- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-12-04 09:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reset Elek
aktív tag
Amit mondasz, az kb 30 éve volt igaz.
Azóta elég sokat fejlődött a polimertechnika. A gépgyártástechnika úgyszintén. Simán lehet bármibe menetet vágni, marni, fúrni. Egy polikarbonát már eléri egy mezei aluminium mechanikai szilárdságát, és ez még csak a műszaki polimerek legalja. Egy üvegszálas ABS vagy POM tulajdonságai pedig messze-messze meghaladják a szükséges követelményeket.
Csak amíg a szart is megveszik az emberek, addig (hála a profitmaximalizálás elvének) a menedzserek szart árulnak. -
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
A lencsén jo a felirat?
Én még az ujjnyomokat sem szertem a lencsén, nem hogy feliratot
Egyetlen obiért venni még egy gépet.... Hogyismondjam... Még ha lenne 24x36 mm-es érzékelő benne, akkor meggondolnám, de így olyan, mintha az 5D-re vennék egy 65 mm-est. Valahogy nem ugyanaz a látószög. Persze ez is a Pentax hibája

(Mellesleg, ha egy gépben 24x36-os érzékelő van, működik, és teljesen ki van fizetve, akkor az egy jo gép. Szerintem. Én csak azért vettem EOS-t, mert erre a legkönnyebb adoptálni a régi manuálfókuszos objektíveket. )
Azzal a Pancolarral szerencsésnek mondhatod magad. Egyszer szívesen összehasonlítanám az enyémmel, kíváncsi vagyok, mennyi köztük a különbség.
-
Reset Elek
aktív tag
Van Olympus Zuiko, van Konica Hexanon 40 mm-es, van Minolta Rokkor-X 45 mm-es, Carl Zeiss Tessar 45 mm-es, a Pentaxnak is van sima 40 mm-ese, ésatöbbi...
Alapvetően három probléma merül fel ezekkel kapcsolatban:
1, mocskos drágák vagy
2, drágák, és nagyon ritkák és/vagy
3, nem lehet EOS gépvázra adoptálni őket.Majd ha sok pénzem lesz...

-
Reset Elek
aktív tag
Rossz a felirat a frontlencse körül
Piros és fehér számok a skálán, sűrűn recézett élességállító gyűrű, sorozatszám alapján ' 70 és ' 75 között készült.
Én sem azt mondom, hogy rossz, csak mostanában láttam pár képet, ami 1,4/50-es Planar-ral készült.Stitch, #1022
A 42 mm az pontosan a kisfilm képátlója. Az ilyen fókusztávolságú objektív elméletileg pontosan a szemnek megfelelő látószöget és perpesktívát ad.Nem volt gúny.
Eddig.
De látom, te 24 mm-rel, APS-C szenzorra fotózol. Az már majdnem olyan, mint a 40 mm teljes képkockán
-
Reset Elek
aktív tag
Pancolar alapvetően jo cucc. Élesebb, mint a Pentacon 1,8/50-ese, bár nekem így is egy kicsit mosottnak tűnik a képe, persze ezt csak egész közelről lehet észrevenni. A szembefényeket egyáltalán nem bírja.
Itt egy kis összehasonlító teszt, bár ez nem teljes képkockás érzékelővel van : [link]
Nagyjából nekem is ezek a tapasztalataim.
40 mm szép szám, én is valami olyasmit keresek. Jo lenne egy 42 mm-es, de olyat pont nem gyártanak. Te mit használsz? -
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
Én kérek elnézést, hogy zavar az igénytelenség

-
Reset Elek
aktív tag
Aha, már látom

Ez van, ha gyorsan gépelek. -
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
Az obi meg... hogyismondjam... olyan MÁS hangzású.
Buzis, nah.
Trendi, de buzis.
Vagy buzis, de trendi?
De nem szégyen, ha valaki úgy hívja.
De most tényleg...
Magyar szakszavakat a magyar szakmai fórumokba!formai javítás
[ Módosította: philoxenia ] -
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
-
Reset Elek
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest