül mennyi kerül bele, szerintem.

There is no war. Only the harvest.

(#2792) [Prolixus] válasza oriic (#2779) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Jah, elég paraszt módon kaszálták el. Még rendesen be sem jelentették, csak úgy a PAX-es blogbejegyzésben odaírták mellékesen...Nem mintha nekem hiányozna de ez a módi azért eléggé aggályos.

Amúgy mivel narratív módon lesz csatolna a multi meg a single, alap, hogy nem lehetnek olyan fajok benne amik nem is jöttek velünk. Szóval olyan fajok lesznek akik utaztak meg az újak közül egyesek. Szerintem is az a kérdés inkább, hogy az újak közül kik lesznek, a régiek azért eléggé korlátozottak.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2793) Cray Tyler


Cray Tyler
senior tag

Random kínzó kérdések (bocs ha má vót'):
A Cerberus vajon mennyi ügynökét építette be a távozó csoportba?
És vajh nem utazik-e egykét potyautas geth valamelyik ark vagy a nexus fedélzetén?
És a reaperek vajh csak a tejutat terrorizálják-e 40 000 évenként?

(#2794) [Prolixus] válasza Cray Tyler (#2793) üzenetére


[Prolixus]
addikt

1. Nem tudjuk.

2. Geth nem lesz a játékban.

3. Kaszások szintén nem lesznek a játékban.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2795) oriic válasza Cray Tyler (#2793) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Jó kérdések, nem tudunk hivatalos infókat erről. Nyilván engem leginkább a Cerberus téma érdekelne, kizárt hogy hidegen hagyta volna őket egy ekkora projekt még akkor is ha a Repaerekke foglalkoztak leginkább.

Live-Die-Respawn

(#2796) vitaro válasza oriic (#2789) üzenetére


vitaro
senior tag

Látszik oldalt, hogy lehet lejjebb görgetni, nem csak ennyien vannak.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#2797) oriic válasza vitaro (#2796) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Igen azt láttam, de nem vagyok kisegítve vele, ha még két oldal Krogant és embert kapunk. :DDD Én mindig a különleges karakterekért voltam oda, ME3-ban is csak a legelején játszottam Emberrel, utána váltottam amint lehetett. Valami szintetikus dögnek tudnék örülni.

Live-Die-Respawn

(#2798) Cray Tyler


Cray Tyler
senior tag

Valamilyen szintetikusok pedig lehetnének/biztosan lesznek (SAM az oké, de azon kívül). Biztos jött 1-2 quarian is (azok úgyis nagyon bírnak utazni), csak összetákolnak itt is valamit. Továbbá az a pár krogan aki jött, azok genophagetől mentesek-e (az lenne logikus, ha már kolonizálni indultak, meg persze ellenérv hogy akkor más faj egyáltalán minek megy :DDD ).
Én inkább ilyesmiken gondolkodom, a videókkal pedig elégedett vagyok.

(#2799) olymind1


olymind1
senior tag

Lehet spoiler miatt egyelőre lecsökkentik a játszható karakter/fajok számát, meg ugye kell hagyni későbbi DLC-hez is valamit.

Az a multis kép meg tök úgy néz ki mint az egyik ME3MP pálya amelyiken homokvihar tombolt.

(#2800) [Prolixus] válasza oriic (#2795) üzenetére


[Prolixus]
addikt

De tudunk. A második és harmadik kérdésre már válaszoltak fejlesztők twitter-en. Szerintem az elég hivatalos, nem? :)

(#2798) Cray Tyler

Quarian-ok kapcsán ezt mondták a fejlesztők:

"You should look for them..." Mass Effect Andromeda producer Fabrice Condominas told me, "but I can't answer. If you're really interested to know what happened to the quarians - where they are - be careful of the choices you make and pay attention..."

A kroganok meg nem mentesek a genophage-től, ha nincs retcon-olva a trilógia erre vonatkozó része, tekintve hogy az Ark-ok a ME3 előtt indultak el.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.