- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Warton
őstag
válasz
cigam #102593 üzenetére
Ez most nekem is revelatív élmény. Nem értettem, hogy az egyik gépemen miért jön be még mindig a napiszar.com, miközben a többin csak a tiltó határozat. Hát azért, mert azon google DNS van beállítva...
Gondolom a google a Mounteverest tetejéről szarja le a Magyar Állam ilyen jellegű tiltó dolgait és megkereséseit.
Amúgy meg TOR.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Kezdőként új linux kiválasztásához szeretném kérni a tanácsotokat.
Az lenne a fő kérédsem, hogy minőségi zenehallgatáshoz melyik disztribúciót ajánlanátok?Ezt a 3-at találtam ami talán megfelelhet:
- AP-Linux
- Ubuntu Studio
- Linux MintKöszi előre is.
-
cigam
titán
válasz
Balerik #102586 üzenetére
Ez fura, mert nekem más jön be:
A CroxyProxy-ba beírva, viszont bejön az oldal.
Nem is szállít Magyarországra. Szóval nem éretem miért innen szeretnél rendelni. De nem is kell értenem. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a többi oldal miért nincs letiltva? -
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #102579 üzenetére
Én azt látom, hogy szándék sem igazán van. Funkcióbővítés helyett csinálnak keyloggert a böngészőből(nyilván ez túlzás picit), mellette van egy világbajnok hitvány körítés az egészhez.
Itt volt az MI chatbot. Opcionális. Valahogy olyan dolognak éreztem, hogy maguk sem biztosak ebben az egészben... ez a baj.Pedig a kicsi forkok megmutatták, hogy hogyan lehet életben maradni. A Waterfox a SURF(odoh)-el, a Librewolf is a DoH kiszolgálókkal(Mullwad, Quad9, stb.). Nem kell nagy dolgokat csinálni. De itt semmi nem történik, várják a csodát. De az csak úgy nem jön. Mi lesz, ha a kugli bevágja a sarkát?Nade reméljük főnixként támad fel, mert kiokoskodtak valamit.
-
válasz
Petya XT #102578 üzenetére
Nem rossz böngésző, csak nekem szokatlan.
Az utóbbi években csak Foxot használtam, így nekem is.Suttogva: nem tudom a FF-nak mennyi van még hátra.
Valaki azt írta egy külföldi oldalon, hogy amíg a Tor projekt él, addig a Foxot is életben fogják tartani. Azért sok Fox felhasználó van még ma is, de már tényleg egyre kevesebb. A másik dolog, hogy ameddig a Google hajlandó őket pénzelni, mert a Mozilla kvázi belőlük él. Az alapítvány pénzügyi beszámolója elérhető a neten és egyértelműen látszik rajta, hogy túlnyomórészt a Google "royalties"-ből élnek, ami gyakorlatilag az, hogy a Foxban alapértelmezetten a Google kereső van beállítva.Nem az adatvédelem miatt, hanem azért, mert a Brave körbeszaladja.
Ez is baj náluk, hogy tudtommal már az egész internet a Chromium motor körül forog, a Geckoval meg már nem lehet mit kezdeni. Szépen, lassan le fog csengeni az ideje. -
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #102576 üzenetére
Még a Manjaro Cinnamon-ban találkoztam vele anno először, meg most a napokban feltettem a.deb-et, kíváncsi voltam, hogy mi változott.
Szerintem a beállítása komplikáltabb, mint a társainak, az általános fül viszonylag szegényesebb. Kerestem a DoH beállítást, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nincs benne. De volt, csak nem ottAz érdemi beállításokat a
vivaldi:settings/security
oldalon lehet babrálni, nekem ez is újdonság volt. Nem rossz böngésző, csak nekem szokatlan.Suttogva: nem tudom a FF-nak mennyi van még hátra. Évek óta tart a lejtmenet. Gyanítom, lesz mozgás a linux disztróknál is hamarosan ez ügyben. Én azért elengedtem a Brave telemetriát, meg a hibajelentéseket... legyen valami linuxról is... Szerintem nekem a róka ennyi volt. Nem az adatvédelem miatt, hanem azért, mert a Brave körbeszaladja. A Vivaldi nem tűnt kifejezetten gyorsnak, de a FF-nál fürgébb, bár ezt így megítélni nyilván nem tudom, úgy éreztem. Fent hagytam, a tárolót is hozzáadta szépen, megpróbálom én is használni, bár erősen szokni kell.
cigam:
úgy értettem, hogy fúzióban, valamelyik nevesebb céggel, az sem baj, ha sok pénzük van. Nem feltétlenül VPN, bármi más is jó, csak végre pénz álljon a házhoz. -
válasz
Petya XT #102575 üzenetére
Most egy pár hete már Vivaldit használok Firefox helyett. Mindkettő nagyon jó böngésző, kicsit hiányolom a Foxból azt, ami a Vivaldiban megvan és ez fordítva is igaz. A kettőből lehetne egy nagyon jó böngészőt és egy nagyon rosszat is csinálni.
További pozitív dolog, hogy a Vivaldi nyitott a Linux felé és elérhető szinte mindenféle formában, még dokumentációjuk is van hozzá.
https://help.vivaldi.com/desktop/install-update/manual-setup-vivaldi-linux-repositories/ -
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #102573 üzenetére
...sokkal jobban örültem volna, ha valami hasonló lépés a Mozillának jutott volna eszébe
. Megpróbáltam tegnap átrágni magam a frissített adatvédelmi dokumentáción, de be kell valljam, olyan nyakatekert módon van megfogalmazva, hogy nem is értettem a felét. Zavaros.
Persze semmi baj a Vivaldival. Jön a pénz a Protontól. Ennyi. Ezért bánom, hogy nem a Mozilla húz meg hasonlókat. -
Petya XT
senior tag
válasz
Rowon #102568 üzenetére
Proton VPN-t ajánlom, mert ingyen adják
Sajnos semmivel sem ad többet, mintha a Proton Free csomagot használnád. Az integrálásról annyit, hogy nagyon régóta elérhető, mint kiegészítő, többek között a Brave-hez is. Mondjuk nem sok értelmét látom, ha simán telepíthető, márpedig telepíthető, akkor az egész rendszered "bedugod" mögé, nem kell a böngészővel vacakolni. Ez a Vivalditól ügyes marketing volt, de semmi extra.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Milkoo #102556 üzenetére
A lemezed azért még használható, csak is csak próbára és próbálgatásra jó.
A nagyon fóntós és pótólhatlan adataíd tárólására,nem jó arra ne is használjad,menteni mident is amig benem nyekken.
cigam baloo79 kollégák elmondták póntósan mire nem ajánlott használnód..
Boccs hogy beleszóltam a táróló-témába,régen,jártam így én is nem volt akkoriban lehetőségem új-Hdd-t beszerezni,komoly árak-miatt és akkoriban is csak kényszerből kellet,bad-szektórós Hdd-t használnom szerencsémre csak is próbára és próbálgatások alatt még 1 évet kítudtam tolni,mig egy garis Hdd-t tudtam beszerezni.
-
válasz
Balerik #102559 üzenetére
Én is a Vivaldiba beépített Proton VPN-t ajánlom, mert ingyen adják hozzá és jól van integrálva. A böngésző honlapján lévő .deb csomagból tudod telepíteni, ami a Vivaldi repóját is hozzáadja a rendszeredhez, onnantól tudod frissíteni is. Alternatív megoldásként a Snap Storeban lévő Vivaldi is hivatalos forrás, míg a Flathubon lévő nem, bár tudtommal a flatpaket is egy Vivaldi fejlesztő csomagolja, de ettől függetlenül "unofficial".
-
-
cigam
titán
válasz
Milkoo #102563 üzenetére
Igen, kuka. Az ilyen partícionálós trükkökkel meg lehet hosszabbítani az élettartamát. Olyan helyre teszed a partíciót, ahol még nincs (annyi) hibás szektor. Ez csak tüneti kezelés, előbb utóbb szépen oda is begyűrűznek a problémák. Lehet csak egy hétig, lehet még évekig jó lesz. Lutri! Adathurcolászós lemeznek még használható, de több mint 2400 hibás szektorral nem erre menteném a fontos adatokat.
-
Milkoo
csendes tag
Üdvözletem!
A problémám a következő:
Van egy Samsung Story Station 1TB kapacitású külső usb2.0-s merevlemezem, amit még anno windows7 alatt kezdtem el használni adatok biztonsági mentésére , de csak arra, tehát minimálisan volt igénybe véve. Sajnos kb. egy éve gondok adódtak vele, nem csatolódik fel bekapcsoláskor egyik op.rendszeren sem. (Jelenleg duál rendszert használok, Windows10 és Linux Mint 22.1 Cinnamon is telepítve van).
A napokban elszántam magam és Linux alatt a GParted programmal töröltem az egész lemez patricióját, majd új msdos patriciós táblát kreáltattam vele. Ezután 2 ntfs patriciót szerettem volna létrehozni.
Az sde1 478.8 GiB sikeresen létre is jött és használható is, de a maradék 452.64 GiB helyre a sde2-t már nem tudja megcsinálni.
Van, lenne -e mód arra, hogy az egész lemez használható legyen?
A hiba képekben:
Köszönettel: Milkoo
-
rapzeco
lelkes újonc
üdv!
valaki tudna segíteni távoli vezérléssel (teamviewer vagy más) feltelepíteni a linux mint rendszeremre a woeusb programot? hálás lennék érte...
-
growler
őstag
Sziasztok!
Csak nálam nem indul Firefox 136.0.4 alatt a Video DownloadHelper
kiegészítő? -
törölt tag
Közben áttértem a LinuxMintre. Annak nincsen ilyen probléméja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#36299904 #102543 üzenetére
Ha nem jól értem amit írsz akkor szólj, de itt a futó rendszert szeretnéd menteni? Ha igen akkor nem lenne jobb megoldás egy live disztró alól megcsinálni a mentést?
Erre van a Clonezilla, és akkor egy rendesen leállított rendszert mentesz amit ráadásul tömörít is (hogy az üres helyet ne kelljen képfájlba menteni) és amit abból visszaállítasz azt biztosan működni is fog.
-
urandom0
senior tag
válasz
#36299904 #102543 üzenetére
Ott kéne áttírnom.
Én nem javaslom. A Grubban, illetve az initrd-ben is, több helyen szerepel a partíció UUID-je (illetve talán a diszké is?). Legalábbis más disztrók esetén is, de gondolom, Debiannál is ez a helyzet. Ezt átírkálni egy halál, akkor már inkább az a kártyán lévő PARTUUID-ket írkáld át. Bár szerintem, ha dd-vel klónozol, az eleve így működik, sejtem ezt abból, hogy dd-vel klónozott rendszer nekem el szokott indulni más gépen is.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102542 üzenetére
Nem az Etcher nem indul el, hanem a másolat. Azóta lemásoltam USB-s kártyaolvasóba tett kártyára. A kártyaolvasóban nem indul el, de ha a laptop kártyaolvadójába teszem, ott igen. A linuxmint bármiről elindul. A debian nem. Valahová felírja. Hová? Ott kéne áttírnom.
-
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102540 üzenetére
Tud. Méghozzá tökéletesen. A kérdésemre tudsz válaszolni?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Debiant tettem fel a laptopom kártyaolvasójába egy nagyongyors kártyára. Működik is szépen. De gondoltam csinálok róla egy biztonsági másolatot egy pendréjvra a BalenaEtcherrel. Csakhogy az nem indul el. Ezekszerint figyeli, hogy miről fut? Ha igen, át lehet-e írni a jelző-információt, hogy elinduljon? Tudtok ebben segíteni? Előre is köszönöm!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Szép estét kívánok,egy kiss infó - neked és mindekinek akik segítettek.
Az EndeavourOS Linux x86_64+Lenovo Thinkpad X230+steamen jó használhatóan ment a RA3,kíderűlt ténylegesen hogy sérűlt a demoja.
A stemen a saját fiókomból ment az RA3 fullos install+protonnal beállítva,laptopon klasszúl fut,mint az asztaligépen.
Az eregménynek őrűlők,mert ísmim fog tudni játszani ő is a saját steam fiókjával.
Köszönetem és hálám a segítőknek hogy támogattatok:#102535 Tim82 #102510 sh4d0w #102514 cigam #102533 CPT.Pirk #102531Sz_Imre
További csódás északát és sok szépekek kívánok és köszönöm a figyelmeteteket. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102535 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek dettó a laptopon Steam-et beállitottam protonnal,RA3 demot probáltam,de nyelvezetnek a híbájával előuró ablakban közölte hogy nem találja a nyelvezetet,hu vagy eng és ezért nem idult.
Az RA3 demo híbás és ezt nemtudtam,hibajelzés úgyanaz most délután probáltam asztaligépemen,tehát tuti szoftver-híbás a demo.
A stemen a saját fiókomban megvan az egész kollekcio fúlosan,jó áron síkerült begyűjtenem,csak este tudom majd csak kiprobálni a laptopon.
A tanulság az hogy demot ilyen estben és máskorsem fogok probálni,mindegy melyik platfomon is legyen.
A Heroic Launcherről sok jót mondtak és dícsérik,nálam lutrissal fut a Diablo3 és a többi játékom a Bettleneten.
Köszönöm a támogatásodat és a nagyon is fontos infókat.Most megyek mert lejár rögtön a szünetidőm,további szépeket kívánok.
-
Tim82
félisten
válasz
IstvánLászló #102525 üzenetére
Nekem van egy X230i-m (az i csak annyit jelöl, hogy olyan X230, amiben i3 CPU van, nem i5 vagy i7). Linux Mint van rajta. Egyszerűen feltettem a Mint-es szoftverkezelővel a Steam-et és belőttem rajta a Cpt.Pirk által javasolt módon a Steam Play-t. Red Alert 3 mondjuk nekem nincs meg, de a Dawn Of War (ami kb. korabeli, hasonlóan Windows-os játék) jól fut így Steam-ről.
Ha meg más áruházakból (GoG, Epic, Amazon Prime Gaming) szerzett játékokkal szeretnék játszani, akkor a Heroic Launchert használom letöltésre, telepítésre, beállítgatásra. Heroic-ban még azt is be tudom állítani, hogy a Steam-féle Protont használja az általa telepített játék is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102533 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Ó király és hálás köszönetem,igen a Lutrissal kevertem a steamet és erre nem is gondoltam.
Köszönöm hogy segítesz,amiért nagyon hálás köszönetet is mondok.
Mindig lehet újjat tanulnom és kösznönöm mégeszer a megvílágósításódat.
További sok sok szépet kívánok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #102532 üzenetére
Miért kell külön dxvk és vulkan? Ugye vulkan alapból van a mesa részeként. A dxvk-val meg lutrissal sem kell törődnöd, ha Steamen keresztül játszod a játékot, mindössze egyszer engedélyezni kell a "steamplay"-t minden címhez a Steam beállításaiban és máris megold mindent a proton ahogy elindítottad a játékot.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Sz_Imre #102531 üzenetére
Köszönöm a válszodat,támogatom amit mondasz és eggyetékrtek.
Igen ismerősöm laptopján más rendszert akarna-használni,mert únja a Wx-et lassunak gondolja.
Azt mondta most 1órája gyaluljam nyugottam az egész rendszert,ha másra nem is de böngészni;olvasni;yutura is szeretné használni,ha játszani nem is tudna csak az érdekli hogy ne zavarja őt a rendszer semmibensem.
A gépemen láthatta hogy mehet a játék,mondtam a laptopja nem úgyanaz mint egy asztaligép.
Ajánlottam neki a linuxdistrokat és az mondta jó okés probáljúki,hogy RA3-al szeretne játszani a steamen ami gold minősítésű,mondtam neki hogy lehetnek gondok,igen vannak hogy most is mit csináljak a jétékának a téméjával.
Igen értelek és most ismég azon gobndolkodtam is hogyan,installáljam a wine-t és föleg.hogyan tudnám ki is választani,Dxvk;vulkán támogatásokat,steamet tudnám installáni,de lehet gond is lenne ha nincsen Dxvk+Vulkán.
Az asztali gépemen ez nem probléma mert dedikált vga-t használok és tudom hogy supportált,fent emlitet Wine+Dxvk+Vulkán után szoktam installáni a Lutrist+steamet +protonnal a játékoknak a megfelelő verziójával és azota minden is primám mülödik.
A netet most is éppen turom már 10órája és még nemtaláltam megoldást,de nem adomfell.
Bocsi a hosszú sövegért ezt mint infót itt is hagyom.
További szépeket kívánok.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
IstvánLászló #102528 üzenetére
Azt kéne tudni, hogy ismerősöd akar-e más rendszert kipróbálni vagy csak nyűg lenne neki.
UNIGINE Benchmark, amit használtál, az nem teljesen mérvadó egy játékkal szemben, főleg hogy a benchmark erősebb gpukra használatos. Szóval attól még jó lehet az adott játék rajta. Pl.: Linux Mint Xfce (vagy mate), steam, esetleg wine és kiválasztani a proton verziót hozzá. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Tim82 #102524 üzenetére
Köszönöm a nagyon kedves támogatásodat és felajánlásodat válszodat.
A laptop nem az enyém,megy víssza a gazdájának.
Az EndeavourOS archalapu,nálam semmilyen problámám idáig nem is volt.
A laptopon sem tapasztaltam problámákat és azt tette amit - tud.
A usbshdd teszt csak is 1 proba volt,hogy mit tud a laptop,yutu,olvasásra és iródába jó kis gép,tudom vannak erősebb laptopok,de nekem sohasem jöttbe,ha valmi elromlik is benne - csak is a szervíz-segíthet.
A laposnak a Gpuja nagyon harmatos és ezért passzolom is víssza a gazdinak. -
Warton
őstag
Egyébként nem egy nagy kaland egy ilyen gépben a HDD csere. [link]
-
válasz
Tim82 #102523 üzenetére
Még szerencse! 3. gen Intel laptopra amúgy minek egy Arch alapú disztró, ráadásul egy valószínűsíthetően teljesen kezdő felhasználónak? Linux Mintet tennék fel neki, mert az legalább stabil és egy kezdő is elboldogul vele, 10+ éves gépnél a kernel verzió nem igazán számít, hogy rollingot kelljen neki telepíteni. A Wx alatt nem tudom mire gondolt, hogy Windows 7 vagy XP van rajta? Éppen mindegy is, azokkal pláne nem kellene már a tulajnak neteznie sem.
SSD, takarítás, újrapasztázás, ezek mindenképpen kellenének, majd egy rendszertelepítés. Ha már esetleg UEFI van rajta, akkor még azt is frissíteném, hátha kapott az is valami biztonsági foltot. Ennél többet nem lehet tenni érte, max felrakni Apróra, mert amúgy a benne lévő iGPU is gyenge, mint a Kalmopyrin.
-
-
Tim82
félisten
válasz
IstvánLászló #102521 üzenetére
Ha ne adj'Isten mégis felmerülne a HDD -> SSD csere és budapesti vagy, akkor nagyon szívesen (és természetesen ingyen) megcsinálom.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cigam #102514 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
Igen értelek és eggyettértek,azzal is amit mondasz.
A laptopon direkt külső usbhdd-ről ment a proba,direk azért hogy a Wx ne sérüljön.
Én azt híszem és gondolom ez a laptop max10fpst tudott produkálni és megy víssza épségben a gazdájához,több időt nem akarok elpocsékolni,
-
válasz
IstvánLászló #102517 üzenetére
Mondjuk nincs semmi meglepo a gyenge teljesitmenyben, ha USB-s HDD-rol probalgattad.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #102506 üzenetére
Tedd fel dual boot-ba, vagy készíts előtte egy lemezképet, és már tesztelheted is mit tud.
A rolling veszélyes játék! Sokkal jobb egy Pop, egy Mint, vagy valamelyik Ubuntu LTS. -
válasz
IstvánLászló #102512 üzenetére
Igen igen értelek,de egy jó barátnak - segítek ha tudok.
Inkább vigyétek szerelőhöz, az legalább ért is hozzá. -
válasz
IstvánLászló #102509 üzenetére
Tekintve, hogy egy közel 20 éves játék, csodálkoznék, ha nem futna nálad. A Steam honlapján alul láthatóak a rendszerkövetelmények. Pentium 4 proci, 1 giga ram, meg gondolom valami ratyi videókártya. Ezt már csak tudja a laptopod is.
https://store.steampowered.com/app/17480/Command__Conquer_Red_Alert_3/ -
válasz
IstvánLászló #102509 üzenetére
HDD-t kicsereled SSD-re es akkor mindent megtettel annak erdekeben, hogy jo legyen. Nem tudsz CPU-t cserelni, valoszinuleg nics RAM slot, tehat azt sem tudod boviteni, videokartyat egeszen biztosan nem tudsz belerakni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #102507 üzenetére
Köszönöm a válszodat.
A gépem asztali amin minden is jó,de ez a laptop kérdéses???
Igen én is tudom hogy a protondb szerint GOLD minősítése van az RA3-nak,múltor jó árban síkerült begyűjenem a Command&conquer kollekciot és mind primán is müködnek és minden többi játékom detto.
Probáltam az UNIGINE Benchmarkal teszeltem a laptopot max 6-10 fpst tud.
Szerintem ezen a laptopon nem is fog futni az RA3,de lehet hogy tévedek.
Az a kérdéses megoldhatóe,hogy jobb is legyen a laptopnak a teljesítménye és ez?????? -
Warton
őstag
válasz
Erről az egészről az jutott eszembe, hogy te felteszed a linuxot és utána rajtad ragad az egész és mellé még helpdesk szolgáltatást is nyújthatsz, mert ez nem megy, az nem megy. Tegyél csak rá egy friss win10-et azt csókolom!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Igen. A protondb szerint GOLD minősítése van az RA3-nak, szóval valszeg menni fog minden gond nélkül.
Viszont EndeavourOS-t akkor tegyél neki, ha nem totál kezdő Linux terén. Ha kezdő, akkor mondjuk egy PopOS-t vagy Mint Cinnamont tegyél inkább fel.
-
IstvánLászló
őstag
Üdv mindenkinek,légyszi segítsetek 0 a tapasztaltom ezzel a laptoppal.
Az ismerősőm+kért hogy tegyek a Lenovo Thinkpad X230 +8Gb rammal gyárilag így szerelt laptopjára egy linuxdisztrot,mert játszani szeretne a steamen és gyaluljam is le a win-x-et,mert nagyon lassúnak érzi ezt a rendszert .
Az EndeavourOS Linux x86_64.isoját választottam és probáltam ki csak is lájvmodban,pendrájról-install nélkül,müködik is szépen a Firefox+yutuval.
A kérdésem az hogy steamen fognak-e müködni a játékai,például Redalert3-at szeretné futtatni.
A godom az ezzel,hogy asztaligépemben: Nvidia a karim van,steamen minden játékom primánfut.
A laptoban csak is 1 integrált a vga és cpuban van és ami egy intel i5-3230M+Intel HD Graphics 4000 vgat tartalmaz,kérdéses a játék téma?????
A win-x-et hagytam a laptopon,mert nem akrom elrontni a még döcögös rendszert.
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #102496 üzenetére
Közben valamilyen csoda folytán elkezdett elvárható formában működni. Annyi, hogy van egy kis késleltetés. Az USB bedugása után kb. 3 mpre vált át rá a rendszer. De mintha windows alatt is lenne ilyen kis késés, úgyhogy lehet, hogy hardwareres okok miatti.
Amúgy ez a Kubuntu meglepően jó, stabil, semmi gondom nincs vele. Talán a progik kissé elavultak a tárolóban, de semmi sincs, amit flatpakkal ne tudnék kiváltani.
-
válasz
Zenebohoc #102501 üzenetére
Így sem fogod tudni végtelenségig tologatni, előbb-utóbb megszűnik minden támogatás.
Megoldás egy konténeres, Snap vagy Flatpak Firefox.
Én is így tartom életbe a tiednél is öregebb 18.04 Ubuntumat mert friss szoftverek évek óta nincsenek rá a gyári csomagtárolókba.
"valami hiba miatt mindig megrogytak a telepítést követően"
Hát ezaz, szívemből szóltálÉn is futottam köröket vagy 15-20 alkalommal más disztrókkal is de maradt az őskövület.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kempinglámpa helyett kürt
- SSD kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest