Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
MINDEGYIK M 42 /chipes,chip nélküli/ adapterrel kell hogy legyen végtelen állítási lehetőség, kivéve, ha az objektív nem OK. Kirívó és ritka esetben lehet az adapter is hibás ha a pereme vastagra 1,8-2 mm -nél vastagabbra van gyártva. Az 550D topikban bővebben elemeztük, konkrét kérdés után.
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz Mr.Csizmás #1797 üzenetére
Canon, Pentax, Sony vázon nincs probléma, Nikon vázon csak lencsés adapterrel lehet végtelenre fókuszálni M 42 obikkal. Az meg ront a kép minőségén.
-
johnjohn
addikt
válasz Mr.Csizmás #1794 üzenetére
Az MC változatú M 42-es talán 8000.- szokott lenni.
Ha nem M 42, és adapterrel alakítod át menetessé, akkor elvész a végtelen. -
johnjohn
addikt
Értem. Fényszegény környezetben csak az ISO emelés fog segíteni, mert nyitott blendénél nagyon kicsi lesz a mélységélesség, itt 5-10 cm-re gondolj, de ha a téma közeli, akkor ez 1-2 cm-re is módosulhat.Semmi nem lesz a képen, ami igazából éles, illetve kétséges mit sikerül élesre belőni. Ráadásul fix snittekkel kell dolgoznod, ami egy bulin nehéz dolog. Mindenképpen legalább egy Sigma, vagy Tamron 17-50/2.8-as obi kellene neked,vagy fix 50/1,8, 35/1,8-as amivel jól megy a fénymérés ! Nappal esélyes a manuális objektív is.
Amit említettél témákat, ahoz inkább valami minimum 2-300 000.- be kerülő HD kamera kellene neked.Ezzel nagyon jók a tapasztalataim!
Manuális objektívekről itt találhatsz érdekességeket.[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Mire gondolsz a "gyors" kitétellel. Mindegyiket kézzel kell fókuszálni, és manual beállítások mellett használni. Mit szeretnél videózni ?
Lehet, nem a legszerencsésebb gyakorlat nélkül rögtön a nehezebbel kezdeni, inkább valami alap AF objektívvel, automata fényméréssel kellene kezdeni. Nyitott blendével elég kicsi a mélységélesség, és a lágy lehet a kép némelyik régi lencsével.
Milyen gyártmány a DSLR ? A Nikon vázakon csak lencsés adapterrel van " végtelen ", ami ront a minőségen, a Canonnál egyszerűbb a dolog, a Pentax mér fényt is a régi obikkal. -
johnjohn
addikt
válasz arthropod #1618 üzenetére
Valamennyi manuális zoom megvásárlása csak alapos próbálgatás után ajánlott, a minőségük nem jobb egy mostani 55-200-as Tamron AF obinál általában.Amelyik jobb minőségű, annak az ára jóval magasabb.
Amit az eladó ír, " sportfotózásra ajánlom" meg nevetségesen hangzik. Mindenképpen rekeszelni kell f 6.3- f 8-ra. Manuális obik közül inkább a fix kistelék ajánlottak.
Ha ilyesmire vágysz,inkább keress egy 135-ös vagy 200-as Jupiter M 42-est. -
johnjohn
addikt
Nem az adapter, hanem a hátsó lencse és a képérzékelő távolsága szabja meg, a Canonnal pl. minden M 42-es obival van végtelen, mert elég nagy ez az érték, és " belefér ". A Pentaxhoz a régi manuális Pentax objektívek passzolnak, a Nikonhoz lencsés adapter kell az M 42-es objektívek alá, hogy legyen végtelen.
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz arthropod #1391 üzenetére
A Zebra talán még olcsóbb szokott lenni. Az, hogy a nálam járt példányon nem volt végtelen persze lehet egy szakszerűtlen tisztítás, és összeszerelés eredménye is. Tized-mm is számíthat. Ki kell próbálni alaposan, milyen a rajza, van némi szórás a példányok között.
Mennyiért kínálták ? Mondjuk Én Zebra változatot még nem is igen láttam ebből.
Ilyennek kellene lennie.[ Szerkesztve ]
-
-
johnjohn
addikt
Emulátoros Canon EOS-M 42 adapter az aprók között, ha valakit érdekel.
-
johnjohn
addikt
válasz TOM....... #898 üzenetére
Normál fényben, mérj a Sony-val és állítsd be az értékeket az Exa-val .Amúgy ISO 100-as filmnél, 1/125-öd és 5.6-os 6.3-as blende normál nappali fényviszonyok között, ha tűz a nap, 1/250--f 8 as blende.
-
johnjohn
addikt
válasz philoxenia #783 üzenetére
Csak manuálisan működnek, az M 42 adapterek csak menetet alakítanak bajonettre, nincs rajtuk csatlakozás.
-
johnjohn
addikt
Ez nem M 42-es, hanem Nikon bajonettes, tehét oda vetít ahová kell,a széle ahol lágyabb nyilván lemarad a képről.Itt van mégegy próba.
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
Tudtok valami infót erről az obiról ?HINON MC 3,5/200 mm. NIKON bajonettel.
Használt valaki ilyet, most igen olcsón tudtam megszerezni, amit a neten találtam róla, az elég gyér info, bár igen pozitív. -
johnjohn
addikt
Itt van róluk sok mindenKicsit lassan nyílik, de érdekes oldal.
-
johnjohn
addikt
Szerintetek a régi nem AF- es Minolta obik működnek digitális vázon ? Ha igen milyen korlátozással? Előre is köszönöm!/Igazából szerintem nem csak Minoltákra vonatkozik a kérdés. /
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest