Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) maajsz


maajsz
senior tag

Szerintem nem kell túlgondolni, másik galaxis más időben, másik főszereplő másik sztori. Lesznek már ismert fajok lesznek újak. Reméljük találnak egy jó utat arra hogy újat mutassanak ugyanakkor az ME feelinget megőrizzék. Részükről a lehetőség végtelen.

Ha úgy találják hogy Shepard után nagy űr marad, az új motorral személy szerint szívesen látnék egy prequelt is. Akár az előzmény rész alkalmával bemutathatnának egy új szereplőt akivel aztán a triológiát párhuzamos sztoriba le lehetne tolni és esetleg a végigtolt mentést importálni mert az kihatna arra is.
Persze ezekhez jobban átgondolt írás kellene ami lehet hogy már nincs ínyükre..

Szvsz én megelégszem ha nem rontják tovább a trio hagyatékát és egy érdemes alakítást tesznek le :))

(#1352) parkr válasza ssanyesz (#1350) üzenetére


parkr
őstag

végülis bármilyen fenyegés miatt ésszerű "bárkákon" menekíteni az lakosságot, akár mentőhajónak is lehetne nevezni őket, csak ugye a bárka az ismert klasszikus :)

(#1353) #58450688


#58450688
törölt tag

(#1354) BoneDragon válasza #58450688 (#1353) üzenetére


BoneDragon
veterán

Amúgy én örülök ennek a döntésnek. Ezerszer végig vittem a trilógiát, de egyszer sem voltam renegade. Full jó fiú se szerettem lenni. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

(#1355) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Annyira új, hogy ssanyesz már június 15-én linkelt egy infógyűjtő fórumposztot, ami június 13-i, és ott ugyanez le van írva feketén fehéren.

No offence, nem konkrétan ellened irányul ez a hozzászólásom, de csak nézek az utóbbi 1-2 napban, hogy magyar oldalak hírként lehoznak nyúlfarknyi infókat, ráadásul olyanokat, amelyekről min. egy hete tudni.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1356) #58450688 válasza BoneDragon (#1354) üzenetére


#58450688
törölt tag

[Prolixus]

Átsiklottam felette akkor, nekem új hír volt :)
Renegade-nak lenni poén, amikor már unalomig ismertem a Mass 2 őt, direkt szemét voltam mindenkivel, marha jó beszólásai vannak Femshep-nek :D a kedvencem amikor pofán vertem a "majmot" a Kroganok bolygóján, az meg visítva beborult a dobozok közé.. :D

[ Szerkesztve ]

(#1357) L3zl13 válasza [Prolixus] (#1315) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Nem biztos, hogy akarok nagy bolygót, változatos felszínnel, ha az űrben is repkedhetnék helyette.
Szívesebben repkednék inkább egy-egy naprendszer bolygói között, amikor területileg/küldetésileg összetartozó, de különböző éghajlatú helyszíneket akarok látni.
Persze azt sem szeretném ha annyira limitálva lennének a területek mint a ME2-3-ban.

Remélem megtalálják valahogy az egyensúlyt.

Aki hülye, haljon meg!

(#1358) ssanyesz válasza L3zl13 (#1357) üzenetére


ssanyesz
csendes tag

SWTOR-ban is elég felfrissítő volt néha küldetések között vagy teljesített bolygók után repkedni és űrcsatásat játszani :))

(#1359) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Konkrétan nem azzal van a baj, hogy teljesen új sztorit írnak, viszont így akkor a Mass Effect történései teljesen figyelmen kívül hagyódnak, és ez picit aggasztó. Magyarán tök mindegy, hogy valaki játszott-e vele, vagy sem (Ez manapság nem érdekli a kiadókat, mert nekik úgy jó, ha azok is bele tudnak fogni, akik nem ismerik az előzményeket. A rajongóknak viszont így nem mindig jó, mert most minden elfelejtődik, amit elértünk az eredeti trilógiában). Szintén zenész, hogy ki halt meg, ki élte túl, mi lett a végén a galaxis sorsa, stb... :(

Akkor mi értelme volt így annak a nagyjából 60 órányi játéknak, amíg annak eljutottunk a végére? :F A lezárást is csak összedobták úgy-ahogy, amikor már a rajongók teljesen felháborodtak miatta. Már akkor el akartak vágni mindent egy nyisszantással. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az Andromeda trilógia is hasonló véget fog érni. :(

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1360) W.Wilson válasza Vistaboy (#1359) üzenetére


W.Wilson
aktív tag

Erre mondhatnék egy közhelyet, miszerint az út a fontos, nem a cél.

Minek kéne minden sztorit folytatni? Máshol meg arról megy a sírás, hogy miért nem tudnak időben befejezni egy filmes franchise-t, sorozatot stb.
Most komolyan, hogy lehet elvárni, hogy a ME4 onnan folytatódjon, ahol a 3 befejeződött? Akármennyire is egyforma a három befejezés, egy abból a pontból induló új játéknak teljesen más alaphelyzetet eredményezne mindegyik. Hát még ha az általatok áhított szisztéma lenne, hogy ha az első rész második küldetésében jobbra vagy balra rúgtál el egy követ, annak következménye legyen a 23. részben is. Terabájtos hdd-n adnák ki a játékot.
Ha nem is lenne tabula rasa egy új galaxissal, akkor is több száz évet kéne ugrani az időben, hogy megmagyarázzák, hogy miért nem három különböző alaphelyzetből indul a játék. Vagy az egyiket kanonizálni. Akkor meg azért menne a sírás.

Nevetséges ez a jajveszékelés a ME/DA topikokban. Persze aztán első nap megy majd a preorder. ;]

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#1361) Bad Pritt válasza Vistaboy (#1359) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A második bekezdéseddel tökéletesen megmagyaráztad, hogy miért nem lesz köze a trilógiához. Szar volt a vége, alap szabály franchise-on belül egy új sorozat indításánál a pozitív alapokból való építkezés. Akkor mi értelme volt így annak a nagyjából 60 órányi játéknak, amíg annak eljutottunk a végére? Ezt nem tudom értelmezni, fogalmad sem volt még akkor az Andromédáról, nem azért játszottad az előzőeket, mert jó volt és szórakoztatott? Na ez volt az értelme. :)

Én kifejezetten örülök neki, hogy eldobják a trilógiát, 0-ról építhetnek fel egy új világot jó messze otthonról. Új gerenáció, új játékosokat is meg akarnak szólítani, sok sorozatnál ellövik ezt most (God of War egy friss példa). Vagy komolyan arra van igény, hogy néhány mondat erejéig idézzék meg az előző részeket? Minek? Tényleg real life példával élve: az izlandi viking telepesek szinte teljesen szeparáltan voltak képesek fejlődni, nem hogy az anyaországgal de sokáig még a kontinenssel is alig volt kapcsolatuk, nem is voltak nagyon kihatással az életükre az ottani történések. Itt is hasonlót kell elképzelni, a legősibb sci-fi sablon az otthontól elzárt telepesek története. Semmi értelme nem lenne az előző rész egy megosztó végkifejletét ráerőltetni az új sztorira, mert valaki úgyis sírna miatta. Nem mellesleg a Dragon Age-ben ugyanott játszódik az Inquisition története, mint az előzőek, sok karakter is egyezik, mégis megoldották, hogy teljesen önálló legyen.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1362) #58450688 válasza Bad Pritt (#1361) üzenetére


#58450688
törölt tag

Ennyi erővel a halo új részeivel is remekül el leszek majd. Azok is tök mások lesznek mint Mass Effect trilógia.
Ezért kéne folytatni, mert én pl ezt a Mass Effect-et szerettem meg, nem biztos, hogy érdekelni fog egy western sci fi történet, csak azért mert a BioWare csinálja. Nekem ez a bajom, bár ha már a kezemben lesz, lehet másképp látom majd, de ez olyan mintha pl a Feat The Walking Dead. Megkedveltem az eredeti széria szereplőit, és nem igazán jött be az új sorozat. Nem is néztem meg csak az első 3 részt :)

(#1363) Zoli133 válasza #58450688 (#1362) üzenetére


Zoli133
őstag

Akkor nem neked készült az új rész, mindenkinek nyilván megfelelni nem lehet.
De kicsit sok a sírás szerintem úgy hogy semmit nem tudunk.
A halo meg kb semennyire nem hasonlít a mass effectre.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#1364) #58450688 válasza Zoli133 (#1363) üzenetére


#58450688
törölt tag

Lehet nekem készült, az biztos, hogy nagyon várom :) Persze, hogy megy a sírás! Shepard, és barátai mindenkinek hiányoznak, ezen dolgoztak évekig, hogy így érezzünk. Aztán kinyírtak majdnem mindenkit!
Infót pedig nem nagyon adtak, pedig egy évet vártunk rá a tavalyi E3 óta, addig örüljenek amíg sírunk, és mi hardcore rajongók ennyire várjuk az új részt :) Ha majd megjelenik, nevetni is fogunk örömünkben!

"A halo meg kb semennyire nem hasonlít a mass effectre"
Én is tudom, lévén a második nagy kedvencem :)

[ Szerkesztve ]

(#1365) Zoli133 válasza #58450688 (#1364) üzenetére


Zoli133
őstag

Inkább legyen spinoff mint hogy lehúzzanak egy izzadságszagú rókabőrt Shepardról.
Annak vége, ez a 3. rész akármennyire se tetsző végetérése után egyértelmű volt (anno szerintem ki is fejtettem róla az adott topikban hogy nem folytatható), volt pár évünk elfogadni.
Szerintem helyesen lépett ilyen irányba a bioware akármennyire is szeretem a régi karaktereket, még egy rész már lehet sok lett volna nekik. Kellenek az új lehetőségek.
Rmeek példa StarWars7 Han Solo karaktere már bőven megfáradt, ha ráhúzták volna az eredeti szereplőgárdára a filmet messze alulmaradt volan szerintem az így elkészült alkotástól (ami messze alulmúlta a lehetőségeit így is de ez más téma)

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#1366) #58450688 válasza Zoli133 (#1365) üzenetére


#58450688
törölt tag

Ez könnyen belátható! De a Halo-s példánál maradva, ha kinyírnák John 117-et, és tök új sorozatot kezdenének egy ismeretlen ODST katonával, egy teljesen más világban, akkor ott is menne a sírás rívás! :D
Csak nehéz elengedni a régi Trilógiát ennyi az egész. Nyilván remek játék lesz az új sorozat is.

(#1367) [Prolixus] válasza Bad Pritt (#1361) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Vagy komolyan arra van igény, hogy néhány mondat erejéig idézzék meg az előző részeket?"

IGEN!

Miért olyan hihetetlen meglepő ez? Fel nem bírom fogni ésszel. Vistaboy az érveléséből kihagyja azt, amire utána kapott is utalást, hogy végeredményben az út is legalább olyan fontos, mint a cél. Tehát hiába nem kapunk vissza semmit az előző trilógiából, akkor sem volt értelmetlen játszani a korábbi játékokkal, mert egyszerűen szórakoztató élmény volt mindegyik, akármiről is fog szólni az Andromeda.

DE! Ettől függetlenül egy nagy pofánbaszás az, hogy tökmindegy, kik éltek, kik haltak meg korábban, milyen döntéseket hoztál, amiken urambocsá még sokat izzadtál is, meg egyáltalán, hogy kit vagy mit szerettél meg a Mass Effectből, ebből semmit nem fogsz újralátni az új játékban, az eddigiek alapján.

Ja, hogy lesz Mako? Yay. Meg lesz Carnifex? Yay. Nyilván nem ilyenekre gondolok, hanem olyanokra, amivel kapcsolatban valami pozitív kötődést alakított ki az ember a játékok során. Ezek egy részének visszatérése, megidézése helyett az Andormea esetén ez történt:

"Gyerekek, ezt elbasztuk, tudjátok mit, felejtsük el az eddigieket, nullázzuk le, sokkal egyszerűbb lesz nekünk."

***

"Nem mellesleg a Dragon Age-ben ugyanott játszódik az Inquisition története, mint az előzőek, sok karakter is egyezik, mégis megoldották, hogy teljesen önálló legyen."

Nem játszottam vele, de akkor ezek alapján valami ilyesmit kellett volna csinálni az új Mass Effect-tel is. Nem elhúzni a pics@ba, hogy még véletlenül se kelljen a korábbi trilógia dolgaival foglalkozni, semmilyen formában.

Az mindenesetre biztos, hogy egy ilyen lenullázott felállással SOKKAL könnyebb dolguk van a készítőknek. Vagyis sokkal könnyebb lesz egy jó játékot csinálniuk. Ha kapunk valami remekművet, részben ennek a döntásnek a segítségével, akkor azt mondom majd, hogy megérte. De addig...

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1368) Bad Pritt válasza [Prolixus] (#1367) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A Dragon Age három része azért különlegesebb, mert ott az első felvázol egy globális problémát, a második annak egy városra kivetített kisebb szeletét nagyítja csak fel, a harmadik pedig abszolút elszakad tőle, utána játszódik, a világot is kibővíti a duplájára. Ott is gyakorlatilag ugyanazért kellett kvázi nullázni az előtte lévő eseményeket, mert a BioWare elcseszte a második részt, ahogy a Mass Effect 3-at is és inkább nullázták a sztorit.
Én azt nem tudom felfogni, hogy kapsz egy játékot, ami nincs számozva, alcímet kap és új alapokra helyezi a világot, de számon kéred, hogy miért nem kapcsolódik szorosan az előzőekhez. Halo-s példánál maradva: ODST, Reach, Wars szerves részei a világnak, de lazán kapcsolódnak csak a fő sorozathoz (John szála). Ráadásul a fő szálnál is most indul be a váltás, de John 117 nélkül is Halo marad.
Kialakítottál kötődést, végigszenvedted a karakterekkel a háborút és lezártad a trilógiát. Ahogy a Gyűrűk ura is véget ért, a Harry Potter is, minden eposz véget ér, aztán lehúzzák róluk a rókabőrt (Hobbit, Fantastic Beasts) több kevesebb sikerrel.
Szerintem a legjobb döntés volt, hogy kukázták a trilógiát, meghagyták egésznek olyan csapzottan, ahogy volt. El kell fogadni, hogy sem az Inquisition, sem az Andromeda nem a rajongóknak készült, hanem a sokkal nagyobb konzolos közösségnek. Mert abban biztos vagyok, hogy ez is 100%-ban konzolbarát játék lesz.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1369) #85552128 válasza Bad Pritt (#1368) üzenetére


#85552128
törölt tag

A 2. rész sok szempontból nem volt rossz, csak a DA_O után sokan másra számítottak...
A DA:I viszont elég szorosan kötődik az első két játékhoz - különösen a második részhez (a főgonosz is ott szerepelt először, az eseményeket elindító és kudarcba fulladt konklávé is a mágus/templar balhé miatt volt megtartva) szóval tagadhatatlanul egy "univerzum" ami kapcsolódik egymáshoz, főleg ha a Trespassert is nézzük...
De ezt anno ők is mondták a Dragon Age a "világ" sztoriját akarja elmesélni - ezért is volt eddig mindig más hős - ezzel szemben az ME trilógia egy adott karakterhez/csapathoz kötődött jobban. Az Andromédát szerintem a DA mintájára akarják megcsinálni/ötvözni a kettőt.

"El kell fogadni, hogy sem az Inquisition, sem az Andromeda nem a rajongóknak készült, hanem a sokkal nagyobb konzolos közösségnek."

A konzolos közösségnek a sztori alakulásához semmi köze és ők is ugyanúgy lehetnek rajongók...
A régi ME játékok is bőven elég szórakozást nyújtottak úgy, hogy ha nem játszottál az előzőekkel - és azok tényleg szorosabban összefüggtek - de ahhoz, hogy kihagyd a trilógiát nem kell konzolosnak lenni...

[ Szerkesztve ]

(#1370) Bad Pritt válasza #85552128 (#1369) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A Tresspassert jó hogy említed amúgy: az Andromedánál is el tudnám képzelni, hogy DLC-vel kötik össze az eddigi játékokkal, vagy visszacsatolnak valahogy az előző részekhez.
Volt köze a korábbiakhoz, de teljesen önálló sztorit mesélt el, gyakorlatilag nem adott pluszt az, hogy te játszottál az előző részekkel, egyedül a templomos-mágus ellentétnek adott egy alapot, amiről azért az Inqusition-ben is volt elég sok szó, szóval érthető volt abból is. Szerintem nagyon jól megoldották, hogy kapcsolódott is meg nem is, sikerült minimális szinten tartani az utalásokat. De ha egyáltalán nem lettek volna, akkor sem érne kevesebbet a játék (mondjuk ha 1000 évvel az első két rész után játszódna pl.).
Pont ez az, hogy a Mass Effectnél teljesen jól működik (működhet, meglátjuk), az alapokról új világ építése. A néhány vérfan kiszolgálásán kívül nincs egyszerűen okuk visszanyúlni a trilógiához. De őszintén szólva teljesen felesleges ezen vitázni, ugyanannyi esélyük van elcseszni ezt is. Ki gondolta volna mondjuk a Dragon Age 2-ről vagy a Mass Effect 3-ról előzetesen, hogy olyan megosztóak lesznek, mint amilyenek lettek...

Konzolosnál itt most az új generációs gépekkel rendelkező játékosokra gondoltam, nem pejoratív értelemben írtam. Akiknek nem volt szerencséje korábban ME játékhoz, annak az Androméda tiszta lap lesz, hozzájuk inkább kell alkalmazkodni, mint a veteránokhoz.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1371) #85552128 válasza Bad Pritt (#1370) üzenetére


#85552128
törölt tag

Ahogy írtam az előbb az egész DA franchise a világra és a mitológiára épül nem egy adott karakterre és az ő "kalandjaira". Az önálló sztori így pedig teljesen érthető, viszont így is megvannak a korábban felvetett alapproblémák és jó néhány karakter is visszatért.

Tudom mire érted, de ugyanúgy lehet olyan potenciális PC-s vagy akár XO/PS4 játékos akinek lett volna lehetősége játszani a korábbi játékokkal mégsem tette meg. Lehet úgy is a korábbiakra visszanyúló játékot készíteni, hogy élvezhető legyen új játékosoknak is, netalán még a hatására a későbbieket is kipróbálják. Az ME játékok is szerintem ilyenek, önállóan is jó szórakozást nyújtanak, teljes egészében pedig még inkább.

Azzal, hogy új galaxisba viszik a franchiset szerintem mindenképp több játékban gondolkodhatnak, hogy maga az Andromeda és világa lesz az alap mindhez az majd kiderül, de az is lehet, hogy ezután ők is SW játékokat csinálnak majd 2023-ig :))

[ Szerkesztve ]

(#1372) ldave válasza Bad Pritt (#1368) üzenetére


ldave
félisten

Én nagyon szeretném hogy a Fantastic Beasts jó film legyen és szerintem minden adott hozzá :)

A Slime draws near! Command?

(#1373) [Prolixus] válasza Bad Pritt (#1368) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Én azt nem tudom felfogni, hogy kapsz egy játékot, ami nincs számozva, alcímet kap és új alapokra helyezi a világot, de számon kéred, hogy miért nem kapcsolódik szorosan az előzőekhez."

:D Most viccelsz, ugye? Ezt úgy írod, mintha én kértem volna, hogy az új rész egy számozás nélküli, új alcímes rész legyen, ami új alapokra helyezi a világot. Ha így lett volna, valóban "jogtalan" lenne a számonkérés. De én sosem kértem ilyet! Az igaz, hogy nem szerettem volna újra Shepard-dal játszani, meg én is úgy gondolom, hogy egy részleges eltávolodás a trilógiától "egészséges" lesz. De az eddigi infók alapján az Andromeda már a másik véglet lesz, amit szintén sosem szerettem volna: spektrum "totális eltávolodás" végét fogja képviselni.

"Halo-s példánál maradva: ODST, Reach, Wars szerves részei a világnak, de lazán kapcsolódnak csak a fő sorozathoz (John szála). Ráadásul a fő szálnál is most indul be a váltás, de John 117 nélkül is Halo marad."

Halos példa szerintem neked pont, hogy rossz példa. Eleve a Halo világ sokkal nagyobb lore szempontjából, mint a ME. Évekkel ezelőtt is így volt ez, képregények, könyvek stb. jelentek meg már évekkel ezelőtt is, amik nem szigorúan Johnra fókuszáltak. tudom, hogy vannka Shepard mentes ME regények meg képregények, de jóval kevesebb, mint Halo cucc. ME terén tehát eleve kevesebb az ilyen forrás, és ami van, az is jóval fókuszáltabb. Ezek után egyáltalán nem olyan unortodox megoldás új főszereplőkkel főjátékot csinálni a Halo világban. Arról nem is beszélve, hogy az ODST vagy a Wars már a kezdetektől fogva bevallottan spin-off játékok voltak. Vadhajtások, a Wars-nak még a műfaja is tök más! A ME:A esetén nem vállalják fel nyíltan a spin-off jelleget egyáltalán. Sőt, mérget vehetsz rá, hogy nem egy részben gondolkoznak az Andromeda főhőse és szereplői kapcsán. Arról nem is beszélve, hogy pl. való igaz, megindult a Halo legjelentősebb hősét leváltó folyamat. De ezt nem egy huszárvágással csinálja a Microfos, hanem fokozatosan. Lépésről lépésre, lásd Halo 5 dupla főhősös megoldása.

Plusz említhetném azt is, hogy pl. az említett Reach is egy olyan fontos részét meséli el a Halo világnak, ami már a korábbi dolgok alapján is egy ismert és fontosnak tartott esemény volt. Nem valami olyasmit, ami sokmillió fényévre játszódik a lényeges és (addig) ismert eseményektől. Szóval erre analóg az lenne mondjuk, ha az ember vs turian háborúról kapnánk egy játékot, új főhőssel, de feltűnnének benne ismert karakterek is, mondjuk Anderson vagy akár Saren Arterius.

De tegyük fel, hogy a Halo John 117-ről szól (ala Shepard és a Mass Effect trilógia). Ez nyilván nem igaz, de tegyük fel. A Reach-ben feltűnik John 117? Igaz, hogy csak egy pillanatra, de feltűnik. Tudod, hogy ő is ott van a hajón, még ha érdemi szerepe nincs, akkor is. Aztán John-nak ugyan érdemi szerepe nincs, de a hozzá nagyon közel álló karaktereknek mégis van: Dr. Halsey és Cortana. A Halo: Spartan assault-nak Sarah Palmer a főhőse. Sok köze van John-hoz? Direktben nincs. Indirektben annál inkább (pontosabban John-nak Palmer-)hez, hiszen pontosan tudod, hogy John, a többi 2-es Spartan vagy akár Dr. Halsey nélkül Sarah Palmer a fasorban sem lenne, hiszen ezek a karakterek óriási mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy legyen Spartan 4-as sorozat, akiknek Palmer ugyebár a parancsnoka. Vagy a Halo 4 Spartan Ops-ban John 117 a fasorban sincs. De megint fontos szerepe van Dr. Halsey-nak (akihez John közel áll, sőt Catherine még ki is akad, hogy nem szólt neki senki, hogy John 117 krio álmát alussza az UNSC Infinity fedélzetén).

Érted már, mire gondolok? A Halo játékokban, azért szinte minden esetben van valami fontos kapocs azokhoz az alapvető dolgokhoz (karakterekhez, eseményekhez, tárgyakhoz), amiket mondjuk a Halo 1-2-3-ban megismertél. Ezzel szemben a MA:E dolgainak milyen fontos köze lesz a korábbi trilógiához? Nyilván még nem tudjuk, de az eddigi információk alapján nagyon-nagyon minimális. Eleve már az alapfelállás is predesztinálja erre.

Szóval pont ez a nagy különbség a Halo-s produktumok, és a ME trilógia vs ME:A között. A Halo dolgoknak lehet más a főhőse, korábban ismeretlenek a központi mellékszereplői stb, azért összességében mégis érezni lehet, hogy egy világról van szó, egy univerzum az egész. Feltűnik benne ISMERT ez vagy az (valamiért fontos eszköz, helyszín, tárgy, szereplő stb, utalnak erre vagy arra stb.). A MA:E-ban egyelőre ez eddigi infók alapján nem nagyon lesz ilyen. Feltűnik benne Mako hasonmás, meg Normandy hasonmás, igen. Meg a készítők szerint lesznek azért easter egg-ek a korábbi trilógiára. De ez nem az a Normandy, nem az a Mako, amivel Shepard furikázott. Vagy éppen nem direkt cameo-ja egy korábban fontos szereplőnek. Vagy éppen kötve hiszem, hogy a leendő krogan társunk egyszer csak elkezdene lamentálni arról, hogy milyen szépek is voltak az Urdnot Wrex-is idők a Tuchanka-n. Vagy éppen kiderülne, hogy az asari szereplő egy korábbi fontos asari karakter rokona, ismerőse, akárkije.

Nyilván ezek nem nagy dolgok. Apróságok. De sok kicsi sokra mehet. Másrészt éreztetik, hogy ez ugyanazon a világ, csak máshol, máskor. Nekem az ilyenek fognak nagyon hiányozni az Andromeda-ból, még akkor is, ha amúgy a saját maga jogán kiváló játék lesz.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1374) L3zl13 válasza #58450688 (#1366) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Nem a szereplők a probléma. Shepardot egyszer már feltámasztották, könnyen megtehetnék megint. A gond az, hogy a 3. rész befejezésével kb rebootolták az univerzumot.
Ha már a sorozat "rebootját" emlegette valaki, az a trilógiában történt, a 3. rész végén...

Aki hülye, haljon meg!

(#1375) Vistaboy válasza [Prolixus] (#1367) üzenetére


Vistaboy
veterán

"DE! Ettől függetlenül egy nagy pofánbaszás az, hogy tökmindegy, kik éltek, kik haltak meg korábban, milyen döntéseket hoztál, amiken urambocsá még sokat izzadtál is, meg egyáltalán, hogy kit vagy mit szerettél meg a Mass Effectből, ebből semmit nem fogsz újralátni az új játékban, az eddigiek alapján."

Valami ilyesmit akartam én is kihozni, csak nem igazán sikerült jól megfogalmazni - reggel volt még... :DDD

Ez lenne a lényeg. Nem azt akarjuk, hogy onnan folytatódjon, ahol abbamaradt, hanem legalább pár információmorzsa jusson el hozzánk a korábbi események következtében. Például amikor az első részben liftezés közben a rádióban hallgattuk a cselekedeteink nyomán kialakult híradásokat.

Legalább pár mondatban megemlíthetnék, amennyiben van mentésünk ME3 végéről, hogy mégis a fontosabb dolgok hogy alakultak és ennek milyen kihatásai vannak a jelenlegi küldetésünkre. Ehhez nem kellene több terabyte-nyi új adat, pusztán csak pár sor szöveges rész...

(#1361) HáGé: Persze, volt értelme, ha így nézzük, de ez megint olyan, mint a ME3 végén, hogy akkor is teljesen mindegy volt, milyen úton jutottál el oda. Az összes addig elért eredményednek semmiféle kihatása nem volt a végkifejletre, az döntött, hogy a végén a kéket, zöldet, vagy a pirosat választottad. Egyetlen különbség, amikor Shepard a végén "fellélegzett", de így akkor megint hiába táplált reményt azokban, akik esetleg szívesen látták volna viszont őt a folytatásban...

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1376) ldave válasza Vistaboy (#1375) üzenetére


ldave
félisten

Szerintem egyelőre semmi nem állítja, hogy nulla hivatkozás lenne az eredeti játékok történetére. Annyit mondtak csak, hogy a ME3 végének nem lesz hatása az Andromédára.

A Slime draws near! Command?

(#1377) [Prolixus] válasza ldave (#1376) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Meg hogy nem lesz Shepard semmilyen formában, meg hogy nem lesznek régi, visszatérő szereplők, de azért néhány dologra lesz easter egg (CSAK!), meg hogy nem kellenek a korábbi mentések egyáltalán. Kombináld ez azzal, hogy elhúznak nagyon-nagyon messze, és borítékolhatod, hogy minimális kapocs lesz az előző trilógiával. Nyilván ez csak találgatás, de nincs mit szépíteni azon, hogy az eddigi infók alapján nem nagyon lehet másra következtetni,

Persze olyanra csinálják meg, hogy ismerős legyen a játék a korábbiakból, Carnifex, Normandy-hoz hasonlító hajó, N7, visszatérő fajok, újfajta Mako stb., de ettől tovább nem nagyon fognak menni szerintem a fentiek alapján.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1378) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Mass Effect: Andromeda - regénysorozat köti össze az eredeti trilógiával

Ennyit arról hogy nem lesz semmi kapcsolat. :DDD

Live-Die-Respawn

(#1379) S1M0N válasza oriic (#1378) üzenetére


S1M0N
senior tag

Várható volt, hogy valamilyen szinten össze fogják kapcsolni a játékokat.

Így meg tudnak még beszedni egy kis plusz pénzt a játék mellé, persze én is várom, csak legyen magyarul is. Kíváncsi vagyok, hogy a Tuan bevállalja-e majd ezeket is, az eddigi 4-et is ők adták ki itthon magyar nyelven.

Bár a külsős íróktól félek, mert anno a 4. Mass Effect regényt is javítani kellett, de remélhetőleg erre most odafigyelnek...

(#1380) Televan74 válasza oriic (#1378) üzenetére


Televan74
nagyúr

A három folytatás pedig 2017 márciusi, szeptemberi és 2018 márciusi megjelenési dátumokat kaptak. -Ernyit késik majd az Androméda? (/gonosz) :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#1381) [Prolixus] válasza oriic (#1378) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Na, ez szuper hír! :C

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1382) parkr


parkr
őstag

áhh én még az első könyvet olvasom, de meló mellett nagyon lassan haladok vele :(((

(#1383) Bad Pritt válasza oriic (#1378) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Szóval inkább íratnak könyveket harmadrangú írókkal meg a játékon dolgozó emberkékkel. Sokkal jobb, főleg mert továbbra sem veszik figyelembe a harmadik rész végét.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1384) Tnil válasza Bad Pritt (#1383) üzenetére


Tnil
tag

Emberek, én tényleg nem értem már ezt a "nem veszik figyelembe, milyen döntéseket hoztam fúj-fúj" szöveget. Odáig megértem, hogy mindenki (igen, még én is) hozzánőtt valamilyen szinten Shepardhez, és ezáltal az előző részekhez, ezért az általa meghozott döntések számára is fontosak voltak. DE. Az a szituáció van, hogy a 3. rész végén hozunk egy olyan döntést, ami MINDENT és tényleg mindent megváltoztat. Itt nem lehet elmismásolni, összefésülni a szálakat. Onnantól, hogy mi azt a döntést meghoztuk, a Mass Effect univerzum 3 szálon fut tovább. Ha most a kedves Bioware fogja magát és kiragad ebből egy szálat, csak azért, hogy az új játékokhoz még szorosabban hozzákapcsolja a régit (a döntéseink által), akkor szerintetek hány ember háborodna fel, hogy de viszont az ő más döntéseit meg most aztán tényleg telibe sz@rják.

Sajnos a 3. rész úgy ért véget, hogy teremtett egy olyan szituációt, ami ilyen szempontból megoldhatatlan. Ezért kell lezártnak tekinteni az első 3 rész által alkotott sztorit és itt az ideje kezdeni egy újat. Ezért kell más idő és más tér, hogy egyáltalán a játék megmaradhasson Mass Effectnek.

Persze ez csak az én véleményem, nem akarom azt mondani, hogy már pedig ennek így kell lennie, csak sajnos röviden fogalmazva ez van, ezt kell szeretni.

(#1385) oriic válasza Televan74 (#1380) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

MIvel az eddigi infók alapján márciusra várható az Andromeda megjelenése, így utólag fognak a könyvek érkezni. Mondjuk ennek sok értelmét nem látom, pont azaz, hogy előtte kellene jönnie. Vagy ott a másik, hogy a könyvekben már benne lesznek valahogy az Andromeda szereplői is.

Live-Die-Respawn

(#1386) J.Hetfield válasza oriic (#1378) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Érdekes hír, olvastam a képregényeket, regényt is az univerzumból, de egyik se volt valami nagy eresztés. Remélem ezek élvezhetőbbek lesznek.

(#1387) [Prolixus] válasza Tnil (#1384) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Éppen csak azt hagyod ki a hozzászólásodból, hogy az Andromeda nem éppen egy köpésre van a Tejútrendszertől, és fogalmunk sincs, hogy ott milyen hatása volt a Tejútrendszerben történteknek. Valószínűleg nem sok (eleve ezért is viszik egy "tiszta" helyszínre a sztorit).

Az elindulás pedig valszeg még a 3. rész befejezése előtt volt. Tehát nyugodtan vihetnek magukkal a 3. rész befejezése által nem "megrontott" információt a korábbi játékok eseményeiről. Vagy éppen beleírhatnak a játékba szereplőt, aki valamilyen módon kötődött korábbi mellékszereplőhöz. Számtalan módja lehet a direkt összekapcsolásnak. Legyenek kreatívak. SENKI nem arról beszélt eddig sem, hogy bármelyik befejezést kanonizálják. És a 3. rész előtt is hoztunk döntéseket, sokkal kisebb horderejűket. Azok indirekt következményeit minimális formában azért tovább lehet "örökíteni" például.

J.Hetfield

Hahh, álmodik a nyomor. Az ilyen játékos regények legjobb esetben is erős közepes iparosmunkák szoktak lenni.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1388) L3zl13 válasza [Prolixus] (#1387) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Szerintem nem sok olyan karakter van a trilógiában akinek a sorsát a mi döntéseink határozták meg az első két részben, a 3. rész idején még életben van de nem szerepel benne.

Aki hülye, haljon meg!

(#1389) AAtt1la válasza Tnil (#1384) üzenetére


AAtt1la
aktív tag

Nem csak te gondolod így.
Nekem nem is Shepard fog hiányozni,az ő személyiségét úgyis mi alakítottuk.Inkább akik körbevettek a 3 rész alatt,azok fognak hiányozni.Reméljük hasonló jó karaktereket kapunk most is.

(#1390) J.Hetfield válasza AAtt1la (#1389) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Biztos, ha valamiben jó a Bioware azok az emlékezetes, szerethető karakterek. Baldur's Gate óta :K

(#1391) tiv83us


tiv83us
veterán

Roved volt de tetszett.
Meg nem vagyok felhypolva, mert messze van meg a tavasz... :U

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1392) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Meg szeretném vásárolni a játék előző részeit, mind a három részt és a hozzájuk tartozó kiegészítőket (Mass Effect + DLC-k, Mass Effect 2 + DLC-k, Mass Effect 3 + DLC-k).

A kérdésem az lenne, hogy ezt hol tudnám megtenni illetve, hogy ez mennyibe is kerülne?

Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#1393) Bad Pritt válasza Ra's al Ghul (#1392) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ha nem rettegsz a kulcsos oldalaktól, akkor 9 euróért itt a trilógia.
Ha az nem jó, akkor az első kettő most összesen hét euró Steamen, a harmadik rész már csak Originre jelent meg, ott borsos áron mérik, várnék valami akciót, addig úgyis elleszel az első kettővel.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1394) Ra's al Ghul válasza Bad Pritt (#1393) üzenetére


Ra's al Ghul
senior tag

Szia!

Az általad linkelt két helyen benne van az adott részekhez tartozó összes kiegészítő?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#1395) L3zl13 válasza Ra's al Ghul (#1394) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Nem. Ha jól tudom, sem a Trilogy verzióban, sem a Steames Collectionben nincs benne az összes elérhető Story DLC.

ME2-ből pl a két legfontosabb, Arrival és Lair of the Shadow Broker, hiányzik.

[ Szerkesztve ]

Aki hülye, haljon meg!

(#1396) Bad Pritt válasza Ra's al Ghul (#1394) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem tudom pontosan milyen DLC-k jelentek meg hozzájuk, ezek benne vannak a Mass Effect Trilogy csomagban: Mass Effect DLC-k: Bring Down the Sky, Pinnacle Station. Mass Effect 2 DLC-k: Cerberus Network (Zaeed – The Price of Revenge, The Firewalker Pack, Cerberus Assault Gear, Arc Projector heavy weapon, Normandy Crash site mission). Mass Effect 3: Online Pass. Egy hozzáértőbb egyén majd megírja, hogy mik hiányozhatnak a listából, de Originen tuti be lehet szerezni mindent pluszban. :)
A Steam-es verziók nem sorolják fel a DLC-ket. A ME 2 Deluxe csak skineket meg apróságokat ad pluszban, küldetéseket ha jól tudom nem.

(#1395) L3zl13: Van egyáltalán GOTY verzió digitálisan bármelyik részből is, vagy csak alapjáték+DLC-k áron lehet őket beszerezni? Én apránként vadásztam le a kiegészítőket mindhez, ezért nem is figyeltem.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#1397) L3zl13 válasza Bad Pritt (#1396) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Majd talán egyszer kiadnak valami budget verziót minden létező DLC-vel, de jelenleg nem tudok ilyenről.
ME1-nél mind a két létező DLC benne van a Trilogyban.
ME2-nél Overlord, Kasumi, Lair of the Shadow Broker és az Arrival ami nincs benne a leírás szerint. Az Overlord egy kihagyható sztori DLC, Kasumi DLC egy plusz társ némi történettel, az utolsó kettő azonban nemcsak nagyon jó, hanem a fő történet szempontjából is fontos.
ME3-nál ha jól látom semmit nem ír. Ott a fontosabbak a Leviathan, From the Ashes, Omega és a Citadel.
ME Trilogy
Összes DLC

Aki hülye, haljon meg!

(#1398) Apollyon válasza ldave (#1376) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Az ARK-kal kapcsolatban egész jókat írt itt valaki. Simán lehet Shepard nélkül is érinteni a trilógiát mint előzményt: megtörtént a fenyegetés a Reaper-ek részéről, ezért egy/több csapat/company/akármi összefogott hogy megmeneküljenek a galaktikus civilizáció kiirtásától. Márpedig valami eléggé masszív indoknak kell lennie ahhoz, hogy elhagyjunk egy nagyjából 100 ezer fényév kiterjedesű galaxist.

A reaper fenyegetés meg szerintem elég kézenfekvő és új sztorit sem kell kitalálni, meg valamennyire az old gamerek is elégedettek lehetnek.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1399) [Prolixus] válasza Bad Pritt (#1396) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nincs GOTY egyikből sem.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1400) L3zl13 válasza Apollyon (#1398) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Logikusnak tűnik, de kíváncsi volnék, hogyan sikerült egy ilyen gigászi projektet megszervezni anélkül, hogy rengeteg ember tudott volna róla.
Ha pedig a hátramaradók tudnak róla akkor ugye semmit sem ér, mert akkor, győzelem esetén a Reaperek is megtudják.
Gondolom, ha tényleg ez a háttértörténet, akkor az említett összekötő könyvek pont erről fognak szólni.
De remélem a játékban is előkerül valamilyen formában.

Aki hülye, haljon meg!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.