Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gojko.m

senior tag

válasz ubyegon2 #8662 üzenetére

"Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére."

Nem igazán a játék miatt a dual boot. Az az egy-két ügyességi és stratégiai játék - amivel főleg a nejem játszik -, szerintem futna a Wine segítségével is (legalábbis, amit korábban próbáltam az ment gond nélkül). Viszont vannak olyan programok, amiknek nem találtam megfelelő alternatíváját. A windows-os változat működése közben meg hibák léptek fel. Szóval, biztosabbnak látom, ha mindkét rendszer ott a számítógépen. Így a különbségek is jobban előjönnek, és kísérletezésre is van lehetőség.

"Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni,..."

Nincs ilyen veszély, már kinőtt abból a korból. :) Viszont ő is hasznát veszi a Linux Mint-nek az asztali gépen. Ugyanis van egy régi szkennerem, amit leggyakrabban ő használ. A szkennerhez sehol nem találtam Win8.1-es drivert, de találtam leírást arról, hogyan lehet ubuntu alapú rendszeren beüzemelni. A leírás segítségével sikerült is beüzemelni, és azóta is tökéletesen működik a lapolvasó. :D

Egyébként, ha már szóba kerültek a különböző asztalkezelők lenne egy kérdésem. Régebben Xfce-t használtam, de legutóbb a Linux Mint Mate verzióját telepítettem. Véleményetek szerint mennyire fenyegetné a rendszer stabilitását, ha felraknám az Xfce-t és a Mate összetevőit pedig leszedném?

• Dhampir

félisten

válasz ubyegon2 #8662 üzenetére

Ha már játék és Linux, akkor itt olvasható egy tegnapi hozzászólásom, ami ugyan Ubuntu alól született, de Mintre is alkalmazható lehet esetenkénti dual-boot helyett. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés