Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4992) King Unique válasza hommeros (#4991) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ASMedia ASM235CM chipes, aminél igen, reális lehet USB-n az UNMAP (TRIM) támogatása, illetve ha firmware szinten is támogatott, valamint a TrimCheck program is működő állapotot mutat. Amúgy pl. a Samsung Portable SSD T5 is ilyen vezérlővel szerelt, amely utóbbinál szintén működik.

A Windowsban a szoftveres leválasztás után az eszközkezelő állapota, a kiírt kód normális, amíg nincsen fizikailag eltávolítva az USB-tárolóeszköz, majd később újracsatlakoztatva. Ha a LED kialszik, az addig oké, de másrészt az lett volna a lényeges, hogy a külső házban lévő meghajtó ilyenkor leáll-e. Viszont ha csak SSD van kéznél, akkor annál valóban jóval nehezebb ezt megállapítani, valamint az alvó mód működését is, mint HDD esetén. Bár a SMART-ban pl. a be- és kikapcsolások számára vonatkozó attribútum értékének változásából esetleg lehet rá következtetni.

A külső ház belső méretét, befogadóképességét illetően az első képen lévő méret szemlélteti reálisan a megadott limitet (9,5 mm), míg az másodiknál a külső ház falvastagságát (2 x kb. 1 mm) leszámítva kb. 18 mm a nyers belső méret. De ugye ott van belül még a beépítőkeret, PCB stb., vagyis az előbbi számít és úgy már reális a max. 9,5 mm, csak a gyártó weboldalán lévő képek voltak első ránézésre kissé csalókák. Amúgy meg az előzőleg említett LogiLink külső háznál a 12,5 mm sem ér sokat, mivel az olyan mobil HDD-k már rég kikoptak és a mai 3-5 TB-os, sőt egyes régebbi 2 TB-os 2,5"-os HDD-k is eleve 15 mm magasak.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.