- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz
ubyegon2 #8662 üzenetére
"Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére."
Nem igazán a játék miatt a dual boot. Az az egy-két ügyességi és stratégiai játék - amivel főleg a nejem játszik -, szerintem futna a Wine segítségével is (legalábbis, amit korábban próbáltam az ment gond nélkül). Viszont vannak olyan programok, amiknek nem találtam megfelelő alternatíváját. A windows-os változat működése közben meg hibák léptek fel. Szóval, biztosabbnak látom, ha mindkét rendszer ott a számítógépen. Így a különbségek is jobban előjönnek, és kísérletezésre is van lehetőség.
"Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni,..."
Nincs ilyen veszély, már kinőtt abból a korból.
Viszont ő is hasznát veszi a Linux Mint-nek az asztali gépen. Ugyanis van egy régi szkennerem, amit leggyakrabban ő használ. A szkennerhez sehol nem találtam Win8.1-es drivert, de találtam leírást arról, hogyan lehet ubuntu alapú rendszeren beüzemelni. A leírás segítségével sikerült is beüzemelni, és azóta is tökéletesen működik a lapolvasó.
Egyébként, ha már szóba kerültek a különböző asztalkezelők lenne egy kérdésem. Régebben Xfce-t használtam, de legutóbb a Linux Mint Mate verzióját telepítettem. Véleményetek szerint mennyire fenyegetné a rendszer stabilitását, ha felraknám az Xfce-t és a Mate összetevőit pedig leszedném?
-
válasz
zoltanz #8698 üzenetére
Akkor csak azt teheted, hogy a linkelt Debian packages oldalról próbálsz leszedni valami működő verziót vagy hagyod a konzolost, nehogy összezavard még jobban a rendszert.
Ideje lenne màr lassan felrakom egy LMDE3-at, mert ezen a vonalon nagyon le vagyok maradva!Hang, megjelenítés és hasonló dolgokban az LMDE inkább Debian, mint Mint, sajnos! A megoldás is kicsit rögös úton megvalósítható.
-
válasz
zoltanz #8696 üzenetére
Super! Bocs, most esett le, hogy Debian alapú Mint-ről van szó, Debianban nekem is kér jelszót, ha nincs fstab-ban csatolva.
Alsamixernél is ugyanez, Debian alapon kell gondolkodnunk. alsamixergui csomag nincs LMDE2-ben?
Debianon is fenn van a gnome-os, de furamód a Jessie verzió kimaradt. Én ilyenkor kipróbálnám a Strech verziót, de ha valami akadály van az elején, akkor hagyd inkább, függőségi problémák jöhetnek elő esetleg.
-
válasz
zoltanz #8693 üzenetére
Cinnamonban ill. Nemoban nekem soha nem kér jelszót, ha csatolok egy meghajtót/partíciót, de rakd be az fstab-ba UUID-del:
UUID=0b28796b-8d0d-4212-8595-9g2d49325952 /media/ubyegon/Data ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
ALT+F2
kisablakbagksu xed /etc/fstab
Nekem nem akarja leszedni a mixert:
ubyegon@ubymint18 ~ $ sudo apt remove pulseaudio -s
[sudo] ubyegon jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
libcanberra-pulse pulseaudio pulseaudio-module-x11
0 frissített, 0 újonnan telepített, 3 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Remv libcanberra-pulse [0.30-2.1ubuntu1]
Remv pulseaudio-module-x11 [1:8.0-0ubuntu3.4]
Remv pulseaudio [1:8.0-0ubuntu3.4]terminal helyett gnome-alsamixer?
-
-
Dhampir
félisten
-
Cyrin
addikt
válasz
Dhampir #8687 üzenetére
Én a múltkor a páromnak épp a Siberia 1-2 régebbi játékot tettem fel Mint alá magyarítással, ami szintén windowsos, pedig én nem is játszok, nincs is dedikált videokártya a gépben.
Bár most gyerek miatt gondolkodom egy nvidia 1060-ban, de akkor már win alatt.
Vagy konzol, de az többe lenne. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8686 üzenetére
Csak az bánt, hogy a Linux alatti játék miatt alkalmatlankodtam itt, holott a korábbiakban a Steamen kívül sikerült tartós futtatással is beizzítanom Linux alatt direkt Windowsos, régebbi játékokat. :-(
Ezt a megoldást első ízben próbáltam ki, no, de alaposan besültem vele. -
válasz
Dhampir #8685 üzenetére
A Linux ilyen, vagy szereted, hogy kihívásokkal szívat vagy menekülsz tőle. Nagyon le tudja kötni az embert, ha valami próbálkozásba belekezd.
Habár nem arra koncentráltam, de azóta már eltüntettem a lilaságot.
Akkor ez már ösztönös lehet, mondjuk én a Mint alapszineit is meg szoktam változtatni, pedig nem irritálnak úgy, mint kánonlila.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8680 üzenetére
Nem gond, fellelkesültségemben csupán jót akartam, de jelen kísérletem kudarcos végeredményére én sem számítottam a sikeres első játékindítást és futtatást követően.
Ezt a kimondottan Linux alóli Windowsos Steam kísérletezést még folytathattam volna, de sajnos lassan át kell adnom a gépet, nem foglalhatom le a hülyeségeimmel.Habár nem arra koncentráltam, de azóta már eltüntettem a lilaságot.
-
válasz
zoltanz #8683 üzenetére
Ja, hogy az még olyan régi eszköz, hogy PAE-s kernel kell rá? Látod erre nem gondoltam, de jó ötlet volt tőled.
Szerintem rakd vissza a pulse-t, én soha nem szedem le, sőt anno Debianon az oldotta meg a problémámat, semmi hang nem volt. Mindenki szídja ezt a pulse-t meg a systemd-t, deidőnként jók ezek mégis.
Gondolom kernelfüggő is, hogy itt csak mono hang van.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #8682 üzenetére
Közben felraktam egy PAE kernelt, most van SMP, két mag rendben.
apt install linux-headers-686-pae linux-image-686-pae
Viszont leszedtem a pulseaudio-t és most csak mono hang van Alsa-n, Intel HD (bár lehet előtte is az volt)
Ubi-nál is eltávolítottam, de ott működik a Stereo.
-
válasz
zoltanz #8681 üzenetére
A top-ot én úgy szoktam használni, hogy az alapnézethez nyomok egy 1-est, utána a t és m betűket, de az 1-es adja ki külön a cpu magokat. t és m betűkkel csak áttekinthetőb a cpu és memória használat.
Az Intel cpu-k esetén volt nekem is egy hasonló anomália, mikor csak az egyik magot használta.
Nálam a legacy FADT method ACPI kernel opció segített, kipróbálhatod, ha nem jön be akkor variálnod kell a kernel opciókkal, valamelyik csak jó lesz.
Először a
processor.nocst=1
opciót próbáld ki, az öreg Toshiba laptopon nekem ez hozta vissza a két magot. Az 1-es értékre már nem emlékszem, honnan jött, de ez a jó nálam.
[link]Van ez a másik opció is, ha neked nem jön be az előző. [link]
Az /etc/default/grub fájlba kell beírni ide:
GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX="processor.nocst=1
"utána sudo update-grub
-
válasz
Dhampir #8679 üzenetére
Jogos, de mentségül említem, hogy a képeket megnézegettem, de valahogy ha játékról van szó, az agyam a szöveget átugorja...
Igazából nem is kellett volna hozzászólnom ehhez a témához!
Sem.(ezt csak azért írom, hogy a szokott arcok vitorlájából kifogjam a szelet)
Azon a randa püspöklilán minden sz*r elfér....bocsi
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8671 üzenetére
Ha elolvastad volna az első hozzászólásomban lévő linkelt hsz-t ezzel kapcsolatban, akkor világosabb lenne.
(#8672) lev258
Így van. Régebben Winetricks-el is szórakoztam sikerrel, de a PlayOnLinux több esetben hatékonyabb, felhasználóbarát és nem kell annyi időrabló buherálással foglalkozni.
-
Mondom én, hogy félreértettem valamit. Steam-ről hallottam, a Google Playt ismerem, játszani nem nagyon akarok, egyetle alkalommal próbáltam ki egy gamet, akkor mire felépült a játék alapja, megette a 8 giga memót. Wint meg nem teszek fel játék miatt, az is tuti.
Pókerezni meg lehet online is, talán még.....
-
Ezt még én is felfogom, azért mert nem játszom. Akkor félreértettem a dolgot, én natív Linuxon gondoltam a játékot, kolléga azt írta, hogy tegnap elindult a csernobilos játék Linuxon. Szó sem volt wine meg más idiótaságról.
IOS-t meg tudtommal snob népek használnak, ha milliárdos lennék, se kéne pont emiatt. Félmilla egy telóért? Na haggyuk má'.......
-
-
válasz
zoltanz #8668 üzenetére
Csak én nem értem ezeket a mindenhonnanbányásszunkvalamit dolgot?
Hogy a fenébe jutsz el az openSUSE oldalára, ha Debian 8 csomagra van szükséged?
Itt vannak az általad említett csomagok nagy titokban a Debian hivatalos oldalán, igaz köszönőviszonyban sincsenek az általad említett verziókkal. Minek működne bármi is, ha nem a meglévő hivatalos saját csomagokat használjuk?
Ha valakinek van autója, tudja, hogy miről beszélek.
youtube-dl (2017.05.18.1-1~bpo8+1) jessie-backports (nem a sima Jessie csomag kell)
smplayer (14.9.0~ds0-1) jessie (itt nincs backport csomag)
A hánymagfutacpun dolgot a top parancs jobban mutatná:
Hopp, ott egy zombi!
-
zoltanz
nagyúr
Viszont csak egy magot használ valamiért az OS:
System: Host: lmde2 Kernel: 3.16.0-4-586 i686 (32 bit) Desktop: MATE 1.16.1
Distro: LinuxMint 2 betsy
CPU: Single core Intel Xeon E5205 (-UP-) cache: 6144 KB
clocked at 1866 MHz -
-
zoltanz
nagyúr
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #8662 üzenetére
Ha már játék és Linux, akkor itt olvasható egy tegnapi hozzászólásom, ami ugyan Ubuntu alól született, de Mintre is alkalmazható lehet esetenkénti dual-boot helyett.
-
válasz
gojko.m #8658 üzenetére
Jó ötlet, hogy áthoztad a témát.
Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére.
Ez a Firefox dolog érdekes. Most egy szűz rendszerről leszedtem a fenn lévő Firefoxot és beraktam a /opt-ba az ESR-t, minden gond nélkül indul user joggal is, nem kell rendszergazdaként indítanom.
A FF topikban olvasott scriptes megoldáson gondolkodtam, de az lehet a nálad fenn álló probléma oka. Amúgy alapesetben sokkal egyszerűbb az ESR-t leszedni a weboldaláról és azt kitömöríteni az /opt-ba (ehhez persze kell root jog).
Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni, mert első dolga lesz eltávolítani a pontot a Portable mappa elől és akkor garázdálkodik!Kifigyeli a csajos linkeket, etc...
Azért ha már biztonsági aggály, akkor inkább a hivatalos ESR-t szedd le és használd, rakhatod akármelyik mappába is. Én akár a tároló HDD-ről futtatott, akár az adott disztróban az /opt-ban lévő ESR-t használom, teljesen nyugodt vagyok, netbankolok, vásárolgatok.Linux alatt nem nyugtalankodok a biztonság miatt.
Ezzel kicsit ellentmondtam ennek:
"Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
...de az, hogy nem szerencsés, ez esetben nem külső biztonsági problémát jelent. Igazából semmilyen problémát nem jelent. A fenti mondattal csak a rendszer felépítésére utaltam, de most már kicsit feleslegesnek is látom azt a mondatot.
-
zoltanz
nagyúr
Letöltöttem a deb csomagot, felraktam úgy. De akkor meg minden videóra hibát ír.
/usr/bin/mplayer -noquiet -slave -identify -nofs -sub-fuzziness 1 -vo xv, -ao pulse, -nodr -double -nomouseinput -input nodefault-bindings:conf=/dev/null -nokeepaspect -wid 58720334 -monitorpixelaspect 1 -osdlevel 0 -subfont-osd-scale 3 -progbar-align 80 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/zoko/.config/smplayer/styles.ass -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -volume 50 -vf-add screenshot -noslices -af-add scaletempo -softvol -softvol-max 110 /home/zoko/Carrie Fisher Time-Lapse Filmography - Through the years...-6rFT3yxODCE.mp4
Unknown option on the command line: --progbar-align
Error parsing option on the command line: -progbar-align
MPlayer2 UNKNOWN (C) 2000-2012 MPlayer Team
ID_EXIT=NONE -
zoltanz
nagyúr
Felraktam az LMDE2-t (Win7 mellé dual-boot) úgy tudom ez Debian 8 alapú.
Viszont az SMPlayert-ből akartam frissebbet felrakni, (2014-es van most) de a leírtak szerint nem megy, azt írja az első parancsra: engedély megtagadva. (sudo-val próbálom).
[SMPlayer telepítés]echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_8.0/ /' > /etc/apt/sources.list.d/smplayer.list
apt-get update
apt-get install smplayer -
gojko.m
senior tag
Remélem nem gond, hogy itt folytatom a Mozilla Firefox topikban feldobott témát. De ott már lehet, hogy lassan off-ba kanyarodna a beszélgetés.
(#54316) ubyegon2: "Ez a Linux sok mindent rejteget még számomra és még a felfedezőút elején tartok."
Én is csak tanulgatom. Alapvetően - főleg a család miatt - Windows-t használok. De azóta kedvelem, amióta a linuxos live rendszerek többször kihúztak a bajból. Még az XP-s rendszerösszeomlások idején sokat segített, hogy volt grafikus felületű működő rendszerem, amivel adatokat tudtam lementeni, particionálni lehetett vele, vagy a szükséges Win drivereket tudtam letölteni az újratelepítéshez. Aztán már mindig telepítettem a Windows mellé Linux-ot is.
(#54311) ubyegon2: "Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
Sajnos, a script-tel letöltött firefox portable az /opt-ba (vagy másik rendszermappába) kicsomagolva, csak rendszergazdaként megnyitva hajlandó elindulni. Egyébként hibaüzenetet kapok: "A Firefox már fut, de nem válaszol..."
Így pl. nem tudok indítóikont készíteni hozzá a tálcára. Ezért inkább készítettem /home alá egy rejtett mappát (/.Portable) és abba másolva gond nélkül indítható. Azt viszont nem tudom, hogy az innét futtatott FF mennyiben rejt biztonsági kockázatot. Szerintetek? -
Joker88
őstag
Szeretném használni a Lan Messenger nevű programot. ( Weboldal )
Fel is tudom telepíteni a csomagkezelő segítségével, azonban a rendszerben a telepített programok közt nem találom..
A rendszer friss telepítésű LinuxMint Cinnamon 64bit. minden elérhető frissítés telepítve.
valaki tudna segíteni, hogy tudjam használni ezt a programot ?
Kezdő linuxosként használom a rendszert,szabadulni akartam a Windows-tól..És ez hasonlít jobban a Windowsra kinézetileg.
Szóval,akár szájbarágósan is magyarázhatjátok. -
válasz
vadorzó #8651 üzenetére
Jogosultságok állításáról nem esett szó. A fájl szerkesztését nem engedi? Azt csak rendszergazdaként lehet, mivel rendszerfájlt módosítasz.
Talán a legegyszerűbb ha a Nemoban katintasz jobb gombbal és kiválasztod a Megnyitás rendszergazdaként sort, a megnyíló új Nemoban szerkesztett változat már elmenthető.
Vagy az ALT+F2-vel előhívott kis ablakba írod be a gksu xed /
szerkeszteni kívánt sort
és elmented.xed behelyettesítendő a használt szövegszerkesztővel
(#8652) colomb2 Ez eszembe sem jutott.
De most, hogy mondod......
-
Kellemes Ünnepeket, Békés Karácsonyt kívánok minden pingvinfajzatnak!
-
Rimuru
veterán
válasz
Amazonas #8645 üzenetére
Igen, kell hozza a hddtemp, es ha mar fut a daemon akkor en netcat-tal oldanamm meg az adatok beszerzeset, archwiki hddtemp
-
Amazonas
senior tag
Sziasztok,
a jobb oldalon látható conky-t hekkeltem össze magamnak, viszont az SSD-hőmérsékletekkel bajban vagyok.
Valóban csak a hddtemp adatait tudja behívni a conky?
A config-file-ban kijelölt utolsó sorral oldottam meg a rendszer-SSD hőmérsékletének kijelzését, viszont ez is csak úgy működik, ha előtte daemon-ként elindítom a hddtemp-et, ami ugye megint nem megoldás.
Az itt leírt visudo-s hekkelés nekem valamiért nem működik.
Valakinek esetleg más javaslat a bejgli-sütés közben? -
Frawly
veterán
Mindegy, most megnéztem neked a screenshot alapján, ez Cinnamon-os Mint. Azért kérdeztem, mert van másmilyen is (MATE, KDE), és azokon máshogy kell kilőni ezt a szart. Bár az is lehet rosszul tudom, és mindegyiken és a MATE-en is Gnome Keyring fut, de KDE alatt tuti máshogy kell.
Cinnamonon: terminálban futtassad a seahorse alkalmazást. Ott Jelszavak fülön Jelszó megváltoztatása, réginek azt a jelszót add meg, amit egyébként is be szoktál írni a kulcstartónak, az új jelszó meg maradjon üres. Lehet máshogy van magyarítva, én angol nyelvű leírást találtam, azt fordítom visszafelé.
-
Szia!
Sajnos ez a Chrome-os jelszóbekérés kicsit idegesítő, főleg a nehézkes inaktiválása miatt.
Sokan úgy oldják meg, hogy üresen hagyják és úgy nyomnak Enter-t, KDE Mint-em én is kínlódtam vele, pedig nem Chrome-ot használok, de x-edik bottnál megunta és azóta nem kér jelszót.A linuxmint.hu-n ezt írják, hátha bejön neked is:
Én is küzdöttem ezzel nekem ami bejött az a "seahorse" -al sikerült!
Telepítsd vissza, sudo apt-get install seahorse , majd felhasználó alatt indítsd.
(Kellékek > Jelaszavak és kulcsok)Jobb oldalt listában lessz egy olyan hogy jelszavak, és "Bejelentk..." arra jobb klik, jelszó módosítása.
Megadod a régi jelszavad, majd üresen hagyva az újat. Üres jelszót nem fog bekérni. :-)Itt is egy lehetséges megoldás.
Azt írják, hogy a gnome-keyring beépül több helyre is, e azért egy
sudo apt purge gnome-keyring seahorse
parancsot kipróbálhatnál terminalból kiadva, ha a fentiek nem jöttek be. -
-
-
válasz
#20749568 #8635 üzenetére
Valóban, nem olvastam utána, csak belenéztem és az a pár kieg. nekem azt jelentette, hogy nem Chrome alap, ill. Chromium, de az most itt nem számít. Valami webkit-re tippeltem.
Most van a Palemoon csapatnak is egy új böngészője, jónak mondják, de a nevét elfelejtettem.
Amúgy próbálom mostanában hanyagolni a google-t, mert nagyon nem tesz jót a memóriának. Mármint az enyémnek.
FF-en kívül nem is ugrik be ismert nem Chromium alapú böngésző.
Nekem elsőre beugrik egy, a Chrome.
-
válasz
vadorzó #8633 üzenetére
Úgy rémlik, már nem MDM az alap, hanem a lightdm a Mint-nél is.
A
/etc/lightdm/lightdm.conf
fájlt kell szerkesztened./usr/sbin/lightdm --show-config parancs megmutatja, hogy mi az aktuális állapot.
ezt a Seat-ban lévő piros sort kell módosítanod, rég csináltam már Debianon, a felhasználónevet törölni kell és mentés.
Ezután boot után kéri majd a jelszót. forrás[Seat:*]
autologin-guest=false
autologin-user=felhasználónév
autologin-user-timeout=0
allow-guest=trueEddig be lehetett állítani ezt a Rendszereszközöknél is, de az MDM-ben volt opció csak.
Most ki is próbáltam és működik, nincs autologin, bejelentkező képernyő van és jelszót kér belépéshez.
-
Amazonas
senior tag
10:52-től max. hangerőn:
[link] -
Viszont nem írták jól, ki lehet kapcsolni.
De, jól írták, egy kezdő topikban egy totál kezdőnek pontosan ezt kell írni. Egyrészt nem fogja tudni megcsinálni, hiába emlegeted, hogyan kell Archon ezt megcsinálni.
Nem kell ez a téma kezdő topikban. A Haladóban lehet erről témázgatni, de aki itt olvassa, ne próbálgassa, mert nem tudja, mi történik....
Tudtad, hogy a kezdő pilótáknak mennyi mindent nem tanítanak meg? Direkt!
-
Frawly
veterán
Alapból az összes disztró ilyen, rendszerszintű változások végrehajtása előtt (meg minden olyan szoftver futtatásakor, ami ilyet hajthat végre) jelszót kér be, egyébként csak korlátozott felhasználóval fut minden, nem rendszergazdaival.
Viszont nem írták jól, ki lehet kapcsolni. Minten nem tudom hogy, holnap keresek hozzá linket, Archon a felhasználót hozzá kell adni az admin grouphoz, meg talán a sudoers fájlban be lehet állítani, hogy ne kérjen jelszót sem, de nem ajánlott, mert biztonsági kockázat. A te védelmedet szolgálja, csak a Windows hozzászoktatott a veszélyes élethez (bár már az is kér mindenhez jóváhagyás, mivel az UAC alapból be van kapcsolva, csak sok felhasználónak az az első, hogy azonnal kilövi az UAC-t).
Plusz Linux alatt néhány program nem fog menni rendszergazdai felhasználóval, jellemzően azok, amelyek fakeroot környezetet vagy sandboxot igényelnek. Emiatt én a helyedben nem bántanám, próbáld megszokni.
-
Meg kéne nézned egy Ubuntu alapú live pendrive-val. Arch alapú disztrók parancsait nem ismerem. Videátor elérhetősége nem kell?
(gondolom ő vitt be az erdőbe.....)
Az egzotikus disztrókkal előfordul bármi, nem tudunk többet sajna.....
Videátor persze csak játszik ilyenkor is, ajánlgatja az ismeretlen disztrókat, de nem supportál!
Szerintem írj rá a YT csatornán, mert itt már nem szokott megjelenni. Talán sok kritikát kap? -
Ezt írják a linuxmint.hu-n:
"Kapcsolat nem biztonságos,...
Beküldte kimarite - 2017. dec. 20. 22:35
@tresor Szia, az oldal certifikációja (tanúsítvány) járt le ismét. Ha jól emlékszem, háromhavonta szükséges újítani, nem mi csináljuk ..., és aki csinálja, az késlekedik vele (mint máskor is olykor). 19-én 18:00 óra után járt le, és ahogy hazaértem aznap, már jeleztem is (levélben). Erősen gondolkodunk egyéb megoldáson, mármint, hogy inkább tőlünk és ne más szabadidejétől 'függjön' a megújítás. .. egészen nagy portálok CERT-je (tanúsítványa) is lejár olykor. Ez egy dátum probléma (minden helyes, csak a hiteles dátum nem), amelyet a hitelesítés nagyobb halmaza miatt hitelesítési zavarként mutatják a böngészők. A Firefox ESR-ben kivétel hozzáadásával (de ne jegyezze meg) lehetséges a linuxmint.hu oldalra lépni. Elnézést, igyekszünk!
http://en.wikipedia.org/wiki/Public_key_certificate (link is external)
(https://support.mozilla.org/hu/kb/specialis-beallitasok#w_tanajsagtvaanyok (link is external))
https://e-szigno.hu/tudasbazis/webszerver-tanusitvanyok.html"(#8618) Aweriot
Brave...nem tudom, csak most próbáltam ki ezt az oldalbetöltést, nem ismerem.
Ennyi kiegészítő van hozzá, így nem Chrome klón szerintem:
-
-
Gelmi
tag
válasz
#20749568 #8624 üzenetére
azért köszönöm a segítséget !
a másik gondom az hogy kb 1hete feltettem a gépemre az archmerge linuxot és kb két napja azt tapasztalom hogy a másodlagos 1,5T merevlemezemre nem tudok írni
minden régi dolgom ott van onnan le tudom szedni de hozzá adni már nem tudokmegnéztem a fájlkezelőben a jogusultságok mindenhol olvasás és íráson van !
mit csináljak hogy újra tudjak oda írni ???
Segítségeket előre is köszönöm !
-
Gelmi
tag
válasz
#20749568 #8614 üzenetére
Ez a "Speciális, kivétel hozzáadása." hogy működik ?
Én bele kattintok a speciális ba és ott csak az a számomra blabla szöveg fogad :
A(z) linuxmint.hu webhely rendes esetben titkosítást alkalmaz az Ön adatainak védelme érdekében. Amikor a Chromium most csatlakozni próbált, a(z) linuxmint.hu webhely szokatlan és helytelen hitelesítési adatokat küldött vissza.Ez olyankor fordulhat elő, amikor egy támadó megpróbálja magát kiadni a(z) linuxmint.hu webhelynek, vagy valamilyen Wi-Fi-bejelentkezési képernyő megszakította a kapcsolatot. Adatai továbbra is biztonságban vannak, mivel a Chromium még azt megelőzően megszakította a kapcsolatot, hogy bármiféle adatcserére sor kerülhetett volna.A(z) linuxmint.hu webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal működése később valószínűleg helyreáll.
Én ide hogy tudok bármit hozzáadni ???
-
válasz
#20749568 #8616 üzenetére
Na a 4. böngészőben csak meg lehetett oldani, Brave, kafa kis böngető!
Vivaldiban is, most látom, az volt a 3.Nem is árt, ha a összes böngészőt elindítom, mert nekem új RAM-ok kerültek a gépbe és tesztelem a max Mhz-n őket. 8 helyett 16 lesz, agyalapi tesóm bővített 32-re, így a levetett holmi az enyém.
-
válasz
#20749568 #8614 üzenetére
A(z) linuxmint.hu webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal működése később valószínűleg helyreáll.
Nekem most nem működik, amit javallottál. Amúgy ez oldaná meg, az említett oldalon ez gyakori sajna, lejárt a biztonsági tanúsítványuk. :-(
Ennyi van a lapon, nem jön elő sehol a Kivétel hozzáadása opció:
-
Gelmi
tag
a kép lemaradt
[link] -
Gelmi
tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Napok óta nem tudok fellépni linux mint magyar oldalra
Ezt írja ki:Merre induljak működjön a dolog ???
Segítségeket előre is köszönöm !
-
Rendszerfrissítésnél kell jelszó, de nem kell naponta lefuttatnod. Ha kikapcsolod a Frissítéskezelőt és hetente ránézel, frissítesz, bőven elég. Én akkor frissítek, amikor akarok, nem az oprendszer dönti el, mikor frissíti magát.
A böngészésnél nálad ez az idegesítő kulcstartó dolog lehet, azt viszont ki lehet kapcsolni, ha mutatsz képet, megnézzük. Én FF-ot használok, az nem csinálja ezt, csak a Chrome.
A Linux ilyen, a rendszerbe rendszergazda joggal lehet belenyúlni. Cserébe nem kell használnod online védelmet, nem lassítja a rendszered a rengeteg biztonsági program.
Pontosan írd le, mi az ami jelszót kér, a frissítéseken kívül. Azt hiszem a Mint-ben seahorse a kulcstartó neve...úgy van, rákerestem, ha beírod a menü felugró részébe, megnyílik ez és ott be lehet állítani:
-
Amazonas
senior tag
A „mezei felhasználó” kérdés szerintem itt inkább arra irányult volna, hogy adtál-e magadnak a saját rendszeredhez rendszergazdai (admin) jogosultságot a telepítésnél.
Superuser-ként a normál, produktív használat során nem kellene, hogy mindenhez jelszót kérjen a rendszer. Ha pedig kér (szoftverfrissítés, -telepítés, rendszerbeállításokat érintő programok futtatása), akkor pedig a saját, jól felfogott érdekedben teszi - ilyen esetek márpedig napi szinten többször is előfordulhatnak. -
Rollee
aktív tag
válasz
ubyegon2 #8607 üzenetére
Azt elfelejtettem, bocsi.
Szóval a böngésző megnyitásánál (amit mindig használok),frissítésnél(az is szinte naponta van).
Mezei felhasználó vagyok, elegem lett a microsoft windows-ból.
Gondoltam kipróbálom ezt, de ha nekem mindig, napi szinten többször jelszót kell beírnom, akkor keresek valami mást. Ez szerintem nagyon nem felhasználó barát! -
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam próbából a legújabb verziót 18.3 Sylvia 64bit.
Az állandó jelszó beirtogatás már most meguntam. Próbáltam megkeresni a beállítások között, de sehol nem találom a kikapcsolást. Bejelentkezéskor nem kér, de szinte minden máshoz kér.Ki lehet ezt valahogyan kapcsolni?
Csak én használom a laptopomat.Rollee
-
sonar
addikt
+1 simplescreenrecorder
-
Damateo
aktív tag
Üdv,
Tudtok valami jó programot a képernyőkép rögzítéséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest