- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
Magas az olvasási és keresési hibák aránya, de - ahogy már jelezték - egyes típusoknál ez normális. Az hangok forrása szerintem az állandó parkolózónára léptetés, azoknak a száma elég magas a bekapcsolási ciklusokhoz képest. Nézd meg jött-e ki az adott típushoz firmware frissítés.
-
sonar
addikt
Szerintem hibás lesz mert az Olvasási hibák gyakorisága irreálisan magas. (bár van olyan típus - tipikusan seagete ahol ez az érték folyamatosan nő)
A küszöb meg legrosszabb értéket szoktam nézni , ha azok közelítenek egymáshoz akkor kell sürgősen egy tartalékot kéznél tartani.
Szektor hibát sem látok, de az az olvasási hiba gyakorisága ami bántja a szememet. Google-t kéne megkérdeni, hogy mit mond winyó típusáról -
donmackó
addikt
Szerintem ha itt is felteszed a kérdést nem fognak megkövezni -> Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
De véleményem szerint vagy elégtelen a tápellátás és azért döglődik a vinyó (felpörgési hibák), vagy csak érte valami külső behatás, és letapadt az olvasófej (ettől is meg fog dögleni).
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7191 üzenetére
Eszembe sem jutott,és most hogy töröltem véletlenül,most esett le,hogy ez így bizony nem jó. Másik partíció ugye van,ott csináltam letöltések mappát,és rendszer induláskor csatolja rögtön a partíciót. Kuka: van,csak már én sem tudom hol állítottam be,hogy a törölt elem ne a kukába kerüljön,hanem azonnal törlődjön.
-
Azért azt eddig próbáltad rejtegetni, hogy rendszeren belül van a letöltő mappád! Harmadik alkalommal pedig nem fogom elmondani, hogy csinálj külön partíciókat/mappát a rendszeren kívüli helyre. Mint a példa mutatja, a hely is elfogy így, viszont jól megnyomoztattad a népeket!
Meg aztán, ha valami van, elúszik, mint a ....
Gyakorlatilag, ha így nézzük, legközelebb célszerű lesz 1 TB helyet javasolnom, ha valaki kérdezi, mennyi helyet adjon a disztrójának.
Tényleg nincs kukád? Mér' nincs?
"Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB. De hát mégiscsak."
Most már tudod!
-
Foose
addikt
Nah,igaz nem terveztem,de lett a 15GB-ból szabad 7GB. Véletlenül töröltem a jelenlegi rendszer letöltések mappáját
És nem,nincs kukám. Mindegy...
-
Foose
addikt
válasz
growler #7187 üzenetére
Na ebből egy szót sem értek.
A gyári lemezkezelőben nem látok ilyesmit. Ha kell,telepítem ezt az ncdu-t,de hogyan? Telepítve. Ettől függetlenül nem tudom,amit kérdezel,hol látom?! a df -i parancsot beírva látok én pár dolgot amiről gőzöm sincs,de mindehol 1%-ot ír. Ja,az sda7-nél 26%-ot ír.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7182 üzenetére
Nem,nincs tele a kuka,mert úgy használom hogy amit törlök,az onnan is törlődik rögtön. Nem tudom felfogni,mi foglal ennyi helyet,jóformán alig van telepítve pár dolog. Játék nincs semmi. Bleachbit-el szoktam törölni amit lehet. Az biztos,hogy az sda5-öt valahogy szeretném összevonni az sda7-el. (utóbbi a jelenlegi rendszer.) Akár úgy is,hogy előbb formázni kell az sda5-öt.
most ilyen
Az nekem telepítve van,nézegetem is,de nem nagyon értem,pontosan mi-hol-hogyan van.(#7184) lev258 Előző? Elvileg még a rendszer telepítésekor felkerült kernel van rajta.
-
Én linkeltem, de attól még nem kellett volna minden parancsnak nekiugrani, bár bajt nem okoznak, csak meglepődést, ha mondjuk nincs lock fájl!
ezt írtam amúgy:
Ezt az írást érdemes elmenteni.
Ezt a két terminal parancsot lefuttatva meglepő eredmények jöhetnek ki hely tekintetében!sudo....
...........Ha nem lett több helyed, akkor nincs még túl a rendszer sok kernel és egyéb frissítésen. Ne aggódj, nem lesz semmi gubanc.
Kuka nincs tele véletlenül? Megnézhetnéd ezzel a Baobab nevű lemezhasználat elemzővel, elég jól látható, hol foglal valami sok helyet! -
Foose
addikt
Ne csináld! Te linkelted! Elolvastam, majd beírtam a parancsot ami a linken van. Nem kalandoztam sehova. Ott a kép, az általad írt három parancs után mi történt. Mondhatni semmi. Azért néztem meg, mi van a linken.
Bezártam a terminált. Ugyanúgy 11.9GB szabad a 15-ből. -
Az érdekes! Kíváncsi voltál? Az írást elmentésre javasoltam, most elég lett volna az a 3 parancs is. Ilyen esetekben célirányosan kell csinálni a dolgokat, ha elkalandozol kíváncsiságból, úgy jársz, mint én már sok esetben!
sudo killall dpkg
Ez a parancs leállít minden dpkg folyamatot!
Ez a lock nekem nem tartalmaz adatot, valamikor olvastam, hogy okozott gondot, de nem ugrik be, mi volt az.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7178 üzenetére
Nem néztem. Mivel a látható képen terminalban semmi nem történt. Most az bosszant hogy azóta is a linken írt első parancs kiadás óta dolgozik a gép, és közben megint jött az ablak hogy kevés a hely, 785MB. Azt sem tudom hogy ez normális-e, elvileg a szabályos üres fájlt törli. Fél órája is már. Nem a disztró home-jában vannak! Hanem a másik partíción ami közel 300GB. Áh, ha ennyire gond van nálam, akkor tojok rá, vesszen a 40GB, csak csatolni tudjam a mostani 15GB-os minthez azt a 300GB-ot.
-
Mennyi lett a hely a clean parancsok lefuttatása után?
akármi más is történjen,megmaradjon a letöltött cucc. (képek,ilyesmik)
Ezért írtam, hogy a letöltéseket külön mappába/partícióra gyűjtsd, ne a disztró home-jába. Nekem van egy
/Data
meg egy/Torrentek
Linux isoknak partícióm auto csatolással, minden ezekre van beállítva.Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB.
Az ubuntu.hu fórumban olvastam, hogy a logok több gigára nőttek folyamatosan, bármi elképzelhető.
Az a baj,hogy a megmenteni óhajtott 40GB-nyi letöltést nem tudom most sehova menteni
Végszükség esetén a felhő se rossz megoldás, a Mega 50 GB free helyet ad, a google is 15 GB-ot accountonként!
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7175 üzenetére
Izgalmas, a linken írt első parancsot beírtam, majd a kérdésre igent mondtam. Azóta dolgozik a gép, csak sok y-t látok egymás alatt. Közben kiírta egy kis ablak jobb fent, hogy kevés a felhasználható hely, 675MB. (ugyebár több mint 3GB volt szabad eddig) és lassan már negyed órája ez van.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7175 üzenetére
Íme az eredménye a három parancsnak... [kép] Az autoremove-ot néha szoktam használni. Nekem csak azért kell home,hogy ha rendszer cserélek,vagy akármi más is történjen,megmaradjon a letöltött cucc. (képek,ilyesmik) Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB. De hát mégiscsak. Az a baj,hogy a megmenteni óhajtott 40GB-nyi letöltést nem tudom most sehova menteni,de azt a közel 300 GB-ot jó lenne pucolni hogy tiszta legyen,és csatolni úgy hogy a rendszerhez tartozzon,még ha le is mondok a home-ról.
-
Csomagok takarítása - törött csomag, telepítési hibák, hibaüzenetek, stb. esetén (hasznos parancsok)
Ezt az írást érdemes elmenteni. Ezt a két terminal parancsot lefuttatva meglepő eredmények jöhetnek ki hely tekintetében!
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get cleanA clean és autoclean közül valamelyik erősebb, de nem ugrik most be pontosan, futtasd le mind3at, abból baj nem lehet. De olvasd el az írásban a magyarázatot, hogy mit fogsz csinálni!
Amúgy a swap helyét simán hozzácsatolhatod, persze más rendszer alól, akár live is lehet! Ha kell, csinálhatsz az sda5-ből swapot vagy akár swapfájlt is, úgyis ez lesz már az alapértelmezett az új Ubuntu alapúaknál, Ubuntuknál biztosan.
/home
nélkül is lehet élni, én soha nem használom, annyi programot már nem telepíthetsz, hogy a tisztítás után se legyen elég helyed! A letöltések mappából gondolom átrakod a tároló partíciódra a dolgokat mindig. Számtalan disztróm elvolt bőven a 15 GB hellyel. -
fradi81
veterán
Akkor az sda5-öt kellene csatolni home-nak az /etc/fstab-ban, a jelenlegi home mappád tartalmát átmásolni az új helyére, később ha minden jó majd törölni, a régi home-ból ami kell átmásolni az újba, meg a jogokat átállítani az új home mappádon ha kell, röviden ennyi lenne.
-
sonar
addikt
Hajt a kíváncsiság. De jelenleg egy laptopom van csak és azon fontosabb az üzembiztonság.
De el szoktam rakni az ilyen linkeket és ha van alkalom akkor kipróbálom.#7168
Érdmes nézegetni a mint-es fórumot? Egy időben nagyon meguntam (mint a linux kezdőknek topic) mindig ugyanazok a kérdések forogtak. -
Foose
addikt
válasz
fradi81 #7170 üzenetére
Igen,ez pár perce készült kép. Mindenképpen szeretnék home-ot. Így is bosszant,hogy amit telepítettem eddig mióta van linux mint,mindent a 15GB-os mint rendszer partícióra telepített,ezért van már kevés hely rajta. (az sda7 a jelenlegi linux mint. Az sda5 a korábban létrehozott home. Annak akartam használni,csak most valamiért alapból nem csatolja induláskor. Na azon van 40GB(letöltés) amit meg akarok menteni,és az sda5-öt hozzácsapni a linux minthez. Asszem jól magyarázom
-
Foose
addikt
Sziasztok! Most van egy kis időm,szeretném rendberakni a vinyót. Lehet emlékeztek rá,Xubuntu-t használtam,de megtaláltam a linux mint-et,fel is raktam,de javaslatokra hallgatva 15GB partíció lett csinálva neki. Na most,nekem azóta alig van már hely rajta,gondolom mert alapértelmezetten minden oda települt. A képen látszik,van egy közel 300GB-os darab a vinyón,ez elvileg home. (/dev/sda5) Az sda1 a xubuntu,de ha jól sejtem,azon van a grub is. Na most,az sda5-ön van egy 40GB-os letöltések mappa,ezt szeretném menekíteni valahogy,és ha van rá mód,valahogy összevonni az sda7-el,ami most linux mint. Javaslat?
[kép] -
lev258
veterán
-
sonar
addikt
Sziasztok,
liquorix kernel-ről hallott már vki? És próbálta?
-
válasz
fradi81 #7162 üzenetére
Aha, a winx EFI-ben van akkor. Rakd az sda-ra a GRUB-ot vagy keress rá a kezdő Linuxos topikban King Unique írt ilyen Win inditóba beékelődő GRUB megoldásokról. Sajna sem a winx sem az EFI nem ismerős, sosem használtam egyiket sem, így nem akarok erre tippelni.
Az is lehet, hogy beíródik normálisan a win boot partíciójába, de csak lehet. -
-
fradi81
veterán
Mivel ssd lett az elsődleges tárhely, hova célszerű itt telepíteni a grubot? A win 10 az sdb2-ről indul elvileg, ha arra raknám rá mi történne a windows boottal?
-
-
Sziasztok!
Ha erre nem is találunk megoldást (már a válaszok vagy visszajelzések hiányosságából kifolyólag)...
Linux Mint Mate 13.3 64Bit, Laptop.
Bluetooth párosítás fejhallgatóval, pipa. Amint megkérem, hogy küldje ki rá az Audio jelet, azt válaszolja, hogy a párosítás sikeres, az átküldés sikertelen, majd lekapcsolódik. Ezt lehet orvosolni? -
Foose
addikt
Sziasztok! Csak egy apró kérdés... Itthon csak netezek,zenét hallgatok gépen,érdemes a gyári tűzfalat bekapcsolni? Letöltögetni max zenét szoktam,vagy a rendszerhez progikat,de azokat csak megfelelő-hivatalos helyről.
-
válasz
kislaci #7147 üzenetére
Ez bosszantó hiba, de legalább rájöttél.
Ha akarod, módosíthatot a boot sorrendet, persze:
Boot sorrend módosítása
A GRUB testreszabásaAz a két efis valami azt sem tudom mi.
Szerintem az EFI-nek kell külön partíció, azok lehetnek. Amit nem ismersz, azzal ebben az esetben ne foglalkozz.ezt mentsd el magadnak, elég részletes GRUB ismertető:
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7146 üzenetére
Na sikerült. Én voltam a láma, rufusban fat32 volt a fájlrendszer ntfs helyett, most már felment minden, frissítettem a grubot is. Megy mind a két rendszer. Még esetleg annyi lenne, hogy grubban lehet állítani a sorrendet? Arran gondolok, hogy első sor Linux mint, utána még egy mint, és utána van két efis valami, és úgy jön csak a Win bootloader. Feljebb lehet vinni valahogy a windowst a mint alá? Az a két efis valami azt sem tudom mi.
-
válasz
kislaci #7145 üzenetére
Tehát arra gyanakszom hogy a le nem húzott ext4-es hdd nem tetszhet a win telepitőknek.
Ilyet nem hallotttam még, hogy ez zavarná a Wint, nem tud mit kezdeni az ext4-gyel, de ennyi, attól ő települ, ha van hová. Inkább az szokott lenni, hogy a saját kis boot/rescue partícióját felrakja oda, ahová szeretné.
Mindenesetre egy próbát megér, hogy lehúzol mindent és úgy próbálod. Akkor már nem zavarja semmi és kizárható a hardverhiba is!
Gondold végig, hogy a bios-ban nem állítottál-e el valamit a Linux telepítés idején mondjuk.Valamelyik win nem is települt, valamelyik az első belépésnél kapcsolta ki a gépet.
Kizárt, hogy ez egy másik meghajtó miatt lenne, amit fentebb írtam, csak az lehet. Vagy hardver hiba...
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7143 üzenetére
Szóval volt egy ssd meg hdd a gépben. Mint 18 Ssd-n, a home csatolási pontja pedig a hdd. Vettem egy új ssdt amire próbáltam win7-t és 10-t is telepíteni, úgy hogy lehúztam a régi mintes ssdt. Valamelyik win nem is települt, valamelyik az első belépésnél kapcsolta ki a gépet. Hármat próbáltam és egy sem jó. A Linux továbbra is tökéletes, a winnel van a gond, csak az az érdekes, hogy amíg nem volt linuxom, a winek is simán működtek. Tehát arra gyanakszom hogy a le nem húzott ext4-es hdd nem tetszhet a win telepitőknek. Lehuzzam azt is és próbáljam úgy is felrakni vagy felesleges és más gond lehet?
-
válasz
kislaci #7142 üzenetére
Nem egyszerű, amit írsz, most a Windowsok nem működnek vagy a Linux nem települ?
Mivel említettem, hogy húzd le a másik SSD-t, mert a Win belebarmol, ebből sejthetted volna, hogy az elfelejtett HDD-be is bele tud barmolni, de ez a Winnek nem gond, ettől még indulna békésen. Az se értem, hogyan kerülne a a Linux /home-ja a HDD-re? Milyen módszerrel telepítettél?
A legfelső opciót választottad, hogy telepítse a meglévő rendszer mellé? Ja, leesett, már volt Linuxod telepítve. Külön volt a /home?
Csináld úgy, ahogy először írtam, de ha valami nem fog menni, akkor részletezd kicsit, mit csináltál, mert anélkül nehéz rájönni a hiba okára. Ha csak a felét mondod el a szükséges infóknak, akkor csak félmegoldások fognak születni.
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7131 üzenetére
Szia, megpróbáltam úgy ahogy mondtad de a telepítések befejezésénél vagy hiba van, vagy az első bejentkezésnél kikapcsol a gép. Több Windowst is próbáltam, egy sem jó. Nem lehet hogy azért mert a sima hdd amit nem húztam le valójában a /home - om? Ezt nem mondtam, de már csak erre tudok gyanakodni, mert mint előtt simák voltak a win telepítések nálam. Húzzam le a hdd-t is?
-
válasz
syler123 #7140 üzenetére
Igazán nincs mit, főleg, hogy a köszönet nem engem illet!
Ha valamelyikkel működik a dolog, jelezz vissza majd azért! Ha nem úgy működik, azt is jelezd, hátha lesz, aki tudja a megoldást! Mivel az már nem Mint topik téma lesz, a visszajelzést inkább az abszolút kezdő topikba tedd be! Köszi!
-
válasz
syler123 #7138 üzenetére
Szia!
Én megpróbálnám ezt a kifejezetten gyenge gépre készült remastert, Lathronos ft legújabb kiadása!
Ubuntu 14.04.5 OpenBox 32 bit remaster 2017 január
Arra érdemes figyelni, hogy a böngészőben ne adblock-ot használj, hanem ublock origin-t, amúgy is a böngészés az, ahol szűk lesz a keresztmetszet.
Ugyaninnen egy ajánlat: Manjaro 16.11/LXQt 0.11 released
LXLE is esélyes lehet.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
512mb ram-os gépre jól sejtem hogy xfce 32bit javasolt vagy mehet a mate 32bit-es? A proci egy 478-as p4 3ghz. Meg azt hiszem hogy egy nvidia 6200 vagy valami hasonló vga.
Nem tudom win7 32 bitet merjek-e rá rakni, mert ez a ram már nagyon minimum.
-
fradi81
veterán
hello
LM 18 cinnamon, olyat csinál mostanában egy notebookon hogy feljön az ablak, wifi hálózat hitelesítést igényel, ilyenkor el is megy a net. A jelszó ki van töltve csak le kell okézni és megy, de elég sűrűn bejön. Miért csinálhatja ezt?
-
válasz
kislaci #7130 üzenetére
Hogy kéne telepítenem, hogy grub megmaradjon, mint is működjön, ne csak a win?
Az egyszerű megoldás az, hogy teljesen kiiktatod a régebbi SSD-t, a Win ugyanis belebarmol, ha ezt nem teszed!
Telepíted a Wint, utána kikapcsolod, visszateszed a régi SSD kábeleit, bebootolsz BIOS-ban kiválasztva a Linuxos SSD-t és a futó Linux alatt frissíted a GRUB-ot a sudo update-grub
parancs kiadásával. Így bekerül a választó menübe a másik SSD és a Win is.Ha mindennel megvagy, akkor ellenőrzöd az új SSD-t, hogy minden OK-e vele. [link]
-
kislaci
senior tag
Szeretnénk Wint felrakni egy újonnan vásárolt ssd-re, a gépben van egy másik ssd, ezen 18.1 cinnamon van. Hogy kéne telepítenem, hogy grub megmaradjon, mint is működjön, ne csak a win?
-
Foose
addikt
Sziasztok! Skype 4.3.0.37 van fent,de valamiért hiába állítom be (minden bejelentkezés után) hogy milyen időtartam beszélgetéseit mutassa,nem azt teszi. Van hogy csak pár nap beszélgetést látok. Plusz,most karácsonykor volt olyan hogy írtam valakinek,aztán végül telefonon nézve nem is írtam neki.
Ergo meg sem kapta. Miért? Van valami megoldás ilyen problémára? Vagy használjam a webes felületet? Mint 18
-
Sziasztok!
Volna egy problémám a Linux rendszerrel, a verziószám szerintem mindegy, mert mind ezt csinálja.
Laptopon van fent a rendszer, egy 2in1 eszközön, melynek beépített Wacom hálója is van, toll lekezeléssel. A probléma ott kezdődik, hogy gond és baj nélkül kezeli a tollat, az első lecsukásig/felfüggesztésig. Onnantól csak a tapipad és a billentyűzet, a rendszer újraindításig nem indítja el a wacom részt.
Erre van valami orvosság?
Segítő válaszokat előre is köszönök!Szerk.: Cappa72 már nem foglalkozik a Linux rendszerrel, csak zenét hallgat
Nem bántásból, csak mielőtt valaki hozzá küldene.
-
Syl
nagyúr
Én sokat használom a VirtualBox-ot, napi sok órát (abban dolgozom) és tuti hogy nem az okozta a fagyi kérdést. A cinnamon összeomlása a ludas. Kérdés miről omlik össze.
(#7117) berus.berus
Nem tudom mi a gond, de a cinnamon környezet kb két-három hetente, a Nemo fájlkezelő meg naponta 4-5x összeomlik.
(#7118) donmackó
Akkor már inkább Gnome3 vagy Unity - tudod, én egy ilyen "érdekes" alak vagyok
(#7119) growler
Ha jól látom a frissítési előzményeket, ebben 3.2.6 van.
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7114 üzenetére
18.1 - Hogy ebben milyen cimmanó verzió van, passz.
A 18-ban is volt pár nyekkenés, de abban legalább nem vitte magával az egész kócerájt. Magától újraindult a cinnamon és ment tovább. Kb mint ubuntuban a compiz.De itt ugye van ez a napokban említett sleepből ébredős font-eltűnés is.
Na meg a folytonos (naponta többszöri) Nemo összeomlás. Egyszerűen bezáródik a fájlkezelő és ezzel együtt eltűnik az asztalról az összes ikon.Szóval nagyon gondolkodom egy distro cserén
-
Syl
nagyúr
Nos, ismét legszívesebben ráborítanám az asztalt a cimmanóra (meg a készítőire)
Elvagyok itt, olvasgatom a PH-t, meg YT videó, virtualboxba települ a debian, erre őfelsége dadogni kezd és közli, a cinnamon környezet a kardjába dőlt, akarom-e újraindítani. Persze. Erre minden befagyott, mint a jeges tenger... A bejáratott bill-kombinációk mind hatástalanok voltak, maradt a power off...Nagyon erős késztetést érzek a formatcére
-
Syl
nagyúr
Kezd tele lenni hócipőm ezzel a cimmanóval
Minden egyes sleep-ből ébredésnél van valami grafikai gixer. Leginkább ilyesmi: [kép]
Egy log off - log in megoldja, de pont azért rakom sleep-be a gépet, hogy ne kelljen bezárogatni majd újra megnyitogatni a programokat, dokumentumokat. Szóval phas kivan már...
Megjegyzem, 17.3-mal soha nem volt ilyen gondom, ezek csak 18 és 18.1-ben jelentkeznek. -
kislaci
senior tag
Na rendbe jött a gép ezzel a bootrepair módszerrel, köszi mindenkinek. Most annyi van, hogy minden gép bekapcsoláskor bejön a grub. Ezt visszaállíthatom valahogy, hogy ne jöjjön be, hanem egyből indítsa a rendszert? Vagy ne bohóckodjak vele? Egy héten úgyis csak egyszer van bekapcsolva, utána csak alvóba rakom.
-
kislaci
senior tag
Na jelenleg ugy allok, hogy ocsemnel csinaltam egy live pendriveot, megprobalom ezt a bootrepair cuccot. Jelenleg is live alol irok, itt nincs magyar bill? Na mindegy, ez nem fontos, majd irok a fejlemenyekrol.
-
Normi™
őstag
A napokban valaki hiányolta,jelenleg itt tart a 18.1 Xfce.
-
Syl
nagyúr
válasz
kislaci #7103 üzenetére
Jobb ötlet híján, parasztmódszer:
Másik gépen csinálj egy ubuntu live pen-t, majd jöhet a Boot Repair (2nd option) -
kislaci
senior tag
Hiába nyomogatom, nem jön be semmi. Csak ha az f2, akkor bejonni az uefi menü, grub nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged