Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10930) attiati válasza concret_hp (#10929) üzenetére


attiati
veterán

"miért nem lehet azt mondani, hogy a gyerekvállalás ösztönzésére akarjuk fordítani a lét, csá?"
Elég sokat kommunikálták most az ltp kapcsán, hogy a csok a támogatandó mostantól.
Azt is lekommunikálták, hogy a kedvezményes áfa azért is szűnik meg, mert nem akarnak (valójában nem tudnak) mindenkit támogatni.
És már áprilisban elkezdték a kommunikációt, hogy "demográfiai súlypontú kormányzás" jön. Googli... Azóta is tolják, csak nem olvastál eleget. Nem fogok kormánymédiát linkelgetni.
Jegybank műhelytanulmányokat ír a demográfiáról és a nyugdíjrendszer átalakításáról. Meg a kormányközeli megmondóember ötletgazdák ezen agyalnak.

"az évtizedben született magyar gyerekek 15%-a nem az országban született"
azért van egy preferencia sorrend, vagy egy ideális kombináció, amit támogatnak. Mást meg nem.
1. fideszes szavazót támogatsz ÉS
2. gyerekeset támogatsz
De csak ebben a sorrendben.

Előbb fogják támogatni a határon túli (gyerekes) magyart, aki soha nem költözik Mo-ra, mint a Németországba kivándorolt ellenzéki gyerekest, aki esetleg hazaköltözne.
Ehhez még túl sok fantázia sem kell. Látva a választási törvényt, hogy az egyik levélben szavazhat, a másik meg csak a nagykövetségen, ha utazik érte párszáz kilómétert és sorbanáll pár órát.

1. minek öntenél pénzt az ellenséges szavazóba
2. a legnehezebben "megvehető" szavazat az értelmiségi, mindent megkritizáló, sok lehetőséggel rendelkező, mobil, egészséges fiatal. Ő kér a legtöbbet. Nem mellesleg ő ér a legtöbbet is.

"beszántanak 3 nap alatt"
maximum tippjeim vannak a gyorsaságra

"mer' extraprofit"
ez a bulvár megfogalmazás, ami a 2 bites hű katonáknak szól

"20 éve működő valamit"
Az a vicc az egészben, hogy akkoriban egyáltalán nem érte meg működtetni ezt az egészet. De most alacsony hozamkörnyezetben már minden fél számára gazdaságosabban működhetne.

Magas hozamkörnyezetben az ügyfél bukik, mert az EHM-je alacsonyabb, mint a bankbetéttel elérhető hozam. (a bent álló pénz kamatvesztesége miatt)
Az állam bukik, mert magas kamatra vesz fel hitelt, hogy finanszírozni tudja a támogatást.
És a pénztár nyer, mert magas hozamkörnyezetben kap egy tök olcsó forrást (vagy 0%-os kamatozású forrást), amit jó drágán ki tud hitelezni. De ezt majd megerősítik a többiek, mert nem tudom, hogy mennyi hozamot fizettek az LTP-k a magasabb kamatok idején.
Most alacsony kamatok mellet már jobban működhetne a rendszer, csak finomítani kellett volna. Ez lett volna a legszakmaibb döntés, de felülírta az élet. A lakáslottó, otp, családpolitika hármas miatt beszántásra került. És csak a negyedik helyen jött a szakmai indok. Nekem nem a gyerek a teóriám, hanem ez a négyes erősorrend itt fent. De attól még a szakmai indok önállóan is megállja a helyét. Ha csak pénz és szakmai kérdés lett volna, akkor finomítanak. De a másik három miatt beszántás lett.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.