Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
1surdy
csendes tag
sziasztok
érdeklődnék, hogy kinek van:Pentacon Electric 135mm/2.8
Carl Zeiss Jena MC S 3.5/135 (Sonnar)
Carl Zeiss Jena Sonnar 2.8/200mm MC
Pentacon 200mm/4
szeretném kipróbálni.
köszönettel -
-
Slowman
aktív tag
Okés köszönöm!
Csak azért mert egy használt kereskedés honlapján láttam, hogy mindegyikhez nagybetűkkel odavolt írva, hogy "ZEBRACSÍKOS" azt hittem hogy ez valami különlegességnek számít hogy így kiemelték.
Amúgy megjegyzem szerintem csúnyább mint ez a sima. Olyan gagyi alumínium hatását kelti, nem ezt a masszív kinézet.
-
BEE
addikt
válasz
Slowman #1190 üzenetére
Az obik tubusa jellemzően fekete, de ezeken volt egy ezüst csíkozás,
ettől lett zebra a nevük.
A Jena, Drezda meg a gyártókra utal, ami egyben minőségi mutató is,
hiszen Jena = Carl Zeiss Jena, vagyis az egyik legjobb gyártó.BEE
Persze az obiknál jelenthet kis eltérést a minőségben a zebraság,
de csak azért, mert az idők folyamán ugyanazt az optikát többféle tubusban
is szerelték, kis eltérések lehetnek a gyártásban.
Pl a Zeiss Pancolar 1,8/50mm legalább 3 tubusban készült, amiből az egyik zebra. -
Slowman
aktív tag
Igazából csak érdeklődés szinten kérdezném, hogy ez a "zebracsíkos" jelző mit takar egyes objektíveknél pl zeis tessar, sonnar, pencolar, pentacon. Ez csak külsőleg változtat, vagy ez a felépítés és képminőséget hivatott jelezni?
Mert nekem egy 135/3.5 sonnarom van és ugyanezt a típust láttam "zebracsíkos" kiadásba is.
(Azt olvastam már, hogy meghatározó, hogy Jena, Drezda stb.) -
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1187 üzenetére
meg hogy rebel xt lehet meg kapni 350d t mar nem
-
BEE
addikt
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1184 üzenetére
Nem
ez rebel xt,nekem az van
de ha te igy ismered......
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1179 üzenetére
direkt ezert vettel pentax gepet mert tudtad hogy ez lesz,hogy oreg nenik kiaruljak a padlasrol a radiokativ f2.8as szovjet lencseiket
-
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1177 üzenetére
-
1010
őstag
van egy pocok az objektiv vegen
azzal mit lehet kezdeni,mikor felcsavarom nem lesz utban?
biztos ezert ennyire olcso -
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1170 üzenetére
jaaaaj,veszek egy iet az fix
ez nagyon szep kepet csinal,szinek se fakok -
Szten Márs
nagyúr
Portréra fantasztikus, sőt. De rekeszelve tájrészletek ábrázolására is igencsak jó obi. Meg mindenre, amire a gyújtótávja megfelel.
Itt pl kapásból érdemes a legfelső pár képet megnézni: [link]
Ha tudsz angolul, itt elég sok infót olvashatsz róla, igaz, akik ide írnak, Pentax vázon próbálták, de ez ugye nem túlzottan befolyásolja, hogy az obi mit tud
De ha nem tudsz angolul, akkor is, a képek itt (is) magukért beszélnek: [link]
Annyit még hozzátennék, hogy több verziója is van ennek az obinak, bár, amennyire én tudom és tudhatom személyes tapasztalatokból, az élességet annyira nem, inkább a színrajzot befolyásolja, hogy melyiket fogod ki.
Pár képet még én is tudnék keresni, ha a fentiek nem lennének elegek, ugyanis véletlenül nekem is van egy
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #1168 üzenetére
ez a helios fantasztikus
olyan mint valami portre lencse
szep eles kepe vanvagy csak utolag lett olyan a kep.....
-
1010
őstag
tud valaki egy jo normal lencset mondani m42 est?
annyi fele van,nem ismerem a regi markakat -
mikrofon
veterán
Szervusz!
Igen elcseréltem. Hátha ez kelendőbb lesz. De edig nem sok jelentkező akadt rá.
Én ugy vettem észre, hogy jobb. Azonban a másikkal is elégedett vagyok. Amiatt is ezt hírdetem, hogy a jobb elöbb elmegy....Vaterán hírdetem, ezért a hardverapróra nem tudom feltenni. Akit érdekel keressen rá vaterán, mert a linket törölték...
( OFF: Bár nem tudom, hol lehetne jobban hirdetni egy manuális obit, ha nem ott ahol mindenki használ/használt ilyet....ON)
Üdv!
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Eladó egy HOYA HMC TELE-AUTO f= 200mm 1:3,5; PK Pentax objektív!
Szép és hibátlan állapotban.Tedd föl a Hardverapróra, ez szakmai topik!
[ Módosította: philoxenia ]
-
1010
őstag
udv
ezt olvastam egy m42es obi leirasanalThe lens has an automatic jumping diaphragm that adjusts with the advance defined lens stop value while shooting . It allows to bring the picture into sharp focus at the entirely open diaphragm independent on the lens stop setting.
akkor ezt nem tudom rendesen hasznalni canon gepen?vagyi igen?
ennek van az kis pocke a rekesz nyito? -
ottkar
addikt
válasz
darkipista #1154 üzenetére
Az nem épp haditechnika érzés akár hiszed akár nem a fémház a normális nem a műanyag.Középkategóriájú gépek már nem léteznek fémház nélkül, de sok belépő sem. Csináltak az elmúlt időben sok olyan alkatrészt műanyagból mit barbárság volt megcsinálni, mert sok dologra jó a műanyag de ahova nem való oda nem szabad tenni.
-
darkipista
csendes tag
üdv.én is beleestem a Manuális objektívek (dslr-en) "kórságba".vettem egy zenitet az ócskapiacon kétezerért vacsi újj heliossal.Aztán meg egy vázat az obihoz "adapter" áron egy e-1 est csipnélküli adapterrel . elég masszív haditechnika érzés ,láncfűrészanyagból készült fotómasina.[link]
-
Grentsó
tag
válasz
Darkness1 #1129 üzenetére
Szia! Én egy ilyet koptatok k10d-n, főleg makróra közgyűrűkkel, mert ott egyébként sem használnék AF-t. De előkerült már koncerten/előadáson is. Fénymérés megy vele, blendebeugrasztás is rendben. A 16e talán soknak tűnik érte, de ha jól tévedek én is ennek környékén vettem. Hozzáteszem tavaly láttam egy példányt Chinon analóg vázzal együtt 8e-ért.
Itt van két leméretezett kép: -
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1147 üzenetére
Egy szó, mint száz: alszom egyet-kettőt arra az obira. Köszi az észrevételeket.
A Sigma az tényleg jó: minap tettem pár makrót a Digitális képeim topicba, abból látszik mit tud. Érdekes módon én 70 mm-est akartam, a boltban beszéltek rá a 105-re és igazuk volt. De csak akkor éri meg megvenni, szerintem, ha valaki szeret makrózni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #1144 üzenetére
Hát figyelj, az archibák könnyen eltüntethetőek
Meg lehet jól játszani az ilyesmivel. Az a 105mm-es Sigma amúgy valóban egy brutál jó obi lehet, portréra is többek között, kicsit irigyelem is
A 31mm-es külföldről megrendelhető, persze, többfelől is, csak kishazánkban nem lehet sehol sem kapni valamiért. Németeknél néztem nemrég, ott olyan 900 euró körül van, szóval nem egy olcsó darab
ottkar:
Hát, ha jól muzsikál, akkor végülis mindegy is, hogy ki gyártotta -
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #1143 üzenetére
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1141 üzenetére
Az a helyzet, hogy eseményekhez valóban kevés egy kicsit. Csak akkor jó, ha az alany épp nem mozog. Amúgy tényleg, nálam is a 20-42 volt a leginkább használt tartomány erre. Viszont beállított képeket is szoktam csinálni, ahhoz a hosszabb az jobb. Arra a legjobban a 105 mm-es Sigmat szeretem, bár azon aztán minden arc- és bőrhiba ill. nem kívánt árnyék meglátszik.
"Amúgy leginkább egy 31mm F/1,8 limited kéne neked Embercsoportokra, eseményekre, stb... Persze ára horror, beszerezhetősége mission impossible, szóval ez csak nagyon offba, félpoénnak."
Ilyeneket ne mondj... Rendelésre se?
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #1138 üzenetére
Az 50mm még csak fejet ábrázoló portréhoz is elég, ha az alany bírja, hogy olyan közel toljuk hozzá a gépet, szóval edzett családtagokra megfelel
Egyébként mondom, ha úgy vesszük 16-ért is megéri egy ilyen objektív, a 18-55 után igen nagyokat fogsz nézni, hogy mit tud, az egészen biztos. Csak jól le kell tapizni előtte, hogy okés-e minden téren.
Amúgy leginkább egy 31mm F/1,8 limited kéne nekedEmbercsoportokra, eseményekre, stb... Persze ára horror, beszerezhetősége mission impossible, szóval ez csak nagyon offba, félpoénnak.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #1137 üzenetére
A 135-ös is meg van. Super Carenar a felírata és képtelen vagyok kideríteni hogy melyik optika.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1135 üzenetére
Embereket, konkrétan családtagokat, beállított portré és eseményeken is. Egész vagy félalakos portréhoz ez elég szokott lenni. Leginkább a szebb háttér (kiemelés) és a jobb rajz miatt gondoltam nagyobb fényerőre. Az f/5.6, amit a 18-55 tud, az ehhez nem elég. Azt amúgy is le kell majd cserélnem.
Esetleg valami jobb ötleted van? Megköszönném. Nem ragaszkodom az 50 mm-hez.
-
ottkar
addikt
válasz
Darkness1 #1134 üzenetére
"(modern vázra modern objektív illik), de nem vagyok kifejezett portréfotós, csinálok persze, de csak módjával. Épp ezért annyit nem akarok költeni rá."
Kivéve ha egy adott 135-ös optikának a gépen olyan a rajza mint egy 250 ezres új optikának.Szándékosan nem modernet írtam. Mert én pld a Pentax kitobimat rövid időn belül lecseréltem egy 28-80-as 18 éves obira ami optikailag jobb volt és mit tesz isten még az AF-a is gyorsabb volt bár igaz ez a fogazástól is függ erősen. A régi optika fogazása is finomabban működött.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1132 üzenetére
Én is láttam egyszer egy Chinon 50 mm, f/1,7-est 12-ért a Hardveraprón. Nemigen szoktam amúgy fotós szaküzletekben megfordulni, csak a netes árakat nézegetem. A kérdésem valójában arra irányult, hogy megéri ez az obi ezt a pénzt. A válasz alapján nemigen.
A modern Pentax-ok elég sokba vannak, ha jól emlékszem, akkor a tréfa növelése előtt 80e körül volt a régebbi 50-es, most talán több. Az új 55 mm-est nem említve, pedig az tuti lehet. Jobban preferálom a modern objektíveket (modern vázra modern objektív illik), de nem vagyok kifejezett portréfotós, csinálok persze, de csak módjával. Épp ezért annyit nem akarok költeni rá. Ha 10e körül látnék valami hasonlót, akkor arra vevő vagyok, annyit megér a dolog.
Amúgy van két régi filmes szovjet gépem (egy Zenit + Helios 58 mm f/2 és egy Vilia kompakt), azokon találkoztam manuális objektívekkel, a Pentax vázon még nem használtam ilyen obit. Az A állás jelentőségéről tudok. Amúgy rákérdeztem a tagnál erre a részletre, de választ még nem kaptam tőle.
Lehet, szereznem kellene egy konvertert, hogy a Helios-t kipróbáljam a K200D-n.
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs #1132 üzenetére
A rekeszállással is engedélyeztetni kell mert a stabilizátorhoz kell.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Darkness1 #1131 üzenetére
Én kissé húzósnak találom a 16 ezret egy manuális objektívért. Így sem lehet azt mondani, hogy nem éri meg, mert ezt a fényerőt és (rekeszelve) ezt a saroktól sarokig élességet ennek csak a többszöröséért kapnád meg új, AF-es obiból, főleg Pentaxnál, ahol az olcsó 50mm F/1,8-as hiányzik. Viszont én pl 13 ezerért vettem a Pentax 50mm F/1,7-emet: boltból, ahol ugye szép hasznot tesznek rá és be kell valljam, nem is találtam épp olcsónak, sőt. 5 ezerért vettem ugyaninnen az 58mm-es F/2-es Heliost. 50mm-es F/1,8-as Kobo-kat is kb 5 körülért láttam. Sokszor persze szerencse is kell hozzá, hogy épp kifogjon az ember egy jó objektívet.
Na meg ne feledjük, igen régi használt termékről van szó. Nagy szórása van annak, hogy mennyire jól vészelték át az éveket ezek az objektívek. Por, karc, gomba, vagy csak egyik-másik, vagy egyik sem. Reszelősen járó fókuszgyűrű, vagy épp akadós fókuszgyűrű, vagy bárhogy furán járó fókusgyűrű előfordulhat, és egy manuális objektívnél, ahol egyfolytában azt kell tekergetni, ez igen kellemetlen lehet. Ez az egész persze csak annyit jelent, hogy egy ilyen objektívet megvásárlás előtt feltétlen meg kell nézni alaposan, és ki kell próbálni.
Még egy kérdés: használtál már manuális obit a gépeden? Mert ha egy manuális obin nincs A rekeszállás, akkor alapból nem fog működni vele a géped, engedélyeztetni kell a menüben.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
Szten Márs #1130 üzenetére
Igazából az f/1,7 elég lenne. Én nem találtam meg a neten, azért tettem oda a kérdőjelet a rekesz után. Ha minden igaz, akkor kapok majd képeket, meglátom.
Amúgy nem vagyok képben az ilyen objektívek használt árait illetően, csak megütötte a szemem a hirdetés. Köszi.
-
Darkness1
aktív tag
Az Auto Chinon MC 50mm 1.4(?)-ről tudtok jót vagy rosszat mondani? K bajonettes változat, és K200D-re tenném fel, 16e Ft-ért hirdetik.
-
mikrofon
veterán
Szervusztok!
Eladásra hirdetem a SMC Pentax-A 1:4.7-5.6 80-200mm obimat. Felajánlottak érte 1-1 cserére egy HOYA HMC TELE-AUTO f=200mm 1:3,5 Ø58 (PK csatlakozással). Megéri a cserét szerintetek? Az is hozzátartozik, hogy már van egy Revuenon 200/3.3-as manuális obim. Így nem igazán tudnám kihasználni.
Csak eladni. Esetleg van itt valaki, akit érdekel a 200-as obi és fizetne érte?
Üdv
-
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1124 üzenetére
Persze hogy a valóságban nincs annyi eltérés,
hiszen a tesztábra fekete-fehér és így sarkítja a problémát.BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Mutatom az enyémet.
RAW-ból, azonos beállításokkal (Színhőmérséklet: 5400 K, tint: -4). A képkivágás kissé más, nem tudom hogy sikerült ennyire elbaltáznom a helyszínen, de a lényeg esetünkben nem ez.
Helios K bajonett
Pentax 50mm
Pentax 18-55
Pentax 50-200Szépen látszik, hogy más a színe, valóban, kitűnik a többi közül. Bár kissé mindegyiknek más, nyílvánvalóan. Az, hogy ez jó, vagy rossz, vagy tök semleges, döntse el ki-ki maga. Valós felhasználás során, RAW-ból alakítva a színeket teljesen tökéletes szvsz.
Ha kell raw bárkinek, természetesen tudok adni. Meg jópár K bajonettes Heliossal készült képet is, ha érdekel valakit a valós használhatóság -
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1121 üzenetére
Lehet hogy a jpeg feldolgozás kihúzza a fehér háttér miatt,
de én RAW-ból dolgoztam egyforma beállításokkal és ott jól látszott.
Helios 44M4
Helios KBEE
Na jó, azért kidobni nem kell azt az obit !
-
BEE
addikt
válasz
mikrofon #1113 üzenetére
A Heliosnak rengeteg változata van, állítólag a 44M-6 jelzésű a legjobb,
de én azt még nem próbáltam.
Nekem 44M-4 van, amilyet linkeltem is. Ez bevált.
Nézz körül ha vásárolni akarsz, mert géppel együtt olcsóbban veheted sokszor
mint magában az obit.
Érdemes még keresni M42-esben Zeiss gyártmányú Tessar és Pancolar
obikat, bár ezeknek kezd elszállni az áruk időnként.
Adapter ügyben keresd [link]
vagy [link]BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Öööö... most megnézem újra a képeket, amiket akkor csináltunk, de komolyan nem emlékszem arra, hogy bárhogy színezte volna a képeket
Ami azt illeti pont mostanában hasonlítgattam a két kitobit, az 50mm-es Kobo-t, az 50mm-es Pentaxot, meg a Heliost, ott sem tűnt fel, hogy csúnyán színezné, pedig itt nem is csak tesztábrát lőttem. Na mindjárt kutatok képeket. -
BEE
addikt
válasz
Szten Márs #1112 üzenetére
Ott voltál amikor kiderült hogy a K-s Helios ratyi,
a barna bevonata csúnyán színezi a képet.
A régi sokkal jobb volt.BEE
-
ottkar
addikt
válasz
mikrofon #1117 üzenetére
A mikroprizma raszterben kis gúlák vannak csiszolva a körgyűrűben ami az eléletlenedést felerősíti és jobban lehet észlelni. A Fresnell csiszolás meg a fényt az élességállító területre koncentrálja mivel az érzékeny a megvilágításra. (Ez koncentrikus csiszolás olyan mint a világítótornyok lencséiben)
-
mikrofon
veterán
válasz
Szten Márs #1116 üzenetére
jah már értem igen van. mégpedig dupla törőék, tehát kettő darab egymással párhuzamos 45°ban álló "törés" Tehát nem kettéosztott, hanem három részre osztott) és körülötte egy gyűrő, és ha fókuszban van, akkor egybefüggő a kép, ha nincs akkor duplán meg van törve és a körgyűrűben pedig látszanak a raszter foltok.
bocs de csak most tanulom...
-
mikrofon
veterán
válasz
Szten Márs #1112 üzenetére
A helios annyira jó? (lehet amatör kérdés....), vagy az 58 mm?
Ezt a terméket (
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330351255675&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_1764wt_939)
vásároltam meg szállítással együtt 37.90 USAdollárért, ami kicsit több
mint 7e Ft. Egy hét alatt megérkezett. Ajánlott levélként jött így sem
ÁFA sem vám nem terhelte. Nem csak a mattüveg volt benn, hanem a
szereléshez szükséges eszközök: 2 csipesz, törlőkendő, két gumi ujj és
persze a matt üveg.ui: ujra van az eladónak!
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mikrofon #1106 üzenetére
Lsd: #1099-es hsz. De az a nagy helyzet, hogy a régi objektíveknél azért már előfordulhatnak karcok a frontlencsén, por a lencsetagok között, néha még gombásodás is, aztán lötyögősen, vagy éppen nehezen járó fókuszgyűrű, ilyen-olyan kopások, bármi, ezek pedig azért eléggé áralakító tényezők. Alapos megfogdosás nélkül én semmiképp nem vennék használt objektívet, bár nem tudom, hogy a vatera erre mennyire ad lehetőséget. Én ettől függetlenül azt mondom, hogy ha csak teheted, olyan helyről vedd az objektívet, ahol alaposan meg tudod nézni. Ajánlom még az opticamot, ahol gyakran megfordulnak K bajonettes fixek: [link], vagy a Soós fotókereskedést, ahol szintén sokszor lehet jót találni, bár őket személyesen nem ismerem, ott még nem jártam, csak a honlapjukon: [link]
Az objektívsor kifejezetten tetszetős, amit tervezel, viszont én egy közgyűrűsort még belevennék a tervbe, néha kifejezetten jól tud jönni, főleg, ha érdekel a természet, mint téma.
-
mikrofon
veterán
válasz
Szten Márs #1104 üzenetére
A Revuenon 1,7/50 minőségben mennyire lehet a SMC Pentax-M 1.7/50 obitól? nagyon messze? Mert árban fele!
-
mikrofon
veterán
válasz
Szten Márs #1104 üzenetére
Galériám még nincsen!
Hogy miket fényképezek, hát ügy tűnik a természetfotózás jön be eddig a legjobban egy jó kis kirándulással (nem is biztos, hogy távlati tájkép, lehet, hogy inkább kisebb növény, esetleg állat kompozíció). Emellett a városi fotózással is kacsingatok, egy-egy érdekes pillanat a városban, vagy esetleg utazások folyamán.
A 28-asomat templomi fotózás kereteiben teszteltem, hát szerintem szépen teljesített, csak nekem kell fejlődnöm.
A fények, vagyis színek nagyon bejöttek és a fényerő az is tetszett. (persze közel sem felnagyított nézetben pixelvadászkodtam....)Én is az 50/1.7 M-et gondoltam kezdetnek, mivel általában a váz M állásában fényképezgettem (kivéve a fénymérés tesztelése folyamán, mikor exposorozatot készítettem). Így a zöld gombbal mértem fényt. Annyi előnye volt, hogy a vázról állítottam a blendenyílást nem az obin. De erről le tudok mondani ekkora felárért.
Hogy miért adom el? Mert nem használom ki (elhamarkodott döntés volt) és az árából inkább veszek fixet, hiszen ezek miatt döntöttem egy DSLR mellet. Mindenképpen manuálisan szeretnék fókuszt állítani ezért már rendeltem egy törőékes (v. mérőékes - nem tudom mi a különbség) mattüveget. Erre még kíváncsi leszek, hogy megjön-e és jó lesz-e... Majd ha már nem csak vágtában lövögetek és meg van egy megfelelő "obipark" akkor analógot szeretnék és filmre fényképezni...
Egyébként az alábbi obiparkot tervezem: 28 (már megvan), 50, 135, 200 (ez majd egyszer)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
mikrofon #1101 üzenetére
Azt tudni kell, hogy a relative nagylátószögű régi, filmes vázra tervezett objektívek között gyakori(bb), hogy digitális vázon közel sem muzsikálnak olyan szépen, ahogy filmes vázon tették. Az adott 24mm-es objektív nem tudom sajnos, hogy mit produkál digitális vázon. Gondold meg, hogy mennyire vagy megelégedve a mostani 28mm-esed rajzolatával, mennyire vagy megelégedve a látószögével, mennyire kéne szélesebb látószög. 35 ezer forintot egy manuális objektívért én irreálisnak érzek. "A" állású objektívvel nyílván gyorsabban tudsz dolgozni, de mint ahogy már utaltam rá régebben, a manuális objektívek eleve nem épp a gyorsaságról szólnak, így ennek a gyakorlati haszna legalábbis kétséges, ha eleve fókuszálgatni kell kézzel. Mindenesetre a fénymérés manuális módban a zöld gombbal néha pontatlan, ha blendegyűrűt kell az objektíven használni, de ez a pontatlanság kitapasztalható és korrigálható - bár ez is időigényes valamelyest. Miket szoktál elsősorban fényképezni, a fotózás mely területei érdekelnek? (Esetleg van fent valahol neten képgalériád?) Ettől ugyanis nagyban függ, hogy mennyire kell az az "A" állás, és a vele járó időmegtakarítás. Na meg az is, hogy milyen gyújtótávolságú objektívek kellenek neked.
Szerintem vedd meg az 1,7-es Pentaxot az 50mm-esek közül, és ha esetleg nem jön be, akkor minimális veszteséggel, vagy akár veszteség nélkül túl tudsz majd rajta adni. Mindenesetre kitapasztalni, hogy mennyire jó ez a gyújtótávolság és mennyire jó ez a fényerő, mennyire macerás az M mód, meg a blendegyűrűtekergetés, zöld gombos fénymérés és kompenzálás, szóval ezekre tökéletes. És szerintem nem akarsz majd túladni rajta, nekem speciel ez a kedvenc objektívem
Az említett zoomobikat miért adod el?
-
mikrofon
veterán
válasz
Szten Márs #1100 üzenetére
Valamint most ajánlottak fel egy Pentax-M 50mm/f2 objektív-et 11000 Ft-ért....
Bár ez már elég messzinek tűnik az 1,4-től, de mégsem 35e Ft.. Megér ennyi kompromiszumot? nem fogom sajnálni késöbb? -
mikrofon
veterán
válasz
bocsi!
Hanimex HMC 28/2.8 "A" állással -
mikrofon
veterán
válasz
Persze és szívesen válaszolok is rá. Van egy K10D-m, mert ezt sikerült beszereznem mikor eszembe jutott a tükörreflexes vásárlása. Ehhez van egy Hanimex HMC 28/2 "A" állással.
Volt nálam kipróbálásra egy Tamron 28-200 ezen kívül most szándékozok eladni egy Pentax Takumar-F ZOOM 28-80mm obit és egy SMC Pentax-A 80-200mm obit. Amennyire lehet, szeretnék "A" állású manuális fix obikat venni.
Mivel pályakezdő vagyok ezért nincsen túl sok pénzem. Emiatt sokat gondolkodom, hogy megéri-e az "A" azt a többletet...
Most mindenképpen fogok venni egy 50mm-es-et azonban itt két dilemmám is van "A" vagy "M" és, hogy 1,4 vagy 1,7. Ez lenne az alap obim, ezért kérdem, hogy szerinted milyen 50-est vegyek, megéri az "A" és az 1,4 azt a sok pénzt, ki fogom tudni használni, vagy inkább elégedjek meg valamelyik másikkal?
Illetve felajánlottak meg vételre egy: RMC Tokina 24/2,8-as manuális, kicsit kottyan az élesség-állítója, de egyébként jó állapotban van. 6.000.-Ft-ért. Megéri megvenni? szükség van a 28-as mellett erre, vagy esetleg vegyem meg és a 28-ast adjam el?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 4200 expoval! )
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest