Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) finest válasza Czimby (#4949) üzenetére


finest
őstag

Szia! Nekem is pont így volt csomagolva.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4952) Czimby válasza finest (#4951) üzenetére


Czimby
addikt

Nálad ha Win-ben rámész a biztonságos leválasztásra utána kikapcsolja a ledet és leáll a lemez?

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#4953) finest válasza Czimby (#4952) üzenetére


finest
őstag

Nem, nálam is ég a kék fény utána is. Nekem ez eddig fel sem tűnt. Nincs számomra jelentősége.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4954) Czimby válasza finest (#4953) üzenetére


Czimby
addikt

Nekem viszont fontos az, hogy ne egy még pörgő hdd-t húzzak le acsak úgy a gépről.
10percet meg nem akarok mindíg várni.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#4955) King Unique válasza Czimby (#4949) üzenetére


King Unique
titán

Az AXAGON EE25-XA6 külső ház eredetileg SSD-hez volt ajánlva kifejezetten az UASP és főleg az UNMAP (TRIM) támogatása miatt, amik gondolom működnek is. Szoftveres leválasztás után a leállítás / kikapcsolás itt, azaz SSD-nél kevésbé, inkább HDD-nél lehet lényeges. Plusz ilyen téren az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezet = PC, Mac & desktop OS, az Xbox eleve másodlagos, az utóbbinál kevésbé mérvadó ott mi / mi nem történik. Valamint a szoftveres leválasztás utáni leállítás / lekapcsolás egy dolog, de mivel 2,5"-os külső HDD és külső SSD meghajtókról van szó, ezért a gazda hardver (gép / játékkonzol) kikapcsolásakor nyilván mindenképpen le kell állniuk, mivel olyankor normál esetben az USB-portok sem maradnak áram alatt. Ez alól kivétel hardvertől függően max. az lehet, ha a gép kikapcsolása után áram alatt maradnak a portok pl. töltési céllal. De az, illetve a töltési funkció az UEFI BIOS-ban rendszerint kikapcsolható, valamint pl. ErP Ready néven is futhat az ezzel kapcsolatos beállítás.

A gyártó weboldalán az említett külső ház tulajdonságainál fel vannak tüntetve az alábbiak:

HDD Automatikus leállítás - merevlemez automatikus leállítása egy 10 percig tartó inaktivitás után.
HDD leállítás - Leállítja a lemezt is az eszköz eltávolítása, vagy a PC leállítása után.

Az első állítás az alvó módra vonatkozik, ami esetedben is működik 10 perc inaktivitás után a leírtak alapján. A második állítás első fele meg elvileg a szoftveres leválasztás utáni leállítás támogatására, de akár a fizikai eltávolításra (USB-kábel kihúzása) is érthető. A másik része meg egyértelmű, a PC kikapcsolásakor alapesetben nyilván kikapcsol egy 2,5"-os külső HDD / külső SSD meghajtó is.

Ha biztosan támogatott a külső háznál a szoftveres leválasztás utáni leállítás, ellenben esetedben nem működik, annak rendszerint 2 oka szokott lenni:

a) Az adott hardver- és szoftverkörnyezet, ahol az OS felőli támogatás eleve meghatározó. Az utóbbi Windows Vista és 7, de akár a Windows 8 esetében is eleve külön beállítást igényelhet, amit számos egyéb leírás is szemléltet (példa). Windows 8.1 és 10 rendszereknél viszont általában nem szükséges az előbbi beállítás, de ha esetedben alapból nem működik a leállítás az azt támogató egyéb külső házaknál sem, pendrive-ok LED-je is égve marad, akkor érdemes lehet kipróbálni.

b) A gyártó időközben esetleg változtatott az újabb gyártású modelleknél firmware szinten a működésen. Ha ez a helyzet, akkor azon max. a firmware módosításával lehet újra változtatni. Viszont egyrészt az csak saját felelősségre javasolt, pláne ha a gyártó nem biztosít firmware-t a külső házhoz, hanem úgy kell egyéb forrásból összevadászni. Másrészt az alábbi hozzászólás alapján ASM1153E chipes és PID: 1153 azonosítós az EE25-XA6 külső ház, vagyis annál nem megoldható a firmware módosítása az itteni összefoglalóban leírt módon, mivel ahhoz PID: 55AA azonosító kellene.

Ha az általad vásárolt EE25-XA6 modell is ASM1153E chipes és PID: 1153 azonosítójú, akkor a firmware cseréje, módosítása nyilván nem opció. Vagyis ez esetben jobb híján marad az említett módszer kipróbálása Windowson belül, ami ha nem válik be, akkor másik lehetőségként a külső ház cseréje, visszaküldése. Viszont ha a szoftveres leválasztás utáni leállítást leszámítva egyéb téren megfelelően működik a külső ház, akkor nem feltétlen indokolt lecserélni csak az előbbi miatt, pláne ha alapvetően SSD-vel lesz használva. De ha számodra ez akkora gond, valamint SSD helyett inkább HDD-vel lesz használva a külső ház, akkor a lehetőség adott, belföldi online vásárlásnál utólag 14 napig indoklás nélkül el lehet állni a vételtől.

"Nekem viszont fontos az, hogy ne egy még pörgő hdd-t húzzak le acsak úgy a gépről."

Egyrészt az eredetileg egy szóval nem volt említve, hogy kiemelt szempont a szoftveres leválasztás utáni leállítás és az sem, hogy SSD mellett / helyett HDD-vel lesz használva a külső ház. Ha ez ismert már a legelején, akkor lehetett volna annak megfelelően ajánlani. Másrészt a fizikai leválasztás (kábel kihúzása) előtt a lényeg eleve maga a szoftveres leválasztás az operációs rendszerben, az hogy utána leáll-e a külső házban lévő HDD, vagy sem, az másodlagos. Az ideális nyilván az, ha leáll és nem az USB-kábel kihúzásával kell hirtelen kirántani alóla a tápellátást, de a mai 2,5"-os HDD-knek akár az utóbbit is ki kell bírnia.

[ Szerkesztve ]

(#4956) Czimby válasza King Unique (#4955) üzenetére


Czimby
addikt

Szia!

Köszönöm a maximálisan kimerítő választ!

A HDD-csak próbaképpen került bele, mert mint írtam SSD-vel szeretném használni, csak ugye kiváncsi voltam, hogy a beépített meghajtó leáll-e mivel a visszajelző led nem aludt el.

Igen tudom, hogy Pc esetén kapcsolható, hogy kikapcsolt gép esetén kapjanak az USB portok tápot.
Igazából az zavar, hogy ha leállítom vagy eltávolítom az eszközt a belső meghajtó nem kapcsolódik le azonnal.

De ahogy kicsit jobban visszaolvastam ezen adott típussal másnak is akadtak problémái,
és miután váltott az AXAGON ADSA-1S6-ra mind megszünt.

Mindenesetre első körben megpróbálok elállni a vásárlástól és váltani a fent nevezett Axagon meghajtóra.

Valamint mivel úgy is szükségem lesz több darab külső házra a közeljövőben,
kipróbálom a sokat emlegetett ORICO 2139U3-at, és egy kicsit drágább Ugreen modellt is.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#4957) King Unique válasza Czimby (#4956) üzenetére


King Unique
titán

Az most nem derült ki a leírtakból, hogy a Windowsnál az előző válaszban említett beállítás ki lett-e próbálva, de ha igen és nem használt, akkor másik lehetőség a külső ház cseréje. De amúgy az, hogy esetlegesen nem támogatja a szoftveres leválasztás után a HDD leállítását, nyilván egyáltalán nem mondható kritikus hibának, max. némi hiányosságként róható fel. Meg az EE25-XA6 főbb előnyei eleve inkább az UASP és az UNMAP (TRIM) támogatása USB-n, amik a beszámolók alapján eddig működtek mindenkinél. Az meg, hogy korábban másnak voltak bizonyos gondjai ezen külső háznál, nem feltétlen jelenti azt, hogy azok általános, másoknál is fennálló problémák. Sőt, inkább az volt a megállapítás, hogy hacsak nem gyári hibás példányt fogott ki az illető, akkor egyértelműen az ő saját hardver- és szoftverkörnyezetében lehet a gond, ott nem stimmelhet valami, mivel mások érdekes módon nem panaszkodtak itt olyan problémákra.

(#4958) Czimby válasza King Unique (#4957) üzenetére


Czimby
addikt

Nálam rendesen működik, gyorsan másol stb, csak ugye ez a leállítási "hiányossága" számomra nagyon zavaró. Igaz Pc-n ez megoldható de Tv-n vagy Xbox-on már ugye nem.

Vannak akiket ez nem zavar, pl kicsit lentebb finest fórumozó is írta, illetve mást is találtam akinek ilyen háza van, és őt sem érdekli, hogy nem áll le(ráadásul ő is Xbox-on használja).

Viszont így én cserélni fogom.

Köszönöm a segítségedet!
(Több ilyen topikgazdára lenne szükség itt az oldalon! :R )

Boldog Karácsonyt kívánok neked és a többi fórumozónak is! :C

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#4959) finest


finest
őstag

Nálam folyamatosan a PC-hez csatlakoztatva megy az Axagon. Ezért nem tűnt fel a leválasztás utáni HDD működése. Leválasztás után a HDD eltűnik az eszközkezelőből, de a LED világít. A HDD mint hordozható eszköz is fel van sorolva az eszközkezelőben. A működésében nem találtam hibát másol, ír, ahogy kell.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4960) golfvariant válasza golfvariant (#4923) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Visszavittem gariba a külső házat, elküldték szervizbe, cserélték és most ezzel jónak tűnik :)

(#4961) Czimby


Czimby
addikt

Az összefoglaló táblázatának végén van egy ebayes noname rack ami usb-n támogatja a trimet,
sajnos a link már nem él hozzá.

Valaki aki tudja hogyan néz ki belinkelné?!

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#4962) King Unique válasza Czimby (#4961) üzenetére


King Unique
titán

Az összefoglalóban az információs táblázat végén nem rémlik, hogy bármelyik, az eBay kínálatában megtalálható külső háznál kifejezetten fel lett volna tüntetve a TRIM, pontosabban USB-n az SCSI UNMAP támogatása. Max. volt olyanra példa, hogy némelyik ilyen noname külső háznál a TrimCheck program alapján működött. A legutolsó külső ház az előbbi listából elvileg az az IS621 chipes modell, amiről beszámoló is készült itt. Annál pedig még az UASP sem működik, ami viszont eleve feltétele az UNMAP-nak.

Ha SSD-hez kell olyan 2,5"-os, USB 3.0-s külső ház, amelynél biztosan működik USB-n az UNMAP (TRIM), akkor legjobb biztosra menni. Vagyis pl. az AXAGON kínálatából választani, ahol az EE25-XA6, EE25-F6B/EE25-F6G/EE25-F6S, ADSA-1S6 modelleknél eleve adott a támogatás, a gyártó is egyértelműen feltünteti.

(#4963) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Üdv. Gondoltam megírom a tapasztalatomat ezzel a 2.5"-os rack-el kapcsolatban.
ORICO 2518S3 Aluminum

Múltkor úgy jártam, hogy reggel megyek el a gép mellett és fura hang csapta meg a fülem. Mondom mi ez. Hát a rackben ketyerészett a vinyó. Gondolom mielőtt kikapcsoltam a gépet felpörgette, mert megnyitottam róla valamit és úgy maradt :( Szóval azóta kihúzok mindent éjszakára. Amúgy elrakja magát alvóba egy idő után. Karnyújtásnyira van tőlem, van benne egy WD RED 2TB-os vinyó, de nekem sokszor hangos, szóval lehet arrébb rakom most már. Bár ennek se sokkal hosszabb az usb kábele, mint pl. egy WD My Passport-nak. Na de erre is meg van a magyarázat, hogy ha túl hosszú nem biztos, hogy kap annyi áramot.
HDS-el néztem van SMART infó és társai. WIN10-nél a kiadásnál jóideje már csak Device van névnek ill. amire elneveztem.

Van még egy 3.5"-os házam is, de arról a másik részlegben ;)

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4964) Roland8622 válasza Roland8622 (#4963) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Üdv újra. Van még egy 2.5"-os házam. Majd nem elfelejtettem.
Már előre leírom a poént: ne vedd meg.

Ő lenne az: Ugreen HDD Case
És hogy mi a bajom vele? Konkrétan a sebességátvitele.
Egy 250-es Samsung 860-as van benne Win10 rendszerrel, hogy ha kell tudjak gyorsan bootolni egy op.rendszert. Ez ilyen tartalék, néha előveszem. Na mármost rendeltem egy dvd helyére építhető panelt amiben van Type-c csatlakozó is. Vettem ehhez a házhoz is direkt mind a 2 végén type-c csatlakozású kábelt, hogy majd azzal kipróbálom az írási sebességet, mert ennél a racknél ez eddig valahogy kimaradt, mert csak beledobtam a Samut.
Na itt jött a meglepetés :O SSD-ről SSD-re 30Mb/s !!! volt a sebesség. Mondom ilyen nincs, megnéztem egy usb 3.0-ás porton is, majd összesen ami csak van a gépen. Akkor is ugyanez a sebesség pff Utána fogtam a Samut és átraktam az alus Oricoba (lsd. fentebb) és máris ment 150-180-al. Itt nyugodtam meg, hogy szerencsére nem az usb-s/type-c-s panellal fürödtem be, hanem bizony ezzel a rack-el :(
Alin a Review-k között van pár kép rendes sebességgel, de ezek mind a tesztelős programmal vannak, valós írási képet nem látok. Illetve ilyen van csak: [kép1] De akkor type-c-n miért nem jön ki a sebesség valóságban?

Így lehet nézek alusat ami tudja a type-c-t, hátha az is rendben lesz. Ez meg marad vésztartaléknak.

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4965) King Unique válasza Roland8622 (#4964) üzenetére


King Unique
titán

Az említett Ugreen (50743) külső ház eleve USB 3.1 Gen 2-es, vagyis nem éppen reális, ha csak 30 MB/s az adatátviteli sebesség. Egy ilyennek UASP módban kellően gyors SATA3-as SSD-vel kb. ilyen értékeket kellene tudni USB 3.1 Gen 2 porton, USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) porthoz csatlakoztatva pedig ilyeneket. Valamint a mellékelt teszteredményeknél, plusz jobb híján pl. a webáruházban feltüntetett adatokból is látszik, hogy nyilván többet tud ez a külső ház SSD-vel 30 MB/s értéknél. Vagyis hacsak nem gyári hibás példányt fogtál ki, akkor inkább a saját hardver- és szoftverkörnyezetedben nem stimmelhet valami.

"30Mb/s !!! volt a sebesség"

A külső ház USB 3.X módban működött, működik? Ezt Windowsnál megmutatja pl. az ebben a hozzászólásban említett USB Device Tree Viewer, valamint a Temple program is. Továbbá ha van rá lehetőség, akkor nem ártana kipróbálni a külső házat másik USB 3.X porthoz csatlakoztatva, valamint másik USB 3.X kábellel, másik gépen és/vagy másik operációs rendszerrel, ahol az utóbbi lehet akár egy pendrive-ról bootolt Live Linux is.

"Alin a Review-k között van pár kép rendes sebességgel, de ezek mind a tesztelős programmal vannak, valós írási képet nem látok."

Az egy dolog, hogy ott milyen teszteredmények vannak mellékelve, viszont esetedben nyilván az lenne a lényeg, hogy te milyen értékeket kaptál a CDM programmal. Meg arról nemrég már volt szó, hogy elsődlegesen a szintetikus teszteket kellene nézni, a fájlkezelős fájlmásolásnál a tényleges adatátviteli sebességet több dolog befolyásolhatja, meg ott eleve függ a másolási sebesség többek között a másik HDD/SSD sebességétől is.

"De akkor type-c-n miért nem jön ki a sebesség valóságban?"

Mármint esetedben nem jön ki, ahol nem derült ki, hogy az utólag PC-hez vásárolt előlapi panel megfelelő-e, valamint a Type-C kábel. Azaz USB 3.X típusúak-e, az alaplapon a megfelelő porthoz van-e csatlakoztatva, stb. Illetve hogy a gyári Type-C - Type-A kábellel USB 3.0 Type-A porthoz csatlakoztatva milyen pl. a CDM által mért adatátviteli sebesség.

[ Szerkesztve ]

(#4966) Roland8622 válasza King Unique (#4965) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Szia. Köszönöm a részletes, mindenre kitérő választ.Csak a racknek van valami baja, mert lehúztam a panelt az alaplapról és visszakötöttem az ebay-ről vagy nem tudom már honnan rendelt usb3.0-ás floppy helyére beépített panelt és azzal is ennyi volt a sebesség. Átraktam az Orico aluba az ssd-t és kipróbáltam ezzel a panellal és hozta a 180-as sebességet.
Type-c portom csak ezen a panelen van, azt nem tudom kipróbálni máshol.

Megnéztem a programokat is miket linkeltél. Jól működik, viszont itt egy érdekes dologba futottam bele: a Swfit Case-t erre a panelra kötöttem rá, tehát az usb 3.0-ás portok tényleg azok, viszont a type-c port meg csak usb2.0? Legalábbis a program szerint, itt a kép róla. Akármelyik panel akármelyik usb3.0-ás portján az ssd az Ugreen házban csak és kizárólag 30-33 közötti sebességet produkált. Az oricoval már hozott egy 180-ast. Egyelőre már így hagyom, szétnézek az Oriconál type-c verziós rack ügyben vagy esetleg az alaplapon még valami PCI-E foglalatba illeszthető csoda után. Majd aminek jobb lesz az ára.

Ilyen a lap (sajna nem egy friss darab, többi a configról az adatlapomnál): M5A97 EVO R2.0
Hmm bővítőkártya ilyen húzós áron van? :Y akkor marad a rack, az alus verzió se volt olyan drága mint ez.

Ja a kábel amúgy vadi új, arra vártam hogy kitudjam próbálni a type-c - type-c dolgot a racknél.

Hopp: kipróbáltam egy Dell Latitude 5480- usb3.0-ás portján és a belső ssd-ről az Ugreen rackben lévő ssd-re való írás 38Mb/s lett (gyanítom azért picivel több mint az eddig mért 30-33, mert a laptop többi usb-s portját nem használom). Majd átraktam az Orico aluba és láss csodát 260-al hasított. Itt is ugye csak egy port volt közben használva.
Szóval valami hibás példányt foghattam ki, most már tuti. Az Orico alu ismét bizonyított.

Nem is zavarnálak ezzel tovább. Azért lett ilyen hosszú, mert míg teszteltem végig szerkesztésben voltam :D

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4967) King Unique válasza Roland8622 (#4966) üzenetére


King Unique
titán

A Type-A portot úgy értettem, hogy a külső házhoz mellékelt gyári USB-kábel eleve Type-C - Type-A típusú, ahol a kábel gazda (gép) felőli vége nyilván csatlakoztatható a gépen lévő standard Type-A porthoz (van az alaplapon USB 3.0-s). Vagyis nem feltétlen csak a Type-C, csak az olyan port opció a gépen a külső ház csatlakoztatásához.

A Temple programról mellékelt screensoton világosan látszik, hogy Windowson csak USB 2.0 módban működik az Ugreen külső ház, azért csak 3X MB/s a max. adatátviteli sebesség. Az USB 3.0-s adatátviteli sebességhez mind a külső háznak, mind az USB-kábelnek olyannak, azaz USB 3.0-snak kell lennie. Valamint a gépnek (alaplapnak), illetve az azon lévő USB-portnak is, továbbá az OS (Windows) felől is kell a megfelelő támogatás. Ahol az általad linkelt Type-C - Type-C kábel kapásból hibaforrás lehet, ha az alábbi kép alapján tényleg csak USB 2.0-s, illetve ha a gyártó weboldalát nézve erről van szó. Sőt, arra is volt már példa, hogy a külső házhoz gyárilag mellékelt USB 3.0 kábel volt hibás és csak USB 2.0 módban működött. Ezért is érdemes ilyenkor másik USB 3.0 kábellel is kipróbálni a külső házat. Ha a kábel eleve csak USB 2.0-s, vagy hibás és csak USB 2.0 módban működik, akkor nem meglepő, ha az adatátviteli sebesség is csak USB 2.0-s lesz, hiába USB 3.0-s az előbb említett többi összetevő. :)

+ Az is érdekes, hogy ez az Ugreen külső ház a gyártó weboldala alapján elvileg USB 3.1 Gen 2-es, ellenben a Temple a screenshoton meg ASM1153E chipet ír, ami USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 típusú. :F Ami ennél és ennél a modellnél lenne reális, de azok meg nem Type-C fizikai csatlakozóval szereltek. Vagyis vagy a program ír helytelen chipet, vagy ki tudja milyen külső házat fogtál ki... :D

[ Szerkesztve ]

(#4968) Roland8622 válasza King Unique (#4967) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Hoppá :((( most nézem a leírásban, hogy a Data Transfer 5/10Gbps csak a 2 szélső verzióra igaz kép
Olyan meg nem is volt a kínálatban mikor rendeltem. Szóval lehet egész végig a lebutított Type-C - Type-A kábellel szívok? Ohh ha ez igaz akkor jövök pár sörrel.
Köszönöm, ezt csúnyán benéztem. Megyek is rendelek rendes kábelt.

szerk nálam is: igen nálam is feltűnt, hogy valami komoly adatsebességre képes racknek adja el magát. De mint látható vannak érdekes dolgok.

Ja és azt észrevetted a képen, hogy az Orico alunál meg Toshibát ír? :Y Holott semmi ilyen cuccom nincs. Az a képen az R meghajtó. Egy WD Blue 2TB van benne amúgy.

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4969) Roland8622 válasza Roland8622 (#4968) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Kifutottam az időből.

Na tényleg jövök a sörrel :R . A házhoz adott gyári kábellel ami Type-c - Type-A hozza a 180-as sebességet a ház. Most már tényleg jó hülyének érzem magam.
De azt nem értem eddig miért raktam ezt félre :W

Ja mert egy merev kábel én meg a harisnyás verziót preferálom, mert az még sose tört meg.
És a mobilhoz rendelt kábel is a butított a harisnyás verzió. Áhhh

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4970) King Unique válasza Roland8622 (#4969) üzenetére


King Unique
titán

Már a legelső válaszban is az volt a kérdés, hogy a gyári kábel használatánál mi a helyzet. De akkor most végre tisztázódott, hogy az és a külső ház is rendben van adatátviteli sebesség szempontjából. Vagyis egyértelműen az USB 2.0-s Type-C - Type-C kábel a probléma oka, amiatt az USB 2.0-s sebesség. Meg ugye a Type-C USB 3.X, lehet olyan fizikai csatlakozóval szerelt kábel és eszköz akár USB 2.0 alapon is, mint a mostani eset is szemlélteti. Azaz nem árt odafigyelni, akár 2x is megnézni, hogy milyet vesz az ember. Meg az USB 3.1 és USB 3.2 eszközöknél, kábeleknél amúgy is résen kell lenni, mivel eleve többféle van, ahol azok egy része ráadásul csak a korábbi szabványok átnevezése.

A Temple által megjelenített eszköznévnél az első sor első tagja az eszköz / abban lévő vezérlő gyártójára, annak azonosítójára vonatkozik, lásd pl. a többinél az ASMedia, Western Digital, VIA Labs, Ugreen neveket. Viszont az tényleg érdekes, hogy az Orico külső háznál miért Toshiba. :D De lehet csak pontatlanul írta ki a program, vagy tényleg ez van az eszköz firmware-ben, vagy ki tudja. Amúgy meg különösebben nem kell vele foglalkozni, meg a mostani esetnél amúgy is az USB 2.0/3.0 működés volt a lényeg, amit az Ugreen külső háznál jól jelzett ki.

[ Szerkesztve ]

(#4971) Klara_


Klara_
őstag


ST1000-LM049 + Sharkoon Radpid Case 3.1 + HP EB 840G3. Lassan 5 honapja folyamatos hasznalatban rendszerkepek rotalo mentesere. Maig meglep milyen gyors. Az elozo WD10JPLX ilyen toredezettseggel es hasznalati ido utan, mar csak 70-80MB irast tudott. Ez a rack evvel a HDD-vel nagyon jo parositas. Az uresen mert ertekei 180/180 felett voltak.

(#4972) King Unique válasza Klara_ (#4971) üzenetére


King Unique
titán

Ugyan a WD és a Seagate is 7200 RPM-es, ellenben az utóbbiban nagyobb adatsűrűségű lemeztányérok, illetve lemeztányér (1 db 1 TB-nál) van, valamint a cache mérete is nagyobb (128 MB), azért is gyorsabb. Viszont míg a WD10JPLX elvileg PMR, addig az ST1000LM049 SMR adatrögzítési eljárást használ, ahol az utóbbinál az átlapolás miatt drasztikusan csökkenhet az írási sebesség. Elvileg, mert gyakorlatilag nem feltétlen minden esetben, valamint ha magad sem tapasztaltál ilyet ennél a modellnél, akkor az megint ez utóbbi eseteket erősíti.

(#4973) Roland8622 válasza King Unique (#4970) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Üdv újra. Január 10-én megrendeltem ezt a kábelt
és ma már hozta is postás néni :Y Ezzel a rack-el
futottam így még egy kört sebesség tekintetében, 180-as tempó összejött ssd-ről ssd-re (ADATA SX930 240GB-ról Samsung 860 EVO 2.5 250GB-ra). Ebben a rack-ben egy WD Mobile 2TB-os vinyó van és erről másoltam az Ugreen házban lévő Samura, a sebesség olyan 80MB/s körül volt. A type-c csatlakozás ebben a panelban van. Az 1db magyar értékelés az enyém :D
Szóval elhamarkodottan írtam le a házat és a panelt is részben. Nagyon oda kell figyelni ezentúl számomra a kábel vételre.Na meg figyelmesebben elolvasni a segítő szöveget.

Biztos jobb sebességi értékek jönnének össze, ha nem menne az összes usb-s port és természetesen az adathordozók (itt a HDD-k) is tudnák a nagyobb sebességet. De legalább már nem usb2.0-ás szint.

Szóval jó vétel volt ez a kis rack :K

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4974) hommeros válasza King Unique (#4972) üzenetére


hommeros
őstag

Szia!

Adott egy TV, amelyen található egy USB 3.0 5V aljzat. Ehhez tudnál ajánlani valamilyen külső racket? Filmeket néznénk az eszközről. Olyan 10k -ig keresnék.

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4975) Roland8622 válasza hommeros (#4974) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Szia. Konkrétan nem írtad milyen a TV. Viszont az már jó előjelnek számít, hogy usb3.0 van ráírva. Ez már lehet 5V/1A, de látatlanban nem mondanám 100%-ra (főleg, hogy nálam van aki sokkal jobban ért hozzá). Alap esetben ahogy olvastam ezidáig, legtöbb csak 2.0-ás. De nem is sebesség ami a legérdekesebb, hanem hogy mekkora az áramfelvétele, elegendő-e a külső rack és a benne lévő hdd/ssd meghajtására.

Picit fentebb ott vannak az általam linkelt rack-ek:
műanyag házas, akár type-c csatlakozóval
alu házas,ebbe már akár 9.5mm-es magasságú hdd/ssd is belemegy

Ezekből akár 2db is kijön a rászánt keretedből ;) Kivéve ha nem akarsz kintről rendelni, csak itthon. Utóbbi esetén ezzel sem lősz mellé, szintén nem rég volt ajánlva (sőt talán SSD-hez is az UASP és a TRIM végett).

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4976) King Unique válasza hommeros (#4974) üzenetére


King Unique
titán

Attól is függ, hogy pontosan milyen külső ház kell, milyen HDD/SSD meghajtóhoz, milyen jellemzőknek feleljen meg azon kívül, hogy max. 10 ezer rá az anyagi keret, stb. Példák: [link], [link].
Ha általános ajánlás kell 2,5"-os SATA HDD/SSD meghajtóhoz, akkor meg ott van a topik témájának összefoglalója, abban lévő információs táblázat, beszámolók, tesztek, stb. Valamint az előző példákban említett egyes külső házak mellett az iménti másik válaszban felsoroltak is szóba jöhetnek.

Ha tévéhez csatlakoztatva lenne használva a 2,5"-os külső ház, külső merevlemez, akkor meg lásd az ebben a hozzászólásban leírtakat. Azaz ha biztosan USB 3.0 port van a tévén 0,9-1 A-es áramerősséggel, akkor a tápellátás eleve rendben lesz, ellenben a megfelelő kompatibilitás és működés esetlegesen kérdéses lehet. Jó esetben persze az utóbbi is rendben lesz, de biztos ami biztos alapon érdemes lehet előtte a készülék gyártójának itteni topikjában is érdeklődni (vagy rákeresni) a tapasztalatok felől, mások milyeneket használnák amik beváltak, stb.

[ Szerkesztve ]

(#4977) hommeros válasza Roland8622 (#4975) üzenetére


hommeros
őstag

Köszi az infót! Philips 58PUS6504 a TV típusa, 5V/900mA az USB 3.0 port.
Egy Revoltec EX307 van most rákötve a TV-re, de ez külső tápos és kicsit macerás mindig húzgálni. :DDD
A hazai kínálatra fókuszálnék inkább. Sajnos nem első eset lenne, hogy elesne egy ilyen eszköz és hát a gari ügyintézés nem egyszerű a kínai cuccoknál. Az AXAGON egész jópofa, de nem lenne jobb egy USB-C-s eszköz? Az asztali gépemen alapól van USB-C, TV-hez meg rendelnék egy sima kábelt. Eddig ezt az Ewent EW7070 házat láttam, ami megfelelne minden szempontból.

@King Unique Köszi , nézegettem az összefoglalót.

[ Szerkesztve ]

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4978) VWtuning


VWtuning
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy külső 2,5 racket, ami támogatja a TRIM funkciót, masszív, aluházas és minőségi darab.
Például nekem teljesen megfelelne egy LogiLink UA0115 TRIM funkcióval. :)
Valaki esetleg tud ilyet? Létezik egy ilyen mindenben tökéletes ház?
Az AXAGON-ról olvastam jót és rosszat is, én inkább szeretnék biztosra menni, elvégre az adataimról van szó.

3.5-ös házból egy Sharkoon Swift Case PRO-t használok nagy megelégedéssel, egy 3TB-os WD PURX HDD-vel. Valami hasonlóra lenne szükségem 2,5 méretben.

(#4979) King Unique válasza VWtuning (#4978) üzenetére


King Unique
titán

Itt pont az a lényeg, hogy ha biztosra akarsz menni a TRIM (UNMAP) funkció támogatását illetően, mert éppen 2,5"-os SATA SSD-hez kell külső ház, akkor ez eleve az egyes AXAGON modelleknél teljesül, amiről már volt szó itt nem olyan régen. A LogiLink UA0115 esetében viszont nincsen erről biztos információ, a gyártó sem említi a támogatást, meg itt a topikban sincs azt megerősítő konkrét tapasztalat. Ha mégsem feltétel az UNMAP biztos támogatása, akkor viszont jó, vagy akár jobb választás is lehet az UA0115, ami amúgy egy elég fullos külső ház.

"szeretnék biztosra menni, elvégre az adataimról van szó."

Fontos adatok tárolásánál elsődlegesen eleve az a lényeg, hogy azokról mindig legyenek kellő számú és naprakész állapotú biztonsági másolatok több offline és/vagy online tárolón. Az, hogy most a HDD/SSD meghajtóhoz milyen külső házat veszel, az ebből a szempontból másodlagos.

Ami pedig az AXAGON esetében pl. az EE25-XA6 külső házat illeti, az annál a bizonyos korábbi esetnél is ki volt részletesen fejtve, hogy ott valószínűleg inkább a fórumtag saját hardver- és szoftverkörnyezetében nem stimmelhetett valami, vagy esetleg hibás példányt fogott ki, mert másoknál érdekes módon nem voltak olyan panaszok ugyanannál a külső háznál. Aztán ami legutóbb volt, vagyis hogy egy másik illetőnél a Windowsban a szoftveres leválasztás után nem állt le a HDD a külső házban, az nem nevezhető hibának, max. némi hiányosságnak. Az meg a másik, hogy eredetileg nem is volt említve olyan igény - ami pl. SSD-nél amúgy is kevésbé lényeges - , meg azt leszámítva más probléma nem volt, megfelelően működött a külső ház.

(#4980) kispx


kispx
addikt

Sziasztok,
kellene egy külső hdd ház vagy usb-sata adapter.
Notebookhoz és TV-hez (5V\500mA az USB csatlakozó) lenne használva. Hazai boltból venném. Notebook esetében egy SSD lenne benne és egy Linux rendszer bootolna róla.
Leírás alapján első körbe ezt a kettőt néztem ki:
EWENT EW7032 USB 3.1 Gen1 2.5 inch SATA HDD/SSD külső ház
Delock USB 3.0 / SATA3 átalakító
Van valamelyiknek előnye a másikhoz képest? Vagy van valamilyen bestbuy?

(#4981) King Unique válasza kispx (#4980) üzenetére


King Unique
titán

Azt el kellene dönteni, hogy most külső ház kell, abba fixen beépítve a HDD/SSD meghajtót, vagy SATA-USB adapter pőrén csatlakoztatva és használva a meghajtókat pl. gyakori cserélgetéshez.
Amúgy ha külső ház kell és SSD-vel lesz használva, akkor elvileg akár a linkelt Ewent is megfelelhet a célra, bár konkrét tapasztalat itt nincsen vele, csak a gyártó egy korábbi modelljével (példa). Viszont SSD-khez a nem olyan régen említett AXAGON külső házak jobb választás olyan szempontból, hogy azoknál biztosan működik USB-n az UNMAP (TRIM), valamint az ár-érték arányuk is jó. SATA-USB adapternél meg azon modellekkel van itt és a társtopikban konkrét tapasztalat, amelyekről volt szó a topikokban, szerepelnek beszámoló, teszt formájában az összefoglalókban, stb. Példák: [link], [link], [link]. Ettől függetlenül megfelelhet a célra akár a linkelt Delock is, de azzal nincsen.
A tévénél USB-n a tápellátást illetően meg az az ideális, ha "HDD 5V 1A" jelölésű USB-port van rajta. Ha csak 0,5 A-es, akkor az bizonytalan lehet, de ha van abból 2 db, akkor Y-kábel használatával biztosítható 2 db portról a stabil tápellátás. Valamint ez esetben SATA-USB adapterből is olyat célszerű venni - pláne az egybeépített megoldásoknál - amelyiknél Y-kábel van (példa).

[ Szerkesztve ]

(#4982) kispx válasza King Unique (#4981) üzenetére


kispx
addikt

TV-n csak 1 USB van, ezért néztem a delock adaptert, mert ott adnak külső adapter is hozzá.
A Seagate Momentus 5400.6-os HDD-re, ami menne a TV-hez, annak pedig 5V/0.451A az áramfelvétele. Erre rájönne még az USB-SATA adapter/külső ház áramigénye is, ami miatt félek, hogy több lesz 0,5A. De abban is bizonytalan vagyok, hogy a 12V/1,8A-es adapter nem-e tud valamilyen kárt tenni a rendszerben.

[ Szerkesztve ]

(#4983) peestike


peestike
senior tag

Néztem az összefoglalóban a táblázatot, de nem tudok dönteni, legyetek kedvesek segíteni. :)
A 15 dollár környékét megcélozva van jobb tipp az orico 2518s3-tól?
Tv box-hoz kellene egy külső rack, fontos lenne, hogy ne menjen 0-24-be a vinyó, a rack elküldje aludni néha.
Köszönöm szépen előre is a segítséget! :R

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#4984) King Unique válasza kispx (#4982) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a Delock 61882, amihez igen, gyárilag mellékelnek külső tápadaptert. Ami azért 12 V-os, mert alapvetően a 3,5"-os HDD-k használatánál lehet szükség külső tápellátásra, ami az adatlapon is szerepel. Ha 2,5"-os HDD használata mellett van csatlakoztatva a tápadapter, akkor sem fog elvileg gondot okozni, mármint ha az van, amiről egy másik esetnél volt szó. Aztán arról ebben a topikban is volt szó, hogy vannak DC tápbemenettel ellátott 2,5"-os külső házak is (példák), valamint szükség esetén ezekhez lehet venni 5 V-os tápadaptert. Vagy másik lehetőség egy külső tápellátású, aktív USB-hub közbeiktatása.

(#4985) King Unique válasza peestike (#4983) üzenetére


King Unique
titán

Dönteni, kiválasztani a megfelelőt akkor lehet, ha tisztázva van, hogy pontosan milyen külső ház kell. Sőt, nemrég más is hasonló ügyben kérdezett, amire vonatkozóan a válaszban le van írva a lényeg. Arról meg ugyancsak nemrég volt szó a társtopikban, hogy az elsődlegesen támogatott (PC, Mac & desktop OS) környezettel ellentétben a tévék, médialejátszók és társaik készülékeknél nem feltétlen garantálható az alvó mód biztos működése, hiába támogatja azt maga a külső ház firmware szinten. Vagyis az ügyben elsődlegesen azon készülékek topikjaiban kell érdeklődni a tapasztalatok, az esetleges beállítások stb. felől.

(#4986) hommeros válasza kispx (#4980) üzenetére


hommeros
őstag

Én az Ewent EW7070 típust vettem. Tökéletesen működik a TV-vel külső táp nélkül 5V/900mA-en. TRIM, UASP funkciót támogatja. Még kis csavarhúzó is volt a dobozban. Elég igényes darab.

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4987) kispx válasza hommeros (#4986) üzenetére


kispx
addikt

Y-kábelt adtak hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#4988) hommeros válasza kispx (#4987) üzenetére


hommeros
őstag

2 kábelt adtak:
- type C - type C
- type C - type A

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4990) King Unique válasza hommeros (#4986) üzenetére


King Unique
titán

A TRIM, illetve USB-n az UNMAP funkciót biztosan támogatja, letesztelted? Csak mert a gyártó weboldalán nem nagyon találni erre vonatkozó információt. De amúgy lehet esély a működésére, mivel az egyik feltétel (UASP) eleve teljesül. Valamint a másik az, hogy a chipnél firmware szinten támogatott legyen, ami az USB 3.1 Gen 2 vezérlős külső házaknál gyakoribb.

Néhány információ esetleg még hasznos lehet az alábbiakról:

Milyen USB-chip van a külső házban, a PCB-n fizikailag szemrevételezve a chipet látszik rajta a felirat?
Windowsban a hardver biztonságos eltávolítása opció használata után a külső házban a HDD/SSD leáll, az állapotjelző LED kialszik rajta?
X perc teljesen inaktív állapot után (+ információ), valamint a Windowst/gépet altatva alvó módba vált a külső ház, illetve a benne lévő HDD/SSD leáll, az állapotjelző LED kialszik rajta?
Windowson a CDI, HDS stb. programok megfelelően kezelik a külső házat, illetve a benne lévő HDD/SSD meghajtót, a hőmérsékleti adatok mellett az egyéb SMART értékek kiolvasása is rendben van?
Tényleg max. 9,5 mm magas HDD fér bele? Csak mert ránézésre vaskosabbnak tűnik a külső ház, például a hasonló méretű LogiLink UA0115 külső házba 12,5 mm magas HDD fér bele.

Egyébként tényleg fullosnak néz ki ez az Ewent EW7070 külső ház, kb. full alumínium, külön be/ki tápkapcsoló is van rajta, a videó alapján csavaros belső és külső rögzítés, gyárilag mellékelt csúszásgátló gumitalpak, külön Type-A és Type-C kábel, stb. Ehhez elég hasonló modell amúgy az előbb említett gyártó kínálatában is van LogiLink UA0290 néven, amely utóbbi szintén USB 3.1 Gen 2 Type-C.

[ Szerkesztve ]

(#4991) hommeros válasza King Unique (#4990) üzenetére


hommeros
őstag

Leteszteltem: [kép] [kép]

Milyen USB-chip van a külső házban, a PCB-n fizikailag szemrevételezve a chipet látszik rajta a felirat?

Szabad szemmel nem látható, (legalábbis az én szabad szemem nem látja) de egy jó fényképező megoldotta: [kép]

Windowsban a hardver biztonságos eltávolítása opció használata után a külső házban a HDD/SSD leáll, az állapotjelző LED kialszik rajta?

A LED kialszik, az eszköz leválasztásra kerül. Eszközkezelő szerint: A Windows nem tudja használni ezt az eszközt, mert az "biztonságos eltávolításra" elő van készítve, de nem lett a számítógépből eltávolítva. (Kód: 47) A probléma megoldásához csatlakoztassa le az eszközt a számítógépről, majd csatlakoztassa hozzá újra.

X perc teljesen inaktív állapot után (+ információ), valamint a Windowst/gépet altatva alvó módba vált a külső ház, illetve a benne lévő HDD/SSD leáll, az állapotjelző LED kialszik rajta?

Windows alvó állapotba kerülését követően a LED kialszik. Akár automatikusan megy alvó módban, akár én indítom el az alvó módot.

Az inaktivitást sajnos nem tudtam tesztelni. SSD-vel használom.

Windowson a CDI, HDS stb. programok megfelelően kezelik a külső házat, illetve a benne lévő HDD/SSD meghajtót, a hőmérsékleti adatok mellett az egyéb SMART értékek kiolvasása is rendben van?

Működnek. [kép]

Tényleg max. 9,5 mm magas HDD fér bele? Csak mert ránézésre vaskosabbnak tűnik a külső ház, például a hasonló méretű LogiLink UA0115 külső házba 12,5 mm magas HDD fér bele

Tényleg bizony. Megmértem: [kép] [kép]

45cm-es kábelek járnak hozzá. Amit eddig hátránynak érzek, hogy a ház alján a csavarok felé alakították ki a gumitalpak vájatát és ide kellene ragasztani őket. [kép] Én ezt logikusan nem léptem meg, mert cserélni akarom a lemezt benne.

[ Szerkesztve ]

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4992) King Unique válasza hommeros (#4991) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ASMedia ASM235CM chipes, aminél igen, reális lehet USB-n az UNMAP (TRIM) támogatása, illetve ha firmware szinten is támogatott, valamint a TrimCheck program is működő állapotot mutat. Amúgy pl. a Samsung Portable SSD T5 is ilyen vezérlővel szerelt, amely utóbbinál szintén működik.

A Windowsban a szoftveres leválasztás után az eszközkezelő állapota, a kiírt kód normális, amíg nincsen fizikailag eltávolítva az USB-tárolóeszköz, majd később újracsatlakoztatva. Ha a LED kialszik, az addig oké, de másrészt az lett volna a lényeges, hogy a külső házban lévő meghajtó ilyenkor leáll-e. Viszont ha csak SSD van kéznél, akkor annál valóban jóval nehezebb ezt megállapítani, valamint az alvó mód működését is, mint HDD esetén. Bár a SMART-ban pl. a be- és kikapcsolások számára vonatkozó attribútum értékének változásából esetleg lehet rá következtetni.

A külső ház belső méretét, befogadóképességét illetően az első képen lévő méret szemlélteti reálisan a megadott limitet (9,5 mm), míg az másodiknál a külső ház falvastagságát (2 x kb. 1 mm) leszámítva kb. 18 mm a nyers belső méret. De ugye ott van belül még a beépítőkeret, PCB stb., vagyis az előbbi számít és úgy már reális a max. 9,5 mm, csak a gyártó weboldalán lévő képek voltak első ránézésre kissé csalókák. Amúgy meg az előzőleg említett LogiLink külső háznál a 12,5 mm sem ér sokat, mivel az olyan mobil HDD-k már rég kikoptak és a mai 3-5 TB-os, sőt egyes régebbi 2 TB-os 2,5"-os HDD-k is eleve 15 mm magasak.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#4993) KAMELOT


KAMELOT
titán

Sziasztok! Gyors kérdés, csak tárolásra, laptophoz

Maxtor 2.5" M3 Portable 4TB vagy Seagate Expansion Portable 4 TB

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#4994) King Unique válasza KAMELOT (#4993) üzenetére


King Unique
titán

Ez a topik a 2,5"-os külső házakkal foglalkozik, ellenben a gyárilag készre szerelt külső merevlemezekkel és az általános kérdésekkel a külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD topik, ami az itteni összefoglalóban is le van írva.

De ha már itt lett feltéve a kérdés, akkor most kivételesen a válasz is elfér itt. A 4 TB-os Maxtor M3 Portable esetében lásd az ennél és ennél, míg a Seagate Expansion Portable 2 TB-os modelljének esetében az ennél, valamint a 4 TB-os Seagate Backup Plus Portable modellre vonatkozóan az ennél az esetnél leírtakat a másik topikból. Amúgy a külső házban lévő HDD rendszerint mindegyik említett 4 TB-os modellben ugyanaz (ST4000LM016 / ST4000LM024) szokott lenni. A különbség pl. a dizájn, szoftveres körítés, garanciaidő lehet, ahol az utóbbi a Maxtor esetében 3 év, míg a két Seagate esetében 2 év ebben (EMEA) a régióban.

Ha esetleg további kérdés lenne ez ügyben, akkor azt már a javasolt topikban kellene feltenni.

[ Szerkesztve ]

(#4995) KAMELOT válasza King Unique (#4994) üzenetére


KAMELOT
titán

Köszi és elnézést, félrenéztem! :) :R

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#4996) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Vasaroltam ma egy WD Blue 500GB-os SSD-t, meg egy RaidSonic IB-256WP-t. ott van a dobozan, hogy Windows, Mac es Linux alatt is mukodik a haz. A weboldalan ott van, hogy

"Plug & Play:Yes
Operating system:OS independent"

(Ref.: RaidSonic honlap)

Fedora 31-em van az osszes letezo frissitessel. 5.5.5-os kernellel.

Ha az SSD-t a gepbe beszerelem, akkor tokeletesen mukodik, am ha a kulso hazban mukodtetem, akkor formazhatatlan es formazas hatasara fagy a GNOME Disks es a KDE particioszerkeszto.

Gigabyte X570 AORUS ELITE alaplapot hasznalok.
Ez egy Corsair Carbide 300R, aminek USB3.0 csatlakozoja van.
A csatlakozo hibatlan mivel pendrive-okat siman kezel.
Probaltam masik gepen is megformazni az SSD-t a hazban (ugyancsak Fedora van ott is), de ugyanez az eredmeny.

Mivel ebbol nekem az jon le, hogy a kulso haz a hibas, igy szeretnem megkerdezni, hogy ti mit hasznaltok/mit hasznalhatnek?

Szeretnem valami kompatibilis cuccra cserelni a hazat.

Koszi!

Udv. core2

(#4997) TXT


TXT
őstag

Szevasztok!
SSD-t szeretnek kulso, hordozhato, usb-s hazba tenni, amit hattertarolokent hasznalnek laptoppal (iOS es Win10) es talan PS4 Pro-hoz is, persze egyiket ehhez, masikat ahhoz. Melyiket javasoljatok, ami megfelelo sebessegu is az SSD-khez, illetve araban a legjobb vetel most es megbizhatonak tapasztaltatok? :U

Ezt neztem, de nem tudom, jo e, vagy van ettol jobb es/vagy esetleg jobb aron?
RaidSonic ICY BOX IB-AC7032-U3

(#4998) King Unique válasza Neil Watts (#4996) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban már kaptál választ ugyanerre a kérdésre, a magam részéről újfent azt tudnám mondani, javasolni. Vagyis ha be van kapcsolva, akkor értelemszerűen ki kellene kapcsolni az írásvédelmet a külső háznál a képen lévő kapcsolóval, majd utána megnézni, hogy lehet-e formázni.

(#4999) Alex91 válasza TXT (#4997) üzenetére


Alex91
félisten

[link]
a masodik verziot...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5000) TXT válasza Alex91 (#4999) üzenetére


TXT
őstag

Hogy erted, hogy “a masodik verziot...”? :U

Illetve itthoni beszerezhetosegu esetleg van?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.