- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Mindegy, most megnéztem neked a screenshot alapján, ez Cinnamon-os Mint. Azért kérdeztem, mert van másmilyen is (MATE, KDE), és azokon máshogy kell kilőni ezt a szart. Bár az is lehet rosszul tudom, és mindegyiken és a MATE-en is Gnome Keyring fut, de KDE alatt tuti máshogy kell.
Cinnamonon: terminálban futtassad a seahorse alkalmazást. Ott Jelszavak fülön Jelszó megváltoztatása, réginek azt a jelszót add meg, amit egyébként is be szoktál írni a kulcstartónak, az új jelszó meg maradjon üres. Lehet máshogy van magyarítva, én angol nyelvű leírást találtam, azt fordítom visszafelé.
-
Szia!
Sajnos ez a Chrome-os jelszóbekérés kicsit idegesítő, főleg a nehézkes inaktiválása miatt.
Sokan úgy oldják meg, hogy üresen hagyják és úgy nyomnak Enter-t, KDE Mint-em én is kínlódtam vele, pedig nem Chrome-ot használok, de x-edik bottnál megunta és azóta nem kér jelszót.A linuxmint.hu-n ezt írják, hátha bejön neked is:
Én is küzdöttem ezzel nekem ami bejött az a "seahorse" -al sikerült!
Telepítsd vissza, sudo apt-get install seahorse , majd felhasználó alatt indítsd.
(Kellékek > Jelaszavak és kulcsok)Jobb oldalt listában lessz egy olyan hogy jelszavak, és "Bejelentk..." arra jobb klik, jelszó módosítása.
Megadod a régi jelszavad, majd üresen hagyva az újat. Üres jelszót nem fog bekérni. :-)Itt is egy lehetséges megoldás.
Azt írják, hogy a gnome-keyring beépül több helyre is, e azért egy
sudo apt purge gnome-keyring seahorse
parancsot kipróbálhatnál terminalból kiadva, ha a fentiek nem jöttek be. -
Frawly
veterán
Alapból az összes disztró ilyen, rendszerszintű változások végrehajtása előtt (meg minden olyan szoftver futtatásakor, ami ilyet hajthat végre) jelszót kér be, egyébként csak korlátozott felhasználóval fut minden, nem rendszergazdaival.
Viszont nem írták jól, ki lehet kapcsolni. Minten nem tudom hogy, holnap keresek hozzá linket, Archon a felhasználót hozzá kell adni az admin grouphoz, meg talán a sudoers fájlban be lehet állítani, hogy ne kérjen jelszót sem, de nem ajánlott, mert biztonsági kockázat. A te védelmedet szolgálja, csak a Windows hozzászoktatott a veszélyes élethez (bár már az is kér mindenhez jóváhagyás, mivel az UAC alapból be van kapcsolva, csak sok felhasználónak az az első, hogy azonnal kilövi az UAC-t).
Plusz Linux alatt néhány program nem fog menni rendszergazdai felhasználóval, jellemzően azok, amelyek fakeroot környezetet vagy sandboxot igényelnek. Emiatt én a helyedben nem bántanám, próbáld megszokni.
-
Rendszerfrissítésnél kell jelszó, de nem kell naponta lefuttatnod. Ha kikapcsolod a Frissítéskezelőt és hetente ránézel, frissítesz, bőven elég. Én akkor frissítek, amikor akarok, nem az oprendszer dönti el, mikor frissíti magát.
A böngészésnél nálad ez az idegesítő kulcstartó dolog lehet, azt viszont ki lehet kapcsolni, ha mutatsz képet, megnézzük. Én FF-ot használok, az nem csinálja ezt, csak a Chrome.
A Linux ilyen, a rendszerbe rendszergazda joggal lehet belenyúlni. Cserébe nem kell használnod online védelmet, nem lassítja a rendszered a rengeteg biztonsági program.
Pontosan írd le, mi az ami jelszót kér, a frissítéseken kívül. Azt hiszem a Mint-ben seahorse a kulcstartó neve...úgy van, rákerestem, ha beírod a menü felugró részébe, megnyílik ez és ott be lehet állítani:
-
Amazonas
senior tag
A „mezei felhasználó” kérdés szerintem itt inkább arra irányult volna, hogy adtál-e magadnak a saját rendszeredhez rendszergazdai (admin) jogosultságot a telepítésnél.
Superuser-ként a normál, produktív használat során nem kellene, hogy mindenhez jelszót kérjen a rendszer. Ha pedig kér (szoftverfrissítés, -telepítés, rendszerbeállításokat érintő programok futtatása), akkor pedig a saját, jól felfogott érdekedben teszi - ilyen esetek márpedig napi szinten többször is előfordulhatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Villanyszerelés
- Házi hangfal építés
- Egyéni arckép OFF
- Stellar Blade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged