Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT Manual, analóg, filmes, MF objektívek 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

copass veterán válasz  sellerbuyer

üzenetére sellerbuyer

üzenetére megvárom a gar végét, majd utána talán egy próbát megejtek. megvárom a gar végét, majd utána talán egy próbát megejtek.
- 

copass veterán 
- 

rascalyjo tag Kicsit elaludt ez a topik. Kinek mi a véleménye a chipes adapterekkel?  
- 

muci tag Chinon MC-s 1:2,8 f:135 mm patika állapotban bőr tokjában eladóvá válna, ha valakit érdekelne. Bp-en van. M42-es. 
- 

M_o_g_y_i őstag válasz  Gulyopapa

üzenetére Gulyopapa

üzenetéreAkkor én a komplett fotópuska-szettért fizetett 17500 HUF összeggel meg sem szólalok...  Tair 300/4.5 
 Helios 58/2
 Japán 2x tele-konverter
 makro-közdarabok
 UV és színszűrők
 Zenit 12S gép a tartozékokkal (fotópuska, állványcsavar, fém doboz)
 Jövő héten (elvileg) lesz végre M42/Nikon adapter, akkor jöhetnek végre a képek. 
- 

- 

rascalyjo tag Zozzer888 kolegának igaza van! Ha a képen nem látszik akkor hagyd a francba. 
- 

rascalyjo tag válasz  Mr.Csizmás

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetéreOk rendben! Hazamegyek küldök.  
- 

rascalyjo tag válasz  Gulyopapa

üzenetére Gulyopapa

üzenetéreNem kell szétszedned. Sőtt azt mondom hogy ne szedd szét. Mert nem fogod tudni pormentesen összerakni. 
 Ahoz teljesen pormentes helység kell. Régen szétszedtem egy Heliost,- megbántam hogy hozzányúltam.
 Ezzel meg nagyobb szívás lenne.
 Az enyimében is van némi porocska, de ne foglalkoztasson.Szépek a képeid az a lényeg 
- 

rascalyjo tag válasz  Mr.Csizmás

üzenetére Mr.Csizmás

üzenetérePontosan melyikből? Mr.Csizmás 
- 

Gulyopapa addikt Ha már ennyire benne vagyok lenne egy kérdésem : milyen 50 mm-es M42-est érdemes venni. Sokféle van és nem tudok dönteni  
- 

fattyu veterán fyi. expresszen van egy planar 50 1.7. Nem mondom olcsón adja, de planar 1.7  
- 

M_o_g_y_i őstag Sikerült ma szert tennem egy 200/4-es Pentacon objektívhez.  
 Nikon D90-en fogom használni, mihelyst fel tudom szerelni. 
 Egy kétszerezőt még elbírna szerintetek, van annyira "penge" rajzolata? 
 Véletlenül nincs valakinek eladó M42/Nikon F adaptere? Az sem baj, ha a lencsés változat, csak hogy végtelen is legyen (de a sima is elég lenne most, csak végre ki tudjam élesben is).
 szerk.: most nézem nem sokkal ezelőtt pont ilyenről beszéltetek, mint amit vettem 
 Csak nekem nincs meg a tok, de szép állapotú egyébként, hibátlan működéssel. 
- 

MC Pite veterán válasz  Schanyee

üzenetére Schanyee

üzenetéreA panával remekül megy a Pentacon. De olyan fasza, hogy sajnálom eladni, át akartam menteni Nikonra. 
 Élőképpel komponáljanak akiknek szappan van a kezükben, ekkora géppel nem túl jó - isot, zárat, fókuszt állítok miközben kézben kitartom,pff...
 Panán teker, élesedik(nagyítva látom), katt - és még az evf-ben látom hogy fasza lett, kész.
 Na mindegy, túlélem, de a brutál fényerő mellett brutál mód élvezem használni, csupa fém, nyamm 
- 

j.bravo addikt válasz  MC Pite

üzenetére MC Pite

üzenetéreEzt az aprót most nem értem, vagy a g2=apró? (Milc a dslrhez képest végül is apró) 
 Igen, csak full manuálban használhatók. A vázzal nem tudják közölni a blende értékét. D200, D300(s), talán még d7000 vázakon (és talán ezek felettieken? Nem tudom) van egy gyűrű, ami által a régi Nikkorok beállított blendéjét tudja a váz. M42, K, FD, MD bajonettes obik ott is csak teljes manuálisban, ha jól tudom.
 De ha ezek a csoda liveview-s vázak tudnak élő hisztogramot, akkor már nem is kell soksok próbaexpóval belőni.Ja, ha a sima AF (nem af-s) nikkorokat a régihez sorolod esetleg, azokkal persze megy minden mód a d5000-ren, egyedül af nincs. 
- 

rascalyjo tag 
- 

Zozzant addikt válasz  rascalyjo

üzenetére rascalyjo

üzenetéreBeszélhetünk róla, nem az enyém de: szinte új állapotú tokkal vonóval. Leginkább dícsérni szokás, és akinek van azok is dícsérik, jó üveg, szép üveg, nehéz üveg, k..sok lamellával, engem mondjuk irritál a 2.5 m közelpont  Na egyszó mint száz, minnél jobb annál olcsóbb legyen ám! Na egyszó mint száz, minnél jobb annál olcsóbb legyen ám! Vagy túloztam? Vagy túloztam? 
- 

GaLaLo csendes tag Bocs! Most látom, hogy nem írtam le rendesen az obikat. Tehát: Helios 44-M 55/2, KCJ Pancolar electric 50/1,8, KCJ Sonnar MC 135/3,5. 
- 

GaLaLo csendes tag Időnként "elkap a nosztalgia, vagy rám jön?", használok M42-es obikat. 1000D-m van. A képek ( http://picasaweb.google.com/108556867515805247042/HaromM42Es ) teljesen nyitott és némileg zárt rekesszel, néhány perce készültek, teszt jelleggel. Összehasonlításnak talán jók lesznek. Minden obin van adapter, a Sonnar-on II-es verzió, programozható. Nem vagyok elájulva tőle. A korábbi, nem programozhatóknál a fénymérés számomra szimpatikusabb. A II-es verzió is csak tág rekeszen mér jól, szükítve nagyokat téved. 
- 

fattyu veterán volna9 pár mondatnyi első benyomás meg 3 tesztkép. 
- 

j.bravo addikt válasz  j.bravo

üzenetére j.bravo

üzenetéreNekiálltam de mire hazaértem már nem volt fény, állványoztam, eddig oké is, de a lájtrúm se akarja ma nekem az igazságot; megismétlem majd ha lesz fény. Ja, az 50/1.8-cal nem tudom, mert az adapterbe beleütközik a hátsó lencsetag tubusa ahogy a fókuszgyűrűt a végtelen felé tekerem. A 135/2.8-cal próbálkoztam ma, ezen végigtekerhető. A Helioson se lehet végigtekerni, hogy elég-e az effektív végtelenhez, még nem tudom. 
- 

copass veterán válasz  Gulyopapa

üzenetére Gulyopapa

üzenetéreehune akkor 
 mocsok nehéz lesz azt tudod?
 csak viszonyítás képpen, a jupiter 11A fél kila.
- 

válasz  j.bravo

üzenetére j.bravo

üzenetéreHárom-négy súlyos bazdmeg után én is úgy döntöttem elkezdek vele bohóckodni, de sajna koppanáskor a 10-15 méterre levő tárgyak nagyjából fókuszban vannak, amögött teljes homály. Mondjuk f2.8 alatt olyan lágy a rajzolata, mintha expó előtt szándékosan mirelit fókazsírral kenegettem volna a front lencsét. 
- 

j.bravo addikt Kipróbáltad "rendesen" vagy csak koppanásig (végtelenig) tekerted az obin a fókuszgyűrűt és úgy életlen lett? Csak mert én először így jártam  Dühösen félre is dobtam a lencsés adaptert, és egyszer tök véletlenül vettem észre hogy a lencse miatt ha koppig tekerem, akkor már túltekertem a végtelenen. Dühösen félre is dobtam a lencsés adaptert, és egyszer tök véletlenül vettem észre hogy a lencse miatt ha koppig tekerem, akkor már túltekertem a végtelenen.Minőséget tesztelni az adapterrel még nem álltam neki, de láttam már olyan embert aki ismert olyan embert aki hallott olyan emberről akinek a szomszédja egy olyan ember, akinél tök penge képet adnak a jó obik a lencsés adapterrel is. 
 Helios-t (58/2), Pentacon 29/2.8, 50/1.8, 135/2,8-at tudok kipróbálni (Nikon d50-en) ha lesz elég időm, megígérni nem merem.
- 

fattyu veterán Kukáztam egy volna-9et  Este teszt kiváncsi vagyok rá. Este teszt kiváncsi vagyok rá.
- 

Sziasztok! Nem olyan rég sikerült szert tennem egy Yashinon DX 50 mm f1.7-re. Nikonon használom, de igazából annyira nem vagyok elégedett a képével, ahogy egy-két tesztfotón láttam. Van aki használ üvegtagos m42 vs. Nikon konvertert? Találni ezek között használhatót is? Btw infinity fókuszom ezzel sincs :/ 
- 

Gulyopapa addikt Tárgytalan .. 
- 

Mr.Csizmás titán válasz  sellerbuyer

üzenetére sellerbuyer

üzenetérevagy nem vállalják, vagy annyiért amennyiből újat vehetne 
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Sony A7 II + 28-70mm kit + extrák 1 év gyári garanciával
- Canon EOS R10 kit (RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM) + RF-S 18-150mm IS STM
- AKCIÓ! Blackmagic Design DaVinci Resolve Speed Editor - 2 db eladó, hibátlan állapotban!
- Insta360 Go 3s akciókamera (128 GB, fekete)
- Canon Extender EF 2x II & III telekonverter - Újszerű -
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na ezek után magyarázza meg valaki miért kell akkorának lenni az obiknak
 Na ezek után magyarázza meg valaki miért kell akkorának lenni az obiknak 

megvárom a gar végét, majd utána talán egy próbát megejtek.
 megvárom a gar végét, majd utána talán egy próbát megejtek. 

[L:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.jpg](IMG:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.jpg](IMG:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.jpg](IMG:/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2012-09/20/244754_he4bfekhgy5dwvyf_img_7342_2.thumb.jpg/800)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)