Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2051) oriic válasza [Prolixus] (#2050) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"Nem is értem igazán, ebből miért csinál hírt a gamer sajtó,"

Én pont ezért nem tettem ki róla hírt. A másik meg, hogy a mai világban, amikor boldog boldogtalan felhőbe ment (leginkább konzolokon, de PC-n is), kit zavar egy plusz mentés, soha nem töröltem egy játékom mentését sem. :D

Live-Die-Respawn

(#2052) [Prolixus] válasza oriic (#2051) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hahh, fura ez, de úgy érzem akkor meg kell köszönni neked, hogy legalább a gamepod-ot nem szemetelik tele ilyen mondvacsinált hírek. :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2053) oriic válasza [Prolixus] (#2052) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Az a gond, hogy sokan a fentire kapásból azzal jöttek, hogy biztosan jön a folytatás majd, vagy már a sztori DLC-ket vágják ki a végső kiadásból. Holott ilyenről szó sincs. Mass Effect játéknál meg alap hogy megtartjuk a mentéseket, ezt mondani sem kellene senkinek. :D

Live-Die-Respawn

(#2054) vg válasza Rossi (#2048) üzenetére


vg
addikt

Ópáron, látom szar napod van, de erről csak te tehetsz. Nekem jó. ;) Amúgy ennél nagyobb hülyeséget se látni, hogy így be kelljen jeleneti, hogy tartsuk meg a még meg se jelent játék mentését, hogy azt majd valamilyen módon felhasználjuk 5-6 év múlva egy új generációs konzolon... (nem érdekel a PC mint játék platform)

(#2055) [Prolixus] válasza vg (#2054) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nincs semmilyen bejelentés, soha nem is volt. Még mindig nem olvastad el a linkelt hírt, de már írtál két hozzászólást a témával kapcsolatban...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2056) vg válasza [Prolixus] (#2055) üzenetére


vg
addikt

Tehát ha egy vezető fejlesztő kijelent valamit egy jobb újságnak, az nem számít bejelentésnek. Aha. :DDD Mellesleg meg nem igazán érdekel, hogy szar az életed és ezáltal frusztrált vagy és csak ilyen kötekedő hozzászólásokra futja.

(#2057) [Prolixus] válasza vg (#2056) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Lol, ma már én vagyok a második, akiről leírod tényszerűen, hogy "szar az élete" meg hogy "szar napja van", csak mert szembesítve lettél egy tévedéseddel (és ráadásul nem is durván). Én speciel csak a tényeket írtam le neked. Esetleg nem merül fel benned egy ici-picit, hogy a hiba nem a mi készülékünkben van, hanem a tiédben? Kritikát nem tetszik elviselni? Tévedést gyengeség elismerni? :U

Egyébként nem tudom hogy lehetne jobban a szádba rágni, hogy nem volt semmi kijelentés. Mac Walters összesen annyit mondott, hogy nem árt ha megtartjuk a mentéseket. De utána egyből hárított, hogy jelenleg nem a folytatásra, hanem erre a játékra fókuszálnak, és az Andromeda nem egy 3 részes sztori első felvonása lesz, mint az első Mass Effect. Ennke ellenére, kulcselemek visszatérhetnek a következő játékba.

Tehát nem jelentette ki, hogy a mentések biztosan átvihetőek lesznek, egy büdös szóval sem.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2058) Rossi válasza vg (#2054) üzenetére


Rossi
addikt

Egyáltalán nem volt szar napon, sőt.

Csupán betelt a napi gyökérség pufferem, ennyi.

Egyébként látom te is újmagyarul írsz: ópáron, jeleneti... Én még nem sajátítottam el, így a további kommunikációnkba is becsúszhat pár anomália.

Legyen ma is jó napod.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2059) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Ezt bármelyik ME topicba betehettem volna, de offoljunk egy kicsit inkább itt.

