- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
Sziasztok...
Gondoltam meg osztok pár képet amit különböző manuális objektívekkel csináltam..
[íme..] -
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2596 üzenetére
allphotolenses.com m42 24-40mm
nekem van egy vivitar kiron 2.5/28mm szeretem a "képit", volt pentacon 2.8/29mm annak annyira nem volt szép rajza. -
csaszi72
senior tag
válasz
sellerbuyer #2595 üzenetére
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Nézegettem a 35-ös obikat és a multkori vivitart mégse ütöttem le, féltem tőle hogy szűk lesz...van olyan 28-30as obi ami hozza a Helios 44M szintjét?(legalább)És persze árban sincs elszállva? (5-6-7e körül)
szerk: tudom hogy a helios 44m nem az M42 csúcsa ,de egyelőre ez az egy m42es obim van, a képétől meg odavissza vagyok
Szal ha azt hozza,már örülök
-
spanyoll
addikt
tárgytalan, már leesett
-
Mr.Csizmás
titán
micsoda finom szakmai vita, hozom a sört
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #2591 üzenetére
nem azt mondom mindenkinek kell egy uwa.
De ugye nem azt akarod mondani hogy nincs az a kép amit jobb lenne 18on lőni 28 helyett.Egy 28asnak messze nincs az a perspektívája mint 18nak. Lehet élni nélküle? Persze.
Csinálsz vele olyan képet amit 24-28on nem? Igen.Részemről ennyi.
-
Zozzant
addikt
Sehol, a megoldom alatt nem azt értettem, hogy lesz 20-am. Indulhat 28-tól is a világ nem kell ahhoz 20, pláne ennyiért. Pl. a TZ7-em 24-től indul, filmen 28-70-em van, croppon a 18-55 ebben a "lenti" tartományban. Sőt a Balatonon a 28-75-el croppon volt a napfelkelte. [link]
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #2589 üzenetére
nem a flekit védem. mondom szar
Hanem hogy honnan lesz neked ekv 20ad cropon? ilyen olyan zoom obikkal szintén oltári drágáér és optikailag szintén véleményesen.
De pl van zuiko 20 4 asszem ami egész rendben van. Nem is ilyen batár. Az se olcsó de ott legalább van érte valami.
-
fattyu
veterán
válasz
j.bravo #2583 üzenetére
van néhány kiváló igen.
pl igen a sonnarok jók. de 20pénz alatt van a 135ös.
A 180as NAGYON népszerű asztrófotósok körében az is elég drágán megy. Az nem is olcsó.De a fleko egy fos
torzít nem éles igazán meg semmiben sem jó. Mindezt ennyiért...
Pl a 35 2.4es ellenben egy egész baba üveg. De az is túlárazott.
Tudom nem összehasonlítható a két üveg de nevetséges hogy tip top állapotú 50 1.4 planart kapsz röhögve a 20as fleki árában.
Pl én vettem 28 2.8 distagont. DRÁGÁN. de az az üveg egy varázslat.
Zozzant: a kitobis összehasonlítás oltári sánta amugy mert ilyenekt többnyire cropvázasak mondanak. Nyilván oda halál értelmetlen. Full framere van egyedül létjogsultsága nekem ezeknek a manuál széleseknek. De ennyiért oda sem.
Zozzer: vagy utána csak igazán... de ezt ne itt.
-
Zozzant
addikt
válasz
j.bravo #2581 üzenetére
A gyűjtői/múzeális faktor tornázza fel az árakat, aki itthon "nepper" az pedig ezt megpróbálja kihasználni eladáskor. Már mondtam valakinek aki jött ezzel a flektogonnal ígymegúgy hogy a kitobim lejjebbről indul és csak tízezer volt
Szerintem ki hypeózza az agyát aki ilyet megvesz
-
j.bravo
addikt
válasz
Zozzant #2580 üzenetére
Én csak azon szoktam elgondolkodni (sokra mondjuk nem jutok), hogy ezek az objektívek tényleg ennyire kiválóak, hogy összemérhető az áruk a ma használt rendszerhez tervezett, AF-es, hipiszupibevonatos objektívekkel, vagy már a muzeális/ritkaság/gyűjtő/faktor tornássza fel az árakat, vagy szimpla hype? (bár egyébként százszor szimpatikusabb ez, mint a "félbeharapott alma"-hype!
)
Esetleg mindegyik? De akkor milyen arányban?Tényleg, van magyar szó a hype-ra? Őrület?
-
Zozzant
addikt
válasz
regula38 #2579 üzenetére
Rugaszkodjunk el attól a szemlélettől, hogy aki itthon árul valamit az nepper...
Flektogon 20 ebay -
fattyu
veterán
Én mint zeiss fanboy elhűlve nézem. egy évvel ezelőtt 35öt nem adtam egy ilyenért... meg vannak bolondulva
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2574 üzenetére
én itt vettem a helios 44-m4-et 1.5k, meg a helios 77-et is 6k-ért.
vaterán ütöttem le egy yashinont,jó áron, de egészen más állapotú cuccot küldött el, köszönőviszonyban sem volt a fotóhoz képest.
maradjunk annyiban hogy visszavittem neki.
index m42 adokveszek fórumán órák alatt elkelnek az m42-esek, volt egy super takumar, 2óra alatt elment. nekem most vettek meg egyszerre 2 obimat. -
muci
tag
Hali . És uez Chinonban ?
-
Zozzer888
addikt
-
copass
veterán
vkinek nincs egy pentacon 2.8/135mm M42 obija "eladósorba?"
-
Ruszki
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2561 üzenetére
Hát jah!
Fényerőt nehezebb megoldani mert a másik az megvan!
Hát igen az biztos esne egy kicsit a fényerő rendesen de lehet majd csak natúrba,meglátjuk mit tud az orosz 10/1000-en! -
Ruszki
senior tag
Üdv!
Ma tulajdonosa lettem egy Jupiter37A 3,5/135 objektívnek!
Fókusz szépen jár, blende is!
Van hozzá 2x telekonverter!
Majd 550D-n lesz reméljük kihasználva!
Elég jól rajzol!
De majd teszek fel képeket ha lesz valami féltöltésre méltó!ui.: ismerősnek akitől vettem van egy MTO-11CA 10/1000 Tükrös obija!
Szép nagy dög!
Majd lehet kipróbálom azt is!(van hozzá 3x telekonverter) -
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2558 üzenetére
jam, úgy értettem,mert pentaconból láttam MC-set, meg simát, gondoltam rákérdezek hogy itt is van-e ilyesmi.De akkor elég a "jupiter 37A 135 / 3.5" mint keresési paraméter
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2556 üzenetére
és ebből csak egy fajta van?Vagy van még valami amire figyelni kell?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2554 üzenetére
egy ilyen jupiterért mennyit szabad adni?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2542 üzenetére
közbe szétnéztem az index forumán, hogy ezek mennyiért mennek (nem drágábbak mint a fent említett meyer), DE találtam egy érdekes hsz-t:
"EMZEPERIKSZ válasz | megnéz | könyvjelző 2012.05.19 09:45:43 © (5457)
2.8-ban Tair 11, ha 3.5 akkor Jupiter 37 - optikailag a 3.5/135 Sonnar de stabilabb mechanika. Ez a kettő a legjobb felbontású orosz üveg, hivatalos tesztet vhol régebben fel is tettem ide. A Sonnar-ok is jók, de én még nem próbáltam.
Illetve a Pentacon/Meyer Orestor presetek - ezek is jók de állítólag nagy a minőségi szórás, illetve lágyabbak mint a Sonnar típusúak. A japánok meg általában hozzák a minőséget, de kevesebb lamella, műanyag ház itt már jellemző a későbbieknél.
Kérdés mire kell, egy orosz fotós oldalán van a jó megfogalmazás: a Tair (és így a Pentacon is) a "női portré" lágy tónus stb. a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb, embert a lágyabb jó, kivéve mexikói kopasz kutyát
) Mindenesetre a Jupiter kicsi, könnyű és marha éles + tele van vele minden eladó oldal."
" a Jupiter a "férfi portré" éles, kemény, minden pórus, szőrszál látszik - illetve állatot fotózni az élesebb"
Na nekem pont ez kéne, hogy "szúrja a szemet, olyan éles legyen" (135össel nem embert akarok fényképezni, és már a Helios élessége is lenyűgöz, pedig az lágy képet ad)
Akkor ha jól sejtem én igazából a Jupiter A37 135/3.5-öt keresem?
-
sellerbuyer
őstag
Létrejött egy fotós FaceBook csoport, ha gondoljátok, csatlakozzatok: [link]
-
Zozzer888
addikt
válasz
Mr.Csizmás #2542 üzenetére
oksa, köszi
200-asból is van valami hasonló?
(gondoltam "betervezek" előre, mert olyan gyorsan tűnnek fel (és el) ezek a cuccok vaterán hogy nem igaz)
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Meyer-Optik Primotar 135/3.5 -ért mennyit szabad adni?Hozná azt a minőséget amit a Helios 44M?
-
j.bravo
addikt
Többek örömére szeretnénk újraéleszteni a "Kreatívkodjunk egy témára!" PH!otóstopikot.
Örömmel venném, ha a rendszeres olvasók részt vennének ebben a remek játékban!
A játékról az alábbi oldalon tájékozódhattok: ___Játék___
Jó alkalom hogy megmutassátok, hogy nem csak hűdemodern AF/IS/VR/USM/HSM/stb. obikkal lehet jó képet alkotni! -
fattyu
veterán
válasz
Zozzant #2535 üzenetére
Pont a meyerekről lehet olvasni hogy messze nincs úgy összerakva a tubus ahogy kéne és lötyög. pl 135 2.8at kerestem és annyi ilyet olvastam hogy ki is hagytam.
Amugy nem értem. Nem mindegy neked. Ha örömöd van benne használd azt ámen. Nekem se fizeti a zeiss a rezsimet
Én szeretem őket de ha valaki túlárazott pont olyan manuális izénak mondja hát én még jól alszom.
Andrade: Flektogon... melyik? A 35ös nem rossz ja, de pl a 20asért fele annyit sem adnék amennyikért vesztgetik...
-
Zozzant
addikt
válasz
andrade #2534 üzenetére
A mai használhatóságot nem biztos hogy teljes mértékben az akkori árak különbsége alapján kellene eldönteni. A meyer 100/2.8 preset pl. drágább mint a zeiss sonnar és egyre drágább ahogy halad az idő, mert ritkák lesznek a szépen megmaradt példányok. A sonnar meg sokkal "romlékonyabb" a beragadó beugróblendéjével és kiszáradó menetével, pedig zeiss.
-
andrade
senior tag
válasz
Zozzer888 #2531 üzenetére
A Helios egy Biotar rendszerű optika nagyon jó rajzú és kevesen tudják hogy szándékosan lágyítva van mert arc és portréoptikának van készítve eleve azért is nagyobb a gyújtótávolsága.Eredetileg a Voightlander cég gyártotta Heliar néven onnan "vették" át az oroszok és becsületükre legyen mondva nagyon maszív jó minőségben csinálták meg.
( A Biotar rendszer 6 lencsés 2-es fényerejű) -
Zozzant
addikt
válasz
andrade #2530 üzenetére
Ahhha... ezek történetesen az enyémek és az hogy "leggyengébb" nem tudom mire érted, mindegyikkel nagyon szeretek fényképezni és szép képeket gyártanak, Sonnar-om is volt de már nincs, nem szerettem. A 100 és a 135-ös Meyer kifejezetten jó cucc, a Lydith pedig a kategóriában szintén nyerő. A 200-as is nagyon jó.
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #2517 üzenetére
ezt nézd meg,lehet csorgatni nyálat
én már érdeklődtem náls, van egy m42 pentacon 135/2.8 10k és egy orestegor zebra 135/2.8 15k.
megvenném, de nem szabad (szeretek otthon aludni)
-
zolka78
senior tag
válasz
Zozzer888 #2517 üzenetére
Pentacon 135mm, Jupiter 135mm, Carl Zeiss 135mm, meg még kitudja hányféle van. Ezek viszonylag könnyen beszerezhetőek itthon is, és nem eget verő az áruk, talán a CZ elszáll néha. Viszont mindnek jó képe van. Nekem a Pentacon van, itt linkeltem is vele képeket, a nevem alatt megtalálod.
-
Zozzer888
addikt
Ma felraktam a Helios 44M-et és lementem a balcsi partra hattyúkat+barátnőt fotózni... lenyűgöző ez az obi!(Minden alkalommal lenyűgöz amikor felrakom,komolyan mondom már ezért megérte Canont venni
Majd rakok képeket, lenyűgöző...kéne valami hasonló 135ös gyújtóval is...
-
steelsec
aktív tag
válasz
fodorpeter #2496 üzenetére
Köszi az infót. ma asszem ki is használom após macro obijával.
-
muci
tag
válasz
sellerbuyer #2514 üzenetére
Szi. érdekelne privibe.
-
sellerbuyer
őstag
Pentacon 50mm M42-vel nagyon meg vagyok elégedve, ha valakit érdekel.
-
copass
veterán
vki mondta indexm42topikban hogy ellenfényben a manuál üvegek gyönyörűen elvéreznek dslr-en, nekem a Yashinon DS-M 50/1.7 adja meg magát, beég.
-
copass
veterán
-
Zozzer888
addikt
köszi a válaszokat, utánuk nézek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4710MQ I 16GB I 500SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest