Új hozzászólás Aktív témák

• gojko.m

senior tag

Remélem nem gond, hogy itt folytatom a Mozilla Firefox topikban feldobott témát. De ott már lehet, hogy lassan off-ba kanyarodna a beszélgetés.

(#54316) ubyegon2: "Ez a Linux sok mindent rejteget még számomra és még a felfedezőút elején tartok."

Én is csak tanulgatom. Alapvetően - főleg a család miatt - Windows-t használok. De azóta kedvelem, amióta a linuxos live rendszerek többször kihúztak a bajból. Még az XP-s rendszerösszeomlások idején sokat segített, hogy volt grafikus felületű működő rendszerem, amivel adatokat tudtam lementeni, particionálni lehetett vele, vagy a szükséges Win drivereket tudtam letölteni az újratelepítéshez. Aztán már mindig telepítettem a Windows mellé Linux-ot is.

(#54311) ubyegon2: "Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."

Sajnos, a script-tel letöltött firefox portable az /opt-ba (vagy másik rendszermappába) kicsomagolva, csak rendszergazdaként megnyitva hajlandó elindulni. Egyébként hibaüzenetet kapok: "A Firefox már fut, de nem válaszol..."
    Így pl. nem tudok indítóikont készíteni hozzá a tálcára. Ezért inkább készítettem /home alá egy rejtett mappát (/.Portable) és abba másolva gond nélkül indítható. Azt viszont nem tudom, hogy az innét futtatott FF mennyiben rejt biztonsági kockázatot. Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés