- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
safranyek
tag
Sziasztok!
Feltelepíttetem a 17.3 mellé a 18 cinnamont. Volt 18 kde és 16.04.01 unity is. Mindhárommal ugyanaz a probléma. Frissítésnél alig talál működő tükröt,az alap tükörkiszolgáló nem is tudott frissíteni normálisan. Terminálban egyáltalán nem tudtam frissíteni /várakozás a fejlécekre/. Sem a firefox sem a chromium nem jeleníti meg az oldalakat. Telekom nettem van modemmel.
-
Mtbsrác
senior tag
Ill egy olyat kérdeznék hogy hova nemti el a kis cache-t képeket ill a thumbnail vagy milyen képeket hogy törölhessem? Kismillió lehet már belőle.
-
Mtbsrác
senior tag
Az mitől van, hogy feltettem a blueman bluetooth progit beállítottam ahogy kell, és működik is. Majd letöltök egy képet a telefonról a számítógépre, de nem találni seholse ahova be van állítva hogy hova mentse
. Elpárolog a bluetooth után a gép fele az adat vagy micsoda? Linux Mint 18 Sarah-t használom.
-
Kis varázslást érzek. Beállítottam a nomodeset paramétert. Utána működött a ALT+CTRL F1, de kiírta, hogy szoftveres rendering fut valami gond van a driverrel. Ilyet csak hibakeresés céljából futtassak.
Gyorsan töröltem a bejegyzést. A normál mód helyreállt és a ALT+CTRL F(1-6) is megmaradt.
-
donmackó
addikt
válasz
Lasersailing #6684 üzenetére
Gondolom a webfelület (webszerver) a 8081-en van. Viszont a remote-nak mindig az rpc portját kell megadni ami alapból a 9091.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #6681 üzenetére
Sikerült, rossz portot állítottam be.
gyári beállításon hagytam (9091-es port) és működik
)
Mondjuk érteni nem értem, de biztos bennem van a hiba...
-
Lasersailing
senior tag
válasz
donmackó #6678 üzenetére
Köszönöm, sikerült telepítenem, csak beállítani nem sikerült. Esetleg abban valaki tud segíteni?
(vagy ez már inkább router specifikus menjek át oda?)A chromiumba beírom:
192.168.1.1:8081
akkor bejön a routeren futó transmission.Ha a transgui-ban távoli host-hoz beírom
192.168.1.1
port:
8081
SSL kiválasztva + felhasználónév + jelszóAkkor kb 2-3 percig próbál csatlakozni, majd bontja. hibaüzenet:
"Network subsystem is unusable"(SSL nélkül azonnal hibát ír ki (404))
Mit rontok el?
-
donmackó
addikt
válasz
Lasersailing #6677 üzenetére
transgui a Linux Mint hivatalos oldaláról
Vagy szoftverkezelőben rákeresel a transgui szóra és kiadja neked.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Geripapa #3810 üzenetére
Szia,
Hasonlóba futottam bele én is, mint a 3809-es második kérdése, Neked meg lett a válasz, azért nem kértél választ? Ha igen megírnád, mi lett a megoldás?
Kérdésed ( és már az enyém is )
"Transmission NAS-on fut, akkor Linuxra mit kell telepíteni, melyik a remote GUI?"(nekem külső programot ajánlottak, de óvatosság, egyszerűség miatt szívesebben telepítenék szoftverkezelőből, ha lehet)
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Érdemes kernelt frissíteni 18-as Mint estében?Jelenleg a 4.4.0-21-et használom,de elérhető a 4.4.0-38-tól visszamenőleg egy pár darab.A rendszerem stabil,annyi gondom van,hogy néha ledobálja a netet és 17.3 alatt nem csinálta.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Linux Mint 18 Cinnanmon, i5 processzor az integrált GPU-val.
Az ALT+CTRL F(1-6)-ra csak sötét képernyőt ad. Vissza tudok váltani a grafikus felületre, nem száll el semmi.Mitől lehet?
olyasmit találtam a Neten, hogy a grub paramétereit kellene változtatni, mert nem tökéletes a driver. Nem mertem megcsinálni mert nem értettem mit csinálok.
Az előző gépet szedtem már ki néhányszor így valami gubancos helyzetből. Jó lenne ha működne itt is.
-
válasz
H.Istvan25 #6669 üzenetére
Itt is egy hasonló eset. Nehéz szülés volt, de a végére megoldódott!
-
Bohus
aktív tag
válasz
Más is belefutott már ebbe. Ezt googliztam ki, öten ötféle megoldást ajánlanak, valamelyik talán rajtad is segít.
-
válasz
Hirtelen eszembe jutó kérdések a telepítési próbálkozásodról:
Milyen eszközre? HDD, SSD
Melyik telepítési módszerrel? auto v. kézi partícionálás
Üres meghajtóra vagy más oprendszer mellé?Telepítettél-e már Linuxot? Ha nem, olvastál-e már valamilyen leírást ennek menetéről vagy csak durrbele!?
Melyik Mint verziót telepíted, mire írtad ki az iso-t? -
H.Istvan25
senior tag
Sziasztok!
Telepíteni próbálom a Linux Mint-et, és a telepítés végénél azt írja ki, hogy: "a grub-efi-amd64-signed csomag nem települt a /target/ könyvtárba. A GRUB boot betöltö nélkül a rendszer nem indul magátol"
Mi lehet a baj?
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Linux alatt létezik-e olyan megoldás, ami az integrált grafikus kártyát használja, de a dedikált videokártya kimenetén jön ki a kép?
Sajnos a videokártyámat nem támogatja a Linux, viszont az integrált kártyámat biztosan. Egy intel i5 4670k-ban lévő Intel hd4600-ról lenne szó. Vagy vegyek még 1 kábelt és kössem rá az Integrált vga-t is a monitorra? Az a baj hogy ilyenkor nem tudom hogyan viselkedne Win10 alatt, kilehetne-e kapcsolni a többasztalos megjelenítést stb... -
Normi™
őstag
Csak 17.3 alatt használtam ezt a gépet,ott nem volt jellemző,de holnap csinálok egy Ubuntu-s pendrive-ot és kipróbálom.Átlósan hullámzik,érdekes,ilyet még nem láttam
Valami enyhít a hardveres gyorsítás kikapcsolása,de nem sokat.A finom görgetés megszünteti a jelenséget,de így nagyon nyers a görgetés.
-
lev258
veterán
"ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra"
Ez így hülyeség.
Lehet, hogy Mint specifikus. Egy Ubuntu Mate Live alatt tapasztalod?
Az Ubuntu Összefoglalóban találsz egy tearing-gel kapcsolatos részt. Azt is megpróbálhatod. Firefox-ban hardveres gyorsítás ki/bekapcsolása volt már? Esetleg Finom görgetés? -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Felkerült a 18-as Cinnamon és olyan gondom van vele,hogy a Firefox görgetésnél zavaróan behullámzik,ez 17.3 alatt nem volt jellemző.Intel Hd2000-el használom,ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra.Van erre valami megoldás?Ez Mint specifikus lehet vajon?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Nowhereman
őstag
Nem semmi! Pedig az Xfce nem a legegyszerűbb kezelőfelület, de ha már megszokja nyit-módosít-zár filót, akkor azért már adja magát. A Mate és a Cinnamon használata közt lényeges különbség nincsen (talán a legeszszerűbben használható felületek a windózról jövőknek) , hacsak az extra kisalkalmazások letölthetőségét nem akarja annak tekinteni valaki. Az Xfce lényegében nem kis-étkűbb a Maténél, de azért annak is van néhány olyan dolga amit szívesen látnék a Matéban. Szóval ha valahol ragad a Matés változat, akkor ott inkább egy Peppermintet kell telepíteni.
-
safranyek
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete hogy ez hogy került a gépemre? Én nem telepitettem semmit.Tegnap még nem volt rajta.
-
FF23
senior tag
-
Bohus
aktív tag
válasz
Nowhereman #6651 üzenetére
Két évig használtam MATE 17.x-et folyamatosan frissítve az asztali gépemen, most egy ideje már a 18 van fent. Agyonüthetetlen, soha nem sikerült olyan malőrt csinálnom, hogy újra kelljen rakni a rendszert.
A másik szívem csücske a KDE, két notimon is 17.3 fut, még nem volt időm átállni 18-ra.
Párszor próbáltam régebben a Cinnamon-t de nem jöttem rá, hogy miért az a mainstream a Mint vonalon belül, semmi extrát nem találtam benne. Nem rossz, de egyszerűen nem fogott meg.
Különben is, ha mindig a mainstream vonatra ülnék, akkor még mindig Windowson tolnám. (Na jó, van az is.)
-
Nowhereman
őstag
válasz
ubyegon2 #6640 üzenetére
Én hónapok óta használom a 18 Matés kiadását és nekem eddig piszokmód stabil. Mindössze egy bug-os kisalkalmazást találtam eddig, pedig eléggé kísérletező hajlam vagyok (Különben meg valahogy a Mate már gyorsabb és erőforrás-takarékosabb az Xfce-nél). Viszont a Cinnamonos nálam sem élte meg a másnapot.
Röviden, szerintem a Mint 18 Mate talán az egyetlen jól sikerült ubi16.04 származék.
-
saelin
veterán
Ti mivel szoktatok distro telepítőket vagy live-okat usb-re tenni? Én gparteddel formázok, majd dd vagy unetbootin jön az .iso írásához, de a kubuntu-t
*és a manjaro-tsehogy sem sikerül ezekkel összehoznom. Ugye előtte csinálok egy msdos partíciót, amit fat 32-re formázok le, majd jön az iso másolása az eszközre a fent említett módszer valamelyikével.Kubuntu alatt be sem tölt a kde felület, teljesen megfagy félúton úgy, hogy még a konzolt sem tudom előhozni.
*A manjaronál tuti az uefi a gond, mert a másik notin bios móddal simán felmegy és bootol, az elitebookon pedig a telepítés után kell szenvedni egy live rendszerrel, hogy rendbe legyen téve.
-
safranyek
tag
Kihuztam a kábelt és újra összeszereltem. Most újra jó. Kábelt kell cserélnem.
-
safranyek
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Belinea crt monitorom. D-sub kábellel csatlakozik az i3-6100-as processzor
igp-be. Előtte egy amd-s gépem volt de az tönkrement alaplapostul. Az amd-s gép mindig ismeretlen kijelzőként azonosította a monitort,és csak 1024*768-ban engedte a max felbontást.
Nekem akkor így is megfelelt,ezért nem is foglalkoztam vele. Az i3-as kb 1 hete van meg és amikor
összeraktam a gépet a linux mint 17.3 cinnamon 64-bit egyből kezelte a monitorom a legnagyobb felbontás pedig 1600*1200 volt. Mégis úgy döntöttem hogy új géphez jobb a friss telepítés. Miután feltelepítettem megint nem ismerte fel a monitort. 2-3 nap múlva újra rendes felbontásban működött
1 napig. Utána visszaállt 1024*768-ra. Van valami ötletetek? -
Syl
nagyúr
Szerintem a Mint KDE egy összecsapott béta. Próbáltam és érdekes dolgokat művelt. Például az egyik bekapcsoláskor megállt karakteres login-nél, és startx-re indult el (qrva lassan). De csinált olyat is, hogy elindult, de eltűnt az összes asztali elem (a tálca is). Máskor meg visszaállt az alapértelmezett háttérkép. Stb.
-
Santosh
tag
Sziasztok.
Legújabb Linux Mint-em van KDE-vel. Rendszeresen azt csinálja a laptopom, hogy bekapcsol a gép, de az asztal végül már nem jelenik meg, csak sötét képernyő és az egér. Néhányszor újra próbálom, és egyszer végül megjelenik az asztal is. Mi lehet a gond?
-
rozaliaG
csendes újonc
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy valaki használta-e már a lightroom programot linux alatt, a wine segítségével? Nem tudom, hogy a szerkesztett képek csak nálam lesznek rondák és csíkosak, vagy pedig másnál is.
-
lev258
veterán
Ha a /home külön partíción van, akkor újra tudod úgy telepíteni, hogy ne bántsa. Csak arra érdemes figyelni, hogy a rejtett mappák, fájlok át legyenek nevezve, a biztonság kedvéért. Ha csak egy mappa (nem partíció), akkor meg lemented a tartalmát. Live alól ez nem akadály.
-
zodo
nagyúr
Synaptikot megnézem ha sikerül elindítani.
Frissítés kezelő ikonja sincs már a tálcán csak a naptár és hangerő ikon.Hogy tudnám a home mappát megmenteni a legegyszerübb formában akár egy újra telepítés árán is?
(#6633) lev258
Synaptic elindul de a grafikai megjelenítés (hiánya) végett egy "üres" ablakot látni amiben ha találomra kattingatok akkor elérem a fájl stb fejléc menüt amit ilyenkor látni.
Bal oldalt kattingatva mert tudom hogy ott vannak a gyűjtők csak annyit látni az egér kurzoron hogy dolgozik a rendszer de látni semmit nem enged.Home, egy külön mappa. Köszönöm
-
lev258
veterán
válasz
Just_Reboot #6629 üzenetére
Azt kell eldöntened, melyik áll kézre neked. A parancsok ugyanazok mindegyiken.
-
growler
őstag
válasz
Just_Reboot #6625 üzenetére
-
zodo
nagyúr
Közben a böngésző letöltés fül alól elértem a fájlrendszert.
17.2 mate 64 bit a rendszer
Alábbiak vannak mai dátummal mint módosítottak. -
Dhampir
félisten
válasz
Just_Reboot #6625 üzenetére
A Cinnamon egy grafikus asztali környezet, maga a Debian egy rendszer. A Linux Mint a Debian alapú Ubuntura épül.
-
Just_Reboot
addikt
A mint 18 cinnamon mennyire ideális android romot forgatni? Debiant ajánlották, de az valami förtelelm.
-
zodo
nagyúr
Ha minden igaz akkor az ő gépén még 17.1 Mate vagyis 17.3 mert gondolom a frissítés kezelő eddig lefrissítette. Ritán rányomok nála a rendszer frissítő pajzs ikonra ahol csak az ajánlott 1-2-3 kategória van bepipálva amik tegnap este frissültek utoljára igaz fel-fel dobott üzeneteket hogy ezt és ezt (nem emlékszem) nem tudta letölteni, folytatja. Igen.
Opera eddig önnállóan frissült 38-ig (jelenleg 40) de már az is közli hogy valamit nem talál.Így fest a rendszer.
Képernyő széle is el van csúszva mert bal oldalt a panelen első az "asztal megjelenítése" -
zodo
nagyúr
Párom gépén tegnap rányomtam a rendszer frissítésekre ami lefutott kivéve az Opera böngésző ami nem frissült valamilyen hibával aztán kikapcsoltam a gépet.
Ma hazajött, bekapcsolta a gépet és valami történt magával a rendszerrel.Alkalmazás ikonok "várakozni tilós" táblává váltak
Win 98 megjelenítési témának megfelelő ablak keretek
Asztalon lévő képek miniatűrje sem látható
Start menü még csak nem is látszódik a tálcán így pl a saját vagy egyéb fájlokat/mappákat sem tudom megnyitni.
Egyedül a böngészőt tudom használni.Ötlet vagy visszaállítási lehetőség?
-
Geripapa
aktív tag
-
válasz
Just_Reboot #6615 üzenetére
Jól van na, nem akartalak lemorogni !
Igazából fogalmam sincs a második kérdésedben szereplő beállításokról, nem használom az XFCE változatot, csak felraktam egyszer. Az Y témát viszont tudtam, hogy fenn van azon is.
Ettől, hogy néha morog valaki, mint a bolhás kutya, kérdezz csak nyugodtan.
Reméljük tényleg lesz valami hozzáértő ft is előbb utóbb.
-
Geripapa
aktív tag
és végül de nem utolsó sorban:
Screen 0: minimum 640 x 480, current 640 x 480, maximum 640 x 480
default connected 640x480+0+0 0mm x 0mm
640x480 73.00* -
Geripapa
aktív tag
-
válasz
Just_Reboot #6609 üzenetére
Már nem tudom megnézni, csak egy pillanatra bootoltam át.
Nem gondoltál még arra, hogy elkezded nézegetni a Beállításokon belüli almenüket? ( a kép alapján most már megtalálod )
Sokkal érdekesebb lenne számodra és számunkra is, ha nem külön-külön kérdezgetnéd meg ezt a párszáz beállítási opciót!
-
válasz
Just_Reboot #6607 üzenetére
-
rozaliaG
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest