- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
Damateo #8913 üzenetére
Linux Mint Cinnamon - ez mióta verzió?
VirtualBox verziója?
Nekem 5.2 van fent, 5.0-val voltak hasonló gondjaim mikor az update felhúzta a 4.x-es kerneleket. (keress rá a hsz-eim között, hogy hogyan kell telepiteni az 5.2-t, ha nem megy akkor tudok segiteni, lehet, hogy nálad is ez lesz a megoldás. -
válasz
Damateo #8487 üzenetére
Ezt a Padoka féle dolgot a laptopomon én sem tudtam megoldani Mint Cinnamonon, pedig próbálkoztam sokféle módszerrel, még a Synaptic se tudott mit kezdeni a törött csomagokkal.
Egyszerűen el kell távolítani a PPA-t, ami egyébként is aggályos, mert ugyan stable maga a PPA, mégis RC változatokra frissít az utóbbi időben. Pont nem kéne, ha egyszer ez a stabil verziókat tartalmazná.
A leírás alapján a ppa-purge-vel érdemes leszedni magát a PPA-t, az vissza is fejleszti az érintett csomagokat ügyensen, bár egy apró részt így sem kezelt jól, de igazán gondot az nem okozhat. Remélem észhez térnek és normális verziókat fognak berakni ezután, de ha valaki nem rakja fel a PPA-t ,akkor sincs gond, mert már a hivatalos xenial tároló is 17-es mesa-t rak fel.
Gondolom, hogy már megoldottad, csak azért írtam le, hátha valaki még belefut ebbe, mert egy hét alatt semmi változás nem történt sajna.
-
b3Ro
senior tag
válasz
Damateo #8494 üzenetére
Itt irja, h hogyan kell csinalni
"If you're on Linux Mint and you want to ppa-purge, you need to specify the corresponding Ubuntu version of your version of Mint.
For example, Linux Mint 18 is xenial xerus.
So, the command would be:
sudo ppa-purge -d xenial ppa:paulo-miguel-dias/pkppa"
-
lev258
veterán
válasz
Damateo #8489 üzenetére
Ubuntu vonalon a Frissítéskezelő szintén jelzett hibát, de a Synaptic-kal rögtön meg lehetett oldani.
Mióta otthagytam a Mint-et, már nem követem annyira a dolgait. Akár a frissítéskezelőjének a szintjei is bezavarhatnak, nem tudom.
Az Oibaf-ot nem ajánlom, az bleeding-edge, nem átlag felhasználónak való. Egyébként a padoka-ból is van ilyen, de az sem nekünk való. -
lev258
veterán
válasz
Damateo #8265 üzenetére
Ha Ryzen alap, akkor még lehet pár hónapot várni kell a rendes támogatásra, friss kernelt és csomagokat kell majd feltenni, ha nem rolling-ot választasz. Viszont szerintem játékok terén az AMD teljesítménye jobb, mint az Intel-é.
Phoronix-on találni teszteket az említett játékokról. -
King Unique
titán
válasz
Damateo #7687 üzenetére
Üdv!
A Windows ISO-k Linux alatt történő kiírásáról a másik topikban már volt szó.
"Külső vinyora akarom feltenni"
Ugyanezen szisztéma alapján a Windows telepítőt rá lehet tenni akár külső HDD-re is és onnan indítani. Viszont magát a rendszert normál módon nem lehet USB-s háttértárra telepíteni! Ahhoz WTG kell, ami megolható többféle módon is.
Viszont egy sima telepítővel még nem fogsz tudni BIOS-t frissíteni! Egyes gyártóknál van olyan program, amivel ez simán megoldható, de ahhoz egy normál módon feltelepített Windows kell. Illetve, ha most is a korábbi a helyzet, akkor anno javasoltak egy megoldást.
(#7688) Alveus:
A Mint beépített eszköze DD képfájl írási módot használ, az pedig a Windows ISO-khoz nem jó! De azokhoz sem, amelyek ezt nem támogatják, illetve erről korábban szintén volt szó. -
King Unique
titán
válasz
Damateo #7559 üzenetére
Milyen módban bootol a gép? Mert, ha pl. UEFI, akkor vsz az lesz a gond, ami egy másik topikban is említve volt. Illetve ez az ISO eleve nem hibrid, mint a legtöbb Linux ISO. Tehát ennél a DD képfájl mód szerinti írás nem opció. Márpedig a Mint beépített eszköze és pl. a kolléga által említett Etcher is ezt használja. Ellenben mondjuk az UNetbootin már a másik módszer szerint működik.
Egyébként, ha már "live" Windows, akkor pl. ezen hozzászólás offos részében említett megoldások inkább lehetnek opciók. Ezek jóval modernebbek, működnek UEFI-ben is stb. Ellenben egy BIOS-frissítés azért kényes művelet és az ilyet eleve normál módon telepített Windows alól érdemes indítani. Tehát az előbbi megoldásokat is csak saját felelősségre érdemes próbálgatni!
-
Dhampir
félisten
válasz
Damateo #7538 üzenetére
Én így csináltam, de később behülyült a Mint. Nem tudom, hogy ennek volt-e köze hozzá.
-
válasz
Damateo #7538 üzenetére
Biost legegyszerűbb biosban pendrive-ról frissíteni (FAT32-re formázott drive gyökerébe kell tenni ált. a friss bios fájlt), ha nincs a biosnak ilyen beépített "instant" flash opciója, akkor a pendrive-ot dosos (freedos) boot pendrive-nak kell megformázni és a bios fájlt és flashellő progit rámásolni, majd parancssorból indítani.
-
sonar
addikt
válasz
Damateo #6558 üzenetére
Ha már mysql én a workbench-et javaslom, repóból telepedik és minden nemű adatbázis műveletre jó.
(official oracle supported cucc, minden földi jóval...)
sudo apt-get install mysql-workbench
https://dev.mysql.com/doc/workbench/en/wb-installing-linux.htmlphpMyAdmin-t én nem szeretem. És komolyabb adatbázis műveleteket nem is nagyon lehet vele csinálni.
-
nemurea
aktív tag
válasz
Damateo #6558 üzenetére
Hát én nem idegenkedem a parancssortól, de adatbázist mókolni szerintem is egyszerűbb webes felületen...
phpmyadmin: nem mentem el a pastebin-en, de tuti jól írtad be az elérési utat? phpMyAdmin (nagybetűkkel)
ha ez nem jön be, egyszerűbb SQL menedzsert is feltehetsz, a célnak kiválóan megfelel pl. az SQLBuddy. Kirakod valahova és ha a webszervered (és a MySQL szervered) működik, akkor ez is fog.
-
-
-
lev258
veterán
válasz
Damateo #6262 üzenetére
Merevlemez SMART adatokat néztél? Live-ban df -i, df -h mit mond a partíciókról?
Még nem egyértelmű, lehet merevlemez hiba, de lehet fájlrendszer hiba is. Előbbinél lemezcsere, utóbbinál teljes formázás és új partíciók a megoldás.
Bohus: dmesg|grep radeon, dmesg|grep dpm jelez hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged