- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
akit érdekel esetleg.
Hexanon 40/1.8 nexen. Nekem tetszik szerethető per pill marad alap üvegnek.
Set 5 kép
Hexanon Cazik de amugyjó obi kifejezetten tetszik.jupiter 8 50/2 nexen
3 kép
Jupiter kontrasztszegény eléggé. rekeszelve is. de ettől még nem rossz obi. engem az 1 méter közelpont bosszant főleg. ezek a távmérős obik ugye... -
jjeahh
nagyúr
pf az adapter amit a cctv lencse mellé csomagolnak kib***ás
...nagyon enyhén, óvatosan tekertem rá, erre rászorult úgy, hogy fogóval kellett lekényszerítenem...ráadásul akárhogy rakod benyomja az obikioldó pöcköt, ezért fotózni sem lehetett vele, csak nagy feketeséget látok a kijelzőn...szóval nem ajánlom senkinek, hogy csomagban rendelje együtt adapter + obit...azóta minden üveg szorul enyhén
rendelnem kellett újat...remélem az af obik mennek rajta ezután még...
-
copass
veterán
ha vkit érdekel, eladó a czj mc sonnar 3.5/135mm m42 obim.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #3892 üzenetére
fujian uk, economy postage... revuenon standard shipping, cyprus. rendeltem még pár dolgot, és azok már hétfő-kedden itt voltak uk-ból royal-al, sőt 5 napnál tovább egy csomagom sem utazott még eddig, igaz nincs sok rendelésem még, összvissz 31
24 vagy 28mm-en én is agyaltam már, de ha ez a tv obi bejönne, akkor kapok szuper fényerőt is...
ez a peremsötétedés engem nem zavar meg a körkörös mosás sem, viszont ha nem lesz penge, vagy kényelmetlen használni, akkor...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zozzant #3884 üzenetére
jó dolgokat olvastam róla, és olcsó volt, képek alapján újszerű állapotban. már bármelyik nap megérkezhet...kíváncsi vagyok mennyire nehéz kitartani e-p1-en
(#3885) sellerbuyer: f3.5-ös portréobi 500 dodo-ért?
az 10x annyi, mint egy 50mm f1.4 fujian aminek szintén körkörös mosása van széleken
gondolom nem lesz benne af...és kicsit furán mutat egy fekete dslr-en...miaz a pöcök, amit a tetején egy nyíláson beledugnak?
-
Zozzant
addikt
válasz
sellerbuyer #3885 üzenetére
Nekem az tetszik hogy majd kisfilmeket is lehet vele készíteni
-
n.andras74
aktív tag
épp ma lődöztem egy Revuenon 28mm f2,8 al...Gx1el nem egy könnyű páros.
-
sellerbuyer
őstag
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Pentax K20D-hez szeretnék egy éles,szép rajzolatú, fix obit portré / tárgyak / makró fotózáshoz. Olvasgattam a topikot,láttam,hogy a Rikenon P50 1.7 is jó,Minolta MD-k is,de nem igazán tudok dönteni..
És lenne egy amatőr kérdésem is: a régi pentax mountos AF obik, digi vázra (tehát a K20D-re) csavarva ugyanúgy tudnak AF-et? Ha ezek ugyanúgy 6-7 ezerből megúszhatóak,minőség nagyjából egyezik és még AF is van az nagyon pöpec lenne..Tudnátok valamit ajánlani,hogy leszűkítsem egy kicsit a kört?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3858 üzenetére
ezekben a cine üvegekben egyben sincs állítható rekesz, mindíg full nyitva kell használd, vagy csak párban nincs?
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Ma végre kézhez kaptam a Helios 44-2 -es obimat /amihez szerintem elég jutányos áron jutottam hozzá 1000ft+ posta/
, most először van dolgom manuál obival, és tanácsokat szeretnék kérni, a tapasztaltabbaktól.....a gépemen még nincs live view /Sony dslr A100/, elsőre minden szépnek és jónak tűnik a keresőbe, aztán mikor megnézem a képet, nem éppen ugyanaz van a fókuszban, mint amit a keresőben élesnek látok, valakinek valami tippje, amivel megkönnyíthetném a fókuszálást!? Gondolom, csak rá kell érezni......
Minden esetre jövök egy teszt képpel:
-
rii
nagyúr
válasz
Zozzer888 #3867 üzenetére
köszi! .-) ez tényleg nagyon kellemes ár kezdésnek! .-)
(#3868) copass: lehet mégse adom oda havercsajnak ha megvettem
(#3869) jjeahh: hát'ja ... szeretncsére sokkal üdítően olcsóbb muri a manuélis objektívekkel foglalkzoni, de én is megérzwk minden 1000est .-) köszi a tippeket, utánuk nézek!
-
jjeahh
nagyúr
jupiter-3 50mm f1.5...nem tudom, milyen üveg, de letesztelhetné már valaki...
mondjuk asszem nincs belőle m42 fit. a jupiter 9-et viszont sokan dicsérik, na abból is veszek egyet majd, az tuti...meg pár napja szemezek a Navitar 75mm f1.3-al is, de az már nem olcsó...és annyi minden másra is kell most a pénz na...
-
rii
nagyúr
Canon 40D-hez tudtok mondani lécci valamilyen jó manuális objektívet éjszakai, vaku nélküli fotózáshoz?
-
copass
veterán
válasz
Zozzer888 #3862 üzenetére
randa lesz a képe, mindegy mire használod.
amúgy nekem van egy eladó sonnarom!
ilyet tud, pláne ha értenék hozzá akkor lehetne jobbat is -
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
135-ös F2.8-as fixek közül mikben érdemes gondolkodni?
(10e alatt)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3856 üzenetére
kösz, ahogy elnézem a nagyobblátók nagyon vignettálnak, 35mm mintha már oké. tehát játszani ajánlott? vegyek egy olcsóbb, kínai variánst, és ha tetszik az ötlet belemehetek egy 100-200 fontos vásárba is? valaki próbált drágább darabokat? itt nézegettem pár tesztet, némelyik közepe egész éles, a szélek meg kb középre komponált portréknál úgysem számítanak...
-
jjeahh
nagyúr
ezeket a c-mount, cctv, tv lencséket eredetileg mire használják? miért mind fényerős, és mégis olcsó? találtam egy ilyent pl: Navitar 75mm f1.3...ezt már azért nem adják bagóért, de, ha "rendes" képminősége van simán kiadnám érte a 200 font-ot...sőt beszereznék egy olcsó mondjuk 16mm-t is. az a legdurvább, hogy zoomok is vannak f1.8, f2 fényerővel...sőt, most találtam egy ilyent is, hogy TOKINA 12.5-75mm f/1.2...
-
rii
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3851 üzenetére
csak az egyik lábujjam nem akart már velem szóbaállni amikor még kb. 10 km volt hátra .-D elkezdett nyafogni, hogy neki útba van a papucs pántja .... azt mondta h ő nem bírja tovább, hagyjam ott .-D mondom, nincs bkv nincs taxi nincs rinyálás csinájjad'
-
rii
nagyúr
elmegyek levegőzni, és tisztafejjel nekivesekedem az info áradatnak .-) köszönöm .-)
(#3845) ccs2929: ja'hogy már olyan topik is van .-O be.arás .-)
(#3847) copass: igyekszem jelentkezni amint tudok!
nagyon köszönöm a segítséget!
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ccs2929 #3845 üzenetére
ugyanaz, csak M42-mft adapterrel. persze 1.6x helyett 2x szorzó lesz.
@rii
bestbuy, es nincs olcsobb megoldas a helios 58 + kgy megoldasnal. ha ugyes vagy, akkor egy hetvegi bevasarlas arabol kihozhatod. (4-8k)
m42-mft adapter 2-3k (mondjuk pdaw urtol)
helios 58 2-5k (kiadastol fuggoen, tobbet nem er)
m42 kozgyurusor (0-600-1500 ft kb.)pipa
-
ccs2929
senior tag
Szia!
Valóban, a makróhoz a manuál obi+közgyűrű az egyik talán legjobb/legolcsóbb megoldás. A canonhoz lehet venni m42-es adaptert, ahhoz pl. egy HELIOS-44M 58mm f/2 objektívet, plusz m42-es közgyűrűsort is /én is ezt az obit vadászom+közgyűrűket óccsó pénzért
/ Olimpusról fogalmam sincs.....
Ebben a topicban előbb fogsz hozzáértő hozzászólásokat kapni.
Sok szerencsét
Üdv. -
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #3840 üzenetére
nekem eddig talán a minolta md-k képi világa jön be a legjobban, az összes manuálból...
-
rii
nagyúr
sziasztok
egy Canon EOS 600D-re és egy Olympus E PL1 MILC-re szeretnénk makrot. (Mindkét gépen alap-objektív van, 18-55 illetve 14-42)
azért vagyok itt, mert mind a 600d mind a E PL1 gép tulajának nincs most 100-150-200.000 ft-ja egy jófajta/jobbfakta/belépő makrora.
makro-k terén azt olvastam, hogy talán a legjobb -ha már közgyűrűt terveznek- manuális objektívot venni
közgyűrű + manuális objekítvval lehet készínteni olyan szép képeket, mint egy 100-200ezres macro objektívvel? (remélem, mert itt nem kevés szenvedés van) )))-.
van közgyűrű meg fordítógyűrű ... erről nincs valami összefoglaló leírás? )))-.
kicsit nagy a téma )))-.előre is köszönöm!
-
Denz
csendes tag
Sziasztok!
keresek canon eos - Sony nex állványgyűrűs átalakítót.
Valakinek van esetleg infoja, hogy kishazánkban ezt hol lehet beszerezni? köszönöm! -
HollyBoni
veterán
Rikenon 24mm f2.8
Ezzel az obival nincs valakinek tapasztalata? Vagy esetleg FD 24 F2.8-al?
-
k!nG
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3834 üzenetére
Koszi, igy mar ertheto. Akkor ez a kor felejtos. Koszi sracok!
-
jjeahh
nagyúr
milyen vázad van? a minolta md-k lennének nagyon jók, de az nem m42...nekem helios van, és nagyon szeretem, a hibái ellenére is, na meg sztem simán veri a tamidat kb bármilyen fix fényerős, de a nagylátóbb végét nem tudod manuállal pótolni...asszem 20-as a legszélesebb, amit láttam ebayen, de az is elég ritka tudtommal, és csak f2.8 vagy fényerőtlenebb van belőlük gondolom.
-
k!nG
aktív tag
Mirol van szo sracok? Ez minden Nikonra vonatkozik vagy csak a 3100re?
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok szeretnék beruházni egy M42-es manuális obira, hol érdemes nézelődnöm és milyen típusokat.
Egyáltalán megérné a vásárlást? Szeretnék egy minőségi, szép rajzolatú obit és nem zavarna, hogy manuál, ezért döntöttem a fix M42-es mellett. Kérdés hogy milyet?
A Soós fotóba fogok ellátogatni szerintem, eddig csak SRL gépet vettem ott, az obikról vannak vélemények? -
Elektrosokk
veterán
a g1-et már használtam egyszer. egy fotózásra elhozta haverom minolta minolta 1.2 100mm obival. Nagyon tetszik a képe. először azt is szerettem volna. de ahogy megláttam a P1-et belezúgtam Én is
Nem tudom a keresőt mennyire hiányolnám, eléggé hozzá vagyok szokva. De itt a hordozhatóság is előny lenne, mert pl felcsavarnám az egyik nokkort rá és ott figyelne a táskában mindig. a sonyk nem tudom milyen árban vannak, egy ismerősöm most vett nex 5-öst. Ő nagyon dicsérte. de ér annyival többet ...?
köszi a válaszokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #3818 üzenetére
nekem e-p1 van, manuálozok vele, és pont ezért, le fogom majd váltani...nem tud focus peaking-et, de még keresője sincs. pana g1-ben van kereső, nexben peaking, döntsd el melyik a fontosabb...én ma már talán a nex-et venném, deha nem nex-6 vagy 7-ről van szó, ott is hiányozni fog a kereső. jelenleg ez a két váz talán a legjobb manuálozni, na meg az x-e1 lesz még az, ha kijön a peakinges fw update... (e-p5, x-pro1 már nekem túl drága)
szerk: azért az olynak is van egy kis előnye...van vázstabi benne, tehát minden obival lesz (egy gyengécske) stabilizátorod. mondjuk a panát keresővel exponálva könnyebben kitartod, na meg van egy kis markolata is, a sonynak meg ott a nagyobb szenzor...ja, és talán a 3 gép közül az oly a legszexibb manuál obival, meg mondjuk valami bőrtokkal, nyakpántal
amikor a haverokkal kipakoljuk a 60d vs d7100 vs e-p1-et egy kocsmaasztalra, mindíg mindenki az olyt bámulja, tapogatja...
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok.
kedvet kaptam egy másodhéphez ami szinte mindig Nálam lenne. amit kinéztem olympus EP1, panaG1, vagy sony Nex. video nem érdekel. melyik a leginkább ideálisabb ha manuális obit is használnék néha ? főleg Nikonok vannak. abból van af is, de pl van miolta lencsém is..
köszi
-
copass
veterán
válasz
HollyBoni #3813 üzenetére
mir 10a, vivitar, pentacon
egy Vivitar 2.5/28 mm tudok eladót ha érdekel -
HollyBoni
veterán
15-20 körül milyen 28mm körüli f2.8 vagy az alatti M42 obik szoktak menni itthon?
-
fattyu
veterán
na itt egy igazibb raw.
1.7 iso 100 1/1000A yashica ml 1.7em sem rossz üveg de ez más.
Mondjuk a fleabayes 50 font nem kevés tényleg. én 7 rongyért szereztem.prakticarom nem lett. ad egy nem volt végtelen az adapterrel, ad kettő hát az igen ótvar nyitva.
pentax m 50 1.7 se lett mert az meg gombás volt. de egy olyat össze akarok nézni ezzel majd. -
jjeahh
nagyúr
jónak tűnik, ami engem zavar, az az, hogy nyitva minden obi "fluoreszkál" az éleknél, enyhén ez is
a zuiko-m 1.8-on kontrasztosabb, viszont messze van a pengétől...szted mit jelöl a "P"? vmi bevonat ricoh módra, mint a planar "T"-je? azért egy T-s planar már 150 font körül van ebayen...
-
fattyu
veterán
Planart eladtam... ezt megtartom. Az ÉN kritériumaim alapján ez jobb. Nekem. Nem azt mondom jobb mint a planar. Azt mondom teljesen nyitva ez a darab itt jobb mint bármi ( f2 vagy alatta ) amit teljesen nyitva próbáltam. Nincs az hogy jó hogy 1.7 de minek mikor szinte használhatatlan itt.
Tess egy raw kézből szintén. nem az első amit mutogatnék, de melós gépen csak ez van ( tegnap pont töröltem a kártyáról e előtt a széria előtt )
Az árával az a helyzet hogy ha megnézed pentaxforumon pl elég nagy becsben van ez is. innentől akinek van olyan árat is kér érte. Sajnos google egyre inkább kiöli a titkos esélyesek jó pénzért megszerzésének esélyeit.
Ma még jön kézhez két másik 50es. hétvégén alkotok valami összehasonlítást. nemtudom. meglássuk.
Copass: A virág az KROP
100% az eredeti képből. és mondom. 350d. Azért az nem most volt...Futok én, de ugye előbb a biznic aztán az ámokfutás
-
fattyu
veterán
Északa nem sok értelme van. 350d nem egy isobajnok. 800 fölött titta mák és már rég nem az obit látod.
ehunegy 100% crop. 1/50 KÉZBŐL ( ugye ekv 80mm ) és fújta a szél... ahhoz képest ez valami kegyetlen felbontás. ( nyilván nem nyers kép. lrben szokásos módszereimmel cincálva kicsit. )
ez meg tegnap este beltér vakuval. Szintén full nyitva
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3804 üzenetére
Av szerencsésebb, igen van fénymérés. meg liveview is.
-
Mr.Csizmás
titán
urak,
1000D-n ismeros hogy fotozzon? M-be? fenymeres van? (bocs, EPM1 fem cigisdobozon azt latom, ami lesz a kep
)
-
fattyu
veterán
gyerekek... ilyen meglepetést még semmi nem okozott.
Rikenon P 50 1.7. Kis semmi értéktelennek tűnő Pentax mountos többnyire műanyag valami.
Kölcsön kaptam tesztelésre.
Olyat karcol 1.7en mint semmi. Tényleg. Nincs miért rekeszelni. Ca minimál ( de tényleg a planarjaim sírva elvonulhatnak. ) Bokeh egész kellemes. Nem tökéletes de ez már egész jó kompromisszum nekem.
Teljesen jó színek kontrasztos nyitva is. Nem tudom ár értékben van-e bármi ennek a közelében.
Két panasz.1: 55 centi MFD. 2: 2.8 on és 4en rasnya szögeket zárnak be a blendelamellák és dobócsillagops bokeh lesz belőle. Még jó hogy nincs miért rekeszelni
.
Az obi
Elvileg jön még egy pentax m 50 1.7 is. De nem tudom van e értelme. MFD kivételével kb ugyanez lesz. Nem tudom elhinni lehet élesebb 1.7en ennél bármi.
Meg vettem egy prakticar 50 1.8at is tesztelni. arra is kiváncsi leszek de ez a rikenon ( jézus nem is hallottam róla tegnapig ) egy gyöngyszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ricoh Theta X Professzionális 360 kamera 5.7K felbontással
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 3800 / 6400 expoval)
- Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM objektív
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest