- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gojko.m #8658 üzenetére
Jó ötlet, hogy áthoztad a témát.
Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére.
Ez a Firefox dolog érdekes. Most egy szűz rendszerről leszedtem a fenn lévő Firefoxot és beraktam a /opt-ba az ESR-t, minden gond nélkül indul user joggal is, nem kell rendszergazdaként indítanom.
A FF topikban olvasott scriptes megoldáson gondolkodtam, de az lehet a nálad fenn álló probléma oka. Amúgy alapesetben sokkal egyszerűbb az ESR-t leszedni a weboldaláról és azt kitömöríteni az /opt-ba (ehhez persze kell root jog).
Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni, mert első dolga lesz eltávolítani a pontot a Portable mappa elől és akkor garázdálkodik!Kifigyeli a csajos linkeket, etc...
Azért ha már biztonsági aggály, akkor inkább a hivatalos ESR-t szedd le és használd, rakhatod akármelyik mappába is. Én akár a tároló HDD-ről futtatott, akár az adott disztróban az /opt-ban lévő ESR-t használom, teljesen nyugodt vagyok, netbankolok, vásárolgatok.Linux alatt nem nyugtalankodok a biztonság miatt.
Ezzel kicsit ellentmondtam ennek:
"Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
...de az, hogy nem szerencsés, ez esetben nem külső biztonsági problémát jelent. Igazából semmilyen problémát nem jelent. A fenti mondattal csak a rendszer felépítésére utaltam, de most már kicsit feleslegesnek is látom azt a mondatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Battlefield 6
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest