Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19903) King Unique válasza Redneck (#19898) üzenetére


King Unique
titán

Az 1 TB-os modellről anno még Samsung márkanév alatt készült korábban egy teszt. Tehát, ha a Maxtor is ezen belsővel szerelt, akkor nyilván annyit kellene tudnia, mint a másiknak.

Továbbá volt szó arról is, hogy az adatátviteli sebességet befolyásolhatják bizonyos paraméterek. Illetve lehet különbség a szintetikus tesztek és a gyakorlati fájlmásolás értékei között is. A gond akkor van, ha már az előbbiek is jóval kisebbek az elvártnál. Tehát értelemszerűen le kellene futtatni pár tesztet és akkor kiderülne, hogy mennyit tud valójában. Valamint a fájlmásolásnál, ha a forrásmeghajtó (pl. belső HDD) lassabb, mint a külső HDD, akkor az előbbi sebessége lesz a szűk keresztmetszet.

A külső HDD-k Windows alatt általában gyors eltávolításra vannak optimalizálva, tehát az írási gyorsítótárazás le van tiltva. Viszont attól még hoznia kellene az elvárható értékeket. Illetve mivel ezeknél eleve kicsi a cache mérete (8-32 MB), ezért leginkább az apró fájlok másolásánál jelent némi pluszt, ha be van kapcsolva. Bár a fentebb említett típusban már 128 MB van, ezért annál akár nagyobb fájloknál is dobhat valamennyit a sebességen.

Viszont mint utólag kiderült, az új modellben már másik HDD van. Annál pedig egy lehetséges ok lehet az SMR technológia, mivel az említett modell már arra épül. Illetve erről fentebb a 4 TB-os változatok esetében is volt szó. Sőt, nemrég a gyártó egyik 2 TB-os mobil külső merevlemeze kapcsán is, amelyben szintén ezen sorozatú HDD van. Bár ott a fórumtárs (elsőre) nem tapasztalt lassulást.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.