Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-22 22:39:15

LOGOUT.hu

Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) Ch0b válasza #58450688 (#1549) üzenetére


Ch0b
tag

A Holdon nincs 1g :)

(#1552) #58450688 válasza Ch0b (#1551) üzenetére


#58450688
törölt tag

Igen elírtam nyilvan a földön van egy G tengerszinten :D Úgy szerettem volna hogy egy hatod G mellett. Ez korrekt? nem emlékszem a holdi G-re de ez rémlik :)

[ Szerkesztve ]

(#1553) [Prolixus] válasza #58450688 (#1549) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Bakker tényleg, a nagy pózőrködés közepette nekem fel sem tűnt, mennyire földi gravitációra jellemző mozgásuk van. :) Nem baj, egy újabb baki, a múltkori gameplay bemutató notóriusan helyet cserélő emberkéi után én már ezen nem akadok fenn...

Amúgy lehet csak arról van szó, hogy olyan rohadt nehéz a páncéljuk direkt, hogy az 1/6g-s holdon úgy tűnjön, mintha egy átlagos tömegű páncélban mozognának 1g-s térben. :DDD

Korrekt becslés amúgy, 0,16g, ha pontos akarsz lenne ami majdnem 1/6g.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1554) J.Hetfield válasza [Prolixus] (#1553) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

De ha olyan nehéz lenne, akkor normál gravitációban meg alig bírnának mozogni nem? :DDD

(#1555) parkr


parkr
őstag

nyilván feltaláltak az elmúlt 100akárhány év alatt valami gravitáció kiegyenlítő cuccot. kész. nem kell rajta fennakadni... :U

(#1556) oriic válasza parkr (#1555) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Épp írni akartam, hogy biztos van valami beépített gravitációs cucc a ruhájukban. :D Scifi-ről beszélünk, felesleges ilyeneken meg a galléron fennakadni. :D

Live-Die-Respawn

(#1557) [Prolixus] válasza J.Hetfield (#1554) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Persze. De többféle változatban is készül, egyik a Holdra, a többi meg máshová. A lényeg, hogy a mozgás vagány legyen. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1558) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Amúgy biztos mindenki összerakta, de ha mégsem :DDD Ez a vírusvideó lelőtte, hogy kábé mikor fog játszódni a játék. 600 évvel később ahhoz képest, hogy ezek ketten a Holdon ácsorognak (vagy legalábbis 600 évvel később érkeznek meg a célállomáshoz). Ezt persze pontosan nem tudjuk mikor van, de mindenképpen a Föld ostroma előtt, és én azt mondanám, hogy az Első kapcsolat háború után. Szóval valamikor 2157-2186 között. Ehhez képest fog kb. 600 évvel később játszódni a játék.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1559) oriic válasza [Prolixus] (#1558) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Nyilván így a Reapereket elkerülik rendesen, de én továbbra sem akarom elhinni (nem kell győzködni, így döntöttem és kész :DDD ), hogy semmi utalás nem lesz az előző trilógiára, sem annak befejezésére.

Live-Die-Respawn

(#1560) vg válasza oriic (#1559) üzenetére


vg
addikt

Jah, majd az utolsó, lezáró dlc végén belép a képbe Shepard : Sziasztok!

(#1561) [Prolixus] válasza oriic (#1559) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Azt nem mondták, hogy utalás nem lesz az előző trilógiára. Valami szerintem biztos lesz, hiszen a szereplők között azért reálisan nézve elő fognak fordulni olyan beszélgetések, amelyek a Tejútrendszeri helyszínekre és eseményekre vonatkoznak. Akár direkt tapasztalatok, akár indirekt élmények, történetek, legendák által...De ezt nem nehéz megoldani azért, nyilván olyan dolgok fognak bekerülni, amik a korábbi döntéseidtől függetlenek, szóval arról bizti nem lesz szó, hogy Shepard végül kit döngetett meg és kit nem. Csak azt mondták, hogy korábbi konkrét szereplők nem fognak visszatérni.

A végével kapcsolatban dönts ahogy akarsz, az egész andromédázást azért csinálják, hogy ne kelljen foglalkozniuk a korábban meghozott döntéseiddel. Szóval ezek után győzködés nélkül is összerakod magadban, hogy úgy fogják kerülni a ME3 befejezését, mint a leprát.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1562) #58450688 válasza oriic (#1559) üzenetére


#58450688
törölt tag

Pedig sajna még csak nem is hallottak Shepardról és barátairól sem, elöbb megérkeztek az Andromedaba, mint ahogy az ismert események elkezdődtek a trilógiában.Pedig én Femshepeeeet akaroooommm!!! :O :D

(#1563) [Prolixus] válasza #58450688 (#1562) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ezt mire alapozod?

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1564) Vistaboy válasza [Prolixus] (#1561) üzenetére


Vistaboy
veterán

"A végével kapcsolatban dönts ahogy akarsz, az egész andromédázást azért csinálják, hogy ne kelljen foglalkozniuk a korábban meghozott döntéseiddel. Szóval ezek után győzködés nélkül is összerakod magadban, hogy úgy fogják kerülni a ME3 befejezését, mint a leprát."

Ez a lényeg, kérem szépen. Erről szól az egész. Inkább kezdenek mindent teljesen a legelejéről, csak hogy az eredeti trilógia végének ne legyen kihatása az Andromédára. Mégpedig azért, mert azt úgy cseszték szét, ahogyan csak lehetett, így nem is tudtak volna normális folytatást készíteni hozzá. Végsősoron én nem bánom, hogy a régi szereplők közül egy sem fog visszatérni - már csak azért sem, mert a ME3 végére sokan elhalálozhattak, ha minden rosszul sült el, plusz a játékos is választhatott párszor, ki éljen és ki haljon meg -, viszont azt remélem, hogy az Andromeda végén nem fogják újra eljátszani ezt a "szarjunk bele az egészbe, mindegy, ki hogyan jutott el idáig, legyen gyorsan vége és kezdjük a következő trilógiát"-hozzáállást.

Mindettől függetlenül nagyon várom a játékot, ez lesz az egyetlen eddig, amit mindenképp megveszek jövőre, remélem, nem kell majd benne csalódnom.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1565) vg válasza #58450688 (#1562) üzenetére


vg
addikt

A kaszások a második rész végén a milky way és az andorméda között voltak(lehet látni a legvégén a videón indulnak ide szemben a milky way), ott van az a tér ahol pihiznek 50.000 ezer évig. Nem tudom miért kell 600 év az utazáshoz, ez így elég hülyeségnek tűnik.

(#1566) oriic válasza vg (#1565) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"milky way és az andorméda között voltak"

Ez így szerintem nem igaz. Annyit tudtunk róluk emlékeim szerint, hogy a mélyűrben voltak a galaxisok között és ott várták ki a ciklust.

(#1567) vg

Ez csak szőrszálhagogatás. :D Nem tudjuk és kész. Nyilván a gépek sem hülyék, lehet hogy a Tejút és az Androméda között pihiztek de az is lehet, hogy nem. Vannak más galaxisok is mellettünk nyilván. Hivatalosan a játékból annyit tudunk, hogy a mélyűrben voltak, az meg lehet bárhol. Nyilván a 600 év így is úgy is hülyeség szerintem. (na jó szerintem csak túlkomplikálom a témát sry. :DDD )

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#1567) vg válasza oriic (#1566) üzenetére


vg
addikt

Őőőőőő, nem ugyanaz? Androméda-köd van a legközelebb a Milky Way-hez, ha még messzebb voltak, akkor még jobban hülyeség a 600 év.

[ Szerkesztve ]

(#1568) maajsz válasza vg (#1567) üzenetére


maajsz
senior tag

A Reaperek elvileg a galaxis "szélén" voltak, valószínűleg annyit tesz, hogy pont annyival kijjebb hogy ne találjanak rájuk. Az Andromeda azért jóval odébb van, 600 év nem is olyan sok, az 50 ezer év alatt akkor a Reaperek elmehettek volna arra is "aratni" egyet :). Az új hajó biztos valami továbbfejlesztett típus, hogy egyáltalán odaér ennyi idő alatt.

(#1569) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Ráadásul a ME2 végén bevágott snittre nincsenek felrakva közlekedési táblák, helyszínekkel meg azok távolságával. Még azt sem tudjuk biztosan, hogy az a galaxis, amit látunk magunk előtt, az biztosan a Milky Way-e. Nyilván 99,99%, hogy az, ezt csak arra fel írom, hogy annak snittnek kb. semmi jelentősége nincs, bevágták, mert cool, ahogy felsorakoznak, aztán csá. De ha már itt járunk, nem tudjuk azt sem, hogy abban a snittben pontosan milyen messze vannak a galaxistól, csak azt látjuk, hogy megközelítették, és azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy azok alapján, milyen méretűnek látszik számunkra a galaxis, nem igazán tudjuk felmérni a távolságot (és ahogy utaltam rá, valszeg a készítők sem fektettek abba energiát, hogy távolság/látott elemek mérete szempontjából kicsit is hiteles legyen a jelenet). Szóval nem tudjuk pontosan milyen közel voltak ott, lehet már nagyon közel.

Továbbá azt sem tudjuk ez a nagy kolonizáló hajó milyen sebességgel közlekedik, és miért közlekedik majd olyan sebességgel.

Én pont nem az a típus vagyok, aki elenged dolgokat a feje mellett "ez egy sc-fi, mit kell ezen fennakadni" csatakiáltással, de ezt szerintem is értelmetlen boncolgatni. Túl kevés az információ jelen pillanatban, hogy erről érdemben beszélni lehessen, a Kaszások oldaláról a dolgot meg sosem fogják tisztázni már. Meg persze nincs is igazából jelentősége...600 év, 'oszt csápá.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1570) J.Hetfield válasza Vistaboy (#1564) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Liara feltűnhetene, az Asarik 1000 évig vagy meddig élnek, a trióligia idején 109 volt még csak, egy tinilány :D

(#1571) -KP- válasza J.Hetfield (#1570) üzenetére


-KP-
addikt

perverz :DDD

(#1572) maajsz válasza J.Hetfield (#1570) üzenetére


maajsz
senior tag

Végül is akárki feltűnhetne, a hajón hibernálva utaznak nem?

(#1573) #85552128 válasza maajsz (#1572) üzenetére


#85552128
törölt tag

Attól függ honnan indulnak. Minden jelentősebb karakter csak az ME3 után tűnhetne fel máskülönben hogy lennének ott az ME1-2-3-ban ?
Szerintem is az a legvalószínűbb és "legkényelmesebb" is, hogy nagyon max az ME1 eseményei után indítják őket útnak, de még inkább előtte így nem kell a trilógiával foglalkozniuk.

[ Szerkesztve ]

(#1574) J.Hetfield válasza -KP- (#1571) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Neeem csak szeretem őt :B Na jó azért Talit jobban :) Amúgy logikus is lenne vinni őt is, tudós Prothean expert miegymás. Ja és jobban néz ki mint a trailerben látott Shrek pofa.

(#1575) parkr válasza J.Hetfield (#1570) üzenetére


parkr
őstag

"centilány" :)

amúgy mi van ha egy szó sem lesz a reaper ügyben mer' nem is miattuk indulnak útnak?

(#1576) J.Hetfield válasza parkr (#1575) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Ööö de akkor miért mennek? Nekem úgy tűnik ez az Androméda utazás olyan mint Noé bárkája, ha a reaperek győznek akkor leaglább valami maradjon meg, egy kis esély az újrakezdésre.

(#1577) maajsz válasza #85552128 (#1573) üzenetére


maajsz
senior tag

Azt hittem utána indulnak, mert hogy mondom biztosan felhasználtak Reaper techet is az új hajóhoz. Abban egyet értek, hogy a trilógia sztoriját ne keverjék bele, abból jól nem jönnének ki. Így gondolom csak említés szintjén jelenik meg a dolog.

(#1578) #85552128 válasza J.Hetfield (#1576) üzenetére


#85552128
törölt tag

Felfedezni ?
Titkon én is remélem, hogy emiatt, de kis esélyt látok rá.

(#1579) [Prolixus] válasza #85552128 (#1573) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Klónokról hallottál már? :DDD Shepnek is vót!

Reaper balhé után elég nehezen indulnának, mivel a háború úgy tönkre vágta a galaxist, hogy örülnek ha a sebeiket nyalogatják meg újjáépítenek így, vagy úgy. Meg ha már legyőzték a Kaszásokat, akkor minek elindulni egy űrodüsszeiára? Elég nagy a Tejút is azért...

A logikus valóban az lenne szerintem is, hogy a Reaper fenyegetés miatt indítják el a hajót, hogy ne haljanak ki a fajok akkor sem, ha végül győznek a Reaper-ek. Viszont kérdés, hogy mennyire fogják kompletten kerülni a trilógia eseményeit. Én is attól tartok, hogy még a Kaszásokról se nagyon lesz egy pisszenés sem.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1580) #85552128 válasza [Prolixus] (#1579) üzenetére


#85552128
törölt tag

Azért pár évtized alatt kilehet heverni a reaper háborút, sokkal inkább akadály, hogy valamelyik endinget akkor tovább kell vinni.

Az is biztosra vehető, hogy az Andromédának folytatása(i) is lesz(nek) - max akkor nem ha az eladásokkal gyengélkedne, de nem hiszem, hogy ez a veszély fennállna - szóval előbb utóbb mindenképp téma kéne, hogy legyen a kapcsolatfelvétel, ha nem is rögtön az első játékban...

Az, hogy lesz Aszári, Krogan meg kitudja még milyen más faj mindenképp valamilyen nagyobb (akár titkos) együttműködésre utalhat, nem csak Alliance akció az egész expedíció.

[ Szerkesztve ]

(#1581) Televan74 válasza #85552128 (#1580) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ha bármelyiket tovább viszik,abból csak hatalmas kavarodás lenne.Részemről nem ajánlott kategória.Jobb lenne egy trilógia említése nélküli új játékot kapni.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#1582) maajsz válasza [Prolixus] (#1579) üzenetére


maajsz
senior tag

Mondjuk az első rész után még elküldték Shepet a pics@ba, hogy milyen Reaperek mennyé' haza. A harmadik rész elején meg mire hisznek neki már mindegy mert ott vannak a nyakukon. Akkor csak egy teljesen különálló projekt lehet ez, amit így is úgy is tervezgettek. Kicsit félek, hogy annyira nem erőltetik bele magukat a sztoriba, meg magyarázkodásokba hanem inkább harci élményre támaszkodnak.

(#1583) #85552128 válasza maajsz (#1582) üzenetére


#85552128
törölt tag

Az alliance már az első után tudhatta, hogy baj lesz, szóval simán lehet, hogy egy kisebb csoport vagy csoportok együtt titokban előkészítettek egy expedíciót - ez lenne talán a legjobb megoldás, van is köze a többi játékhoz, de (egyelőre ?) nem kell a reaper háború végével foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#1584) #58450688


#58450688
törölt tag

Érdekes ellemzés!

(#1585) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Az előzőekhez hozzá szólva nem úgy volt, hogy az Androméda történése az Shepard kalandjaival (ME2-3) páruzamosan fog játszódni? Mégpedig azért, hogy még tart a háború a Reaper -ekkel addig az a másik galaxisban felfedezzünk? (Fegyver vagy élhető bolygó után?) Volt is egy E3 teaser amiben egy űrhajon állva a térképet böngészte valaki amig nem talált egy alkalmas bolygót.

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#1586) vg válasza Ra's al Ghul (#1585) üzenetére


vg
addikt

Nézzük ezt a hsz-t vissza egy év múlva: lesz olyan fizetős dlc ami kapcsolódik az előző trilógiához. ;]

(#1587) [Prolixus] válasza Ra's al Ghul (#1585) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem, nem így volt. Röviden és tömören...sosem volt ilyenről szó. Az a jelenet a teaser-ben meg akár a korábbi játékokba is beilleszthető lett volna, nem tudjuk milyen bolygót keresett az N7 páncélos karakter, csak hogy "lapozgatta" a bolygókat, aztán rábökött valamire.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1588) -KP- válasza vg (#1586) üzenetére


-KP-
addikt

Szerintem meg nem lesz. Kerülni fogják, mint a pestist.

[ Szerkesztve ]

(#1589) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Na nem csak N7 napon kapunk már infókat.

[link]

Már most örülök hogy 2 dollárért kaptam egy éves előfizetést anno. :)

Live-Die-Respawn

(#1590) [Prolixus] válasza oriic (#1589) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Valahogy nem tudnád megosztani velünk a decemberi szám ME szempontból releváns tartalmát?

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1591) oriic válasza [Prolixus] (#1590) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Scan-t nem, mert az wareznak számít, lévén fizetős újság. Infókat viszont leírhatok majd.

Live-Die-Respawn

(#1592) [Prolixus] válasza oriic (#1591) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Az is megtenné, köszönjük előre is. :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1593) Blyan válasza J.Hetfield (#1570) üzenetére


Blyan
félisten

Vagy Shepard leszármazott Asari lány... :D

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1594) #58450688 válasza oriic (#1589) üzenetére


#58450688
törölt tag

Frankó borító leszámítva a röfifejü Asarit :)

(#1595) J.Hetfield


J.Hetfield
aktív tag

[link]

NOOOOOO!!!!

(#1596) vitaro válasza J.Hetfield (#1595) üzenetére


vitaro
senior tag

Mi ezzel a baj? Nem arról van szó, hogy mindenképpen csúszni fog, csak ha kell majd még a fejlesztőknek idő, akkor nem fogják ostorral verni a hátukat, hogy márpedig március végéig azért is fejezzék be. Ez a normális hozzáállás szerintem.

Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

(#1597) J.Hetfield válasza vitaro (#1596) üzenetére


J.Hetfield
aktív tag

Volt már rá idejük bőven szerintem :U Ahogy kinéznek a dolgok sanszos, hogy tovább fog csúszni, már egyszer el is tolták ugye.

(#1598) #85552128 válasza J.Hetfield (#1597) üzenetére


#85552128
törölt tag

A legújabb pénzügyi jelentésben megint megerősítették, hogy következő negyedévben jön, ha csúszni fog akkor is szerintem max májusig kell várni.

17Q1-2-ben nincs komolyabb címük, Q3-4-ben ott lesz nekik a Battlefront 2, meg a Fifa.

Valószínűleg N7 napon vagy decemberben a VGA-n megjelenési dátumot is kapunk :K Ha nem csúszik akkor február/márciusban már játszhatunk.

[ Szerkesztve ]

(#1599) [Prolixus] válasza #85552128 (#1598) üzenetére


[Prolixus]
addikt

A toborzós videóban is 2017 tavaszát írnak. Tehát ezek alapján is legkésőbb május végéig megjelenik a játék (nyilván nem sokat jelent egy youtube teaser alá írt dátum, de eddig is erre az időszakra volt datálva a játék). Amúgy inkább tolják el, csak legyen jó. Persze a sok tologatás ritkán jelenti azt, hogy tényleg jó lesz a játék...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1600) Ryder62 válasza J.Hetfield (#1595) üzenetére


Ryder62
őstag

Akarsz egy Mass Effect 3-at?

Inkább csússzon (igen, a jégen) mint hogy elkapkodják.
Valaki még mindig nem heverte ki a ME3 végét.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.