Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csibu83
csendes újonc
Sziasztok, ebédhez jó étvágyat vagy egészségetekre
!
Néhány napja egy ilyen csöppnyi objektív került hozzám. Meteor 8m-1 Kissé poros és a hátsó lencse sajnos karcolt.Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Álljak -e neki szétkapni és megpróbálni a porszemcséket eltávolítani (körtepumpa, lenspen, stb)
- Gondolom karcolt lencsére csak a kalapácsos egyengetés a megoldás, vagy tudtok más?
A menetes része nekem ismeretlen, s nem találtam a kúglival - mert szerintem nem jól kerestem - megfejtést rá, hogy miféle. Természetesen Canon 1200D-n szeretném kipróbálni, használni, ha volna rá mód.
Ebben is nagyon szépen megköszönöm előre is a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz daniduke #8098 üzenetére
azért nincs ilyen méretben opció mert ami kirajzolja a nagyobb szenzort az nagyobb. meg amiben benne van a rekesz az is.
szóval értem hogy pici és már megvan. de erre egy forintot se költenék mert csak a szart reszeled.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
daniduke
tag
Persze, de ilyen áron és ilyen méretben nem túl sok opció van tudtommal, max a 24mm 1.4 c-mount objektív APS-C variánsa. Mindenképp egy értelmesebb lencse a megoldás, de első körben az adott lehetőségekből szerettem volna kihozni a maxot.
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
fattyu
veterán
használj olyan obit amit nem kissebb szenzorra találtak ki? rekeszelni is könnyebb lesz lévén lesz rajta.
plusz nem lesz irtó takony a képe mert nem kissebb szenzorra csinálták.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
daniduke
tag
Köszi erről tudok, használok is egy 18ast, most NEXen, eddig m43 -on. Az olympuson nagyon meg voltam vele elégedve, és habár az APS-C -t is kirajzolja, itt már sokkal rosszabb a képminőség. Igazából az érdekelne, hogy ki hogy oldja meg a rekeszelést? A rekeszes adapter horribilis áron megy. A neten több helyen is lensbaby szerű gyűrűket ajánlanak, ezt ki is próbáltam de szörnyű vignettálást okozott. Valami ötlet?
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
daniduke
tag
Sziasztok!
Használ itt valaki pentax110 objektívet APS-C gépen?https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
faki_
senior tag
-
Csibu83
csendes újonc
Ezeket is köszönöm, továbbítotam felé
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz Csibu83 #8085 üzenetére
Sajnos nem ígérhetem. Erre is már kb másfél hónapja készülök, hogy legyen 1-2 órám bíbelődni és még hol a vége... meg van 4 életlen késünk, nincs rendes köszörűnk, szakértelem híján mindennél fontosabb a testi épség, így előfordult már hogy tönkrement a befogott cucc, de megmaradtak az ujjak, szemek
[ Szerkesztve ]
-
Csibu83
csendes újonc
Babumm...
Még egy alternatívát megpróbálok. Ismerősnek átadom ezt az Exacta bajonettet, hogy vegye le a méreteit, s próbálkozzon meg az esztergálással, egy M42 menettel a végén.
Nem tudom mi sül(het) ki belőle, de remélem a legjobbakatNektek pedig köszönöm a fáradtságot és a segítséget.
Ha esetleg jutok valamire, akkor hozom ide is. Az E-bay meg, nekem csak nézelődni való -
80hun
addikt
válasz Csibu83 #8081 üzenetére
Igen az exakta bajonett lesz..
Olyan véget amit akarsz rá az nincs csak gyáriban , tehát amit mondtam egy bontott ugyanilyen obiról egy m42 vég. kell v. amit linkeltem exakta-eos adapter.Sztem kicsi az esélye hogy találsz bontott véget, pár gyűjtőnél és szerelőnél talán van.
Annyi előnye van ha veszel egy adaptert akkor más exakta végű obit is fel tudsz majd rakni a gépre. Persze ha jól látóm chip-es nemnagyon van v. drága.
Vagy eladod az obit és veszel egyet m42 véggel
[ Szerkesztve ]
-
Csibu83
csendes újonc
-
Csibu83
csendes újonc
válasz MrChris #8077 üzenetére
Nojó...elég zavaros vagyok (tudjuk be az influenzának és a zöldfülűségemnek).
Szóval ez, amit a kezembe tartok, van rajta eredetileg.
Ezt egy gyűrű fogja rá az obi végére. Hogy miféle, azt nem tudom, de ajánlottak már hozzá PK-EOS adaptert is. Ami 6 ezer+plusz posta.
Azért gondoltam levenni róla, s lecserélni egy ilyen M42-s menetű ”sapira”.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Csibu83 #8076 üzenetére
Pont egy exakta bajonettes pentacont vettél ha jól gondolom
Ha az akkor exa-eos adapter kell neked.
Úgy emlékszem van vele végtelen de ezt inkább a canonosoktól kérdezd megGyári m42 véget max egy bontott pentacon-ról találsz szerintem.
-
Csibu83
csendes újonc
faki, jjeahh, tailor!
Gyorsak voltatok, köszönöm!
Node, rosszul fogalmaztam az előző írásomban. Szóval olyat keresek, mint a mellékelt képen látható.
M42, chip-es gyűrűm van 3 db is, amiből egy a Helios 44M-4-en, a másik az MTO 8/500-on van. A harmadik várja Pentacon-t Ámde, a másik bökkenő, hogy az ebay-hez bizony én hülye vagyok
A bajonettet le lehet csavarni róla, jobban mondva, a gyűrűt, ami a bajonett ”sapkát” leszorítja.
Eredetileg ilyen van rajta, s ezt cserélném az előzőekben mutatottra: -
tailor
őstag
válasz Csibu83 #8072 üzenetére
Szia!
Nos, igen, ezek a fránya régi manuális obik már csak ilyenek, nem hajlandóak párosodni a szép digitális Canonokkal
Viccet félretéve, ez kell neked: "M42 - Canon adapter, AF chipes, alumínium, peremes" és tőle: LINK. A chipest azért ajánlom, mert az mutatja, ha élességet talál - nem tudom, hogy 1200D-n van-e élőkép, meg abba belenagyítás funkció. -
Csibu83
csendes újonc
Szervusztok!
Szeretném segítségetek kérni...
Néhány napja hozzám került egy Pentacon 4/200. Gyönyörű. De ezzel ki is merült, mert sajnos a bajonett nem egy kompatibilis része Canon 1200D-re.
Ezért fordulok hozzátok, hogy egy M42-s közdarabot valahogy be tudjak szerezni, vagy ha esetleg itt volna valakinek eladó. Eddig össz-vissz egy emberke volt, aki mondta, neki van, pesze, el is adja. Hűdeszuper
Postával együtt 8 ezer. Az objektív volt fele ennyi postával.
Megköszönöm előre is a válaszaitok! -
tailor
őstag
válasz mauimagic #8068 üzenetére
Nem ismerem az obit, de érzésem szerint nem lehet egy nagy durranás... Ráadásul az optikai minőségét befolyásolhatja egy csomó tényező: milyen állapotúak a lencsék, van-e rajtuk olajpára, benne por stb.
M42-ben a Zeiss Jena Flektogon 35/2.8 egy elérhető árú és nagyon jó 35-ös obi, illetve még "nagylátószügűbb" a Flektogon 20/4. Ezek 20-30 körül kaphatóak (vagyis ennyit érnek, de persze többért árulják sokan).
-
mauimagic
senior tag
Varexon 35mm f2.8-as objektívval találkozott már valaki?
Most kezdtem csak MILC-en M42-es obikal egerészni, feltűnt, hogy nagyon szar képeket tudok csak ezzel lőni...
F4-nél kisebb rekeszen a bokeh nagyon darabos és a kép sehol nem éles. A samsung kitobim állva hagyja.M42-re van elfogadható fényerejű és árú nagylátószögű obi?
-
tailor
őstag
Igen, nekem is feltűnt otthon, hogy nincs - de hát ez tök jó Nagyon finom műszer amúgy az obi. Pont említettem is a cimborának, hogy lassan "kinövök" a 20-30 ezres manuálokból, és elkezdek nézelődni az ilyen komolyabb objektívek között, de azért ez még odébb van. Mindenesetre az "ízére" már ráéreztetett...
-
MrChris
nagyúr
válasz INTELligent #8059 üzenetére
Bakker nemtom miért nem vettem észre.
-
tailor
őstag
válasz INTELligent #8059 üzenetére
Ott, ott
-
Telda
addikt
Tegnap kipróbáltam az A58-cal manuálozni a kijelzőn kereszetül és hát elég vegyesek az érzéseim.
Ha jól olvastam a kijelző közel azonos egy E-PL5ével. El lehet vele lenni, de így elsőre sokkal nehezebb volt használni mint a keresőt. Illetve erős napfénynél nem tudom lehet-e rajta látni egyáltalán valamit. -
jjeahh
nagyúr
Hi! Van valakinek már Camdiox focal reducerrel tapasztalata? Tesztek alapján nem olyan rossz és olcsó, fura, ha még mindíg senki nem ruházott be rá... én már rég agyalok rajta, meglévő manuálokkal mosodázni kéne meg a jobb gyenge fényes teljesítmény miatt, ha a széleken ken meg vinyettál kb. le***rom, ha saroktól sarokig éles obi kell arra ott a sigmám. Egy személyes tapasztalatot szívesen olvasnék róla azért...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Válaszolok másik topikban, ha nem gond, mert megmondják a kollégák szétoffoljuk a topikot
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Telda
addikt
Csak használt jöhet szóba, újra nem is lenne pénzem .
G3-G5 gépeket néztem, de akkor már inkább a G5, igaz valamivel ducibb a markolat, meg kb. 15-el drágább mint a G3. Mondjuk cserébe újabb szenzor, elektromos zár, stb. van benne.
Másik oldalról meg tetszenek az Oly gépek külsőleg, utómunka nélkül is szép képeket csinálnak, meg mintha a lencsék is picit olcsóbbak lennének, mert ugye a vázban van a stabi.
Jó lenne mindkettő megfogdosni, de sajnos erre nincs lehetőség. -
jjeahh
nagyúr
Manuálozni én ma már csak evf-es vázat vennék, de ha nincs más választásod, akkor kijelzővel is simán el lehet lenni, főleg ha kihajtható. Használt gép nem játszik? Mert a fuji x-e1, panasonic g3, g5, g6 nem olyan rossz vétel erre a célra, g5-g6 még elektromos zárat és jól megfogható markolatot is tud, ami szintén segít a stabilitásban.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Én elég sokáig csak e-p1-el manuáloztam, aminek a kijelzője gyengébb felbontású, nem érintős és nem kihajtható. Mint a link alatt is láthatod simán lehet evf nélküli géppel is manuálozni, de az az igazi ha van egy normális evf-ed is, én többek között ezért váltottam le az öreg e-p1-et panasonic-ra, ha az olyban lenne beépített kereső, talán máig azzal fotóznék.
A stabilizátor: egy 50-es manuállal oly féle régi 2 tengelyes stabival én max 1/15-ös, max 1/10-es záridőt tudok kitartani, a keresős panákkal ugyanazzal az obival meg max 1/40-et, szal nem igaz, hogy semmit nem ér az a stabi, a semminél azért jobb...
Belenagyítani azt hiszem a nagyító gombal, a tárcsa bal gombjával lehet, vagy simán ráböksz a kijelzőre ahová akarsz, oszt belenagyít.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Telda
addikt
Hali!
E-pl5-6 gépekkel mennyire lehet hatékonyan manuál lencsékkel fényképezni?
A kijelzőn mennyire lehet pontosan fókuszálni? Sajnos még nem fogtam ilyen gépet, van bennük belenagyítás?
Ezekben a gépekben van stabilizátor, viszont attól tartok hogy semmivel sem leszek ezzel előrébb, mint egy stabi nélküli keresős géppel, amit a "fejemmel" is megtámasztok. Attól tartok hogy amennyi nyerek a stabival, az elveszik ott hogy csak 2 pontom támasztom meg a gépet.
Van valakinek ezekkel tapasztalata? -
MrChris
nagyúr
válasz masterful87 #8045 üzenetére
Nem! A milceken alaphelyzet hogy nyitva van, különben nem lenne keresőkép! Fotózáskor felmegy az alsó, majd le, a felső meg ugyanígy csak fordítva. Kb pont ugyan annyit jár fotózáskor mint egy dslr. De videóhoz/liveviewhoz nem kell semmilyen mozgás, akkor nyugton marad. Ha meg e-zárat tudó masinát veszel akkor teljesen hangtalan módon is használhatod zármozgás nélkül. Küldheted bele 10.000-vel a timelapsot! Persze vannak ennek is hátrányai is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #8044 üzenetére
Na ja, ehhez képest a gh2-őm hangja olyan mint egy ak47-esé, a sonyk-é meg mint egy atomrobbanás Ki is kell támasszam rendesen mert majdnem fölhöz ver
masterful87: szerintem ne zavarjon a mechanikus zár, nomeg tényleg vannak elektromos záras milc-ek is, MrChris-nek és nekem is van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
-
MrChris
nagyúr
válasz masterful87 #8041 üzenetére
Csapkodó tükör nincs, se fix tükör, se mattüveg, se prizma, se tükörház, alul nincs AF szenzor, se AF akna, se segédtükör az egész hóbelebancot kidobták.
p_adam az egyszerűbb zárszerkezet mit takar? Miért lenne egyszerűbb? Zárszerkezet teljesen független hogy van e tükör, vagy nincs. Elvileg még jobban finomabban működőre van szükség a kis géptömeg és egyéb dolgok okozta shutter sock miat.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Van zárszerkezet csak sokkal-sokkal egyszerűbb, mert nincs tükör amit fel- és visszacsapni kellene.
Van ahol az első redőnyzár elektronikus. [link]
Illetve egyes új modelleken teljes elektronikus opció is van, ami valóban hangtalan és fizikai mozgástól mentes, de csak bizonyos esetekben érdemes alkalmazni.
Nincs miért aggódni, mert ha valami elromlik egy MILC-ben, az jó eséllyel nem a zárszerkezet lesz.
-
jjeahh
nagyúr
Van mechanikus zár és az újabb milc-ekben elektromos is. Ilyen gépeknél azt használod amelyiket akarod, mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai is.
-
masterful87
senior tag
Tudom ez nem pont idevágó téma, de nem merek a mély vízbe kérdezni, mert ott elevenen felkoncolnának!
Szóval D5100-as Nikonom mellé keresem már egy ideje a tökéletes, mindent tudó MILC-et, és egy teszt olvasásánál akadt meg a szemem a "strapabíró zárszerkezet"-en. Hát én meg úgy tudtam, hogy MILC-ekben nincsen zár, elromló mechanika nuku!
Én lennék ennyire buta, vagy honnan élt a képzeletemben az, hogy a MILC-ek már csak azért is jobbak, mint a tükrösök, mert nincs zár, ami tönkre menjen?! És én teljesen abban a tudatban voltam, hogy a MILC-ben nincs zár, full elektronikusan megy benne minden, és ezért magasról lehet tojni az expó számra, használt MILC vásárlásánál ez már nem szempont...
Ennyire el vagyok én tévedve, kérlek világosítsatok fel!
-
mumk1
addikt
A Porst 135/2,8-t ismeri valaki? [link]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
fefe9
tag
Szép estét.
Megosztanám az utóbbi napokban szerzett tapasztalataimat manuális obik vs Nikon 1 S1 témakörben.
Kezdem az adapterrel, én ilyet vettem: [link]
Kevesebb, mint három hét alatt ért ide, blendeperemes, szétszedhető, állítható a menetes része, ami azért jó, mert felülre tudom tekerni az obi számozását, látom, amit állítok. Illeszkedése viszonylag pontos.
Az obi: Face csoportban vettem egy kifogástalan állapotú Helios 44M 2/58 obit, korrekt áron (egyetlen apró gondja, hogy kissé dohányfüst szaga van, remélem, majd kiszellőzik).
Elég sokat olvasgattam, mielőtt nekikezdtem a manuálozásnak. Nem vagyok nagy fotós, de hobbiként kezdem megszeretni ezt a dolgot, és erre nagyba rásegített ez a Helios, ad egy olyan feeling-et, amit nem igazán tudok körülírni.
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne ebbe belevágni, nem egy ördöngös dolog, rá lehet érezni az ízére. Az alapigazságok itt is igazak: nem szabad azonnali eredményt várni, próbálkozni kell, kint is, bent is, aztán előbb-utóbb rájön az ember, hogy mikor milyen beállításokkal érdemes lődözni. Arra hamar rájöttem, hogy kézből elég nehéz kitartani a gépet, állványom nem lévén, egy kis párnácskát csináltam a gép alá (zokni, rizzsel megtöltve, nem ér röhögniÍme, négy kép, amiket készítettem (kérem a szakértőket, fenntartásokkal kezeljék, csupán bemutató céllal teszem közzé, tisztában vagyok a korlátaimmal):
FlickrKöszönet jár Vyndree fórumtársnak az iránymutatásért, tanácsokért.
[ Szerkesztve ]
--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
grigo
őstag
Ezúttal szeretném megköszönni Fattyúnak a markánst véleményét és hogy jó irányba terelgetett még decemberben. Tegnap végre volt időm tesztelgetni a Yashica ML 1.7-et és kb először sikerült ovf-el elfogadható képet készítenem. Ehhez mindössze egyet kellett tekernem az üvegen. Ha pedig belenagyítok LV-ban akkor simán látható az erezet is a macska szemében.
Úgyhogy köszönöm, végre sikerült - remélhetőleg - egy tartósan nálam maradó üvegeket beszerezni.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Clemi
veterán
válasz MrChris #8029 üzenetére
Azért más is gondolt ám arra amire te
-
MrChris
nagyúr
Vagy drága vagy nincs, meg objektív állványgyűrűt se lehet esetleg rátenni, és a nagy obik elkajszítanák a váz bajonettjét ezért készítettem egyet. Lehetne egyszerűbben is meg igényesebben is de nekem jó lesz
Obival, vázzal, kettővel együtt. További képek a gányolásról. Azóta a hatlap már fekete félgömb imbusz. -
Clemi
veterán
válasz MrChris #8017 üzenetére
Konica 135/3.2 obinak Pentax PK csatlakozója van ugye? Vagyis ez az adapter jó lenne hozzá, az én Fujimra?
-
faki_
senior tag
válasz MrChris #8024 üzenetére
Mivel natív makró Fujira nincs ilyen tartományban, ill. ha lesz, sem fogom tudni megfizetni, nincs más választás. Nagy előnye még a Vivitarnak a precíz állíthatósága. Nagyon kézre áll, lassan tekered, tekered és olyan mintha soha nem lenne vége, közel 3(!!!) teljes fordulat. Ha gyorsabban tekered, akkor elcsúszik a fókuszgyűrű, csak azt megszorítva lehet egyszerre nagyobbat forgatni rajta. Hátrány viszont, hogy állványmenete nincs, gyűrűt nem lehet rá rakni. Ha megmarad, akkor be kell szerezzek egy állványmenetes adaptert, amit fájóan sokért mérnek.
Egyébként 55mm-est is csináltak, jó sor lenne belőlük:
http://www.pentaxforums.com/userreviews/vivitar-55mm-f2-8-1-1-macro.html -
MrChris
nagyúr
Valaki más gyártott?
madgie: Jó obi volt de mennie kellett, a Sonnar, Oly135 és Oly 100 mellé már tök felesleges. Úgy is legutóbbit használom.
faki_: Ilyen velem is volt, Oly 24/2.8-t már egy ideje keresgéltem, meg licitáltam vagy 5-re amennyit számomra ért. Mind bőven felette kelt el (35+). Aztán volt egy amire nem, arra senki sem licitált én sem és kikiáltási áron ment el feléért.
Azért ezek nem sima 135/90-esek elég speckó ezzel a macro kihuzattal.
Mióta van fókuszléptető szoftver a fényképelőmhöz (PanaG6), azóta nem vágyom manuál macróra, kéne valami natív a FT-hoz. -
faki_
senior tag
válasz MrChris #8020 üzenetére
Kevesen értékelték. Bár nem lehet túl rossz, eBay-en is általában feltornásszák 40e Ft fölé. A Kiron féle 100mm körüliek és Series 1 verziók mennek többért. Nemrég egyet elbambultam és valami 8-10e Ft-ért kelt el.
http://www.theatreofnoise.com/2013/05/a-look-at-vivitar-135mm-close-focusing.htmlA kis/nagy tesója megvan (még), de az csak itthon ritka, több változatban csinálták.
(#8021) fattyu
Melyik ami Vivitar? Nemcsak forgalmazók voltak és a Kiron, Komine, Tokina, Cosina... gyártott nekik? Kb. mint a Soligor.
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #8017 üzenetére
Azt kihagytam, hogy általában a "márkásabb" neveket szoktam számba venni, Canon Nikon Olympus Minolta Konica Pentax Zeiss (elnézést, ha lemaradt valami és természetesen kivételek is vannak) ezek között egy se nagyon van, ami rossz lenne, és a nagylátószögű objektívekkel ellentétben nem sokkal drágábbak, mint a legolcsóbb darabok.
