- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gojko.m #8658 üzenetére
Jó ötlet, hogy áthoztad a témát.
Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére.
Ez a Firefox dolog érdekes. Most egy szűz rendszerről leszedtem a fenn lévő Firefoxot és beraktam a /opt-ba az ESR-t, minden gond nélkül indul user joggal is, nem kell rendszergazdaként indítanom.
A FF topikban olvasott scriptes megoldáson gondolkodtam, de az lehet a nálad fenn álló probléma oka. Amúgy alapesetben sokkal egyszerűbb az ESR-t leszedni a weboldaláról és azt kitömöríteni az /opt-ba (ehhez persze kell root jog).
Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni, mert első dolga lesz eltávolítani a pontot a Portable mappa elől és akkor garázdálkodik!Kifigyeli a csajos linkeket, etc...
Azért ha már biztonsági aggály, akkor inkább a hivatalos ESR-t szedd le és használd, rakhatod akármelyik mappába is. Én akár a tároló HDD-ről futtatott, akár az adott disztróban az /opt-ban lévő ESR-t használom, teljesen nyugodt vagyok, netbankolok, vásárolgatok.Linux alatt nem nyugtalankodok a biztonság miatt.
Ezzel kicsit ellentmondtam ennek:
"Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
...de az, hogy nem szerencsés, ez esetben nem külső biztonsági problémát jelent. Igazából semmilyen problémát nem jelent. A fenti mondattal csak a rendszer felépítésére utaltam, de most már kicsit feleslegesnek is látom azt a mondatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged