Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pentax-ra keresek tele objektívet. Lehet akár K bajonettes, akár M42-es is, fix vagy zoom.
300mm-es lenne a legjobb, de ha 200mm-es, akkor nem baj, ha makrót is.
Mindezt -nem tudom mennyire lehet megvalósítani- bele kellene préselni a 20k költségvetési határon belülre.
Amiket most hirtelen találtam:
SMC Pentax 200mm f/4
Tokina 200mm f/3.5
Pentax SMC 300mm f/4
SMC Pentax-A 70-210mm f/4
Ez mind K bajonettes és ahogy látom, nehéz őket beszerezni. M42-ből biztos vannak hasonló darabok. -
arthropod
tag
Nem hiszem hogy megunom, de ha igen gondolok rád
Sejtettem hogy jó lesz, főleg mikor megláttam. Vadi új, szó szerint!Hitetlenkedtem de csak addig míg meg nem láttam! Egy Praktika gépen volt, na az sem semmi így 35 évesen egy karc, horzsolás, hiba nélkül látni!
Köszi még egyszer
-
arthropod
tag
Köszi
Lenne még valami. Helios-okról hallottam hogy minél újabbak annál jobbak voltak. És állítólag nem csak a bevonat miatt. Tessar-nal is így lehet? Vagy a Zeiss az Zeiss, mindegy mikori gyártás ezeknél a "régi" lencséknél? Rajzáról annyit hogy gyorsban amit láttam agyon veri az 1,8 pentacontEgyébként 6-ért bírnám megvenni.
-
johnjohn
addikt
válasz
arthropod #1391 üzenetére
A Zebra talán még olcsóbb szokott lenni. Az, hogy a nálam járt példányon nem volt végtelen persze lehet egy szakszerűtlen tisztítás, és összeszerelés eredménye is. Tized-mm is számíthat. Ki kell próbálni alaposan, milyen a rajza, van némi szórás a példányok között.
Mennyiért kínálták ? Mondjuk Én Zebra változatot még nem is igen láttam ebből.
Ilyennek kellene lennie. -
-
arthropod
tag
Üdv!
Szerintetek egy vadonatúj Carl Zeiss Jena Tessar 2/8 50 mennyit ér! Láttam, ismerem a történetét, valóban vadonatúj!!! A szerintetek reális ára érdekelne a leírtak függvényében! Persze ez alapján tudnék dönteni nekem mennyivel ér adott esetben többet. Köszi előre is! -
válasz
Szten Márs #1387 üzenetére
Értem.
Itt találtam is egyet, rákérdeztem mennyit gondol érte a tulaj. Talán meg tudnám szerezni olcsón. -
válasz
Szten Márs #1385 üzenetére
Az jó áron volt. Inkább még várok és gyűjtögetek kicsit. M-es vagy A-s?
-
válasz
Szten Márs #1383 üzenetére
Ahhha, szóval ~15k a K bajonettes. A lágyítás nem olyan nagy baj. A bokeh legyen szép...
Most jut eszembe, még egy tele is kellene... Ajjaj, az már csak jövőre lesz. -
válasz
Szten Márs #1381 üzenetére
Jó az is.
Tudsz ilyenről? Ahogy fentebb írtam, 10k a határ.
-
Kicsit tényleg elszálltak a mostani fényerős manuális obik árai idehaza. Sajnálatos, de mindenképpen szeretnék egyet beszerezni.
50mm-es kellene, f/1.4-es blendével (max. f/1.8).
Ezek közt keresgéltem: Chinon, Takumar, Helios, Jupiter.
Ezeknek ahogy olvasgattam elég szép rajzolatuk van.
M42 vagy K bajonettes jöhet szóba, K100D-re lenne.Ha valaki esetleg tud egyről normális áron, jó állapotban, az ne tartsa magában, szóljon.
Szten: Az is jó nekem, de 10k a keret (lélektani határ).
-
tzimash
őstag
üdv!
engem is egyre jobban foglalkoztat ez a téma. Olympus e-520-ra szeretnék valamilyen adaptert venni, de még nem jutottam dűlőre, hogy milyet... m42/canon/nikon.
A cél, valamilyen 50-100mm körüli makróobi vásárlás lenne, max 50k értékben. a lényeg a legalább 15-20cm tárgytávolság 1:1-nél, mert főként rovarokat szeretnék fényképezni (ezért is esett ki a zuiko 35mm-ese, pedig találtam 40-ért használtan). Ha tudtok ilyen obiról, akkor már az adaptert is könnyű lesz eldönteni
Valamint tervezem még a későbbiekben egy közepes tele (300mm körüli fix, a 600 eqv. már biztos elég lenne, legalábbis több mint a mostani 300mm.) vásárlását is, madarazáshoz.
nézelődtem már neten mindenfele, de van még jó pár dolog ami nem tiszta...
úgy általában az olympuson mennyire használhatóak a régi objektívek?
fókuszvisszajelzésen kívül nem fog más működni a chipes adapterrel? vagy még az sem biztos?
Meg ez a végtelen nélküliség is aggaszt, bár nem tudom makróobinál ez mennyire játszik, telénél bizonyára kellemetlen lenne. -
Értem, köszönöm! Akkor megvárom, míg lesz az előbbi fajtából.
-
Üdvözlet, szép napot!
M42 adaptert keresek mostanság. Vaterán "találtam" ilyen fajtát és ilyet is. Az második jobb felépítésűnek tűnik, viszont azt írja, nincs végtelen minden objektívnél.
Kérdések:
- Ez miért van?
- Az első linken lévőn van?
- Mennyire baj ez? -
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1371 üzenetére
Mivel köd várható, lesz nálam egy Helios.
BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Ha esetleg holnap hozol majd valamilyen M42-eset, akkor megkuksolnám akció közben.
Mondjuk mivel mások vagyunk, elhiszem, hogy van, akit jobban vonzanak az előnyei, mint riasztanak a hátrányai, de én inkább megnyomok még egy gombot, mint hogy négyszer-nyolcszor-tizenhatszor sötétebb keresőképet nézzek. Kinek hogy.
(Manuális obikról beszélgettünk, mindenféle megkötés nélkül, szóval nem érzem, hogy az A-sokat ki kéne hagynunk. Legalábbis a teljes kép kedvéért mindenképp megemlítendők szerintem. )
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1368 üzenetére
Azért az A-s obikat ne tegyük már az M42-esek mellé !
A munkablendét nyugodtan tekerheted F8-ig általános használatnál,
ki fogsz látni a lyukon, ez tapasztalat.
Makrónál meg akár F16-al is használom így, még jó is hogy folyamatosan
látom a mélységélességet.
Egyedül sötétben problémás, de akkor úgyis valami AF-est rakok fel.BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, ez logikus, de így sem látom az előnyét, legalábbis úgy generel nem. Egyrészt vannak manuális K bajonettes obik, amiken van A állás, ott már nincs ilyen gond, másrészt a zöld gomb az pont egy gombnyomás, harmadrészt meg ha tényleg rekelszelni kell, akkor mivel az M42-es állandóan munkarekeszen van, baromi sötét keresőképet ad, igencsak keményen rontva az élményt is és a használhatóságot is. Persze, ha F/4-ig használjuk, akkor oké, úgy jobb lehet valóban, ha A állás nélküli manuális K bajonettessel vetjük össze, de nem látom, hogy behozná a sok nyűgét és kényelmetlenségét ez. Persze kinek hogy.
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1365 üzenetére
Megy Av-ben a fénymérés, nem kell ződgombbal pöcsölni.
BEE
-
Stitch
őstag
válasz
kricsi81 #1359 üzenetére
Milyen gyújtótávok érdekelnek?
Sokan dícsérik ezt az objektívet. Sokáig vadásztam egy ilyenre, csak aztán találtam egy Zuiko 135/2,8-at és arra esett a választás.
-
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1361 üzenetére
Pentaxon kényelmesebb használni az M42-eseket,
mint a manuális K obikat. Csak az obicsere lassabb, ha 1 adaptered van.BEE
-
Stitch
őstag
válasz
kricsi81 #1359 üzenetére
Szia!
Nem tudom mennyit szánsz a dologra, de Nikonhoz vannak régi, F bajonettes AI, AI-S manuális objektívek is. Igaz, hogy kicsit borsosabb az áruk, de némelyik bőven hozza az áráért a képminőség többletet, ráadásul adapterrel se kell nyűglődnöd.
Nekem se véletlenül van Nikon F/Canon EOS adapterem.
Nemrégiben majdnem vettem egy Nikkor 50/1,4 AI-t, azt hiszem 30k körül volt.
Ha képek érdekelnek olvass vissza bátran a topikba, volt már pár.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
kricsi81 #1359 üzenetére
M42-esnél legalábbis Pentaxon mindig munkarekeszen van van az objektív, tehát lerekeszelve igen nehéz komponálni. Hogy Nikonnál így van-e... nos, passz. Sosem foglalkoztatott igazán az M42, K bajonettel úgy érzem (legalábbis nekem) nincs rá szükségem
Amúgy a D300 tud fényt mérni (na meg élességet visszajelezni) manuális obikkal, így talám érdemes körülnézni, hogy milyen F bajonettes régi jó cuccok kaphatóak. Őszintén, fogalmam sincs, de az F bajonett is csak-csak elterjedt volt (és most is az pesze) és igencsak régóta létezik, szóval úgy érzem abszolút esélyes lehet, hogy találsz rá manuális nagy fényerejű fixeket.
Ja igen. Az MF-et meg meg lehet szokni. Persze nem akciófotózásra való
-
kricsi81
senior tag
Sziasztok
Vaterán néztem M42-es obikat, és az áruk+fényerejük eléggé elcsábított. Azt tudom, hogy Szten Márs itt nagy manuál obi párti
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e ilyen obikra beruházni (58/50mm-eseket néztem), nem nagyon zavaró az MF? D300-on a gépről is tudom "vezérelni" a rekeszt? Vagy ez obi/adapter függő?
És milyen adaptert érdemes venni? Mert pl a vaterán is van 2600-ért, de van 6000-ért is.?
köszi a segítségeket előre is
(u.i: képek is jöhetnek obi típussal+beállításokkal együtt)
-
1010
őstag
soligor
bagy mien obik jok?
par ezer ft ert lehet hozza jutni liciten,nem tom meger e annyit -
leeate
senior tag
Lehet, nem jó helyre írok, de nem tudna valaki ajánlani egy K bajonettes filmes nagylátószögű obit, amihez viszonylag könnyen hozzá lehet férni? Minél kisebb, annál jobb, de azért ne halszem legyen. Szóval olyan 15 és 25mm közötti gyújtótávval. Vki?
-
1010
őstag
udv
a kovetkezo 3 versenyozo kozul meiknek a legjobb a kepminosege?Pentax Takumar Asahi 135mm f2.5
Asahi Super Takumar 135mm f3.5
Carl Zeiss Sonnar 135mm f3.5 -
j.bravo
addikt
Fiatalok és kevésbé fiatalok, ne érzelgősködjünk
Neki csak arra jó. Másnak lehet jó másra is. Egy Praktica-n vagy Zenit-en pl. tökéletesen alkalmas egész alakos portréra is. Ha idő van dögivel (avgy virtuóz módon villámgyorsan tudsz élességet állítani kézzel a kisebb keresőben is), akkor félalakosra még croppos digit vázon is.
No de attól, hogy XY elmondja a véleményét a fórumon (szólásszabadság van, vagy mi), még nem kell feltételezni (és úgy kezelni az egész szitut) hogy kinyilatkoztatásként mondja, és nem fogadja el hogy másnak eltérhet a véleménye. Ha igen, az őt, XY-t minősíti. De akár kinyilatkoztatásként, akár csak úgy, normálisan mondja, nem muszáj egyetértened vele, nem muszáj vitába szállnod vele (bár megteheted), és senki se tiltja meg, hogy más véleményeket is elolvass-meghallgass, és főleg hogy kialakítsd a saját véleményed.
Légy kevésbé érzékeny!
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1345 üzenetére
sztem a hliosra es a pentaconra gondolt.....
de lehet nem isssss
-
arthropod
tag
Egyébként ha már így szóba került
melyik fent említett objektív a jobb? Miért, miben...
-
1010
őstag
Ma megtudtam kedves kolegak,hogy a helios 44M es Pentacon 50/1.8 csak macrora jo.
Hat jol at lettunk verve
Ezek a csunya elvtarsak
-
j.bravo
addikt
Nem kizárólag neked szólt, akár hiszed, akár nem. Voltak "dolgok" a másik oldalon is (lásd idegen elnevezés vagy magyar elnevezés). De a higgadt, megfontolt vitastílusra jobban oda kéne figyelni, mindenkinek.
Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek inge, az igenis öltözzön fel... -
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #1333 üzenetére
Egyetlen betűt nem fogok soha többé leírni ebben a fórumban! Egyszer már több hónapig nem írtam, csak azért tértem vissza mert egy szerencsétlen kérdezőnek nem tudtak épkézláb választ adni, de úgy látszik kár volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tisztelve a korodat megkérlek arra, hogy csak és konkrétan olyan tárgyhoz szólj hozzá, amit pontosan ismersz és az adott topik témájába vág! Ellenkező esetben sajnos ki kell időlegesen tiltanunk a Fórumról az Alapelvek értelmében, mivel a vitastílusod sok esetben nem alkalmas a kulturált társalgásra. Kijelentesz, ex chatedra dolgokat, sok esetben anélkül, hogy akár a másik fél által elmondottakat figyelembe vetted, vagy megértetted volna.
-
j.bravo
addikt
-
ottkar
addikt
válasz
mikrofon #1326 üzenetére
Az objektív első hátsó sapkájához valóban a műanyag a messze legjobb. Meg van a helye a műanyagoknak de ahova nem jó oda azt alkalmazni nem korszerű tudás hanem barbárság. A Canon gépek házában alkalmazott szar oda nem való műanyag alkatrészek vagy a Sony néhány koppanása ezt mutatta. Miért kell a CD-k lézerágyújába műanyag lencsét tenni mikor az üveg egyértelműen a jó?
-
ottkar
addikt
válasz
mikrofon #1322 üzenetére
"Már az egyetemen felháborítónak tartottam, hogy neves professzorok és akadémikusok valamint tanult, tapasztalt, bölcs öregek és fémes anyagok doktorai akarnak meggyőzni arról, hogy a műanyagok (polimerek) sz@rok, mert nem lehet megmunkálni, nem időt állok, nem elég kemények, nem elég ellenállóak."
Azok a hülye professzorok nem is értem miért nem téged neveztek ki a tanszék élére.
-
ottkar
addikt
válasz
mikrofon #1320 üzenetére
"Kérlek, írj néhány dolgot, amiben a fémek tényleg jobbak"
Néhány százezerre gondoltál? Műanyagból vannak a vasúti és villamoskerekek a robbanómotor blokkok a dugattyúk hajtókarok az űrrepülőgép totál műanyag a golyós és görgőscsapágyak kések ollók esztergák forgácsolószerszámok de miért sorolom én mivel töltötted el az öt évet?
-
mikrofon
veterán
Egyet el tudok árulni, mégpedig a másodikat!
Csak manuális objektíveim vannak és csak fémvázasak..... Úgyhogy nem csak, láttam, hanem fogtam is és használok is..... A jelenlegi obi parkom: Hanimex HMC 28/2.8; AUTO CHINON MC 50/1.7; Makinon 135/2.8, Revuenon 200/3.3; Se több se kevesebb! Most tervezem az AUTO CHINON MC 50/1.7 -es obim cseréjét SMC Pentax 50mm-esre.
Bár ismét nem értem ez, hogy jön ide. A hangnemedet sem értem!Az elsőre addig nem válaszolok, míg nem vagyok benne biztos, hogy ne legyek olyan, mint Te!
-
mikrofon
veterán
[OFF][OFF]
Örülök, hogy tudod ezeket a fogalmakat legalább is a nevüket biztos... De emellett nagyon, hiányos a tudásod most már én is észrevettem! A fröccsöntő szerszám tényleg drága, DE a fröccsöntés nem. Kell egy bizonyos sorozatszám hozzá, az is igaz. De egy-egy egyszerűbb darab legyártása óránként több ezer db-os nagyságrendben is mehet. Ha azt mind el tudják adni, akkor nagyon is megéri. Van nagyon sok olcsó, márkátlan műszaki eszköz aminek a háza, burkolata teljesen, ugyan úgy néz ki, csak más a márkanév és esetleg kicsit más a bel tartalma (pl.: mp3 lejátszók). Vajon miért? Pont az előbbiekért! Mert bizonyos ország, egy gyára, ugyan azzal a szerszámmal gyártja, csak a színezék és a felirat más. Így sokkal kifizetőbb! És már be is jött a szerszám ára!„És egy géphez rengeteg alkatrész kell.” – Ezt nem nagyon értem, egyáltalán ki beszélt ilyenről… Szerintem egy esztergagéphez is rengeteg alkatrész kell. És az esztergálás csak egy munkafolyamat, ami ugyebár három lépésből áll nagyolás, esztergálás, simítás…. Ezenkívül a termék legyártásához még sokkal több folyamat, ezáltal eszköz is kell. Tehát ez inkorrekt összehasonlítás, vagy nem igazán helytálló megjegyzés
Én nem is mondtam, hogy véletlenül futottak ki, mert eltévedtek és leszaladtak a térképről. Sőt azt is elétettem, hogy sajnos. Aminek egyetlen oka van a környezet védelem!
Kérlek, írj néhány dolgot, amiben a fémek tényleg jobbak. Mert lehet az én tudásom is pontatlan, de szívesen tanulok újat!
Egyébként az elején téged akartalak védeni, hogy vajon miért ugrottak így neked. De most már elhiszem, hogy van olyan akit nagyon is zavar (pl.: én) és van olyan is akit egyenesen ingerel, hogy olvas valamit a fórumon ami oltári nagy butaság. Erre reagál, aztán valaki csökönyösen ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig neki van igaza. Ez csak akkor kellemetlen, ha valaki aki nem ért a témához és elolvassa és még rossz és pontatlan dolgok ragadnak meg benne mert félre vezeted.Kérlek most már tényekkel és pontos adatokkal esetleg forrásokkal is támaszd alá az állításaidat!
[/OFF][/OFF] -
mikrofon
veterán
Kedves Ottokar!
Kérlek fejezzd be! Én friss diplomás gépészmérnök vagyok. Nem igazán a szószerinti gépészmérnökséggel foglalkozom, hanem orvostudományban használatos eszközökkel, implantátumokkal, anyagokkal. Már az egyetemen felháborítónak tartottam, hogy neves professzorok és akadémikusok valamint tanult, tapasztalt, bölcs öregek és fémes anyagok doktorai akarnak meggyőzni arról, hogy a műanyagok (polimerek) sz@rok, mert nem lehet megmunkálni, nem időt állok, nem elég kemények, nem elég ellenállóak... Sajnos ezek az emberek leragadtak a maguk korában és csökönyösen ragaszkodnak a maguk igazához, nem fejlődnek és abszolút nem haladnak a korral. Ők mind fémeken vagy fémes anyagokon alapuló anyagtudománnyal foglalkoznak. Velük szemben áll az egész világ mind tudományos, mind gyakorlati szempontból. Nehéz elfogadni, de ma már alig akad olyan tulajdonság amiben a fémek jobbak a műanyagoknál. Nem véletlenül használják a HI-TECH iparban (ért ez alatt: autó, repülő gyártás, űrkutatás, orvostudomány, katonai terület....) a műanyagokat (polimereket). Az 500 fajta műanyag tényleg nem pontos, de nem azért mert ennél kevesebb van, hanem azért, mert szinte korlátlan számú, eltérő tulajdonságú műanyagot létre lehet hozni. Ottokár, ha értesz a vegyészkedéshez neked kéne a legjobban tudnod, hogy egy-egy funkciós csoport áthelyezésével, megváltoztatásával óriási különbségeket lehet elérni. Én nem kétlem a szaktudásodat! Azonban fogadd el, hogy fejlődik a világ. Amit a nyelvről írsz az badarság, vagy lehet, hogy éppen innen ered a probléma. Ma már angol nélkül lehetetlen az élvonalban maradni, mármint a tudományos fejlődésben. Márpedig akkor szükség lehet szószerinti fordításra is….
-
ottkar
addikt
válasz
mikrofon #1317 üzenetére
"Sajnos a fémek "kifutó félben" vannak. "
Úgy futtatták ki mesterségesen. És ennek akkor volna értelme ha a műanyagok jobbak lennének. És az igazi vicc hogy nem igaz az sem hogy a műanyag olcsóbb és könnyebb gyártani. Egy nem is túl bonyolult fröccsöntő szerszám legyártása horribilis összegbe kerül. És egy géphez rengeteg alkatrész kell. Nemcsak polimer műanyagok vannak hanem polikondenzációs, és poliaddiciós műanyagok is.
-
mikrofon
veterán
válasz
Reset Elek #1302 üzenetére
Köszönöm Én is pont erre gondoltam. Aztán eszembe jutott, hogy ez a fórum most nem erről szól. De így teljes, hogy nem maradjanak hiányos és korrigálatlan infók! Rengeteg Hi-TECH dolog van és mind műanyagból (polimerből). Sajnos a fémek "kifutó félben" vannak.
-
ottkar
addikt
"Es kepzled parosito gyuru a neve"
Tudod nem idegen nyelv esetleges ostoba meghatározására kell hagyatkozni. A magyar nyelv fotós kifejezései nagyon jók, pontosak, kifejezők. Amelyik gyűrűn két külső szűrőmenet van azzal egy a gépen levő optikára egy másikat lehet FORDÍTVA tenni. Ez volt az első fordító gyűrű, a ház-optika fordítót később kezdték gyártani. Ostoba módon széles látószögűnek mondják a nagylátószögű optikákat csak azért mert kilfelden wide a neve.Abban tévedsz hogy én neked írok bármit mert az reménytelen. Neked csak a CNC vizsgázott az esztergályos? Tudod van olyan hogy univerzális esztergapad, mivel egy két darabot baromság volna CNC-re vinni
-
1010
őstag
Fejezd mar be.
Az 50eve elavult tudasoddal semmire nem mesz,ami eleve hianyos, tobb topikban ez kiderult.
Szep hogy hajnali fel 2 re mar esztergalyos is lettel, es hirtelen ertesz mindenhez.De ezt nem hiszem el.Azt se tudod mi az az utmero rendszer,de majd google ba kikeresed es lesz CNC vizsgad is mindjart.
Es kepzled parosito gyuru a neve.De mivel nem beszelsz nyelveket nem tudhatod.
TOBBET NEKEM NE IRJ SEMMIT!Nem kerek a feluletes tudasodbol es hazugsagaidbol. -
ottkar
addikt
válasz
Reset Elek #1302 üzenetére
Mezei aluminiumot nem használnak a fotótechnikában csak ötvözeteket. Mg Si és Cu Al ötvözeteket használnak. A színaluminium ragad nemigen használják. Vezetékekhez se használják mert szakad.
-
ottkar
addikt
"Kepzeld lehet ezred pontosaggal forgacsolni"
Képzeld vas és fémesztergályos mestervizsgám is van többek közt.Ugyanis én egy szakmahalmozó vagyok. Palástcsiszoló, fapadlózó, melegburkoló, fémipari gyártástechnológus és okleveles vegyész volnék. A tanfolyami végzettségeket pld tűzvédelmis meg egyebek nem is számítom. Ugyanis volt egy tulajdonságom röhögve könnyedén tanultam meg mindent amibe belefogtam. Tudod egyszer egy betanított esztergályos megkért hogy köszörüljem meg a kését mert hallotta hogy én mester vagyok, (akkor épp MEO ügyeletet adtam) és a beállítója eltünt a kurvákat hajszolta. Két óra múlva visszajött hogy ő még ilyet nem látott 21 munkadarabot csinált a késsel míg a beállítója által köszörülttel 6-ot. Megköszörültem még egyszer neki és 24-et csinált meg vele. Úgyhogy nehogy megmagyarázd nekem hogy mit és milyen pontossággal lehet forgácsolni.
-
1010
őstag
Azert mert megveszik az emberek,azert.
Ha nem vennek meg akkor nem csinalnak,gyenge muanyagbol.Ja igen optikahoz nem hasznaljak,eppen.
"A forgácsoláshoz semmit nem értesz"
Ezt gyorsan vond vissza.
En nem irtam,hogy az objektivek szuro menete esztergalt muanyag.
Kepzeld lehet ezred pontosaggal forgacsolni, ezt most nagyon bekuktad.
Muanyagbol is lehetne nagyon tartos halal pontos alkatreszt kesziteni,de te ezt nem birod megerteni mar a masodik ember irja neked,de en sem veszod veled tovabb. -
ottkar
addikt
válasz
Reset Elek #1301 üzenetére
A mattüvegnek a tükör felőli részén keletkezik a kép! Az sík a prizma felől domború! Csak bele kelene nézni a tüköraknába!
-
ottkar
addikt
"Legalabb ne irkalj hulyesegeket"
Az a te szokásod!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha 500 féle műanyag van akkor áruld el miért csinálják olyanból az optikák tubusát házát ami puha és késsel könnyen lehet faragni? Beszélsz bele a levegőbe ahelyett hogy megnéznél műanyagházas optikát! Belehajtok egy polár szűrőt és a menet ragad! A műanyagházas optikák szűrőmenete véletlenül se esztergált! Tudod mennyi az egy ezred? A forgácsoláshoz semmit nem értesz esztergálni még fémet se lehet ezred pontossággal nemhogy egy puha műanyagot.A csapágyak készülnek ezred pontossággal, köszörüléssel! A hülyeség az mikor 500 műanyagról beszélsz ebből 495-öt nem használnak optikákhoz.Még a műanyagházas optikák rögzítőgyűrűi is fémből vannak pedig csoda műanyagok vannak! Láttál polárszűrőt műanyagból? Egyszer kaptam egy menetátalakító gyűrűt műanyagból természetesen fröccsöntve, egy határ szart nem ért!
-
1010
őstag
Dehogy nem lehet UGY muanyagot esztergalni!
Menetet is lehet bele vagni es erre van vagy 500 fele muanyag.Mesterseges izuletet mibol csinalnak?
1 ezred pontossaggal lehet vele dolgozni.
Te nagyon le vagy maradva.Legalabb ne irkalj hulyesegeket.
Masik topikba is kijelented,hogy nem lehet kapni parosito gyurut sehol.Ami egyaltlan nem igaz.Ezt a "muanyagot meg nem lehet olyan pontsan mint a femet....". vagy szazadjara irod le es mar 20 eve NEM IGAZ.
-
Reset Elek
aktív tag
Amit mondasz, az kb 30 éve volt igaz.
Azóta elég sokat fejlődött a polimertechnika. A gépgyártástechnika úgyszintén. Simán lehet bármibe menetet vágni, marni, fúrni. Egy polikarbonát már eléri egy mezei aluminium mechanikai szilárdságát, és ez még csak a műszaki polimerek legalja. Egy üvegszálas ABS vagy POM tulajdonságai pedig messze-messze meghaladják a szükséges követelményeket.
Csak amíg a szart is megveszik az emberek, addig (hála a profitmaximalizálás elvének) a menedzserek szart árulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Videós, mozgóképes topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kuponkunyeráló
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Minőségi ès nagyon jól bővíthető ház, táppal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest