-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz mikrofon #1098 üzenetére
Huszonezer forintokért már kissé drágának tartok manuális objektíveket. Az 1,7/50mm-es Pentaxot jól ismerem, igencsak jó kis darab, érdemes beszerezni. Az 1,4-es is, csak mint említettem, drágának tartom. Viszont ha veszel egy jó 50m-est, akkor is, ha "csak" 1,7-es, amellé nem feltétlen éri meg másik 50mm-es, viszont a 135-ös F/2,8-as igen hasznos lehet. Erre gondoltam: Revuenon 135mm.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen vázad van és milyen objektíveid jelenleg? -
mikrofon
veterán
válasz Szten Márs #1097 üzenetére
Ezeket találtam:
Vatera
Super Carenar 1.9/50 8e Ft
Ricoh 55/2,2 5e Ft
Revuenon 1,7/50 8e Ft
Auto Chinon MC 1.4/50mm 18e Ft
SMC Pentax-M 1.7/50mm 13e Ft
SMC Pentax-M 1.4/50mm 23e Ft
SMC Pentax-A 1.4/50mm 35e FtExpressz
Revuenon 135mm , f: 2,8 7e FteBay (szállítással)
Tokina SD 35-200mm f4-5.6 23e Ft
Promaster 60-300mm f4-5.6 24e Ft
MAKINON 24/2.8 18e Ft
Sears Auto MC 135mm f:2.8 15e Ft
Phoenix 24mm f/2.8 (A állással) 19e Ft
SMC Pentax-A 50/2 19e FtEzek közűl te melyiket ajánlanád és melyikettartod nagyon drágának? Valamint ennyiért megéri az e-bay vagy inkább érdemes várni míg itthon lesz
-
Szten Márs
nagyúr
válasz mikrofon #1094 üzenetére
Nem lehet arra a kérdésre szimplán válaszolni, hogy milyen gyújtótávolságút célszerű beszerezni. Ez attól függ mit akarsz fényképezni, mire akarod használni a géped. Nézd meg az adatlapomat, ott láthatod, hogy nekem milyen manuális fixeim vannak. Általános használatra ez a sor (28mm - 50mm - 58mm - 135mm - 200mm) elég jól használható, de tényleg igencsak függ attól, hogy mit szeretsz fotózni. Ja igen, fényerő. Az a fixek másik nagy előnye
Márka/típus... nagyban attól függ, hogy milyet kapni épp, ugye itt nem lehet úgy válogatni, mint új obik esetében, nem lehet mindig mindenfélét kapni.Ha van/lesz valami konkrét kiszemelted, könnyebben tudunk véleményt mondani. Mindenesetre a Pentax saját fixei igen jók szoktak lenni -
-
mikrofon
veterán
válasz Szten Márs #1093 üzenetére
Aham és akkor milyen gyártó milyen típusait ajánlod? Milyen fókusz távolságút kellene, célszerű beszerezni? Fényerő? Azért vettem Tükörreflexes gépet, mert meguntam a full automata gépeket, hogy csak nyomom a gombot és kész! Tehát mindenképpen manuálist szeretnék.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz mikrofon #1092 üzenetére
Azt hiszem, hogy ha már felvállalod a manuális objektívvel járó plusz nyűgöket (fénymérés nehézkessége, csak kézi élességállítás), akkor sokkal érdemesebb fix objektíveket nézni. Persze, ott is bejön egy plusz kötöttség, a zoom hiányából adódóan, de képminőségben igencsak sokat profitálsz. És pont ezért éri meg beszerezni manuális objektíveket: relative igen kis pénzért igencsak ütős képminőségű objektíveket lehet beszerezni. A manuális zoomobjektívek értelme digitális vázon számomra legalábbis megkérdőjelezhető.
-
mikrofon
veterán
Szervusztok!
Nézetem néhány Pentax objektívet:
Manual:
Vivitar 28-210mm 3.5-5.6
Sigma 35-135 mm 3.5-4.5
VIVITAR 28-105mm 2.8-3.8
Pentax A 35-105mm 3.5
Phoenix-Cosina 28-210mm 3.5-5.6
Ricoh RikenonP 35-200mm 4-5.6
Tokina SD 35-200mm 4-5.6Valakinak van valamelyikkal tapasztalata, vagy véleménye az említett gyártókról?
-
-
hege01
tag
válasz j.bravo #1088 üzenetére
A gyutávval kapcsolatban butaságot írtam, már leesett nekem is, bocsi.
Megfordítanám a kérdést, mert Vat*-hoz hasonló netes piacokon olvastam az említett obi mellett, hogy APS-C ill. DX senzoros gépeknél a crop faktornak megfelelően nagyobb "zoom"-ot (most lehet h megint nem jó kifejezést írtam) kapunk. Adott esetben 112,5-450. Tulajdonképpen ez most igaz vagy csak félrevezetés?
egyébként köszi az ismertetőt.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
A gyújtótávolság természetesen attól nem változik, hogy milyen vázra rakod (a zooomgyűrű tekerésétől változik ).
A crop faktor miatt az eredő látószög fog csökkenni (ami a képen megjelenik), merthogy a kisfilmes kocekához képest az APS-c olyan, mintha "croppolnád" a képet, azaz a közepét vágnád ki, a széleit eldobva.
Akkora mértékben csökken a látószög, mintha a kisfilmes vázon egy 1,5x akkora gyújtótávolságú objektívet tennél fel.Azaz, az aps-c vázon az 50mm-es gyutávú obival akkora a látószöged, mint egy 75mm-es gyutávó obival lenne a kisfilmes (vagy fullframe digit) vázon.
(és így tovább, 200-300, 16-24 stb.)Azaz, az "ekvivalens" gyutáv fogalma a látószögön alapul: azazhogy mekkora lenne a gyutávja annak az obinak, amivel kisfilmes vázon ugyanannyit látnál, mint az adott vázon az adott obival.
A kiskompaktok valós gyutávja alig néhány mm, miközben ugyanakkora látószöget adnak a borsószemnyi ccd-vel mint egy 35-105-ös obi kisfilmen (nyilván ezt gépe válogatja, de ekörül szokott lenni).[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
hege01
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem amire nem találtam megnyugtató választ eddig.
Sony A200-as gépem van ami ugye APS-C érzékelős, ha veszek hozzá egy régi minolta pl. 75-300-as objektívet, akkor változnak a gyújtótávolságok a crop faktornak megfelelően vagy teljesen el vagyok tévedve ebben a témában?
Valaki el tudná magyarázni ezt nekem egyszerűen, érthetően?
KösziÜdv.M
-
Surfym@n
senior tag
válasz Surfym@n #1085 üzenetére
Bővebb infók az obikkal és többi cuccokkal kapcsolatban.
(Bocsi, lejárt a mod. idő)
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Surfym@n
senior tag
Fotósulira kellene pénzt összegyűjtenem, s ezért szeretnék megválni hőn szeretett M42-es Takumar objektíveimtől.
Aki ismeri ezeket, azoknak nem kell bemutatnom képességeit.
Eladó:
Super-Takumar 55/1.8
Super-Takumar 50/1.4
SMC-Takumar 135/3.5 2db
Super-Takumar 300/4.0Ezen kívül van még közgyűrű-szett, makróelőtétlencsék, M42-K adapter...
További részletek, képek, árak a V-betűs piactéren (keresőbe írjátok be, hogy: takumar). Nézzétek meg, ha érdekel vkit, akkor keressen priviben.
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Stitch
őstag
Kihasználatlanság miatt eladó Tokina RMC 200mm/f3,5.
-
Stitch
őstag
-
johnjohn
addikt
Emulátoros Canon EOS-M 42 adapter az aprók között, ha valakit érdekel.
-
BEE
addikt
Ezt egy Helios 44M-4-el készítettem F2-n vagy 2,8-on.
[link]BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
hunmaster
csendes tag
Eladom tökéletes műszaki állapotban lévő, de kopottacska Pentacon 4/200-amat 7000 forintért, de EOS-M42 adaptert is tudok adni hozzá plusz 7000-ért.
E-mail: eos50mm [kukac] mpp.hu
-
Stitch
őstag
Tyűha, a pbase-en egy fazon kipróbált egyet s mást. Lehet szemezgetni.
-
Stitch
őstag
Tudsz, kell egy M42-4/3 adapter. Vannak jó minőségű m42-es objektívek, főleg alap illetve kis-tele tartományban. Az újabb Olympus DSLR-eken mind fénymérés, mind élesség-visszajelzés is van manuális objektívvel. E-400 esetében nem tudom, nézd meg a használatit.
[ Szerkesztve ]
-
Lazac1
csendes tag
M42-es objektíveket tudok használni a gyakorlatban 4/3-os gépvázhoz? Azaz milyen képminőséget várhatok el? A gyújtótávolság/fényerőből mit tudok hasznosítani? Egyy 2.8/180-as obi 360 mm-nek fog megfelelni? Azért kérdezném, mert használtan elég jó teleobikat kínálnak fillérekért, és hát a gyári 4/3-os obik szörnyű drágák, még használtan is. Amennyiben működik a gyakorlatban: Az rendben van, hogy az AF megszűnik, és persze a rekeszvezérlés is. Időautomatika működhet még azért? Illetve manuális üzemmódban a fénymérő? Élességállítással mennyire lehet gond AF nélkül ( és élőkép nélkül)? Olympus E400-ról van szó, a keresője nem túl informatív.
-
-
brumesz
aktív tag
kreáltam egy képet a chinonnal. van egy makro állása a zoomgyűrűn, aminél ugyan az obi 80-200, de a gyutáv kb 60-70mm olyankor amikor makrora van állítva. így kb fél méterről tud éles képet lőni, egyébként 1.5m a közelpont
képps-en átesett. kontraszt, élesítés(+a raw előhívás...)
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
brumesz
aktív tag
szeirntem igenis van értelme, már csak több dolog miatt is. egyrészt itt állt a smena feleslegesen, csak porosodott. így ingyen volt. nem akartam különösebben makrot, csak kipróbálni. a millió lencse pedig pénzbe kerül...általában nem is kevésbe. mivel ingyen volt, így szerintem a cucc ár-érték aránya elég jó
"nem lehet a gyújtótávolságba helyezni a lencsét"
ezt nem értem, fejtsd ki légyszi
-
brumesz
aktív tag
nem m42-es, nincs is bajonettje mert kb kitörtem a vázból...hanem raktam rá két fémlemezt ahol van 2 csavar az obi alján,így paszentosan bele lehet tekerni az m42 adapterbe
amúgy ahogy tekerem a fókuszgyűrűt, semmi nem változik a képen. bár lehet én csesztem el valamit, mert maga az üveges rész csak nagyon kicsit mozdul el
[ Szerkesztve ]
-
brumesz
aktív tag
igen, és teljesen jó
érdekes hastású képeket lehet lőni vele a minimális mélységélesség miatt(kb 5mm az éels tartomány). viszont fix a fókusz...vagyis állítható, de nem számít semmit, ezért a tárgytávolság kb. 5 centi fixenStitch: kifabrikáltam belőle itt egy kép:
[link][ Szerkesztve ]
-
brumesz
aktív tag
én egy chinon 80-200-at használok manuális obiként, mert nem volt cash rendes af-es cuccra
mindenesetre szerintem jól jártam vele...már csak a fix 3.8 fényerő miatt is. a rajzolata nagyon szép, ca minimális, és jó masszív. van vagy 1 kiló, fém és üveg az egész
nemsokára rakok fel képet!cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
jeni
félisten
Köszi az információt
-
jeni
félisten
Sziasztok
Kérdésem az lenne,hogy lehet e használni a Chinon 1:1,4/50mm manual obit Pentax DSLR vázon károsodás nélkül,vagyis hozzá ér a tükör az obihoz másképpen fizikailag nem-e érnek össze?
27e.Ft-ért kihálja egy illető,de esetleg oda adja váz nélkül is az obit.(16e.Ft körüli áron lenne)
Szerintettek?
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Sok fénynél elmegy. Kevés fénynél viszont tolhatod fel az érzékenységet a rekeszelés miatt, és a kontrasztszegény rajzolat is jobban kijön. A duplakitben utánad dobott tele-zoom (ami szerintem hobbi szintre tökéletesen megfelel) kontrasztban és színvisszaadásban is sokkal jobb.
-
Stitch
őstag
Ebay-en van húsz'ájróért is plusz postaköltség blabla-bla. Azért egy próba erejéig mindegyiket megtartanám, hátha megtetszik aztán.
Tamronnal kettő gépből kiköpött jpeg (300d nem jeleskedik ezen a téren); egy, ami valószínűleg a 80-as végével készült, f5,6 vagy f8-as rekesszel, egy másik pedig a tele végén f11 körül lehetett, meglepően szép háttérmosással még a szűk rekesz ellenére is.Törnek felszínre az emlékek. Ahogy haladt az ember a tele vége felé annál jobban kellett rekeszelni, hogy megfelelő kontrasztú és CA-től mentes képet rajzoljon.
A géppel kapcsolatban küldök egy privátot.
-
tailor
őstag
Stitch, nagyon köszönöm a hasznos enformászionokat! Olympus gépben ezek miatt az obik miatt gondolkodom (gondolkodunk...), mert ha használhatóak, akkor az ugye jól jön - még ha kis kompromisszum árán is. Az 50/1,8-as tényleg fajintos egy darabnak néz ki... Igazán csak a 25K-s 4/3-OM átalakító miatt gondolkodom - bár még így is olcsóbb, mint egy 4/3-os fix... Azt hiszem, ezt tényleg érdemes lesz akkor megtartani.
Amúgy igen, az objektíveken kívül van egy OM-2n gép is a "tarsolyban" baloldalon. Bár használva általunk sosem volt.
Szerk.: azért 1-2 Tamronnal lőtt képet tudnál mutatni...? Tudod, a kíváncsiság...
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Amúgy emiatt kezdenél Olympus szettel vagy egyébként is ez a kiszemelt?
Az objektívek közül az 50/1,8 ami érdekes lehet, az viszont remek darab (mint az alapobjektívek többsége). Én egy 300d-vel használom, nem családi jellegű kép csak pár darab van, régebben már linkeltem is őket; #442 és #743). Egy 28/2,8-nak nem számottevő az előnye egy kitobjektívvel szemben. Én sem használom már a 24/2,8-amat mióta megvan a 18-55 IS. A Tamron nem hagyott bennem mély nyomot, ráncolom a szemöldököm, mikor próbálok visszaemlékezni rá. Az tuti, hogy toló-zoom-os, ami elég kellemetlen, vele készült képeket is csak párat találtam, azért ha gondolod feldobhatom őket valahova. Helyette jobb választás a kitben (dupla kitben olcsón) adott tele, amivel kevesebb a macera is.
Még pár 50/1,8-al készült kép itt, MORE gombbal több is gyün'. Nagy részük analóg géppel készült.
Gép is volt az objektívekhez?
Szerk.: az elején linkelt makrók közgyűrűvel készültek f4 körül..
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Szia!
Olyan Tamronom nekem is volt, a Zuiko 50/1,8 még meg is van. Ebay-en vannak még 4/3-OM adapterek, némelyik lényegesen olcsóbban, mint a linkelt, de azok persze utángyártott kínai cuccok. AF tényleg nem lesz, élességvisszajelzésed viszont igen és valóban kétszeres a szorzó. Este írok bővebben, meg linkelek képeket.
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Apám régi Olympus gépéhez van 3 objektívje:
Tokina 28mm 1:2,8 [link]
Zuiko MC Auto-S 50mm 1:1,8 [link]
Tamron 80-210 CF Tele-Macro 1:3,8 [link]
A kérdésem annyi lenne, hogy használhatóak ezek adapterrel mai Olympus DSLR gépeken? Ezt találtam, de 25K kicsit ütős érte... Bár ha az obik minősége revansálja... Jól tudom, hogy ezeknél nincs AF és élesség-visszajelzés? Sajnos sehol nem találtam fotókat a fentebb írt obikkal... Valamint a 4/3 rendszer miatt a fent írt fókusztávolságok kétszerese "élne" a dslr-en, ugye?
Érdemes ezekkel foglalkozni a kitobi mellett? (Kezdésnek úgyis az lenne) Vagy hanyagolandó? Hobbi célra lenne.Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
-
Stitch
őstag
válasz Reset Elek #1033 üzenetére
EF 100/2 vagy 85/1,8 használtba simán megvan hetvenezerből.
-
madgie
titán
válasz Reset Elek #1033 üzenetére
Vagy pont az EF 100/2? Vagy az ennél olcsóbb (70 ezerért már használtan megkapható) kitűnő EF 85/1.8?
-
Stitch
őstag
Kell egy univerzális téma, mondjuk egy tejes doboz vagy egy spongyabobos adventi naptár az ablakon beszűrődő szórt fénynek szembe állítva. Nagyítás úgy belőve, hogy a doboz normál gépállásnál magasságban épp beférjen a képbe. A doboz egyszer képközépen, aztán legszélen. Állvány, MLU, nyitott rekesz (hogy'máshogy'), manuális fehéregyensúly, expót pontosra belőni, kutyafüle. A gépben minden NORMAL-ra oszt' kész. Jaaa, hogy mindenkinek más gépe van..ááá az nem számít. Én egy 300d+Zuiko 50/1,8 párossal tudok nevezni.
-
Reset Elek
aktív tag
A 2/100-es Zuiko-val nem is tudom mi lehet egy súlycsoportban... Talán egy 2/132 L-es canon. Az meg nem egészen 70e Ft. Ebben a kategóriában szerintem valami műanyag AF-ost kapnál csak.
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
BEE
addikt
válasz Reset Elek #1029 üzenetére
Egyszer tényleg össze kellene hordani egy rakat 50-est és jól leteszelgetni.
BEE
-
Stitch
őstag
válasz Reset Elek #1028 üzenetére
Tényleg vannak drágák, nagyon drágák. Pedig a móka mellett főleg az áruk miatt kezdtem manuálisokkal fotózni. A 100/2-es Zuiko is, amit linkeltem, végül 240 euróért (~70e Ft) ment el. Elhiszem, hogy jó objektív meg minden, de ennyiért kapok AF-eset is.
-
Reset Elek
aktív tag
A lencsén jo a felirat?
Én még az ujjnyomokat sem szertem a lencsén, nem hogy feliratotEgyetlen obiért venni még egy gépet.... Hogyismondjam... Még ha lenne 24x36 mm-es érzékelő benne, akkor meggondolnám, de így olyan, mintha az 5D-re vennék egy 65 mm-est. Valahogy nem ugyanaz a látószög. Persze ez is a Pentax hibája
(Mellesleg, ha egy gépben 24x36-os érzékelő van, működik, és teljesen ki van fizetve, akkor az egy jo gép. Szerintem. Én csak azért vettem EOS-t, mert erre a legkönnyebb adoptálni a régi manuálfókuszos objektíveket. )
Azzal a Pancolarral szerencsésnek mondhatod magad. Egyszer szívesen összehasonlítanám az enyémmel, kíváncsi vagyok, mennyi köztük a különbség.
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Reset Elek
aktív tag
Van Olympus Zuiko, van Konica Hexanon 40 mm-es, van Minolta Rokkor-X 45 mm-es, Carl Zeiss Tessar 45 mm-es, a Pentaxnak is van sima 40 mm-ese, ésatöbbi...
Alapvetően három probléma merül fel ezekkel kapcsolatban:
1, mocskos drágák vagy
2, drágák, és nagyon ritkák és/vagy
3, nem lehet EOS gépvázra adoptálni őket.Majd ha sok pénzem lesz...
-
Stitch
őstag
válasz Reset Elek #1025 üzenetére
Ahhhaaa, értem. Akkor biztos ezért tetszik annyira a 40mm.
-
BEE
addikt
válasz Reset Elek #1025 üzenetére
A lencsén jó a felírat, a gépeden hibás !
( Ha elkötelezettje vagy ennek a fókusztávnak, akkor ez az obi tényleg megéri
hogy két géped legyen ! Meg a két másik FA Limited ! )Az én Pancolarom fekete tubusban van, a távolságskálák fehér és zöld színűek.
A fókuszgyűrű első peremén vékony fényes gyűrű.
A felírat: PANCOLAR auto 1,8/50 MC aus JENA DDR 10865322Még úgy is élesnek mondom, hogy van egy Tamron 90/2,8-am.
BEE
-
Reset Elek
aktív tag
Rossz a felirat a frontlencse körül#1023
Piros és fehér számok a skálán, sűrűn recézett élességállító gyűrű, sorozatszám alapján ' 70 és ' 75 között készült.
Én sem azt mondom, hogy rossz, csak mostanában láttam pár képet, ami 1,4/50-es Planar-ral készült.Stitch, #1022
A 42 mm az pontosan a kisfilm képátlója. Az ilyen fókusztávolságú objektív elméletileg pontosan a szemnek megfelelő látószöget és perpesktívát ad.Nem volt gúny.
Eddig.
De látom, te 24 mm-rel, APS-C szenzorra fotózol. Az már majdnem olyan, mint a 40 mm teljes képkockán[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz Reset Elek #1021 üzenetére
Csak Neked !
[link]
Na jó, nem 42mm, hanem 43.BEE
-
BEE
addikt
Pontosan milyen Pancolarod van ? Mert abból is van több verzió.
Meg ne felejtsük el, hogy ezeknek az obiknak már komoly élettörténetük van,
mi meg vagy kifogjuk vagy nem a megmaradt jobbakat.Az enyém szerencsére nagyon jó éles képet ad a K10D-n, de az is igaz
hogy szinte csak makrózni használom.BEE
-
Stitch
őstag
Jól érzem, hogy az utolsó bekezdésed gúnytól nem mentes? Vagy mi ez a 42mm?
APS-C-n a 24mm (~ekv. 40mm) nekem olyan, hogy odaállok ahonnan fotózni szeretnék, belenézek a keresőbe és azt látom, amit elképzeltem. Meg a Szmenámnak is 40mm-es az objektíve.
-
Reset Elek
aktív tag
Pancolar alapvetően jo cucc. Élesebb, mint a Pentacon 1,8/50-ese, bár nekem így is egy kicsit mosottnak tűnik a képe, persze ezt csak egész közelről lehet észrevenni. A szembefényeket egyáltalán nem bírja.
Itt egy kis összehasonlító teszt, bár ez nem teljes képkockás érzékelővel van : [link]
Nagyjából nekem is ezek a tapasztalataim.
40 mm szép szám, én is valami olyasmit keresek. Jo lenne egy 42 mm-es, de olyat pont nem gyártanak. Te mit használsz?Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
Stitch
őstag
válasz Reset Elek #1018 üzenetére
Ez érdekes, biztos többféle Pentacon 50/1,8 készült.
A CZ Pancolart sok helyen dícsérik, neked mik a tapasztalataid? 5d+50/1,8 páros elég jó dolog, mondjuk nekem teljes képkockán a 40mm a legkellemesebb gyújtótávolság. Jöhetnek a 12Mp-s képek.
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
válasz Reset Elek #1016 üzenetére
Pentacon?
-
Stitch
őstag
Lehet tippelni, mennyi lesz a licitálás vége.
ED tagos objektív, hírhedt a rajzolatáról, szerintem 300 euróra simán felviszik..én 70-80 eurót esetleg kipengetnék érte, úgyhogy ez is marad csak álom.
-
Stitch
őstag
válasz denes44 #1012 üzenetére
Ilyen ábrát nem tudok, viszont ha 350d-vel meg 450d-vel is megy, akkor a tieddel is fog. Az EF-S optikákkal is kompatibilisek ezek a gépek, azok is benyúlnak hátra, ezért kellett egy új bajonett, hogy az APS-H és FullFrame gépekre véletlenül se tegyél EF-S optikát. Ha még ez sem elég, akkor írj a fotózz-os csávónak, biztos szívesen segít.
-
j.bravo
addikt
A Pentacon japán lenne?
Tudom, németek-japánok néha gyártottak bérmunkában egymásnak ezt-azt, azaz nem tartom hihetetlennek - ez most a fenti eset, vagy csak félreértelmeztem amit írtál?
(azazhogy valamelyik japánt ajánlanád, vagy még inkább a Pentacont?)Tényleg, arra van esetleg tipped, hogy Nikon F - m42 adaptert - a lencséset, hogy legyen végtelen - kitől, hol érdemes venni? Azért kérdezem, mert itt nyilván nem mindegy, milyen minőségű az a lencse...
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
denes44
tag
Igen M42-es, és emulátoros adapter rendeltem hozzá ebayről. Azon a fórumon amit az előbb linkeltem azt írták (igaz nem konkrétan M42-re, de pl. az én objektívemet is írták csak PB bajonettel), hogy 1.6-os croppos gépen használhatók, csak fullframe gépeken nem, mert ott nagyobb a tükör.
Remélem így is lesz... mennyi egyébként egy tükör-csere?
-
denes44
tag
válasz denes44 #1005 üzenetére
Közbe találtam még pár dolgot:
Ezen az oldalon ott figyel egy olyan objektív amit vettem egy 350D-n
Itt is látok egy 450D és egy ilyen obi párosítást
Valamint itt olvastam ezt: "I made Prakitcar bayonet mount for EOS cameras, though it only works with
300/350D cameras which have short mirrors. I did try to use my original mount
for 5D/EOS650, the most of my Prakticars have a problem of "mirror never return",
since 5D/650 have long mirror for long forcal lenses CANON offers."Ezek szerint a 400D-n működni fog, az 5D-ben nagyobb a tükör, azért írták azon az oldalon hogy azzal nem jó.
Remélem így van
-
denes44
tag
válasz Szten Márs #1003 üzenetére
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Szten Márs #1002 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy zavar az igénytelenség
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Reset Elek #992 üzenetére
Te most TÉNYLEG ezen akadtál fennt?
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- E-roller topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest