Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 
			  LOGOUT Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

baloo79 tag válasz  lugosi

üzenetére lugosi

üzenetéreHa mégis swap partíciót csinálsz, ami 8 GB RAM-hoz méretezel, akkor 1,5 - 2x-es szorzót szoktak ajánlani (legalábbis mindenhol ezt láttam régebben is), tehát a swap partícióhoz a 16 GB teljesen jó, ha mégis maradnál a partíciónál. #107901 ubyegon: Igen, most, hogy írod, a PopOS-nél láttam ezt, csak már nem emlékeztem, pontosan melyik disztrónál. Amúgy a /home partíciót én is a megszokás miatt teszem külön, még a disztróhoppolásból maradt meg, de akkor is hasznos, ha csak újratelepítenéd a rendszert (pl. a teszt miatt sok programot próbálsz ki, és már nem tudod, ki kivel van).  
- 

üzenetére lugosi

üzenetéreZöld monokróm? Az se rossz! Nekünk anno sárga monokróm monitorunk volt 286-oshoz, aztán 386-oshoz. A Pine-t is sima fekete-fehér monokróm monitoron néztem a rendszergazda monitorján, nekem szerencsére KDE 2.x-em volt egy akkori Debianon. A #107896-ra válaszolva, hogy on is legyek, én 
 - az EFI-partíciót megnövelném 1 GB-ra, tuti, ami sicher (van olyan Linux disztró, ami minimum ennyit kér, és igazság szerint 1 GB ma már nem sok);
 - swap partíció helyett swapfile-t használnék (ha mégis kevésnek bizonyulna, egyszerűen lehet növelni a méretét);
 - a 100GB-os gyökérpartícióval, és a /home-mal nincs gondom, én is minimum 100 GB-ot szoktam adni a /-nek, és ugyanígy a maradékot kapja a /home.
- 

üzenetére lugosi

üzenetére"Az Alpine meg azért, mert egy kicsit nosztalgiáztam, mert vagy ez, vagy a Pine (fakuló emlékek) volt az első e-mail kliens, amivel annak idején az egyetemen találkoztam, talán 93-ban vagy 94-ben." Jól emlékszel, Pine volt anno a konzolos e-mail kliens. 
 Én kicsivel később láttam a rendszergazda gépén, akitől elkezdtem tanulni Linuxul, és emlékszem, először én is szörnyülködtem... A másik régi, és hasonszőrű cucc a Mutt, azt egy másik rendszergazdánál láttam, hogy azt használta. A másik régi, és hasonszőrű cucc a Mutt, azt egy másik rendszergazdánál láttam, hogy azt használta. 
- 

baloo79 tag válasz  A-tom

üzenetére A-tom

üzenetéreSzia! 
 Biztonságosnak biztonságos, ha nem hozol létre a pendrive-on ún. állandó (perzisztens) tárhelyet a live Linux mellé, ahol a beállításokat, vagy letöltött fájlokat megőriznéd.De arra készülj, hogy az a pendrive, amit live Linuxozásra használnál, előbb-utóbb (inkább előbb) tönkre fog menni, mert ezeket nem arra találták ki, hogy naplózó fájlrendszerű Linuxok fussanak rajta, a használat közbeni sok olvasás/írás árt neki. 
- 

baloo79 tag válasz  paolinho

üzenetére paolinho

üzenetéreMás. Lehet hogy hülyét kérdezek, de a Double Commander-ben hol találom a Letöltés mappát? Totál elvesztem benne. A legegyszerűbben úgy tudsz Double Commanderben a home mappába menni, ha a jobb felső részen rányomsz a tildére ( ~ ), az oda fog vinni, úgy már látni fogod a Dokumentumok, Letöltések, Zene stb. mappákat. (Ha az egeret csak a tilde jel fölé viszed, akkor is kiírja, hogy "Ugrás a saját mappába") 
- 

baloo79 tag Ez hasonlít az ArcoLinux .bashrc-jéhez. Abból is lehet tanulni.  
- 

baloo79 tag válasz  Synaptic

üzenetére Synaptic

üzenetéreAnnyit írtatok az OpenMediaVaultról, hogy kedvet kaptam én is kipróbálni.  
 Egyelőre Virtualboxba dobtam fel az 5-ös verziót (5.5.11).
 Azért az 5-öst, mert kíváncsi vagyok erre a Dockeres megoldásra. Amúgy nekem se ártana kicsit belemélyedni a Dockerbe.. 
 Még csak addig jutottam el, hogy feltelepítettem az OMV-Extras csomagot.
 Ígéretesnek tűnik!
- 

baloo79 tag válasz  Lathronos

üzenetére Lathronos

üzenetéreEzért is raktam fel inkább egy tiszta Arch-ot. +1, én is pont emiatt. 
 Az Arcolinux szép, színes, szagos, és tényleg vannak benne jó ötletek (pl. a Tweaks), de ha Arch, akkor inkább legyen eredeti.
 Persze ott az ArcolinuxD is, ahol scriptekkel tudod felépíteni a rendszert, és elvileg csak az kerül fel, amit te akarsz. De valahogy a tiszta Arch mégiscsak tiszta Arch... módosítható a sources.list, hogy az Arch tárolókat használja 
 Akarod mondani, a pacman.conf?   
- 

baloo79 tag válasz  Neil Watts

üzenetére Neil Watts

üzenetéreNe adj meg jelszót, hanem nyomj a Tovább-ra (vagy OK-ra), utána elvileg nem kéne feljönnie ugyanennek a jelszókérő ablaknak. 
- 

baloo79 tag válasz  teleahocipöm

üzenetére teleahocipöm

üzenetéreA leggyorsabban úgy, hogy nyitsz egy Terminált (Ctrl+Alt+T), és beírod: sudo adduser újfelhasználónév
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Nintendo Switch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Sorozatok
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Revolut
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

"
" 

CPT.Pirk
 CPT.Pirk