Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5462) super dríve


super dríve
csendes tag

Jó estét!
A segítségeteket szeretném kérni, a következő témában!
Androidos himedia q10 pro médialejátszóhoz szeretnék hdd csatlakoztatni.
Mindenképpen külső házas saját tápos megoldásban gondolkozom.
Két jelöltem van: Sharkoon Swift Case PRO 4044951016310
Illetve: AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3
Árban kB. 3000ft a különbség... Tudásban és minőségben viszont nem tudom melyik lenne a megfelelőbb!
Lényeges, és talán a legfontosabb lenne hogy legyen alvó mód, és tétlenség esetén minél hamarabb kapcsolja le a vinyót és akár az egész házat is. (Egy korábban vásárolt Koolink tip. házzal már ráfaragtam mert nem állítja le a vinyót csak ha manuálisan kikapcsolom az egész házat.)
A Sharkoon esetében úgy tudom, hogy elvileg szoftveresen szabályozható sok minden, és a "gyárilag 30 perc tétlenség utáni leállítás" még korábbra faragható.
Lapkakészlet: ASMedia ASM1153E.
Igazából én annak örülnék, ha 5-10 perc után kikapcsolná a hdd-t meg a házat is. Olvastam itt a fórumon hogy ez a típus is többféle lehet ami a lappkakészletet és annak szoftveres kezelhetőségét illeti. De ha webáruházból rendelem akkor nem láthatok bele a házba, nem láthatom a panel színét vagy a számokat az alkatrészeken. Melyik lenne a tuti megoldás?
A másik típusnál
AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3 csak annyi olvasható, hogy ez is leállítja és kikapcsolja a vinyót de nem tudom mikor, és ha nem optimális időben, akkor szoftveresen itt van e lehetőség állítani?
A média lejátszó 3.0 usb portján, kikapcsolt és készenléti üzemmódban nincs áram, ez biztos. Csak bekapcsolt állapotban ad le áramot.
Ha valaki tud kérem segítsen a döntésben, lehetőleg indoklással!
Köszönöm hogy meghallgattatok!

(#5463) King Unique válasza super dríve (#5462) üzenetére


King Unique
titán

Itt a topikban az AXAGON EE35-XA3 külső házzal (még) nincsen konkrét tapasztalat, vagyis hogy ténylegesen mennyire oké, arról sincsen biztos információ. De amúgy ránézésre nem tűnik rossznak, a jellemzők alapján támogatja az alvó módot (10 perc inaktivitás után), az ára is kedvező, stb.
A Sharkoon Swift Case Pro külső házzal viszont van, ami egy többeknél bevált modell, szintén támogatja az alvó módot (30 perc inaktivitás után), viszont drágább pár ezerrel. Egyébként igen, mivel PID: 55AA azonosítójú, ezért szükség esetén és persze csakis saját felelősségre (!) lehet frissíteni a firmware-t, másikat (aminél pl. 10 perc után van alvó mód) rátenni. De csak a 10 vs. 30 perc miatt szvsz nem feltétlen érdemes piszkálni, alapesetben bőven jó az utóbbi érték is.

Az viszont más dolog, hogy ha támogatja a külső ház firmware szinten az alvó mód működését, akkor az az elsődlegesen támogatott környezet (PC, Mac & desktop OS) mellett médialejátszóhoz csatlakoztatva is működni fog-e. Lehet hogy nem (példa), vagy csak külön beállítás után (példa). Valamint az is kérdéses lehet, hogy a készüléket kikapcsolva a külső ház is kikapcsol-e automatikusan, leáll-e benne a HDD, amivel az utóbbi példához hasonlóan médialejátszónál szintén meggyűlt a baja a fórumtagnak, de végül talált rá megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#5464) super dríve


super dríve
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszodat!
Ezek szerint nincs egyértelmű választás, illetve annyi, hogy a Sharkoon egy "már beváltabb" és szoftveresen biztosan hozzáférhetőő típus, ha esetlegesen mókolni kell valamit az "altatás vagy leállítás időn"
Míg a másik típus :AXAGON esetében egy feltételezhetően fix opció ami szintén vagy működik, vagy nem médialejátszóval. Viszont ennél a típusnál valószínűleg nincs lehetőség a "belenyúlásra" szoftveresen.
Hát igen, a legjobb az lenne ha találnék olyan emberkét itt a fórumon, akinek van tapasztalata ezzel a hardver felállással.
Tehát mégegyszer leírom hátha szerencsém lesz!
Himedia q10 pro médialejátszó összekapcsolva
Sharkoon Swift Case PRO 4044951016310 házzal vagy AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3 házzal.
Minden tapasztalatot vagy észrevételt szívesen vennék azzal kapcsolatban hogy a fent említett két típus esetében leállnak e a vinyót, illetve kikapcsolt e a ház is tétlenség esetén?! Egyáltalán mik a működési tapasztalatok?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel.: super dríve

(#5465) King Unique válasza super dríve (#5464) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válasz lényege többek között az volt, hogy ilyen felállásnál a médialejátszós használattal kapcsolatos tapasztalatok felől elsődlegesen értelemszerűen az azzal, az olyan készülékekkel foglalkozó topikban kellene érdeklődni. Ahol a nemrég linkelt topik esetedben szintén aktuális, mivel azon témába beletartozik az említett médialejátszó, többen használnak ott olyat. Valamint a linkelt példák is szemléltetik, hogy 3,5"-os külső HDD használatánál az alvó mód működése, leállítás-felpörgés stb. problémákra is ott sikerült megoldást találni a másik fórumtagnak.

Amúgy meg ha online rendeled, vásárolod meg belföldi webáruházból egyik/másik említett külső házat, akkor ott van az indoklás nélküli 14 napos elállás joga. Vagyis ha a médialátszóhoz esetleg nem válik be az adott külső ház, ott nem működik az alvó mód, illetve a készüléknél külön beállítás után sem, akkor max. visszaviszed, visszaküldöd a külső házat és veszel másikat. Aztán annál is vagy megfelelően működnek, vagy nem az említett funkciók, az ilyen környezetben nincsen rá garancia. Meg kompatibilitás és működés szempontjából az elsődlegesen támogatott eleve a PC, Mac & desktop OS, mint már említve volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.