A másik választásom egyébként az OM 135 2.8 MC lenne a méret, 8 lamella meg a mechanika miatt ami hihetetlenül finoman működik a többihez képest (élmény használni, jobb mint sok-sok más OM optika), de ár/értékben meg közelpontban a Konica-t nehéz lenyomni.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Konica 135/3.2 nekem is volt össze is lőttem a Sonnarral, úgy emlékszem szinte egyformán jók voltak.
Viszont 135-öst bár sokan csináltak, de sok xar is van ami nyitva kb hasznavehetetlen és 1-2-őt kell rekeszelni hogy abbahagyja a becsillanást. Így viszont kevés értelme van. Hasonlóan az 50-esekhez. -
p_adam
addikt
A Pentaxforums oldalán az összes Pentax objektívről vannak vélemények.
Nem rossz de a Konica olcsóbb lényegesen közelebbre tud fókuszálni (1m vs 1.5m) bár cserébe ez kisebb és könnyebb (de nem olcsóbb). Ezeken a képeken szép, '3D'-s képe van.Egyébként a legtöbb 135ös mind jónak mondható, nem olyan nehéz ilyenből jót tervezni.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Közben kiegészítve a korábbi kérdésem, a valamiféle rangsort illetően a 135-ös obikkal kapcsolatban, a Dpreview oldalon nagyon dicsérik az SMC Pentax M 135/3,5 obit, ezt vajon ismeri valaki, mert egész jó áron lehet hozzájutni, olcsóbban mint a CJZ Sonnar-hoz.
-
faki_
senior tag
Vivitar Auto Close Focusing (1:2) 135mm f/2.8
Így megoldódik a makró gondod is. Csak két baj van vele, ritka és drága (meg, hogy nincs ilyenem). -
p_adam
addikt
Szerintem a Konica Hexanon AR 135 3.2 az egyik legjobb és a foglalata miatt nem annyira keresett, emiatt olcsó, ha felbukkan.
Érdemes megvizsgálni a minimum fókusztávolságokat is, elég nagy különbségek lehetnek (a Konica-nak csak 1m, ami jobb a másik két 135-ös Konica-nal, meg egy csomó másiknál).[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Anno én is feltúrtam a netet olcsó 135-ös témában, szerintem a nagyja trágya. Pentacon vállalható, tair szintén, jupiter 37a éles, jupiter 11 még élesebb, zeiss sonnarból úgy láttam az "s" verzió az igazán tuti. Igen, sajnos ezekből csak az első kettő F2.8-as és pont azok a leggyengébbek a listából. Aminek nem néztem utánna az a canon fd, azoknak érdemes lenne utánnajárni, mert van néhány jó fd üveg más tartományban... Takumar 135-öt én próbáltam ff-en és mft vázon, szerintem a pentacon is megeszi reggelire.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
(#8007) Vyndree Köszi!
(#8008) mumk1 Azért egy fontos dologról ne feledkezzünk meg, hogy FF vagy APSC szenzoros gépen hogy teljesít az obi
Nos, ha rekeszelni kell, akkor mint ahogy korábban írtam itt van nekem az 55-200-as FX objektív, ami meglepően éles és 3,5-ről indul, de 135-ön még 4,4-es a rekesz.
A Helios 85/1,5-ös obival készült képeket én is néztem már, valami eszméletlen jó a rajza, viszont eddig hiába túrtam utána a netet, nem találtam egy darabot se.Tegnap jó ideig böngésztem az ebay-t és találtam egy csomó féle 135-ös fényerős obit, de sajna lövésem nincs, melyik hogy produkálhat teljesen nyitva. Például: Auto Chinon 135/2,8 a Vivitar 135/2,8 vagy ebből van 135/2,5 de Canon FD véggel, a Helios 135/2,8 vagy az Olympus 100/2,8 és az Olympus 135/3,5 de van egy csomó olyan név, amiről még csak nem is hallottam mint a Panagor, Travenar, Kaligar, Soligor, Crestar, Hanimex, Marexar, Carenar de sorolhatnám még egy darabig, ezek mind f2,8-as obik
De találtam Takumar-t is, amit tudom, hogy az 50/1,4-es verziója az etalon, de a 135/2,8-ról nem olvastam sehol eddig. Aztán van a látótérben egy Porst amit holnap kipróbálok,( erről van valakinek tapasztalata?)
Persze tudom itt vannak a Sonnar obik az f3,5-el amik 3,5-ön is jók, de láttam képeket a Tair11A obival, de az nagyon penge, de jó drága is.
Na meg itt vannak a Canon FD lencsék, a Tamronok, a Carl Zeiss Jena obik 2,8-as verziói.Na most csak az az egyetlen nagy kérdés, hogy ezek közül melyik amelyikkel érdemes egyáltalán foglalkozni, melyik mellett tegyem le a voksom, ha ragaszkodok a 2,8-as fényerőhöz, mert azt már tudom, hogy a 3,5-ös fényerősök között ár/értékben a Sonnar a nyerő.
-
Akos1994
aktív tag
Catch-in-focus van k10d-n is,nem?
Én k20d-n azt használom, be van kapcsolva, exponáló gombot lenyomom teljesen és folyamatosan, célzok, fókuszgyűrűt elkezdenem csavarni, és amikor fókuszba kerül a kívánt tárgy akkor rögtön klatty és kész is a kép.
Amióta bekapcsoltam sokkal jobb, mert azonnal cselekszik a gép, másodperc tört része alatt, így nekem nem nagyon tudott elmozdulni semmi se. Kivétel ha 1/90 alatt van a záridő és túl gyorsan tekerem a gyűrűt. A hátránya annyi, hogy korlátozza a komponálást azért rendesen.. -
faki_
senior tag
válasz Vyndree #8007 üzenetére
Ha nincs mellette egy ajándékozási nyilatkozat, akkor a GIFT felirat kb. semmit nem ér, szinte minden távol-keleti eBayer ráírja. 22 EUR a határ adásvétel esetén és csak a szerencsén múlik, hogy fennakad-e az átvilágításnál az ennél értékesebb. Ha hinni lehet a fórumoknak, az esély az elmúlt hónapokban, években nagyságrendekkel csökkent műszaki cuccoknál (telefon, tablet, fotós...).
Japán eladóknál érdemes jól átbogarászni a leírást, sokuknál szerepel, hogy karc, gomba lehet, de nem biztos (vagyis biztos, hogy van ).
-
mumk1
addikt
Van Trioplan 100/2.8-am, nyitva baromi lágy az is, inkább a különleges bokeh miatt tartom csak. Az Auto Revuenon 135/2,8, ahogy jjeahh is írta, nyitva csapnivaló, ha meg már rekeszeled akkor ugyan ott vagy mint egy jó 135/3.5, én valószínűleg meg is válok tőle.
Tudom hogy nem pont az a méret amit keresel, de nekem a mai napig a Helios 40-2 85/1.5 a nagy kedvencem. Ez nyitva is szuper, igaz hogy a bokeh amit produkál, nem mindenkinek jön be.http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
Vyndree
őstag
Fattyu tökéletesen leírta, kicsit bővennen így néz ki a külföldről rendelés plusz költsége
EU-n kívüli vásárlás (jelen esetben Japán) magánszemélyek között (GIFT jelölésű):
0 - 45 € (~12.690 Ft) között vám- és ÁFAmentes
45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli
700,1 € felett a kereskedelmi vámtarifa és 27% ÁFA terheli
Mindig a postaköltséggel együtt számított ár számít.EU-n belül (plusz Svájc és Norvégia) továbbra sincs semmilyen plusz teher egy vásárolt termékre (se vám, se ÁFA)
-
fattyu
veterán
könnyen lehet. ára +postaköltségre jön 27% áfa meg 2.5 -3 % utóbbi nyilván elhanyagolható.
meyerek nem kifejezetten a tökéletes képminőségről szólnak. Nem értem hogy fél stopnyi blendéért miért mondasz le a legjobb képminőségről. de te dolgod.
Elmondom mégeccer. 135 sonnarnál nincs jobb.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Clemi
veterán
Szerintetek, ha Japánból veszek az ebay-en obit 50-100€ között, megfogják a vámon? Ha igen mennyit perkáltatnak velem?
-
Clemi
veterán
Na és a Meyer-Optik Görlitz 100mm 2.8 ?
-
Telda
addikt
válasz Vyndree #7998 üzenetére
Van külön M42 adok-veszek is.
-
jjeahh
nagyúr
Revuenon nekem van, képileg a legsz*rabb objektív ami valaha a kezemben járt Persze bármit lehet használni ha nagyon akarod, csak le kell rekeszelni, agyon kell élesíteni, CA-szűrni: [link] [link] [link] [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest