Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) -KP- válasza maajsz (#1500) üzenetére


-KP-
addikt

Épp ez az. Mass Effect 1 annyira rendben van sztori ügyileg is, enyhe túlzással felállva tapsoltam a végén. Ehhez képest a 3? Itt van ez a tervrajz erről a csúzliról, csak meg kell építeni és nyertünk. Részletesebben nem mennék bele, ME3 topikban leírtam már sokszor. Ami leginkább azért sajnálatos, mert nem gyenge színészeket szerződtettek, és a zene is kifejezetten jó.

[ Szerkesztve ]

(#1502) maajsz válasza -KP- (#1501) üzenetére


maajsz
senior tag

Kívülről úgy tűnik, hogy az első rész után már nem tudták biztosan merre tartsanak, ezt a 2. részben persze jól elkendőzték, de az mégis jól sikerült a úgymond a karakter központúság miatt. Egyszerűen látszott, hogy nem erőlködnek a sztorin. Az fináléra viszont jött a nyomás, ahol is le kell kerekíteni az 1. részben felvezetett sztorit megtűzdelve a 2. rész elemeivel. Ez már valóban erőltetettre sikerült, folyamatosan feszített tempót sugallva, gyerünk nincs idő kalandozni, felfedezni, nyakunkon a reaperek, oránként milliók halnak stb.. nem tett jót a játék stílusnak sem. Persze a sztorit ne kezdjük el vesézni itt is, alapkoncepciónak vehettek volna mást is, viszont az nekem tetszett. hogy a megoldást "régi" prothean kultúrában kell keresni, talán ebbe az irányba jobban elmehettek volna, Javikot alapkarakterként használva.
Most viszont tiszta lappal kezdve újra kijöhet egy jó játék, ahol részemről nincs elvárás űber komplex sztorira, ha szinten tudják tartani az érdeklődést a karakterekkel illetve az újonnan felfedezhető dolgokkal. Illetve reménykedem, hogy egy két újrajátszás erejéig megtudnak tartani.

[ Szerkesztve ]

(#1503) [Prolixus] válasza -KP- (#1499) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem akarom én megmondani, hogy mivel játsszál, csak a logikát nem teljesen értem az egész mögött. Az teljesen ok, hogy neked erősen szubjektív kötődésed van a multihoz (cimbik, meg a map dizájner, meg mittudomén még mi), ha csak ezeket hoztad volna fel, már régen túlléptem volna rajta. De hogy sz@r volt a single és ezért (is) várod a multit (mert az legalább jó volt a single-lel szemben, már ami a ME3-at illeti) az már nekem magas. Na mindegy, lapozzunk.

"A multival kapcsolatban leírtakat pedig pont úgy gondolom, ahogy mondtam. A multi ötlete később jött, és emiatt kapott még egy kis büdzsét, amit egyébként már nem akartak a single részbe beletolni. Ebben nincs okom kételkedni."

Miért nincs? Feltetted már magadnak ezt a kérdést? Kételkedni mindig kell. Ez alapszabály. Vagy talán a Bioware és az EA emberei az igazmondás és tisztesség nagykeresztes lovagjai lennének? Ha így lenne, akkor én sem kételkednék. De nincs így.

"A multis dlc-k pedig nem olyan hú de nagy dlc-k. 1-2 map, és pár karakter, és pár fegyver. Ráadásul a később a multira lefejlesztett fegyvereket megvehetted fizetős dlc-ként a single részbe, ergo bőven visszahozta az árát."

Mert? Attól, hogy a lehetőség adott volt, még nem biztos, hogy sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Én például egy fegyver DLC-t sem vettem a játékhoz. Persze ez csak én vagyok, de szerintem akár itt a topicban is meg lehetne kérdezni, ki adott ki ezekre pénzt...

A multis DLC-kért nem is azért lett volna logikus pénzeket kérni, mert olyan sokba került a létrehozásuk. Azért lett volna logikus, hogy ezáltal visszahozzák a multi játékrészbe belerakott extra pénzt. Feltéve, ha tényleg külön büdzsével ment a dolog...

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1504) -KP- válasza [Prolixus] (#1503) üzenetére


-KP-
addikt

Ha van egy játék, ahol jobban tetszett a multi rész, mint a single, miért ne várhatnám a folytatást a multi miatt? Na szerintem lapozzunk.

(#1505) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Amikor beszéltek az EA-ről komolyan mondom depressziós leszek. Sajnos igazatok van, de én azért reménykedem hogy a MEA is lesz annyira faxányos játék mint az ME1 volt. Feelingben még mindig az vezet nálam, remélem sikerül azt visszahozni, vagy legalább megközelítőleg.

Azt is nagyon remélem, hogy lesz valami klassz szintetikus faj is, mert én a getheket nagyon bírtam. Sőt, az még királyabb lenne, ha egyenesen a gethek lennének ott mint mellék (ellen-)szereplők akár. Vagy legalább valami ismerős arc az 1. vagy 2. részből.
ME3 kösz nem, az kuka. Az 1-et meg a 2-t nem is tudom hányszor játszottam már ki, a 3-at valahogy sosem volt kedvem újranyomni és nem is fogom már. Lekötött, de a vége annyira szar hogy remélem ők is tanultak belőle, ha nem, akkor elmegyek az EA-hez személyesen és szétütök mindenkit :DDD

Abból kiindulva, hogy ME2 és 3 megjelenése között kemény 2 év telt el, az ME3 óta meg már több, mint a 3 rész alatt összesen, akkor csak pozitívan tudok rá gondolni, hogy valszeg összekapták magukat és valami tényleg klassz gammát adnak ki a kezük alól. Az elsődleges a sztori, ha az jó, akkor már annyira rossz már az összkép sem lehet (kopp-kopp). Sztoriban gyakorlatilag tiszta lappal indulnak, abszolút bármi lehet, elég durván bénának kell lenni még ezt is eltoszni.

Meg azért gyanítom az ME rajongók már fel vannak annyira haragítva hogy ha az EA ezt is elcseszi, atomot dobnak rá :DDD

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1506) #58450688 válasza maajsz (#1492) üzenetére


#58450688
törölt tag

Erről írnál pár szót kérlek? Zaeed történetét rengetegszer végigtoltam, de nem rémlik, hogy más lett volna a "kampány" a döntéseimtől függően, igaz nem tegnap volt :) Emlékszem, hogy a régi haverját kellett levadászni, és végül a Femshep-em fegyvert nyomott a fejéhez, de persze nem bántottam, mert az egyik legjobb karakter a 2-ben.

(#1507) #58450688 válasza J.Hetfield (#1498) üzenetére


#58450688
törölt tag

Pontosan! Rettenetesen meg van rendezve az egész sorozat, ennél komplikáltabb történet, már követhetetlen lenne. Milliárd apró dolog az utalások, a visszatekintések, adatok, olvasni való a világról, a karakterek kidolgozottsága ( nem grafikailag ).. én is írok történeteket, és elképzelni sem tudom, hogy lehet egy ekkora monumentális alkotást elkészíteni. Ennél komplexebb sztori nem is kell, csak ne legyenek benne marhaságok, gigészi szörnyek, ember reaperek meg ilyesmik.

(#1508) maajsz válasza #58450688 (#1506) üzenetére


maajsz
senior tag

Még az elején miután beszéltek a régi "spanjával" a robbanás miatt beszorulnak emberek egy kiszalad és mondja hogy segíts mert különben bennégnek. Erre mondja Zaeed, hogy ne mert a csávó különben elmenekül. Ha azt választod, hogy segítesz akkor van egy plusz köröd még lerendezed a tüzet és kiengeded az emberkéket és ebben az esetben a tagot nem tudjátok elkapni, elmenekül, igen magas paragon/renegade kell, hogy loyal legyen. Ha viszont nem segítesz (ekkor más úton megy kvázi rövidít), benn ég egy csomó ember, így eléritek tagot és Zaeed biztos loyal lesz.

(#1509) #58450688 válasza maajsz (#1508) üzenetére


#58450688
törölt tag

Ja értem köszi emlékszem arra a részre, csak ez az alternatíva nem volt meg nekem, szerintem mindig ugyanúgy cselekedtem azért :)

(#1510) Vistaboy válasza Rossi (#1487) üzenetére


Vistaboy
veterán

Az eddigi részek alapján egy negyed éves késéssel lehet számolni, feltéve persze, hacsak valóban nem valami grandiózus dolog van készülőben, mert akkor elképzelhető több csúszás is. Habár már elég sok információ szivárgott ki és szinte mindegyik márciusról szól, így van esély rá, hogy tényleg megjelenik időben.

Az IGN információi szerint egy új Andromeda videót fogunk látni az N7 napon, de arról egyelőre nem tudnak, hogy ingame bemutató lesz - aminek itt lenne már az ideje, ha valóban közeleg a megjelenés -, vagy sima cinematic videó, mint az előző. Valószínűleg ott fogják hivatalosan is bejelenteni majd a megjelenési dátumot.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1511) [Prolixus] válasza Apollyon (#1505) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Haha, álmodik a nyomor. :D Semmit nem jelent, hogy mióta készül a játék. Nyilván fél év alatt nem sok jót lehet összedobni, de kb. itt ki is fújt ennek az információtartalma, mivel nem tudjuk, hogy ténylegesen miért késik, meg úgy egyáltalán, hogy mennyi tartalmat raknak bele (ergo fogalma sincs az embernek, hogy mi lenne a reális fejlesztési idő).

Szerintem is, amiben picit talán bízni lehet az az, hogy tiszta lappal mennek, így egy rakás dologgal, amit jól elbarmoltak a trilógiában, meg a nagy kövekkel, amit folyamatosan görgettek maguk előtt, nem kell foglalkozniuk (mondjuk ez persze azt is jelenti, hogy ennek a részben új csapatnak a második rész legalább olyan vízválasztó lesz, mint ez...hiába lesz jó az Andromeda, ha nem kristálytiszta koncepciók és elképzelések mentén haladnak a fejlesztés során, akkor a második résszel komoly gondok lehetnek).

A másik meg, ami (állítólag) a DA:I kapcsán látszódott, hogy próbálták helyrerakni a megtépázott renomét, meg mintha a feedback-ra is hallgattak volna. Plusz az Inquisition egyfajta teszt volt több szempontból is az Andromeda előtt, szóval bizonyos dolgokat már nem nulláról kell kitalálniuk, mert házon belül lehet tanácsot/segítséget kérni.

Sajnos a rossz előjelek listája is legalább ilyen bő: EA (mint mindig), több kulcsember lelépett (oké, hogy tegyük fel, a munkájuk befejezése után, de ez már eleve gyanús). Én azt is ide sorolnám, hogy eddig semmit nem láttunk effektíve a játékból (és amit igen, az sem volt finoman szólva lenyűgöző).

(És még mielőtt az a vád érne, hogy meg sem próbálok pozitívan hozzáállni: Valóban így van, totál szkeptikus vagyok a játékot illetően. :) )

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1512) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#1511) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Inquisition szintjét hozza az már bőven jó szerintem.

(#1513) -KP- válasza J.Hetfield (#1512) üzenetére


-KP-
addikt

Én csak azt remélem, hogy lesz normális sztorija és nem csak abból fog állni, hogy n+1 ugyanolyan helyre kell mákózni.

(#1514) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Azt hittem már történt valami, de a szokásos bullsh*t téma.

(#1515) Apollyon válasza BoneDragon (#1514) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Milyen bullshit? Amíg nem jelent meg a játék mit akarsz :F

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1516) [Prolixus] válasza Apollyon (#1515) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hagyd. A bullshit téma ellenére neki sikerült a legprimitívebb és legfeleslegesebb kommentárt behánynia. A barlangban ahonnan jött, biztosan érdekesebb dolgokról beszélgetnek.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1517) BoneDragon válasza [Prolixus] (#1516) üzenetére


BoneDragon
veterán

Mert az sokkal értelmesebb, hogy az elmúlt fél évben 30x kibeszélni ugyan azt a témát.
Személyeskedést meg lehet mellőzni.

(#1518) maajsz válasza BoneDragon (#1517) üzenetére


maajsz
senior tag

A bullshitezéssel személyen szóltál be mindenkinek :) A mondatod egyébként nyelvtanilag nem teljesen kerek. De ha itt tartunk logikailag sem, mert a topic a megjelenés előtt lett indítva, így a gondolatmenetedet követve visszamenőleg az egész bullshit, ergo mit vársz?

(#1519) Apollyon válasza [Prolixus] (#1516) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Szerintem csak feszült, mert már ő is nagyon várja a játékot ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1520) #58450688 válasza BoneDragon (#1514) üzenetére


#58450688
törölt tag

Nyugalom, mi vér fanok szívesen beszélgetünk a semmiről :)

[ Szerkesztve ]

(#1522) #58450688


#58450688
törölt tag

Semmi hír? :D Okés hoztam fél óra ME3 remixet unaloműzésnek!

(#1523) -KP- válasza #58450688 (#1522) üzenetére


-KP-
addikt

bioware lelőtte a bsn fórumot. eddig csak read only volt, de mostantól már teljesen elérhetetlen. seregnyi ME3 build és info tűnt el a levesbe.

(#1524) tiv83us válasza -KP- (#1523) üzenetére


tiv83us
veterán

Minden megtalalhato az uj BSN-en, semmi nem veszett el :)

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1525) -KP- válasza tiv83us (#1524) üzenetére


-KP-
addikt

mi található meg? a régi topicok biztosan nem. nem mentette át őket senki.

[ Szerkesztve ]

(#1526) tiv83us válasza -KP- (#1525) üzenetére


tiv83us
veterán

Minden build, archivatl topikok, map-ek, az egesz adatbazist atultettek..

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1527) -KP- válasza tiv83us (#1526) üzenetére


-KP-
addikt

Tag vagyok ott pár hónapja, van fogalmam mi van ott.

Van egy ME3 Resource Library téma ahol vannak lementve dolgok. Pár témát átmentett, de csak az első oldalt. Rengeteg minden nincs lementve. Attól, hogy a fórum ugyanolyan szekciókból áll és ránézésra ugyanannak tűnik, nem jelenti, hogy a régi témát nem vesztek el.

[ Szerkesztve ]

(#1528) tiv83us válasza -KP- (#1527) üzenetére


tiv83us
veterán

Oke, le ne tepd mar a fejem :))

Eleg data van ott, de mindig lehet kerdezni. A HC playerek mar vagnak mindent fejbol, majd valaszolnak.
Egyebkent szerintem hamarosan a ME3 Serverek is lemennek, amint Marciusban kijon a jatek.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1529) -KP- válasza tiv83us (#1528) üzenetére


-KP-
addikt

írtam bármit is indulatosan? ne legyél már rinyakirálynő légyszi :)

szerintem is elképzelhető, hogy lelövik a me3 multit. De ha az Andromeda multija lesz olyan jó, mint a háromé, akkor keveseket fog érdekelni. Ellenben ha csalódás lesz, akkor :U

Mellesleg én is HC player vagyok, nem nekem kell az infó :)

[ Szerkesztve ]

(#1530) vg válasza -KP- (#1529) üzenetére


vg
addikt

A ME3 multija server-client alapú? Nem p2p? Mert ha kilépsz, akkor migrálja a játékot egy másik játékosra aki úgy lesz a "szerver". Legalábbis ezt gondoltam eddig. :)

(#1531) -KP- válasza vg (#1530) üzenetére


-KP-
addikt

persze, hogy nem szerver kliens alapú. mindig egy játékos a host. de szerinted mi alapján találják meg egymást a játékosok? ahhoz kell vmi master szerver szerűség.

(#1532) vg válasza -KP- (#1531) üzenetére


vg
addikt

Mivel fizetni is lehet benne bankkártyával, ezért feltételezem, hogy a origin szerves része, szóval lelőni nem igen fogják, főleg, hogy a EA Access-ben is benne van a játék. Még a Medal of Honor Warfighter multiplayer is megy, pedig azzal jelen pillanatban 18-an játszanak. De lehet nem jól gondolom.

(#1533) -KP- válasza vg (#1532) üzenetére


-KP-
addikt

lehet így lesz, ahogy mondod. de én mindent kinézek belőlük.

[ Szerkesztve ]

(#1534) #58450688 válasza -KP- (#1523) üzenetére


#58450688
törölt tag

Igen láttam, akárcsak az én fenti linkem :)....

(#1535) tiv83us válasza -KP- (#1529) üzenetére


tiv83us
veterán

"Tagja vagyok mar egy par honapja van fogalmam mi van ott" ... "Ne legyel rinyakiralynot".

Kis respect nem lenne rossz, meg a magas lorol lejjebbb...
Az ocseddel esetleg igy mehet, de mi nem vagyunk haverok.
Koszi.

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1536) -KP- válasza tiv83us (#1535) üzenetére


-KP-
addikt

édes istenem, ott van a smiley :) azt tudod mit jelent? :)

visszaolvastam ötször és még mindig nem látom mitől kell ennyire kiakadni :W . Milyen respect meg magas ló?

Ha így besértődsz, pont hogy nálad van a magas ló. Eddig full poénból írtam,de most már komolyan gondolom. Lehet, hogy van me3 multi szekció de a bsn 360 oldala hiányzik, csak az me3 multi részről. A többi szekció ki tudja hány oldala szintén. Igen, van single szekció is, ránézésre ugyanaz mint a hivatalos bsn, de az egész áll kb. 8 témából a többszáz oldalnyi anyag szintén hiányzik. nem sorolom tovább.

Ha nem tetszik, ha kijavítanak, mikor füll hülyeséget írsz, inkább ne fórumozz. Hülyeséget írtál, kijavítottalak. Totál normálisan. A reakciód nevetséges.

[ Szerkesztve ]

(#1537) vg


vg
addikt

Alig egy hét! Nagyon bizakodó vagyok, hogy jó lesz. :U

(#1538) -KP- válasza vg (#1537) üzenetére


-KP-
addikt

jó lenne egy játszható demó, de tudom álmodik a nyomor :)

(#1539) #58450688 válasza vg (#1537) üzenetére


#58450688
törölt tag

Remélem hogy legalább egy ilyen imádnivaló bandát "szedtek" össze mint a lenti art-on! :)
A Gears of War 4 pl jól sikerült karakter szempontból, azért is hoztam példának, mert abban Marcus fia és a fiatal indián lány kb mintha tesók lennének. Bizakodásom ellenére sokkal jobban rettegek az az Andromeda kapcsán!

A soundtrackekről nem is beszélve, még evek mulva is jönnek ki a remixek! :) (remélem ezt már nem törlik)

[ Szerkesztve ]

(#1540) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Új vírusvideó:

Andromeda Initiative

Hát, ebből kiderül az AI jelzés a páncélokon mi volt...ennek a rövidítése. Azért meg kell hagyni, ez az N7-es páncél kegyetlen jól néz ki. igaz, hogy ez a kilógó gallér rész eléggé nonszensz egy űrben is használható páncélnál, de legalább cool. :DDD

Kíváncsi vagyok, hogy az itt látható N7-es vajon ugyanaz-a a muki, akit már láttunk a Johhny Cash zenés trailerben? A Ryder ikrek apucija...

Mindenesetre megindult a mozgás, nov. 7-én végre talán tényleg kapunk valami érdemlegeset is...

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1541) oriic válasza [Prolixus] (#1540) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Az apuci témát egyelőre nem igazán értem még, miért van itt egyáltalán. Lesz-e egyáltalán szerepe. Meg mé N7-es. ;]

Live-Die-Respawn

(#1542) [Prolixus] válasza oriic (#1541) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hát ezt én sem értem. Az irányított karakter a játék nagy részében biztosan nem ő lesz...akkor minek volt szerepeltetve a bemutatkozó cinematic-ban? Rejtély. Plusz megtervezték ezt a nagy hajót meg minden, többször láttuk már mint magát a Tempest. De a játékban a Tempest lesz a mi hajónk ugyebár, kérdés, hogy ezzel a nagy dög kolonizáló hajóval mennyi interakciónk lesz stb. Szóval jah, egyelőre fura, hogy a marketingkampányban olyan dolgokon van a fókusz (legalábbis a képernyőn eltöltött időt alapul véve), amikről nem igazán tudjuk, hogy lesz-e komolyabb szerepe a játékban, vagy "csak úgy lesz" mert a keretsztori része.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1543) vg válasza [Prolixus] (#1540) üzenetére


vg
addikt

Végre kezdődik! :C :R

(#1544) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#1540) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

My body is ready!

(#1545) vitaro válasza [Prolixus] (#1540) üzenetére


vitaro
senior tag

Persze, hogy nonszensz a gallér, de ez legalább egy páncél, nem pedig egy szíj melltartó, légzőmaszkkal kiegészítve. :D

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#1546) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Kapunk gameplay-t szerintetek N7 napon? Mármint normális gameplay-t.

Live-Die-Respawn

(#1547) maajsz válasza vitaro (#1545) üzenetére


maajsz
senior tag

Várós. Remélem lesz azért másik sisak is.

(#1548) [Prolixus] válasza oriic (#1546) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Szerintem jah. Már nagyon itt lenne az ideje, ha 2017. márciusában tényleg megjelenik a játék. És mint tudjuk, még arra sincsenek kötelezve, hogy amit most megmutatnak, az úgy és olyan legyen a megjelenéskor is. Szóval igen, szerintem eléggé biztos a gameplay.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1549) #58450688


#58450688
törölt tag

És egy G mellett csak ugy császkálnak a holdon :D meg széttaposák Amstrong lábnyomait! :D
de azért huu de várom már az N7 napot!!

[ Szerkesztve ]

(#1550) Televan74 válasza oriic (#1546) üzenetére


Televan74
nagyúr

Jó lenne! Ennyi idővel a megjelenés előtt meg már elvárható lenne.Remélem jövő tavasszal jön is.Addig csak akciós játékokat veszek a steamen! :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.