The Mass Effect companions, ranked from worst to best

A sorrend:
20. Jacob Taylor
19. Kaidan Alenko
18. Zaeed Massani
17. Morinth
16. Javik
15. James Vega
14. Kasumi Goto
13. Ashley Williams
12. Samara
11. Grunt
10. Number Six EDI
9. Jack
8. Miranda Lawson
7. Legion
6. Tali-Zorah nar Rayya
5. Thane Krios
4. Liara T'Soni
3. Urdnot Wrex
2. Mordin Solus
1. Garrus Vakarian

Egyetértünk? Természetesen minden lista szubjektív, tehát az ilyeneknek záró értelme van, de mégis szeretünk ilyenekkel bajlódni, ugye? :)

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2060) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#2059) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Sorrendet nem tudnék, de akiket legjobban kedvelek: Ashley, James, Grunt, Tali, Liara, Wrex, Garrus. A többiek mind bénák :DDD Na jó nem, de van köztük sok unalmas töltelék.

[ Szerkesztve ]

(#2061) maajsz válasza [Prolixus] (#2059) üzenetére


maajsz
senior tag

Joker?
Egyébként Kaiden szövegre jóval komplexebb mint Ashley, mégis halni hagyjuk :). Nagyjából okés a lista, Garrus tipikusan elöl van mindenkinél, Javik meg tipikusan hátul, pedig vannak jó beszólásai. Illetve rövid ideig Aria is mate, a renegade stílusba nekem nagyon bejött a karakter.

(#2062) [Prolixus] válasza maajsz (#2061) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Lista alapján egyértelmű, hogy csak csapattársak vannak benne. Amúgy szerintem is korrekt lista, én Mordint mondjuk felcserélném Liarával, Jack-et meg Javik-kal.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2063) leviske válasza [Prolixus] (#2059) üzenetére


leviske
veterán

Igazából a teljes trilógiát* nézve számomra fájóan hátra került Samara. Pedig Ő az egyetlen női szereplő, akivel a kapcsolatot szexjelenet nélkül is tudták mélyíteni.

Rannoch meg olyan grandiózusan zárta Legion és Tali sztoriját (ráadásul személyiség-hűen), hogy számomra ők ketten abszolút első helyezettek.

*Hosszabb volt a felsorolt szereplők listája, de redukáltam ennyire. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2064) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Interview with Scott Ryder

Scott hangjával nem lesz probléma. :) Taylorson mond egy kevés biztató (és őszintének tűnő) dolgot a játékról, plusz néhány érdekes infót egy-egy ilyen játék konkrét készítési folyamatáról is.

pl. Taylorson egy tucatnyi szerepre jelentkezett, nem Ryder karakterét lőtte be, aztán mégis ő kapta a szerepet mert tetszett a készítőknek. Vagy a szövegkönyvekben, amit kapott, nem volt leírva, hogy konkrétan melyik játékról van szó, de ME fanként a szövegből (többek között a fajokra utaló részekből) rájött, hogy mi a dörgés. :DDD Egy átlag szinkronoshoz képest kicsit "csalás" is volt neki, hogy jól ismerte a korábbi játékokat, így a szinkronrendezőnek sokkal kevesebb instrukciót kellett adnia neki az adott jelenetről. Nekem meglepő volt, hogy a szinkronosok nem játszanak a készülő játékkal, sőt sokszor alig látnak belőle valamit gyakorlatilag Pl. az utóbbi előzetesekben látott dolgok egy jó részét Taylorson sem látta korábban, neki(k) is ugyanúgy új volt, mint nekünk.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2065) parkr


parkr
őstag

Ez mennyire jó volt ...nehéz könnyek nélkül kibírni.
Büszke vagyok magunkra! :D

Remélem pár év múlva megkapjuk ugyanezt.

(#2066) olymind1


olymind1
senior tag

Mass Effect: Andromeda interview

Írnak pár érdekes dolgot :)

(#2067) Chabe89 válasza olymind1 (#2066) üzenetére


Chabe89
addikt

Lehet, de a link rossz. :)

(#2068) olymind1 válasza Chabe89 (#2067) üzenetére


olymind1
senior tag

(#2069) J.Hetfield válasza olymind1 (#2068) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Túl sok a kitérő válasz, remélem januárban most már elöntenek a videók és infóáradatok.

(#2070) olymind1 válasza J.Hetfield (#2069) üzenetére


olymind1
senior tag

Azért az érdekes hogy idáig is úgy volt hogy classless lesz a játék, de ezzel az új profil rendszerrel beszivárgóból harci adeptusok leszünk egy pillanat alatt.

Meg az is érdekes, hogy a Ryder testvéreket jobban el különítik őket egymástól, mint a férfi és a női Shepard-öt.

Igaz nem lesz példakép-renegát rendszer, de attól még hozhatunk rossz/gonosz döntéseket is, csak épp nem kapunk érte renegát státuszt, viszont lesznek következményei, remélhetőleg minden döntésnek valamilyen szinten :))

[ Szerkesztve ]

(#2071) [Prolixus] válasza olymind1 (#2070) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Igen, lényegében ez a két dolog új infó, a harcrendszeres meg a Ryder ikres. Bár az első ellentmond annak, amit korábban állítottak. Korábban azt mondták, hogy lesz a sztoriban egy olyan narratív pillanat, amikor lehetőség lesz újracsinálni a karakter képességkiosztását. Erre ezek szerint bármikor megtehetjük majd ezt? :F

Mondjuk nekem ez így jobban tetszik, csak nemtom most akkor hogy lesz végül, melyik az igaz.

Ez a Ryder két külön személy dolog meg szerintem fel van nagyítva, kétlem, hogy annyira máshogy írták volna a szövegeiket. Ezt már csak azért sem tették meg szerintem, mert akkor külön válaszokat kellett volna felvenni a beszélgető partnereikkel is. Árnyalatnyi különbségek lehet lesznek, de ennyi szvsz, sokat én nem várok ettől.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2072) J.Hetfield válasza olymind1 (#2070) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Ez a kasztmentesítés szerintem nagyon lebutítja a játékmenetet, az RPG játékoknak szerintem pont az egyik lényege kiismerni egy-egy kaszt képességeit, harcstílusát, kombókat ez mélységet adott egy játéknak. Végigjátszani különbőző kasztokkal. Most meg egy kattintással váltogathasz közelharci-"mágus"-rogue túl könnyű így. A harc megállításának lehetőségét is elhagyták-gyorsabbá akarják tenni, de ez már a ló túlsó oldala, átmegy az egész full darálásba-mész oszt lősz. :(

(#2073) olymind1 válasza [Prolixus] (#2071) üzenetére


olymind1
senior tag

Skill rendszer majdnem olyan Titan Quest-re / Grim Dawn-ra hasonlít, csak ingyen respec-kel. Titan Quest + Diablo 3 keverék. Hát, tudom azt mondják nem kötelező használni, de jobb a kötöttség, úgy legalább úgy érzem hogy az a saját karim, akármilyen is. Ha vacak majd a következő végigjátszásnál jobb lesz. Vagyis ilyen már nem lesz sajnos.

(#2072) J.Hetfield
Az első karakterem biztos színtiszta mérnök lesz, mindenféle variálás nélkül.

De mivel már mérnök kaszt már nincs, úgyhogy simán lehetek drónozó, ágyúkat dobáló, sokkolós, fagyasztós, lángszórós settenkedő techpáncéllal. :D

Bár biztos lesznek különböző tech ágazatok, vagy akár még lehet olyan skill részleg is hogy beszivárgó, katona, adeptus, stb. Vagy tech, harci, biotikus ágazatok ki tudja, majd januárban kiderül talán.

Abban egyetértek hogy ha már nincsenek kasztok, akkor legalább ne legyen pár kattintással teljesen más karakter dolog se, az nekem se jön be annyira.

[ Szerkesztve ]

(#2074) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Hátha érdekel valakit:

Mass Effect: Andromeda (PC)

CDKeys.com-on - 35,54 euro CDKEYSXMAS10 kupon kóddal [link] (KB. 10 982 Ft)

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#2075) pohár válasza oriic (#2074) üzenetére


pohár
félisten

ez is jóféle lesz majd, bár érzem előre, hogy lesz vagy 40k az ára :U

és itt még a Season Pass hírben sincs, pedig biztos lesznek DLC-t a release után, bár ez Mass Effect, lehet nem is lesz SP :U

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#2076) [Prolixus] válasza oriic (#2074) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem használható rá ez a kupon.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2077) KubanitoS válasza [Prolixus] (#2076) üzenetére


KubanitoS
veterán

Pedig de, tegnap itt vettem meg és simán megette a kupont.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#2078) [Prolixus] válasza KubanitoS (#2077) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Lehet, de már nem eszi meg az fix.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2079) oriic válasza [Prolixus] (#2078) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Amikor linkeltem még jó volt, úgy tűnik lelőtték már.

Live-Die-Respawn

(#2081) #85552128 válasza oriic (#2080) üzenetére


#85552128
törölt tag

Szerintem ez eléggé magától értetődő.

(#2082) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Január 4-én új gameplay

Live-Die-Respawn

(#2083) leviske válasza oriic (#2082) üzenetére


leviske
veterán

Mekkorát változott a világ azóta, hogy Mantle címnek lett várva a játék. :DDD

(#2072) J.Hetfield: Witcher, Fallout, TES: Skyrim, csak pár franchise/cím ami megvan class system nélkül. Ráadásul ha őszintén visszagondolunk, a Mass Effect multiban is elég erőltetett volt ez a rendszer, hiszen a soldier karakterek is kaptak valójában engineer class közeli képességeket (pl: Vorcha, Havoc, Geth Trooper).

Márpedig a trailerek alapján a multiban kísérletezett harcrendszer nagy részét megkapja az Andromeda. Ettől még gondolom kombózni a továbbiakban is tudni kell, csak nem lesz megkötve feleslegesen a játékos keze.

(#2084) [Prolixus] válasza leviske (#2083) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ezt mondták is, hogy a multis tapasztalatokat át akarják ültetni a harcrendszerbe és átvesznek dolgokat onnan.

Amúgy szerintem sem gáz a class rendszer hiánya. Én kb. minden playtrough során adept vagy vanguard voltam (egyszer talán sentinel). Egyszerűen azért, mert első blikkre ezek tűntek a legélvezetesebbnek. Nem arról volt szó, hogy a többi class-t nem szerettem volna kipróbálni, egyszerűen arról, hogy azt nem szerettem volna, hogy egy esetlegesen rossz(abb) választás kevésbé élvezetessé tegye a játékot. Szóval nem volt kedvem 30 órát lehúzni egy engineer-rel ha nem is tetszik annyira, vagy újrakezdeni a játékot 2-3 óra után ugyanezen ok miatt.

Itt ennek a veszélye nem lesz meg, nyugodtan kipróbálhatok mindent, ha nem tetszik akkor hanyagolom. Ráadásul ha ügyesen csinálják a boss-okat, akkor tényleg rá lesz kényszerítve az ember a skill cserékre, ami azért szerintem hozzátesz az élményhez. Apróság, de én szeretek nagyobb harcok előtt "felkészülni" átgondolni, hogy mit vigyek magammal felszerelés kapcsán, milyen képességeket használjak satöbbi. Ha lenne egy jól bevált skill-set, akkor ilyenre nem lenne semmi szükség. Így most nem csak a fegyvereket válogathatjuk majd össze, hanem a képességeket is.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2085) J.Hetfield


J.Hetfield
aktív tag

Ez nekem csak most tűnt fel:Scott Rydert Steven Brewis alakítja [link]

(#2086) [Prolixus] válasza J.Hetfield (#2085) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ki ez, ismerni kellene?

MÁS:
gameplay trailer music 2

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2087) Gyula84 válasza [Prolixus] (#2086) üzenetére


Gyula84
veterán

pont ezen gondolkodtam én is 2mp ig :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#2088) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#2086) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Nem igazán, csak érdekességként írtam. :)

(#2089) Gyula84 válasza J.Hetfield (#2088) üzenetére


Gyula84
veterán

jó de úgy nem is érdekesség ez ha nem is ismeri "senki" a csávót :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#2090) [Prolixus] válasza Gyula84 (#2089) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Most majd fogja. Mark Vanderloo-t sem ismerte szerintem senki a nem divatszakmában dolgozó férfitársaim közül a Mass Effect széria kezdete előtt. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2091) J.Hetfield válasza Gyula84 (#2089) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Egy kicsit azért érdekes, hogy ki adja a default férfi karakter arcát nem? :DDD

(#2092) oriic válasza [Prolixus] (#2090) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Én igazából még most sem. :D Legalábbis névről.

Live-Die-Respawn

(#2093) Gyula84 válasza [Prolixus] (#2090) üzenetére


Gyula84
veterán

vagy nem :D

(#2091) J.Hetfield
nem :P igazából nem izgat simán lehetne egy random generátorból is :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#2094) [Prolixus] válasza oriic (#2092) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ejnye, szégyelld magad. :DDD Én amikor először elindítottam a Mass Effect-et és megláttam a deafult arcot, egyből az jutott eszembe, hogy "húbakker, hogy csináltak ilyen egyedi fizimiskát a játékban lévő eszközökkel?" Nagyon elütött a többitől, hozzá képest a női deafult Shep-ről sütött, hogy csak úgy összedobták a csúszkák állítgatásával. Szóval rá is kerestem mi a fene van itt, aztán a mass effect wiki egyből kidobta persze, hogy valódi modellről lett mintázva (és érdekes módon, csak a férfi változat). Nem nagyon találkoztam addig még ilyennel, úgyhogy megjegyeztem a nevét. Főleg, hogy a szinkronhang meg Mark Meer, szóval Shepard keresztneve igazából Mark Shepard. :DDD

Nekem annyival jobb volt a default Shep arc, mint bármi amit össze lehetett dobni az "arcgenerátorral", hogy mindig default Shep fejjel mentem.

Ezzel szemben ez a Scott Ryder arc egy sima generált arcnak tűnik, meg nem mondtam volna, hogy valódi modellről lett mintázva.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2095) Rossi válasza [Prolixus] (#2094) üzenetére


Rossi
addikt

Ja, én is a default Shepard fejjel játszottam, hasonló okokból.

Női karaktert meg játékokban sosem indítok...

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2096) J.Hetfield


J.Hetfield
aktív tag

Az Andromeda Initative videók megnézéséért(be kell jelentkezni az EA fiókba) jár egy Pathfinder sisak, egész jól néz ki.

(#2097) pohár válasza J.Hetfield (#2096) üzenetére


pohár
félisten

még csak 2 videó van, jól látom?

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#2098) [Prolixus] válasza pohár (#2097) üzenetére


[Prolixus]
addikt

:K

Lehet 4-én kapjuk a következőt.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#2099) pohár válasza [Prolixus] (#2098) üzenetére


pohár
félisten

akkor jó, már megijedtem, hogy én vagyok a bamba, és nem találom a maradék 4-et :D :D

jöhetne már a trailer, ááááá
remélem, hogy végre megszülte a BioWare is, hogy mikor akarják kiadni a játékot, és benne lesz a trailerben végre a dátum is

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#2100) oriic válasza [Prolixus] (#2098) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Szinte biztos. Vagy legalábbis remélem. Btw remélem a márciusi pletyka valós és nem csak nyáron jön majd a játék.

Live-Die-Respawn

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.