Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3815) King Unique válasza kmarci25 (#3811) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Olyan külső tápegység kell hozzá, amelynél stimmel a(z):

feszültség (5 V)
áramerősség (≥ 1 A)
DC aljzat és csatlakozó mérete (ø 3,5 / 1,35 mm)
polaritás

Egy korábbi hozzászólásban említett külső ház & tápegység esetében is a fentebb említett paraméterek vannak. Valamint például az eBay-en kapható típusoknál szintén —► [link1] | [link2].

A 3,5"-os külső házaknál szokott szóba kerülni a tápegység polaritása, ami rendszerint pozitív szokott lenni. A 2,5"-os Becrux esetében azonban sem az adatlapján, sem magán a külső házon nincsen ez egyértelműen feltüntetve. Viszont például a fentebb említett Delock megoldásnál elvileg pozitív, tehát valószínűleg ennél is az lehet.

Egyébként kiegészítő / külső tápellátásra egy 2,5"-os külső HDD-nél akkor lehet szükség, ha pl. a laptopon csak USB 2.0 portok vannak. Erről korábban volt szó ebben a topikban is, illetve egy másikban még jobban ki lett fejtve a téma.

Ha az Y-kábeles megoldás technikailag nem kivitelezhető az USB-portok távolsága miatt, illetve nem opció például egy aktív USB hub, akkor akár egy megfelelő méretű USB DC tápkábelt is lehetne venni. Ennél máris nem lenne ilyen probléma, illetve ez esetben a gazdáról (laptop) történne a kiegészítő tápellátás. Ez pedig mondhatni talán általánosabb megoldás, mint a külső tápegység alkalmazása, ami 2,5"-os külső HDD-k esetén amúgy is kissé extrémnek számít.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.