- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
Óvatosságból nem ajánlott kategória. Vannak olyan idős / hardware összetételű
gépek, melyeken gondot okozhat - és vannak olyanok melyeken nem.
Egy 6 éves inteles PC-n lévő Mint 17.x-re kísérletképp feltettem az akkori legújabb
4.8.3-as kernelt...semmi problémát nem okozott.
Amit a Mint frissítéskezelője felajánl, azok verzión belüli biztonsági frissítések. -
gabor7th
addikt
Még ha nehéz is lesz... nem szabad ölbetenni a kezeket... A változás lehet lassú lesz az elején, de aztán meg exponenciális. Amúgy meg nem is olyan régen volt, hír hogy pl. Oroszország a hivaltalaiban leváltaná a Microsoft termékeit. Szóval a változás akár gyors is lehet. A Microsoft tesz róla, hogy egyre többen forduljanak el tőle.
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6893 üzenetére
Az elképzeléseid ismét csak egy kis réteg gondolatait fedik le.
Nagyon sok tényező van, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Microsoft az évek alatt kiépítette ökoszisztémáját és nagyrészt függővé tette a cégeket. Vagy az Office csomagokon keresztül, vagy egyszerűen az aktuális szakemberek kiképzésével. Persze jelenleg is sok cég van, amely valamely szinten Linuxot használ, de ennek a felhasználási köre adott és nem fog drasztikusan változni.
Ha esetleg még nem hallottál róla, München bevállalt egy városi szintű átállást már sok éve, de a mai napig visszhangokat vált ki, főleg Windows-os körökből. Így aztán még sikernek se lehetett elkönyvelni teljes mértékben. -
gabor7th
addikt
Szerintem sokan nincsenek tisztában azzal hova jutott a Linux az évek alatt. Én tisztára meglepődtem pl. a Mint-en mikor láttam a videon. A Linux megérett, vagy már majdnem megérett arra, hogy az egyszerű felhasználók is használják. A játékok hiánya nagy gond, de mint linkeltem tegnap exponenciálisan nől a számuk.
Ha lenne elég játék akkor az otthoni felhasználóknál kéne próbálkozni több embert szerezni. Ezzel akkor talán még kicsit várni kell.
Akkor a cégeket kell megcélozni. Azokat biztos zavarja ha kémkednek utánuk, viszont nehezen állnak át. Ezért akkor kéne egy jó marketing kampány amikor mindenképpen átállnának. Még talán három évig támogatják a Win7-et addigra össze kéne állni egy stratégiának, hogy hogyan győzzék meg a vállalatokat inkább őket válasszák.Nehéz, meg nem is arra kell gondolni, hogy mindenki átáll majd, de elindul egy folyamat és minél többen ajánlják majd annál többen csatlakoznak majd.
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6888 üzenetére
"Szerintem egyre többen fordulhatnak Linux felé mert amit a Microsoft telemeitria címen csinál az kiakaszt sokakat és az okostelefonoknál is van bőven privacy gond."
Ez egy kisebbség, töredéke a teljes felhasználóknak. A többségnek csak az app-ok száma fontos. Ebben pedig minden nem Android vagy iOS rendszer elmarad. -
growler
őstag
Hali !
Erre a kérdésre, nem kapsz korrekt választ !
Sok függ a hardware összetételtől. A tisztán AMD-s, vagy Intel-es gépeknek jobb az esélyük.
De könnyen meggyőződhetsz róla, egy live rendszer kipróbálásával.
Ha live alatt minden működik stabilan, akkor jó eséllyel telepítve is.
(Ha a frissítés valamelyik összetevője gondot okoz, azt lehet javítani.) -
Syl
nagyúr
válasz
gabor7th #6888 üzenetére
>Meglévő telefonra nem lehet rárakni ingyen
Nexus-okra biztos fel lehet. Anno a legelső preview-t kipróbáltam a Nexus 7 táblagépen.
>Miért kételketsz benne
Mert ha az MS-nek nem sikerült befutni a WP-vel, akkor a Cononicalnak sem hiszem, hogy összejön. Nekik nincs sok(száz)millió dollárjuk a projektre.
