Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2851) #85552128 válasza vitaro (#2850) üzenetére


#85552128
törölt tag

Van hangulata, már az rögtön az elején átjön a ME "érzés". A semleges alatt azt értem, hogy ennyi alapján továbbra sem lehet megítélni, hogy jó vagy rossz lesz e. Egy korrekt felvezetés, nincs benne igazán WTF momentum (nem is kell még), de rossz sem. Bár azért elég durva vagy inkább rejtélyes intro volt. Az arcanimációk nekem sem tetszenek, de a DA:I-ben rosszabb volt egyébként, szóval ezen nem fog múlni a játék.

[ Szerkesztve ]

(#2852) [Prolixus] válasza tiv83us (#2849) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hát ez majd kiderül. Sajnos jelen pillanatban lehetetlen megmondani, hogy ennyi alapján mennyire lehet megítélni az írás minőségét. Lehet nagyon is, lehet semennyire, ki tudja...

(#2848) olymind1

SPOILER

Na és valami pilóta? Ablak volt a hajón, senki nem látta, hogy mennek neki annak a valaminek? :F

(#2851) Szaby59

Szerintem semmi hangulata nem volt. Tök semmilyen volt az egész. De ez nem is lenne baj, nem lehet minden intro hihetetlen emlékezetes. Az már inkább baj szerintem, hogy első blikkre tök hülyeség ahogy félreállítják a testvért...Most érted, ha az első 10 percben ennyi kérdés merül fel a sztorival kapcsolatban, akkor mire lehet számítani a későbbiekben? lehet varázsütésre kiokosodnak az írók, de ezek után megvannak a kétségeim, láthatóan. Amúgy meg nem tehetek róla, ha nem lennék rajongó nem aggódnék. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2853) #85552128


#85552128
törölt tag

(#2854) maajsz válasza #85552128 (#2853) üzenetére


maajsz
senior tag

Jó kis munka lehetett. Értem hogy így is hosszú, de csak az első 5 percből hiányoznak olyan jelenetek amik mind a megértéshez mind a hangulathoz igen fontosak lennének. Sőt az egész első részt letolja kb 20 percben ahogy látom. Így ez most nem bevállalós :N

(#2855) J.Hetfield


J.Hetfield
aktív tag


Close enough :P

(#2856) #85552128 válasza J.Hetfield (#2855) üzenetére


#85552128
törölt tag

Abszolút nem hasonlít szerintem.

(#2857) BoneDragon válasza #85552128 (#2856) üzenetére


BoneDragon
veterán

Micsoda meglátás.

(#2858) [Prolixus] válasza J.Hetfield (#2855) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Mondjuk ez nem értem mire jó. Te is tudod, hogy a jobb oldali arc nem az ami használatban van a játékban. Még a character kit is frissítve lett (ez a jobb oldali kép az eredetiből van), akkor? Mintha élő embert összehasonlítanál egy szoborral aminek még a faragása/formázása folyamatban van.

Szarok az arcok nem vitás, de akkor legalább azzal kellene ami a játékban van, nem ami egy early változat. :U

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2859) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#2858) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Nem akartam vele különösebben semmit, csak bőngészem a redditet és feltűnt ez a kép. Gondoltam berakom ide, hátha érdekel valakit ki adja a női főszereplő arcát :)

(#2860) [Prolixus] válasza J.Hetfield (#2859) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ja persze. Mert külön csak a nőről nem tudtál volna képet berakni, meg a "close enough" comment is totálisan véletlen volt csak megszaladt a kezed a billentyűzeten. :U Hagyjuk már...

Nyilván én csinálok a bolhából elefántot, meg nincs is gond azzal ha a játékot fikázzuk (én is azt teszem), de engem amikor valaki ez unfair módon csinálja attól kiver a víz. Redditre is beraktak képet a Sarah arcról párba állítva egy olyannal amit valaki szépen ph-sel átdolgozott (feljavított). Persze hogy jobban nézett ki (mondjuk nekem ez sem volt teljesen egyértelmű, mert a photoshoppolt változat már túl szép volt hogy egy picit is hihető legyen, plusz rakott rá egy kiló sminket, úgy persze hogy szebb lett), csak közben az egyik kép egy ps-elt 2D kép volt, a másik meg egy játékbeli 3D modell aminek arcanimációkat is csinálni kell. Nem mindegy azért. Meg is van: [link]

Jött is a komment háború, hogy milyen gáz. Gáz, de az összehasonlítási alap röhejes. Ilyen téren érdemesebb Mark Vanderloo meg a default Shepard modellt megnézni. Na az már fair összehasonlítás (és sajna látszik is, hogy Sara feje mérföldekre van a default Shep "modellhűségétől).

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2861) BoneDragon válasza [Prolixus] (#2860) üzenetére


BoneDragon
veterán

Nem tök mindegy amúgy? Mindenhol egy kalap f*s, kicsit túlpörögsz már mostanában a fórumon.

(#2862) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#2860) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Szerintem kicsit túlreagálod :DDD Annyira nem izgat a dolog, hogy nekiálljak a csajról képeket keresgetni, amúgy jobb ez szerintem így egyből össze lehet hasonlítani. A close enough pedig általánosságban szólt inkább a bioware vicces arcaira utal, amin sokan poénkodnak(köztük én is :D ) A lényeg, hogy nem akartam fikázni a játékot-na jó egy kicsit talán igen- csak nem rémlik, hogy a női arc modellt linkelte-e volna valaki, így gondoltam majd én, ahogy korábban a férfit is kb. ennyi részemről a sztori nem akartam kommentháborút indítani bocs, ha fullba nyomtam a kretént :O

(#2863) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Na nem mintha nem írtam volna oda, hogy nyilván én csinálok a bolhából elefántot, plusz az unfair fikázástól személy szerint kiver a víz (nem csak ME kapcsán, általában)...

De mindegy, lapozzunk.

Hogy ne legyek menthetetlenül off, ajánlom figyelmetekbe ezt a két videót:

Mass Effect... 10 Years Later
Mass Effect 2... 7 Years Later

Hihetetlenül alapos és szinte objektív módon elemzi ki a játékokat minden elképzelhető szempontból. Nosztalgia over 9000.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2864) olymind1 válasza [Prolixus] (#2860) üzenetére


olymind1
senior tag

"Persze hogy jobban nézett ki (mondjuk nekem ez sem volt teljesen egyértelmű, mert a photoshoppolt változat már túl szép volt hogy egy picit is hihető legyen, plusz rakott rá egy kiló sminket, úgy persze hogy szebb lett)"

Szép nők léteznek, nincs abban semmi hihetetlen.

Az eredetin is van simink bőven: szeme alatt-fölött, arcán. Meg elvitte egy kozmetikushoz és rendbe hozták a szemöldökét picit. Igazából az eredeti képen vannak nagy, majdhogynem kidülledő és bámuló szemei, a szerkesztetten meg picit talán közönbösebb a nézése. Az orrából, ajkaiból, füleiből és az álkapcsából vett picit vissza.

Mindenesetre akinek majd nem tetszik csinál magának olyant amilyent akar / tud vagy kölcsönöz majd más játékosoktól arcmodelleket. :)

Meg itt azért picit megint máshogy néz ki:

[ Szerkesztve ]

(#2865) [Prolixus] válasza olymind1 (#2864) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Na most nemtom ha reagálok erre hozzászólásra akkor vajon megint megkapom, hogy túlpörgök a fórumon? Kockáztatok...

"Szép nők léteznek, nincs abban semmi hihetetlen.
Az eredetin is van simink bőven: szeme alatt-fölött, arcán. Meg elvitte egy kozmetikushoz és rendbe hozták a szemöldökét picit. Igazából az eredeti képen vannak nagy, majdhogynem kidülledő és bámuló szemei, a szerkesztetten meg picit talán közönbösebb a nézése. Az orrából, ajkaiból, füleiből és az álkapcsából vett picit vissza."

Persze léteznek, de a ps-olt csaj már a 100-ból ha 1 kategória (és akkor még lehet jó arányt mondtam). Oké, kicsit erősen fogalmaztam a hihetőséget illetően, de a classic szupermodell karakter az sosem éppen a leghihetőbb, szinte semmilyen játékban.

Amúgy igen, alapvetően átszabta az orrát meg az állkapcsát. Így nőiesebb lett, de ezek a részletek szerintem nem rondák az eredeti Sara arcon sem. Mámint ízlés kérdése, reálisnak reális részletek, vannak olyan nők akiknek ilyen férfiasabb, vaskosabb arcberendezésük (orruk, állkapcsuk) van. Ami a leglátványosabban javítva lett ps-sel (és az eredeti képen is a "grafikailag" ronda, totálisan irreális volt) azok valóban a szemek. Kisebbre csinálta őket, rakott rájuk több sminket, plusz megszüntette ezt a műanyag hatást. Viszont utóbbi már annyira szerkesztett, hogy ilyet nem nagyon lehet videojátékban csinálni ahol a szemeknek, szemhéjaknak mozogniuk is kell. Az eredeti arccal a legnagyobb (bár szerintem egyetlen) probléma a szemekkel volt, és ezek ugyan cserélve lettek jobbra/hihetőbbre a későbbi modellen, de láthatóan a Bioware még mindig erősen küzd velük, a 13 perces prologue-ban is pl. Alec-nek olyan műanyag játékbaba szemei vannak hogy csak ihaj.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2866) tiv83us


tiv83us
veterán

Sracok kb 80%-ban a karkter feje bubjat, meg a hatat fogjuk bamulni, vagy a beszelgetesek kozben is egy enyhen atlatszo sisak lesz rajtunk a (bonuszok miatt).
Nem kell ennyire kiakadni egy hulye videojatekban levo arcon. :U

[Prolixus] #2863: Az elsot megneztem mikor kijott par hete, most racuppanok a kettore is :K

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2867) [Prolixus] válasza tiv83us (#2866) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"vagy a beszelgetesek kozben is egy enyhen atlatszo sisak lesz rajtunk a (bonuszok miatt)."

Ezt hogy érted? Én úgy tudom itt is meglesz az a beállítási lehetőség, hogy ne látszódjon rajtuk a sisak amikor nem muszáj. Volt valami tweet ezzel kapcsolatban, kb arról szólt hogy ez úgy lesz mint a korábbi játékokban.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2868) S1M0N


S1M0N
senior tag

Szerintem semmi baj a csajjal, kicsit furcsa volt elsőre, de amúgy meg aranyos.

Az biztos, hogy belenézek a karakterszerkesztőbe, de ha nagyon nem tudok jót alkotni, akkor marad a default férfi Ryder (női karakterrel nem játszok, nem tudom úgy beleélni magam, persze kivételek vannak, pl. Tomb Raider).

(#2869) tiv83us válasza [Prolixus] (#2867) üzenetére


tiv83us
veterán

Jah, az lehet. En kb mindig kikapcsoltam, mert elleg illuzio rombolo volt. Foleg, hogy mivel nem tudtak sisa-animaciot csinalni, vagy elfordult a kamera, vagy csak megvagtak hirtelen, hogy sisak nelkuli legyen.
De tenyleg, ez egy videojatek. Most Sara Ryder komikusan nez ki, nyitott szajjal, meg dulledt kancsal szemekkel. Lehet millionyi customized karaktert csinalni, sot a BW is aztmondta, hogy tisztaban vannak a problemaval is a veglegesben amennyire lehet, lefaragjak a problemakat.
Engem ez izgat a legkevesbe, hogy oszinte legyek. Amig nem lesznek 360 fokot dobo fejek Ordoguzo szemekkel, meg teleportalo karakterek, addig nalam total belefer az enyhen fogyatekos default Sara kinezet.

S1M0N: En 95%-ban noi Sheppel toltam, a voice actor nakem jobban bejott es hetero letemre ott volt Liara romanc opcionak, vagy nem romancoltam egyaltalan. Nekem nagyon bejonnek a bad-ass noi hosok. :K

[ Szerkesztve ]

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2870) [Prolixus] válasza tiv83us (#2869) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"Lehet millionyi customized karaktert csinalni"

Monnyuk ha default gázos, ez nem biztos hogy sokat jelent. Érted, ha a marketing célokra felhasznált arcot nem tudják jól összerakni, akkor mit vársz a karaktergenerátortól? Nem hiszem, hogy azzal a minőségén tudnál javítani a dolgoknak.

Ez férfi vs női téma érdekes, pont a múltkor merült fel máshol. Szerintem alapvetően oda vezethető vissza a preferencia, hogy ki mit akar. Férfiként azért szerintem nehezebb szerepjátékoskodni ha női karakter irányítasz. It breaks the immersion, so to speak. Viszont azt is megértem, ha valaki szívesebben bámul egy csini arcot a cutscene-ek során vagy éppen egy csini hátsót, ha irányítani kell a karaktert. :DDD

Nekem mindegy, ha ide vezetem le a saját érveimet, nincs preferenciám, mindkettőnek megvannak (szerintem) az előnyei. Nálam alapvetően a szinkron dönti el hogy milyen karakterből indítok többet. Itt első blikkre Tom Taylorson jobban bejön, szóval szerintem férfi lesz az első karim. Na meg Cora-ra rá kell nyomulni, az sem mellékes. ;]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2871) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2872) olymind1 válasza tiv83us (#2866) üzenetére


olymind1
senior tag

Én beszélgetések alatt mindig kikapcsolom a sisakot :K

(#2865) [Prolixus]

A készítők valahogy nem tudják eltalálni a szemeket, idáig azzal van a legnagyobb gondom, mert az többet ront az összképen, mint némelyik furcsak arcmimika, vagy hogy esetleg furán járna az NPC-nek a szája beszélgetés közben.

Scottról vannak olyan képek mikor az egyik szeme majd ki dülled a helyéről, vagy hogy keresztbe nézelődik, meg néz az egyik irányban, csak az egyik szeme kicsit később néz arra, vagy amikor majdnem külön mozgatja a szemeit. Mintha külön animálták volna mint2 szemét és nincsenek összhangban :U Meg mintha a fény se megfelelően csillan meg / tükröződik a szemeken. Valami nem 100as ott még. :(((

Scott meg egyfolytában úgy mozgatja a szemöldökét, mintha valami neurológiai betegsége lenne ;] De lehet csak teszi az agyát / megjátsza magát :W

(#2873) #85552128 válasza [Prolixus] (#2871) üzenetére


#85552128
törölt tag

Végre egy PC-s kép :))

(#2874) oriic válasza #85552128 (#2873) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Eddig is PC-s anyagot láttunk.

Live-Die-Respawn

(#2875) #85552128 válasza oriic (#2874) üzenetére


#85552128
törölt tag

Mindenhol a kontroller ikonok voltak eddig.

(#2876) #32256704 válasza #85552128 (#2875) üzenetére


#32256704
törölt tag

mar en is 5 eve controllerrel jatszok pc-n is, kiveve FPS jatekokat...

[ Szerkesztve ]

(#2877) Vadernagyúr válasza #85552128 (#2875) üzenetére


Vadernagyúr
senior tag

Ha PC-n játszok kontrollerrel,nekem is azok vannak :D

PSN: joskovagyok199

(#2878) oriic válasza #85552128 (#2875) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Kontrollerrel játszottak, de PC-s builden. (sok fejlesztő csinál ilyet) Konzolokon csak 30 FPS lesz a játék, az eddigi bemutatók pedig 60 FPS-el mentek innen is lehet látni hogy azok nem PS4-en vagy Xbox-on futottak.

Más:

[link]

[link]

Live-Die-Respawn

(#2879) Vadernagyúr válasza oriic (#2878) üzenetére


Vadernagyúr
senior tag

Ahogy látom,eléggé szép lesz a játék :)

PSN: joskovagyok199

(#2880) tiv83us válasza oriic (#2878) üzenetére


tiv83us
veterán

Kurvajol neznek ki az armorok :Y
TC alol incenarate az kemenyet fog sebezni.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#2881) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Live-Die-Respawn

(#2882) #85552128


#85552128
törölt tag

Az Access trialban a sztori mód csak egy bizonyos pontig lesz mindenkinek elérhető: [link] tehát nem 10 óra és ameddig eljutsz vele ez idő alatt hanem korlátozva lesz az első x küldetésre mint a BF1-nél.

[ Szerkesztve ]

(#2883) oriic válasza #85552128 (#2882) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Ezt eddig is sejtettük, most már hivatalos.

Live-Die-Respawn

(#2884) CPT.Pirk válasza #85552128 (#2882) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nem csoda, mert különben még a végén valaki lepörgetné a trial alatt. :)

Gondolkodom a vásárláson de félek kicsit, mert hátha úgy végződik majd mint az ME3. Remélem tanultak belőle...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2885) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

Live-Die-Respawn

(#2886) CPT.Pirk válasza oriic (#2885) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Jajj. Ebbe a nőbe már az első videóban beleszerettem. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#2887) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

[link]

[link]

Összesítő doksi hogy mit tudunk eddig.

_

Az első tesztek embargójának határideje: március 20. 15:00 (magyar idő szerint)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2888) norti válasza oriic (#2887) üzenetére


norti
addikt

Hát ezt így besűrítve egy tweetbe... :D Azért remélem lesz ennél bővebb leírás is ehhez az eventhez.

(#2889) Rixilend


Rixilend
tag

Van infó arról, hogy ki lehet majd próbálni megjelenés előtt?

(#2890) #32256704 válasza Rixilend (#2889) üzenetére


#32256704
törölt tag

ea access (xbox one) vagy origin access (PC)
kapsz 10 órát

(#2891) oriic válasza Rixilend (#2889) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Csak az EA/Origin Access keretén belül. Xbox-on 990Ft, PC-n 4 euro.

Live-Die-Respawn

(#2892) Rossi


Rossi
addikt

576kbyte-on csak nekem nem megy a rendelés? Nem lehet kiválasztani a szállítási módot, csak tölt, de nem jön be semmi. Több gépen és több böngészőn is próbáltam.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2893) #85552128


#85552128
törölt tag

Multi DLC-k ismét ingyenesek lesznek [link]

[ Szerkesztve ]

(#2894) oriic válasza #85552128 (#2893) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Hm, szóval se season pass, se fizetős multi DLC...Hajaj, EA beteg vagy? :DDD

Live-Die-Respawn

(#2895) cyberkind válasza oriic (#2894) üzenetére


cyberkind
félisten

Ha betegek lennének már rég lenne egy trilógia kiadás mindennel egyben, de persze, hogy nincs. :P

Paranormal Cocktivity

(#2896) #85552128 válasza oriic (#2894) üzenetére


#85552128
törölt tag

Season pass szerintem azért nem lesz mert itt is csak 3 sztori DLC lesz.
A multi döntés egyébként várható volt ha azt akarják, hogy ismét sikeres legyen.

[ Szerkesztve ]

(#2897) oriic válasza #85552128 (#2896) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Kíváncsi vagyok én azokra a sztori DLC-kre.

Live-Die-Respawn

(#2898) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Amúgy jövő héten már játszhatunk a játékkal, el tudjátok végre hinni? \o/ :C

#2899) TBT

Tényleg ünnepnap. \o/

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2899) TBT válasza oriic (#2898) üzenetére


TBT
addikt

Ráadásul ünnepnapon! Március 15-től tölthető és játszható a Trial. :C

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#2900) vitaro válasza #85552128 (#2893) üzenetére


vitaro
senior tag

Na, ezért jár a pozitív hüvelykujj. Kicsit tartottam tőle, hogy a ME3MP sikerén felbuzdulva fizetőssé teszik.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.