- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Szörnyűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- LG OLED48CX TV mint monitor
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
14161 - 14101
14161 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-12-04 09:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deny330
senior tag
Igen, M42-es, bár gondolom azóta már sikerült ezt igazolni is. Ha nem zavar a "nehéz súlya", és nem okoz gondot a manuális fókusz, akkor egy adaptert megérhet. A neten fellelhető infók alapján nem olyan rossz ez, bár azért sötétben kérni fogja az ISO-t.
-
Roxx
tag
-
mpierre
veterán
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Értelmes áron, nem nepperektől most hol érdemes régi obikat vadászni? Ecseri, Budai Zsibvásárra érdemes esetleg kinézni?
-
MrChris
nagyúr
-
deny330
senior tag
-
Warton
őstag
-
tvamos
nagyúr
En menetrogzitovel raragasztottam az adaptert. De ez nem javaslat, csak leirtam a sajat gyakorlatom.
-
hamarci
újonc
Sajnos csak egyféleképpen lehet az adaptert az obira tekerni (egy kezdőpontja van a meneteknek). De akkor egy beülő adapter beszerzése lesz a megoldás (legalábbis a második problémára biztosan).
Köszönöm. -
Zozzant
addikt
Üdvözletem!
Első M42-es objektívemnél tapasztalt (egyelőre) furcsaságok kapcsán lennének kérdéseim.
A gép egy Pentax K1, az obi egy CZ Tessar 50mm f2.8 (ezüst verzió), az M42 adapter (most már tudom) vázba nem beülő típus.1.) Az obi felső része (a rekesz-értékekel) szemből nézve 12 óra helyett kb 3 óránál helyezkednek el, mikor megszorul. Persze ez nem befolyásolja a képet. De ez teljesen random, hogy hol kezdődnek a menetek, és hogy áll be az obi? Vagy az én adapterem elcseszett alapból?
2.) A végtelen hiánya és a fókuszgyűrűn mutatott nem reális tárgytávolságok mind a nem vázba beülő adapter miatt van (kb +1 mm)? (a végtelen hiányáról olvastam a téma összefoglalóban)
Köszönöm
1. próbálgasd előbb az adaptert az obira máshol rákapatni, talán eltalálod ha lesz olyan hogy középen lesz (utána tedd a vázra mint egy PK-s obi)
2. igen attól van, mivel távolabb kerül az érzékelő síkjától -
hamarci
újonc
Üdvözletem!
Első M42-es objektívemnél tapasztalt (egyelőre) furcsaságok kapcsán lennének kérdéseim.
A gép egy Pentax K1, az obi egy CZ Tessar 50mm f2.8 (ezüst verzió), az M42 adapter (most már tudom) vázba nem beülő típus.1.) Az obi felső része (a rekesz-értékekel) szemből nézve 12 óra helyett kb 3 óránál helyezkednek el, mikor megszorul. Persze ez nem befolyásolja a képet. De ez teljesen random, hogy hol kezdődnek a menetek, és hogy áll be az obi? Vagy az én adapterem elcseszett alapból?
2.) A végtelen hiánya és a fókuszgyűrűn mutatott nem reális tárgytávolságok mind a nem vázba beülő adapter miatt van (kb +1 mm)? (a végtelen hiányáról olvastam a téma összefoglalóban)
Köszönöm
-
tvamos
nagyúr
Akartam venni egy regi Zodiac 8-at licitalos oldalon, de felment az ara 40 ezer fole. Azt hittem, megall majd 20-25 ezer korul... Tenyleg ez a normalis ara?
-
gabor231
tag
-
faki_
senior tag
-
gabor231
tag
Sziasztok. Van egy canon m6 mkII gépem. Rajta egy helios 44m-4 . Az istenért sem akar expozni. A menüben sehol sem találom az expo kioldást objektív nélkül vagy hasonlo menüpontot. Valaki vágja mi lehet a probléma?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire lehet jo egy MTO-500A? (Canon M50-re raknam...) -
yanpec
senior tag
Közben kiderült mi a gond. Hiányzik a gépből a mattüveg.
-
yanpec
senior tag
-
tvamos
nagyúr
Kizárólag a gyerekeimet fotózom ezekkel. Olyan meseszerűvé teszi a hátteret, ami egyébként csak egy sövény vagy fa lenne. Amúgy ovi meg suli fotók során készülnek róluk tökéletesen bevilágított, tökéletesen exponált képek és szerintem unalmasak pedig profi fotós csinálja profi felszereléssel, de valahogy mégsem adja úgy nekem.
Enyem mar jo ideje nem hagyja magat fotozni...
-
Warton
őstag
Kizárólag a gyerekeimet fotózom ezekkel. Olyan meseszerűvé teszi a hátteret, ami egyébként csak egy sövény vagy fa lenne. Amúgy ovi meg suli fotók során készülnek róluk tökéletesen bevilágított, tökéletesen exponált képek és szerintem unalmasak pedig profi fotós csinálja profi felszereléssel, de valahogy mégsem adja úgy nekem.
-
tvamos
nagyúr
1.4-es fronton van egy pár Minoltám. Nem rosszak, de annyira nem érdekes a bokehjuk. Viszont sikerült beszerezni egy Tessart pár ezerért. Azért az elképesztő, hogy egyeseknek van pofájuk 20000-et kérni egy Tessarért...
Basszus, kérjen 10.000-et és aki nagyon nem akar várni az vegye meg, na de a dupláját??!
A Domiplannal összehasonlítva, azért ez minőségibb objektívnek érződik, sokkal élesebb képet ad mint a Domi, főleg kisebb rekeszértékeken. Még egy nagyon jó fícsör, ami makró szempontból is előnyös, hogy 0,35 a min. fókusztávolság a Dominak úgy 0,75 mm.
Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás.
"Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás."
Nekem az mar tul sok... Nem igazan ertem ezt a muveszetet.

-
Warton
őstag
1.4-es fronton van egy pár Minoltám. Nem rosszak, de annyira nem érdekes a bokehjuk. Viszont sikerült beszerezni egy Tessart pár ezerért. Azért az elképesztő, hogy egyeseknek van pofájuk 20000-et kérni egy Tessarért...
Basszus, kérjen 10.000-et és aki nagyon nem akar várni az vegye meg, na de a dupláját??!
A Domiplannal összehasonlítva, azért ez minőségibb objektívnek érződik, sokkal élesebb képet ad mint a Domi, főleg kisebb rekeszértékeken. Még egy nagyon jó fícsör, ami makró szempontból is előnyös, hogy 0,35 a min. fókusztávolság a Dominak úgy 0,75 mm.
Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás.
-
tvamos
nagyúr
-
Warton
őstag
-
tvamos
nagyúr
Rendeltem egy M42-es Domiplant, mert ami korábban volt annak nem volt jó a rekesze, meg EXA bajonettes, ami azért nem az igazi. Mikor megérkezett olyan ismerős volt... Aztán elővettem a fiókomból az 50/2.8-as Prakticaromat és lőn meglepetés.
Mindegy, kelet-német gyöngyözős háttértekerős objektívekből sosem elég.
Nagyon szépek, gratulálok!

Sajnos az én Domiplanom sokkal kopottasabb. -
Warton
őstag
Rendeltem egy M42-es Domiplant, mert ami korábban volt annak nem volt jó a rekesze, meg EXA bajonettes, ami azért nem az igazi. Mikor megérkezett olyan ismerős volt... Aztán elővettem a fiókomból az 50/2.8-as Prakticaromat és lőn meglepetés.
Mindegy, kelet-német gyöngyözős háttértekerős objektívekből sosem elég.
-
mpierre
veterán
Sziasztok!
Ezt az objektívet tudom használni m4/3 Olympus gépen adapterrel?
Illetve ez ugye nem auto fókuszos objektív lehet?Igen. Hosszabb a bázistávja, mint a m4/3 gépé és adapter is akad hozzá.
A régi slr gépeken - ha autófókuszos is az obi - mindig volt manuális élességállítási lehetőség. Ismereteim szerint. Max nem olyan kényelmes széles gyűrű formájában, mint egy M42-es obinál. -
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Canon EOS M50 váz. Erre szeretnék rakni manuális obikat.
SMC Takumar 55/1.8, SMC Takumar 135/3.5, illetve Helios 44M-4 lenne a készlet egyelőre. Milyen adaptert/adaptereket kell vegyek hogy mindhárom obi működjön?
Olvastam hogy A-M kapcsolónál sima, ha nincs kapcsoló akkor peremes kell. Viszont egy csomó helyen oda se írják, hogy melyik-melyik és csak simán kép alapján én képtelen vagyok eldönteni (élőben még nem láttam ilyen adaptert).
Illetve makrózáshoz milyen közgyűrűket kell beszerezni?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
mpierre
veterán
Még egy kérdés:
Olympus OM-D E-M5 Mark I. milc gépen milyen 50-58mm-es objektívet ajánlotok? 1,7-1,8 vagy inkább 2 fényerőtől kezdődőt? Az ISO 200-nál kezdődik sajnos. Napos időben nem tudom, hogy jelenthet-e ez problémát egy elég fényerős objektívnál.Oly, Chinon, Pentacon 1,7-1,8-as objektíveket néztem vagy a másik klasszikus Helios 44-m4 2-es érzékenységű objektíveket nézegetem.
Kinek mi tetszik.
Carenar 55 f1,4; Ro-109-1A 50 f1,2 (ez vetítőből épült); Takumar 55 f2; Pentax m 50 f4 (macro); Helios 44-2 58 f2
-
peppe79
senior tag
Még egy kérdés:
Olympus OM-D E-M5 Mark I. milc gépen milyen 50-58mm-es objektívet ajánlotok? 1,7-1,8 vagy inkább 2 fényerőtől kezdődőt? Az ISO 200-nál kezdődik sajnos. Napos időben nem tudom, hogy jelenthet-e ez problémát egy elég fényerős objektívnál.Oly, Chinon, Pentacon 1,7-1,8-as objektíveket néztem vagy a másik klasszikus Helios 44-m4 2-es érzékenységű objektíveket nézegetem.
Ötvenesekkel nagyon nem tudsz mellé lőni. Nekem speciel a Konica Hexanon f1.7-es a kedvencem.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A maximum shutter speed ahogy nézem 1/4000, ha csak nem verőfényes napsütésben mész fotózni, szerintem nem lesz gond belőle. A kezdő fényérték mindegy, legrosszabb esetben rekeszelsz - vagy felcsavarhatsz ND szűrőt - de kevés fényben meg jól jön a fényerősebb obi. Helios obim van, szerintem a maga módján jó cucc, de nem a képminősége miatt, sokkal inkább a háttérkezelése végett. Oly, chinon, pentacon 50-eseket nem próbáltam élőbe, nekem ami bevált az egy Zenitar-M 50/1.7 obi.
Értem, köszi az infót!
Amit kedvelsz az a ritkábbak közé tartozik, ahogy látom.
-
deny330
senior tag
Még egy kérdés:
A maximum shutter speed ahogy nézem 1/4000, ha csak nem verőfényes napsütésben mész fotózni, szerintem nem lesz gond belőle. A kezdő fényérték mindegy, legrosszabb esetben rekeszelsz - vagy felcsavarhatsz ND szűrőt - de kevés fényben meg jól jön a fényerősebb obi. Helios obim van, szerintem a maga módján jó cucc, de nem a képminősége miatt, sokkal inkább a háttérkezelése végett. Oly, chinon, pentacon 50-eseket nem próbáltam élőbe, nekem ami bevált az egy Zenitar-M 50/1.7 obi.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Még egy kérdés:
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Zozzant
addikt
Ez pontosan elég nekem! Köszönöm.
Még annyi, hogy értéke van? x ezer Ft?Látatlanban? Fillérek. Én nem adnék érte egy fabatkát sem.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Zozzant
addikt
Sziasztok!
Erről tud valaki valamit?
Nem igazán találni róla semmit:Hanimex 49mm aux wide angle for Praktica
Mire gondolsz? Egy szar előtétlencse objektív elé filmes korszakból. Nagyjából

-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Erről tud valaki valamit?
Nem igazán találni róla semmit:Hanimex 49mm aux wide angle for Praktica
-
bongeszo
aktív tag
-
bongeszo
aktív tag
-
Warton
őstag
Sziasztok!
vettem egy eos átalakítót a fuji milc gépemre amivel az ef objektívekkel tökéletes képeket tudok készíteni. Majd vettem egy FD to EOS adaptert, de a két adaptert összetéve nem tudok fókuszálni a géppel csak nagyon közelre, mintha makro közgyűrűt használnék… mi lehet a baj? Az én logikám szerint a két összetett adapternek működnie kellene, nem?FD - Fujit kellett volna venni.
-
MrChris
nagyúr
Sziasztok!
vettem egy eos átalakítót a fuji milc gépemre amivel az ef objektívekkel tökéletes képeket tudok készíteni. Majd vettem egy FD to EOS adaptert, de a két adaptert összetéve nem tudok fókuszálni a géppel csak nagyon közelre, mintha makro közgyűrűt használnék… mi lehet a baj? Az én logikám szerint a két összetett adapternek működnie kellene, nem?Az EF bajonett bázistávja 2mm-el hosszabb az FD-nél, ezért olyan mintha közgyűrűznél. 30+ éve szándékosan így tervezték.
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
vettem egy eos átalakítót a fuji milc gépemre amivel az ef objektívekkel tökéletes képeket tudok készíteni. Majd vettem egy FD to EOS adaptert, de a két adaptert összetéve nem tudok fókuszálni a géppel csak nagyon közelre, mintha makro közgyűrűt használnék… mi lehet a baj? Az én logikám szerint a két összetett adapternek működnie kellene, nem? -
tvamos
nagyúr
Az objektív gombát tudtommal csak két esetben nehéz / kvázi lehetetlen eltávolítani:
1. Ha a bevonat alá kerül (bár úgy tudom, hogy ez inkább a modernebb objektíveknél probléma, ahol sokkal több rétegű a bevonat).
2. Ha a ragasztott lencsetagok közé kerül.Szerintem ne temesd még, véleményem szerint ez szakszerű tisztítással még simán orvosolható - de majd a tapasztaltabbak úgyis megerősítik, vagy ép megcáfolják.
A blendelamellak ossze vannak tapadva, es/vagy a rugok el vannak faradva. Csipesszel tudom mozgatni, meg erezni, hogy a rugo probalja osszezarni a blendet, de nem megy neki. Nem nagyon jutok vele semmire.

-
deny330
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Astroni 135mm f/2.8-as objektivet, olcson. Az elado jelezte, hogy maximumon van a blende, nem lehet mozgatni. Amikor szetszedtem, kiderult, hogy valaki mar szerelgette... de nem is ez a gond, hanem hogy ezt talaltam a hatso lencsetagon:
Namost, mivel nedves kendovel megprobaltam letorolni, de nem volt hajlando lejonni, ugy gondolom, hogy ez valoszinu gomba lehet. Igy mar nem latom ertelmet, hogy kuzdjek a blende megjavitasaval. Inkabb leadnam az ujrahasznositoba.
Nektek mi a velemenyetek?Mondjuk a helikoidot lehet, hogy meg kene tartani belole. Az barmikor jol johet...
Az objektív gombát tudtommal csak két esetben nehéz / kvázi lehetetlen eltávolítani:
1. Ha a bevonat alá kerül (bár úgy tudom, hogy ez inkább a modernebb objektíveknél probléma, ahol sokkal több rétegű a bevonat).
2. Ha a ragasztott lencsetagok közé kerül.Szerintem ne temesd még, véleményem szerint ez szakszerű tisztítással még simán orvosolható - de majd a tapasztaltabbak úgyis megerősítik, vagy ép megcáfolják.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Astroni 135mm f/2.8-as objektivet, olcson. Az elado jelezte, hogy maximumon van a blende, nem lehet mozgatni. Amikor szetszedtem, kiderult, hogy valaki mar szerelgette... de nem is ez a gond, hanem hogy ezt talaltam a hatso lencsetagon:
Namost, mivel nedves kendovel megprobaltam letorolni, de nem volt hajlando lejonni, ugy gondolom, hogy ez valoszinu gomba lehet. Igy mar nem latom ertelmet, hogy kuzdjek a blende megjavitasaval. Inkabb leadnam az ujrahasznositoba.
Nektek mi a velemenyetek?Mondjuk a helikoidot lehet, hogy meg kene tartani belole. Az barmikor jol johet...
-
mpierre
veterán
-
Balinov
titán
-
peppe79
senior tag
A Helios, mint minőségi referencia?
-
mpierre
veterán
Ha véletlen a makró verzió, akkor mindenképp, de sima sem rossz.
-
Balinov
titán
Sracok, kaptam egy sajnos nem javithato Pentax ME Super-t Vivitar 28/F2.8 obival (se gomba, se karc a lencsen, jo allaputu tarcsakkal)
Van olyan minosegu ez az obi, mint mondjuk a Helios, magyaran lenne ertelme Oly OM1MK1-hez adaptert venni?
Koszi
B
-
deny330
senior tag
Update: nagyon óvatosan megtörölgettem lenspannel, kifujattam mégegyszer, most F16-ra rekeszelve sem látok semmi oda nem illőt. Köszi mindenkinek, ezentúl figyelek erre!

-
deny330
senior tag
Lenspen van itthon, azzal szabad szenzort is takarítani, vagy csak az obira gondoltál?
#14107 MrChris Hm, jó tudni hogy ilyen apróságok ennyire számítanak. Köszi az infókat srácok, és bocsi a tudatlanságomért, nagyon új még nekem ez, nem volt még cserélhető objektíves gépem.
-
MrChris
nagyúr
Igaza van Zozzantnak, a szenzoron lévő kosz az ok. A használt GH2-őm szenzorán volt odakövült pollen, meg valszeg nyálszemcsék. Fültisztítóval és alkohollal tisztítottam meg, a végén nagyon kellett vele vakarni, mert sehogyan se engedett. Kibírta, semmi karc, még nagyítóval se és a képek is ok.
-
Rapid136
őstag
Lenspen és társai...
Ha nyitva nem látod akkor szenzorpiszok, 5,6-ig nem nagyon látszódik.
Az objektiv pora elmosódott bokeh karikában jön ki. -
deny330
senior tag
Megnéztem alaposan a szenzort, látni rajta apró kis fehér porszemeket. A baj csak az, hogy nem tudom kifujatni a körtepumpával, mint amik oda vannak ragadva kb. Esetleg fültisztító pálcikával óvatosan megpróbáljam leszedni?
-
Zozzant
addikt
Akkor még mindig poros, az obiban lévő por nincs a fókuszban, nem látszódhat, extrém esetektől eltekintve, ha mondjuk már egy tarantula ücsörög benne
(egyébként életszerű a "lerekeszelés"?) -
deny330
senior tag
-
Zozzant
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy objektív tisztítás mennyire bonyolult eljárás? Adott egy Helios 44M objektív, és elég sok porszemet látok a képeken ha fotózok vele - nyilván PSben 1 perc kiszedni ezeket. Ahogy olvasgattam az árakat, annyira nem éri meg elküldeni szakihoz, tekintve hogy a tisztítás drágább lenne, mint amennyiért az objektívet vettem.Az nem az obin lévő portól van, hanem a szenzoron lévőtől.
-
deny330
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
14161 - 14101
14161 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fogyjunk le!
- sziku69: Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Környezetvédelem
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Elado Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports (Sony E) objektiv - Garancialis
- Eladó Nikon D850 váz Csak 15.837 expo! (Karcmentes, gyönyörű állapot)
- Sigma SD15 Foveon X3 + Sigma 18-50 f2.8 + M42 adapter
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM objektív - Ár alatt -
- 300 - Lenovo Legion Pro 5 (16ADR10) - AMD Ryzen 9 8940HX, RTX 5070
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó Windows 11/10 Pro/Home & Office 2024/2021/2019/ 2016 licencek, ESD/COA/DVD kulcsok számlával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R3 3100 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Logic H2 fekete 420W

vintage obik közül csak azzal meg a pentacon 135mm bokehmasterrel volt dolgom