A Samsung sem virít a Tizen-nel, a Blackberry is belebukott az OS10-be, a Jolla is nagyon elveszettnek tűnik.
>egyre többen fordulhatnak Linux felé
Én évek óta linuxot használok fő rendszernek. Windowson (azt is leginkább virtualbox-ban) csak a munkámat végzem.
-
gabor7th
addikt
Meglévő telefonra nem lehet rárakni ingyen, mint a Pc-re a Linuxokat? / Nyilván nincs rá hatalmas mennyiségben app, de ha amúgy lényegében minden fontos dolgot már tud... miért ne. Miért kételketsz benne, az eladási adatokon kívül? Rosszul működnek rajta a dolgok?
Ezt legálisan meg lehet csinálni?: https://www.youtube.com/watch?v=EnS19EPnezo
Amúgy pofás: https://www.youtube.com/watch?v=a0oQy7jgH_w
Szerintem egyre többen fordulhatnak Linux felé mert amit a Microsoft telemeitria címen csinál az kiakaszt sokakat és az okostelefonoknál is van bőven privacy gond.
-
Syl
nagyúr
válasz
kraftwerkfan #6882 üzenetére
Én a múlt héten lecseréltem a monitoromat egy tévére, a dvi kábelt meg hdmi-re. Egyszer itt is elment a hang (vagyis váltott hdmi-ről vonalkimenetre), de úgy emlékszem ezt sleep-ből ébredve csinálta. Egyébként nagyon megbízhatóan működik. Mint 18 cinnamon, SMPlayer, Intel HD2500
-
XmoD
senior tag
Hali. Mennyire szereti a Mint az amd apu-kat? Agyalok a váltáson, de nem tudom a támogatása milyen az A6 7400k-nak. Valakinek tapasztalat?
-
Syl
nagyúr
válasz
gabor7th #6884 üzenetére
Ubuntu Phone - csak még nagyon gyerekcipőben jár.
És sajnos elnézve az MS sokmilliós(milliárdos) bénázását mobilfronton, nem hiszem, hogy a canonical valaha is használható szintre tudja majd hozni. Pedig szurkolok nekik. -
gabor7th
addikt
A Mint-es csapat nem gondolkozik okostelefonos operációs rendszeren is? Szívesen használnék inkább magánszférára adó okostelefont. Linuxosok csináltak már valami ilyesmit?
-
Bohus
aktív tag
válasz
kraftwerkfan #6882 üzenetére
Sajnos nem vagy vele egyedül, és úgy néz ki, hogy egyelőre nincs megoldás. 17.x-en állítólag nincs ilyen gond.
-
kraftwerkfan
tag
válasz
kraftwerkfan #6851 üzenetére
Nincs 5let?
-
gabor7th
addikt
Amúgy korábban még reménykedtem, hogy a Microsoft észhez tér... de nem. Akkor mikor megjelent a Win10 néztem videókat Linuxokról és a Mint nagyon jónak tűnik. Jobb mint a Win7 bizonyos szempontokból. Nyilván a nagy elterjedség miatt a Win7nek vannak elönyei, de ma már elég érett a Linux szerintem az egyszerű felhasználóknak is. Legalábbis van olyan Linux, pl, a Mint az olyan... szerintem.
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6870 üzenetére
Szép és jó egy ilyen elhatározás, csak sokan nincsenek tisztában azzal, ez mit jelent, hogy nem egy "ingyenes Windows"-ra váltanak. Saját magadat sok csalódástól mented meg, ha tájékozódsz. Ahogy majd az Összefoglalóban is látod, egy ilyen váltáshoz szemléletváltás is szükséges.
#6875: A LibreOffice egy komplett, ingyenes irodai csomag. A sima formátumok kezelése már jórészt megoldott, az x-esekkel (docx, pptx, ...) viszont kisebb-nagyobb gondok továbbra is vannak. -
gabor7th
addikt
Köszi a tanácsot. Már nézem is a Linux Mint magyar forumán, hogy is kéne csinálni.
Amit írnak, hogy növekszik a Linuxszal játszaható játékok száma... ezek teljesen új játékok, vagy régebbieket próbálnak Linuxon is használhatóvá tenni, vagy mindkettő?
Van olyan irodai porgramcsomagjuk, amin tudnám nézni a Win Office-ban létrehozott dokumentaimat?
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6873 üzenetére
Elkészíted a telepítő pendrive-ot vagy DVD-t és amikor arról boot-olsz, lesz lehetőség kipróbálni telepítés nélkül.
Anélkül hogy derül ki? A Windows-nál csak akkor tudod, megy-e rendesen minden, ha már fel van telepítve.
Mint írtam, Steam-en is találsz Linuxos játékokat, az utóbbi években szépen nőtt a számuk. De ez még így is töredéke azoknak, amik Windows-ra elérhetőek. Utána kell nézned mindegyiknek, amire igényt tartasz. Nem garantált, hogy menni fog.
Esetleg általánosan segíthet, ha átolvasod az Ubuntu Linux és a Linux abszolút kezdőknek Összefoglalókat. -
gabor7th
addikt
Nincs olyan törekvés, hogy átalakítják a játékokat olyanná, hogy Linuxon is menjenek? Erre gondolok? https://en.wikipedia.org/wiki/Steam_(software)#Linux
Must-have... ami a telepítés után kell, amit mindenki megcsinál. Pl. Windows-nál felrakja a Flash Playert, hogy videot tudjon nézni az ember.
Hogyan próbálhatom ki? / Más módon hogy derülhet ki, hogy működne-e?
-
fradi81
veterán
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6870 üzenetére
Ez így elég problémás megközelítés.
A Windows-os játékok nem mennek rajta, de találsz Linuxosakat is, pl. a Steam-en (jelölve van megfelelő ikonnal).
must-have: ami neked kell, nem az, amit én vagy más mond
UAC: a felhasználód jogai, kezelése nagyjából alapból így működik, vagy hasonlóan
Ki tudod próbálni telepítés nélkül, így rögtön látod, jól fut-e a választott rendszer. -
gabor7th
addikt
Sziasztok lenne néhány kérdésem. Egyik probléma az szokott lenni, hogy nem mennek a játékok Linuxon. Ez most hogy áll a Mint esetében?
Ha telepítek egy Linux Mint-et mik azok a "must-have" programok amiket le kell tölteni hozzá?
Milyen alapvető biztonsági dolgai vannak? Pl. UAC
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gépen biztos fog-e futni?
Én eddig Windowst használtam, de a Microsoft olyan irányba ment el, hogy többé már nem kívánom a termékeiket használni.
-
Bohus
aktív tag
válasz
Mtbsrác #6868 üzenetére
"kódolás nélkül beleégetni" = kódolás nélkül belekódolni. Ez ugye a lehetetlen kategória. Talán ha azonos felbontással és kódolással elkészíted azt a rövid feliratos szakaszt, akkor utána össze tudod fűzni a filmmel. Vmi videós topikban jobb eséllyel találsz erre választ.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #6867 üzenetére
Kössz nekem is bennevan de van ott még mellé 630000 avidemuxos kütyü és minden verzióhoz ugyanazok
.
Egy olyat kérdeznék hogy feliratot tudok kódolás nélkül beleégetni a filmbe? Készen vannak a filmek csak feliratot kéne rátennem ami kb 10mp-ig látható az elején. Avidemux-al tudnák csak ott kódolni kéne az egészet hogy látható legyen. De ha jóltudom erre minimális az esély.
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi elindult és végre működik is.
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi a segítségeteket de, letudnátok írni melyiket hogy alkalmazzam hova és mit írjak?
avidemux_2.6.14.image file:
Csak úgy van nemtudom hogy alkalmazzam. elindítom akkor hozzátársítok vmi alkalmazást amit maga keres meg és abból csinál sok kis file-t és kész.avidemux26-plugins:
Ezen se találok semmi utasítást mit is kéne csinálnom és hogyan. Igaz koca linuxos vagyok de nagyon nemértem ezt se.Kérék írjátok le a lépéseket mit csináljak pontosan.
-
Mtbsrác
senior tag
Új kérdés:
Avidemux miért nem akar működni rendesen? Már a sokadik változata(verzio) ami nem megy Mint-en rendesen (Nem csak a 18-on! Semelyiken se). Mindig ezt írja ki, de lényegében bmilyen film filet beletehetek semmit se ismer fel.
Mit és hogy kéne telepíteni hogy elinduljon és tudjak vágni vele rendesen?
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy a tor-browsert hogy tudom mindenestől uninstallálni? Frissítés után nem indul el sehogyse.
Ezzel csináltam sorrendben:
sudo apt-get purge tor-browser
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
restart
újratelepít
restart megint direkt, de nem indul el a progi ismét. Régebben is csinálta ezt hogyha a frissítéskezelőben frissült akkor elmegy haza. Viszont ha a progin keresztül frissült akkor okés volt a dolog. Amúgy eddig a fenti módszerrel mindig működésre tudtam bírni, ha véletlen rányomtam hogy a kezelőben frissítsen. Mostmár ott tiltottam.
-
King Unique
titán
válasz
#50751744 #6852 üzenetére
A másik topikban nemrég volt erről szó. Esetedben nyilván azért nem indul, mert a Mint beépített toolja xarul írta ki...mondjuk az eleve nem való Windows ISO-fájlokhoz, ahogyan a másik kolléga is említette.
Amúgy csak a javasolt Windows
—►
Linux sorrend miatt akarsz mindent újratelepíteni? Akár az ellenkezője sem feltétlen gond, max. például a GRUB-ot kell újratelepíteni stb. -
válasz
#50751744 #6852 üzenetére
Az Összefoglaló végén lévő linkeket olvasd át, abból kiindulva simán megoldhatod.
Javaslom, ha kérdezel, ne ilyen gyüjtőnevekkel operálj, mint a Linux és Win, nagyon nem mindegy milyen disztrókról és verziókról van szó.
Ezt az Összefoglalót is fusd át, hogy közelebb kerülj kicsit a témához. Ha már érted, miért nem elég annyit megadni, hogy Linux mellé Wint akarok telepíteni, akkor már tudsz megválaszolhatóbb kérdést is feltenni!
-
kraftwerkfan
tag
Sziasztok! A következő problémámra keresném a megoldást: Adott egy laptop és egy projektor. HDMI-vel van összekapcsolva, hangot is átviszi, de ezt mindig manuálisan kell beállítanom. Elindítom a filmet, 10 percig megy rendesen, utána a hangot egyszerűen lekapcsolja, visszaáll a laptop hangkimenetére. Nagyon zavaró! Linux mint 18 xfce a rendszer.
-
donmackó
addikt
De nem úgy van hogy a nyílt driver nem használja ki annyira az eszköz mint a zárt? Vagy én tudom rosszul? Vagy csak döglődik a VGA és win alatt még nem jött ki, de linux alatt meg igen? Mindegy holnap még megpróbálkozok egy Mint reinstallal.
Szerk: Bár érdekes hogy még pár nappal ezelőtt ugyan ebben a felállásban (win10 64bit + mint18 mate 64bit) használtam a gépet. Közben csak win + mint reinstall volt meg vga portalanítás/pasztázás+gappad. A hőmérséklet meg jobb lett mit előtte volt szóval a hő elvezetés jól sikerült.
-
donmackó
addikt
Szerintem ezt majd csak holnap próbálom ki. Max ha nem jön be akkor megpróbálkozom az egészet újra rakni. Szerintem nem vette "jónéven" a telepítéskor a hűtési bakit, és hibázott amikor felismerte a hardvereket. Win alatt egyszerűbb dolgom volt, ott csak töröltem az eszközkezelőben, és hagytam hogy újra felismerje. Még a drivert sem kellett újratenni.
Mindig tanul az ember. Majd legközelebb jobban figyelek.
-
lev258
veterán
-
donmackó
addikt
Kihagytam a txt-ből a reboot és a ppa törlés parancsokat, gondolom azok nem kellenek, de megcsináltam mindet ahogy illik/kell.
-
donmackó
addikt
Kiadás: Linux Mint 18 Sarah 64-bit
Kernel: Linux 4.4.0-47-generic x86_64
MATE 1.14.1Minden frissítést feltettem amit ajánlott a frissítéskezelő és a synaptic.
Ilyen az nvidia-settings -> Kép
Ez itt pedig az illesztőkezelő -> Kép
Mindegyik driverrel rossz/kifagy egy 320-as YT videótól is, kivétel a nouveau (nyílt) driverrel. De így meg nem enged 1024x768-nál nagyobb felbontást, és nem is használja rendesen ki a kártyát.
-
lev258
veterán
válasz
donmackó #6837 üzenetére
Ugyanazt megteszi neked a purge és az install szavak.
A zárt driver telepítését Terminálból csináld és figyeld, ír-e bármi furcsát.
Valamint következő indítás után lehet nézni dmesg-et is. Javaslom a pastebin használatát.
Ez most melyik Mint? Megvannak azok a frissítések is, amik korábban is? -
donmackó
addikt
Üdv!
Újra telepítettem a Mint-et, és most nem működik normálisan a GPU. Valószínű hogy telepítéskor valami hiba csúszott be, mert előtte takarítottam/pasztáztam a GPU-t, és elfelejtettem visszakötni a ventilátorait. Orvosoltam ezt a problémát, de viszont a még így is csak a nyílt driverrel hajlandó működni, ha valamelyik nvidia-t használom akkor villog/kifagy. A kártya hibátlan, ezt használom Win 10 alatt is dual boot-tal (teszteltem több stressz progival is). Néztem az lsmod kimenetet és nvidia-val nincs kimenet:
macko@macko-desktop ~ $ lsmod | grep nvidia
macko@macko-desktop ~ $ lsmod | grep nouveau
nouveau 1495040 4
mxm_wmi 16384 1 nouveau
wmi 20480 2 mxm_wmi,nouveau
video 40960 1 nouveau
i2c_algo_bit 16384 1 nouveau
ttm 94208 1 nouveau
drm_kms_helper 155648 1 nouveau
drm 364544 7 ttm,drm_kms_helper,nouveau
macko@macko-desktop ~ $lspci alatt meg csak ennyit ad róla:
06:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF114 [GeForce GTX 460 v2] (rev a1)
06:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF114 HDMI Audio Controller (rev a1)Az alaplap nem tartalmaz integrált vga-t, így arra nem tudok váltani. Egyéb ötlet?
-
gojko.m
senior tag
válasz
mate1396 #6829 üzenetére
"Akkor ha jól értelmezem, felteszem a windows 10-et csinálok itt egy C és D meghajtót. Utána felrakom a linux-ot és felcsatolom /data-ba a előbb létrehozott D meghajtót."
Először inkább létre kéne hozni a partíciókat. Pl.: 2 NTFS (C: és D: lesz a Windowsnak), 2 EXT4 (/ és /home a Linuxnak). Aztán mehet fel a Win majd a Mint. A win-es partíciókat csak utólag (a rendszer telepítéseket követő linux indítása után), kézzel tudod felcsatolni, amikor épp szükséged van rá. Szerintem, nem megoldható, hogy a windowsos felhasználói mappáid azonosak legyenek a linuxos home mappáiddal (márcsak az eltérő fájlrendszer miatt sem). De talán a többiek tudnak valami áthidaló megoldást...
-
fradi81
veterán
válasz
mate1396 #6829 üzenetére
Jól látod. Egy átlag linuxnak bőven elég 20 giga. Ha a játék is erre jönne akkor ugye ezt növelni kellene. Abban nincs tapasztalatom a játékok mikor hova kerülnek, linuxon nem játszok. A home-ban vannak linuxos fájlok/jogok ezért ez ext4 kellene hogy legyen. Ha minden adat közös lesz a winnel, akkor a home partíciót nem kell nagyra méretezni elég pár giga. A particionálásnál ugye nem mindegy GPT vagy MBR, a korlátok miatt szóval tervezni kell.
-
Syl
nagyúr
válasz
mate1396 #6829 üzenetére
Nálam is D-n vannak a win10 munkafájlok, meg a lényeges user mappák (dok, letöltés, asztal stb.)
És ezt a D-t fel tudom csatolni linux alá (de a linuxon VirtualBox-ban futó Win7 is ezt kezeli)
A linuxos partíciókat (/, /home stb.) mindenképpen ext-re kell rakni.Kezdő linuxosként mindenképpen Mint-et ajánlanám. Az elementary bár nagyon szimpatikus, túlságosan butított, egyszerűsített.
-
mate1396
tag
válasz
gojko.m #6828 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem, felteszem a windows 10-et csinálok itt egy C és D meghajtót. Utána felrakom a linux-ot és felcsatolom /data-ba a előbb létrehozott D meghajtót.
Esetleg még pár kérdés:
Az is jó ha /home-ként felcsatolom a "D-t" vagy annak mindenképpen jó ha külön van és EXT4 fájlrendszerű?
A rendszerpartíciónak tényleg elég linux alatt 30 GB? Eléggé sok programot szeretnék telepíteni a jövőben, nem kizárt hogy játékot is. (Lehet hogy windows-hoz vagyok szokva ahol 150 GB alatt nem adok C-nek helyet)
Néztem az elementry OS-t mint disztrót, kezdőnek mennyire ajánlott? (felülete nagyon bejön, és ahogy láttam Ubuntu alapú)Előre köszi a válaszokat!
-
gojko.m
senior tag
válasz
mate1396 #6825 üzenetére
Nálam külön partíción vannak ezek a mappák (win alatt áthelyeztem ide a fontosabb rendszermappákat). Mivel NTFS-re formázott a partíció, így a Windows látja. Linux alatt pedig felcsatolást követően írható és olvasható.
Egyetlen dolog amit nem sikerült megoldanom, hogy ezeket a mappákat linux-szal megosszam a hálózaton.
(Hopp, úgy látom beelőztettek...
)
-
mate1396
tag
Sziasztok!
Most gondolkozok Linuxra váltáson, egyenlőre még utánaolvasok mit hogy lehetne megoldani. A biztonság kedvéért szeretnék DualBoot (Linux Mint - Windows 10) felrakni. Viszont azt hogyan lehetne megoldani, hogy a pár fontos mappát (Letöltések Dokumentumok stb) mindkét operációs rendszer tudja olvasni és írni is tudjon oda? -
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #6822 üzenetére
[link] (a hatterben ugyan az fut szoval max a gui egy kicsit mas az itteni talalatokhoz kepest)
-
Just_Reboot
addikt
Cinnamonon hogy tudok wifit osztani? A net kábelről jön ezt a netet kellene megosztani wifiként laposról.
-
Dhampir
félisten
válasz
fradi81 #6814 üzenetére
Nem mindegyik, mert van, amelyik működik, lásd például PlayOnLinux támogatott szoftverek.
Pár saját tapasztalat:
Call of Pripyat - Ubuntu 14.04
Call of Pripyat + AMK Devolution - Ubuntu Linux 12.04.4
Oblivion Lost 2010 - Ubuntu 12.04
Call of Pripyat - Ubuntu 12.04 (Kiwi Linux)
Linux Mint alatt a Prey ezzel működött.
Ám például az Amnesia: The Dark Descent és egyéb játékoknak készült Linuxos változata is.
-
Lathronos
őstag
válasz
fradi81 #6804 üzenetére
A nyílt driver működik jobban. Ez többek közt abban nyilvánul meg, hogy gyorsabb, folyamatos az animáció, bár igaz, hogy videolejátszás esetén van tearing. Valamint pár Windows játék a nyílt driver-rel elindul, a zárttal nem. Nem szoktam linuxon játszani, csak kíváncsiságból próbáltam ki.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Hát ez nagyon durva. Meg tudná mondani valaki, hogy az nVidia kártyák miért működnek linux alatt jobban a nyílt driver-rel mint a zárt 367.57-tel? Ennyire jobban lenne optimalizálva?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest