Hirdetés

2021. április 10., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-04-05 21:33:09

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) King Unique válasza enginev3.0 (#3000) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Üdv!

A 2,5" Red úgy tudom kevésbé parkol, illetve ha eleve 24/7-es üzemben lesz, amiatt szintén kevésbé fog. Amúgy a WD ad hozzá programot, amivel SATA-n át lehet állítani, vagy akár kikapcsolni [topik]. De szerintem ilyen használat mellett nem feltétlen érdemes vele foglalkozni. A 600.000-es gyári limit sem kevés, sőt. Illetve, ha rövid időn belül nagyon megugrana a S.M.A.R.T. 193-as attribútumának értéke, max akkor érdemes mindenképpen állítani rajta.

Tied milyen chipes, mert újabban ASM1153E vezérlővel szerelik [link]? A fórumtárs ott panaszkodott alvó módnál, de másnál ugyanezen vezérlő alatt nem volt ezzel probléma. Illetve nekem ASM1053 chipes van és annál sem volt ilyen téren gond.
Ha belefér, akkor pár ASMedia MP Tool screenshotot megköszönnénk, amin látható a firmware verziója és a beállítások [link], [link]. Innen le tudod tölteni az 1.10 / 2.02 verziót, amiben elég csak megnyitni az adott ablakokat, nem kell semmit átállítani és lefuttatni!

Apropó, mi a helyzet rögzítés tekintetében, tényleg kicsit lötyög benne a WD10JFCX?

:R

[ Szerkesztve ]

(#3002) enginev3.0 válasza King Unique (#3001) üzenetére


enginev3.0
félisten

Tényleg kicsit mozog, a többit majd otthon :)

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue ll WD 4/6/8/10TB HDD-k , SSD-k eladók!

(#3003) King Unique válasza enginev3.0 (#3002) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Érdekes, mert az enyémnél, ha leveszem a hátsó zárófedelet, akkor egy jó vastag szivacs van rátéve. Kipróbáltam 4-féle notebook merevlemezzel, de mindegyik elég stabilan rögzült a belsejében. Az elülső zárófedelet szerelésnél úgy kellett leszorítanom, hogy a 2 db csavart megfelelően be tudtam hajtani.
Ha nálad lötyög, akkor vagy a WD10JFCX kisebb a többinél méretre, vagy esetleg az újabb gyártású Becrux (belső) méreteit változtatták meg, netán a szivacs lett vékonyabb. Persze utóbbiak egy kicsit merész feltételezés, de mindenesetre akkor is fura ez az egész...

(#3004) enginev3.0 válasza King Unique (#3003) üzenetére


enginev3.0
félisten

Egyébként enyém gyári hibás, elején ahol az usb csati van, és szálcsiszolt, nincs végig csiszolva, az egyik felén csak félig:D

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue ll WD 4/6/8/10TB HDD-k , SSD-k eladók!

(#3005) King Unique válasza enginev3.0 (#3004) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Mármint az elülső zárófedél nincs rajta teljesen végigcsiszolva :F Érdekes...
De, ha más gond nincsen vele, akkor nem akkora probléma.

[ Szerkesztve ]

(#3006) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok! Laptopból maradt rám egy HGST Z5K500-320 és egy HITACHI 5K750-500 winyóm. Ha jól látom nem egyforma magasságúak, de csak egy tokot szeretnék venni. Van olyan amibe mind a kettő belefér(természetesen külön külön), ha nincs vagy úgy praktikusabb akkor lehet külön-külön is ajánlani ......veszek kettőt és kész.
Fényképek és videók tárolására használom mind a 2-t de most veszek egy AB CryptoBox 650HD műholdvevőt és az egyiket PVR felvétel/lejátszás-ra használnám.
Az összefoglalóban a CAPTIVA Alu-t néztem ki mert minél olcsóbban akarnám "megúszi".
Olvastam hogy elég bizonytalan a box-ok USB-s tápellátása , tehát nem biztos hogy el tudja indítani...van erről valakinek tapasztalata?
A Captiva-t láttam több változatban is (pl:fekete színben), nem tudom melyik közöttük az ajánlott tipus. Tudnátok linkelni akár privátban akár ide ?
A számítógépemen van USB 3.0 így ott lehetőleg azt használnám.

Köszönöm !

[ Szerkesztve ]

(#3007) zsoika


zsoika
addikt

Még ezeket találtam :
Captiva Alu,
Kolink HDSU2U3,
LC-Power 25-BU3 / -25BUB3 / -25U3-
Becrux
Ezek még mindig ajánlott tipusok? Melyik lenne a szerintetek a jobb vevőhöz illetve tárolásra.

(#3008) Klara_ válasza enginev3.0 (#3000) üzenetére


Klara_
őstag

4.71-nel tartunk, probald meg frissiteni a HDS-t akkor lehet nem irna ki ennyi ?-et!

(#3009) King Unique válasza zsoika (#3006) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Szia!

1.) HGST Travelstar Z5K500-320 —► 7 mm | 5400 RPM | 320 GB
2.) HGST Travelstar 5K750-500 —► 9,5 mm | 5400 RPM | 500 GB

Ajánlás:

1.) A 7 mm-es magasság miatt célszerű lenne belül csavaros rögzítésű külső házat választani az összefoglaló táblázatból, vagy olyat, ami eleve ilyen méretű merevlemezre van szabva. Akár a korábban említett LC-Power slim rack is szóba jöhet [link].

2.) Ehhez a legtöbb külső rack megfelel, ami a táblázatban van. Az ottani minősítésen kívül, hogy számodra dizájn és ár alapján melyik a megfelelő, azt már neked kell eldönteni! Igen, ehhez már jó lesz a Captiva is.

"Van olyan amibe mind a kettő belefér(természetesen külön külön)"

Vannak többlemezes külső házak 2,5" kivitelben is, amik az összefoglaló végén lévő gyártók listájában vannak feltüntetve. Viszont azokkal nincs tapasztalat és eleve drágák. Több merevlemez egyidejű használatához egy HDD dokkoló általában olcsóbb.

Áramellátás kérdése:

Erről is írtam nemrég bővebben [link]. Illetve egy HGST Travelstar 7K1000-et próbáltam rá minap a WayteQ HD-95CX 1 db USB 2.0 portjára és meghajtotta. Tehát elvileg egy 5400-as notebook merevlemez is jó esetben felpörög ezen műholdvevőre csatlakoztatva. Leírása alapján van rajta 2 db USB 2.0 port, tehát akár Y kábeles megoldás is szóba jöhet, ha nem pörgetné fel rendesen. Bár, ha elülss és hátsó panelen vannak, akkor macerásabb összekötni, mintha egymás mellett lenne a 2 port.

[ Szerkesztve ]

(#3010) zsoika válasza King Unique (#2985) üzenetére


zsoika
addikt

Értem és köszönöm a gyors választ és elnézést , hogy nem volt időm átolvasni teljes mértékben a topikot :B
Azt gondolom, hogy a beltérihez olyan kéne ami parkoltatja is a winyót ha nem kell ...jól gondolom?
A LC-25U3-7B-ALU - USB 3.0-Enclosure 6,35cm/2,5" alvómódos ? (Nem találtam meg a táblázatban)
Ezek közül melyik Captiva az ajánlott, a MagiCompos?
Van neki valami típusszáma?

(#3011) King Unique válasza zsoika (#3010) üzenetére


King Unique
Topikgazda

A fejparkolás eleve más, azt a HDD magától is csinálja, nem a külső háztól függ. A LC-25U3-7B-ALU külső házzal valóban nincs tapasztalat, én is csak nemrég fedeztem fel a kínálatban. De első blikkre jónak tűnik.

A leválasztás utáni HDD leállítás + az alvó mód, inkább PC-n és desktop oprendszeren biztosabban működő funkciók. Egy TV-n, médialejátszón és hasonló eszközön egyáltalán nem garantált ezek működése. ITT egy példa a fentebb említett set-top box kapcsán.

Az ajánlott Captiva külső házból a listában szereplők elvileg ugyanazok, csak a színük más. Itt a topikban a feketéből vettek inkább.

[ Szerkesztve ]

(#3012) zsoika válasza King Unique (#3011) üzenetére


zsoika
addikt

Nem csak a színük más, de a kinézetük is!
Pl:
1.,
2.,
3.,
4.,

(#3013) King Unique válasza zsoika (#3012) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Mindig a termék nevét és a modellszámokat kell nézni. Webshopokban gyakorta jellemző, hogy nem jó képet tesznek fel, vagy elírnak bizonyos paramétereket az egyes termékeknél... Az első link képe pl. kapásból hibás...eleve látszik, hogy alapból más külső házat ábrázol. A harmadiknál már stimmel a kép, egyezik a tesztben lévővel.

(#3014) zsoika válasza King Unique (#3013) üzenetére


zsoika
addikt

Igen tudom ...ezért is kérdezem hogy modellszámot tud valaki!?
"CAPTIVA 2,5" ház USB 3.0 Black SATA MicroStore cikkszám: 16915"
Itt is csak saját cikkszámot írnak..no meg
"A kép illusztráció! Amennyiben bizonytalan, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. "
Szóval telefonálni fogok az tuti.

(#3015) King Unique válasza zsoika (#3014) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Az összefoglalóban van pár beszámoló és teszt, a pontos modellszámot a fórumtársaktól kérdezd! A gyártó oldalán nincsen fent, még a pdf-ben sem [link].
Meg nyilván a legtisztább rákérdezni a webshopoknál is, de vsz erről a 2,5" Captiva külső házról van szó mindegyiknél.

(#3016) enginev3.0 válasza King Unique (#3005) üzenetére


enginev3.0
félisten

Igen, biztos műszak váltás volt

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue ll WD 4/6/8/10TB HDD-k , SSD-k eladók!

(#3017) Zanik


Zanik
addikt

Nekem is megjött a Becrux! :C
Igazán szép, igényes ház. A kábel is jó minőségűnek tűnik, meg kellően hosszú is.
Hétvégén kiszedem a PS4-ből a gyári 500GB-os HGST-t, az megy a külső házba, a helyére meg egy 1.5TB Momentus m9t kerül. :DDD
Köszi még egyszer a javaslatot az LC Power Becrux-ra. :R

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#3018) anonymus89


anonymus89
addikt

Sziasztok!

Hozzám került egy Transcend Storejet és készítettem én is egy táblázatot az Összefoglalós táblázat alapján.
Itt megtekinthetitek: [link]

[ Szerkesztve ]

AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

(#3020) King Unique válasza anonymus89 (#3018) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Szia!

Transcend eddig többnyire a pendrive és gyári külső merevlemez kínálata alapján volt ismerős, de újabban már gyártanak 2,5" külső házat is. Egyik fórumtárs pont nemrég vett 25S3-at, de ő elfoglaltsága miatt nem tudott sok információt megosztani.

Tehát ASM1153E vezérlős, ami jónak mondható. Fontos infó lenne még a PID azonosító, esetleg egy MP Tool 2.02 screenshot is jöhet, amin látszik a firmware + device infó beállítások, ha belefér [link], [link].
Amúgy az 1 TB limit rá van írva a dobozára, mert a gyártó oldalán nem adják meg? De ez a vezérlő vsz kezel jóval nagyobb HDD-t is és a 2,5" 2 TB-os is gond nélkül használható lenne benne. Illetve látom ezen is van OTB (One Touch Backup) gomb és a Transcend Elite szoftver is kompatibilis vele. Valamint, hogy mennyire jó és ajánlott, arra nyugodtan tehetsz javaslatot, hisz te használod.

Egyébként nagyon köszönjük ezeket az információkat és, hogy még külön táblázatba is szedted, az elég korrekt. :R :R

[ Szerkesztve ]

(#3021) anonymus89 válasza King Unique (#3020) üzenetére


anonymus89
addikt

Javítottam a táblázatot az összefoglalóból néztem a progit csak nem bírtam rájönni a Product ID-ra vagy PiD-ra van szükség. Sajnos nem volt alkalmam nagyobb hdd-vel kipróbálni és a hivatalos honlapon sem találtam max hdd támogatásra utaló nyomot, ahogy a dobozon sem.

AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

(#3023) King Unique válasza anonymus89 (#3021) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Látszik, hogy 5106 a PID azonosító, így sajnos nem lehet a firmware-t frissíteni és egyéb dolgokat beállítani. De végül is tud mindent, amit kell, így nem akkora probléma. Mivel Windows 7 alatt használod, ott az UASP alapból nem fog működni, de a gyártó oldala alapján támogatja. Device Infó ablakában ennél is minden X = kikapcsolt, de a leállítás és alvó mód is működik. Szuper!
Illetve egy másik infó alapján a hátsó zárófedélnél van 2 db szivacs bak, ami kiékeli a HDD-t, hogy ne lötyögjön benne. Tehát ez alapján a belső rögzítés is stabil lehet.

Még egyszer nagyon köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3024) superg válasza anonymus89 (#3021) üzenetére


superg
senior tag

Azt hiszem én voltam aki vett már ilyet.Azért írtam pár dolgot [link]

És mindent megtett ami elvárható de az alvó mód nem jól működött,mint írtam 10 perc után kikapcsol de néhány perc után visszakapcsol amit csak közelről a vinyó pörgéséből halottam meg.Ezt csinálta pc-n,stb-n tv-n is.
Na most a kérdés hogy a tied is ilyen e?Tényleg alva marad mondjuk több mint 20 perc után is.
Amúgy ha ez jó simán mehet az ajánlottak közé masszívan tartotta a hdd-t is tudott mindent amit kell,én is elégedett voltam vele.

[ Szerkesztve ]

(#3025) King Unique válasza superg (#3024) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Én másra gondoltam fentebb, vele nem ebben a topikban diskuráltunk erről. A te értékelésedet hirtelen nem is vettem észre, pedig még annó pont én válaszoltam neked [link]. Elnézést, hogy elsiklottam felette és félreérthető voltam! :R

Menyivel egyszerűbb lenne, ha 5106 helyett 55AA lenne a PID azonosítója és akkor talán ezt az alvó módból való automatikus ébresztést is lehetne korrigálni. Amúgy a screenshotok alapján mindkettőn ugyanaz a 140227a14a01 firmware van, tehát működés terén sem lehet különösebb eltérés.

[ Szerkesztve ]

(#3026) superg válasza King Unique (#3025) üzenetére


superg
senior tag

Igen veled váltottam néhány szót róla ezért gondoltam hogy rám gondolsz :)
Status itt SUPER nálam HIGH ez nem tudom mit jelent,más különbség nincs

(#3027) batagy válasza superg (#3026) üzenetére


batagy
őstag

A HIGH azt jelenti hogy USB2-es porton csatlakozik, nem USB3-as porton.

(#3028) anonymus89 válasza superg (#3024) üzenetére


anonymus89
addikt

Kipróbálom ma tartalmasabb kereteken belül.

AJAX vezetéknélküli biztonsági rendszer http://alfaalarm.hu/

(#3029) King Unique válasza batagy (#3027) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Valóban így jelöli és különbözteti még a két interfészt az MP Tool Status oszlopa, ami logikus is, hiszen USB 2.0 = High Speed | USB 3.0 = SuperSpeed.

Még korábban azt hittem én is, hogy ez a meghajtó állapotát jellemzi, de nem. Szóval ott a pont.

[ Szerkesztve ]

(#3030) Klara_


Klara_
őstag

Aki hasznal HGST / Hitachi 7k1000-et TV-re kotve az legyen szives ossza meg a tapasztalatait! Konkretean az erdekelne, hogy az 5k1000-nel tapasztalhato idegesito klattyogo hang (gondolom parkolas) lejatszas kozben itt is hallhato-e, vagy sem.

(#3031) King Unique válasza Klara_ (#3030) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Három fórumtárs jut most eszembe, akivel diskuráltam és Travelstar 7K1000-et tett 2,5" külső házba. Ebből kettejük TV-n is használja. Tőlük kérdezd: [link], [link], [link].

(#3032) Klara_ válasza King Unique (#3031) üzenetére


Klara_
őstag

:R

(#3033) csubuka


csubuka
őstag

Sziasztok!

Olyan USB3-as külső ház nincsen, ami Y kábeles? Azért, hogy a túl nagy áramfelvételű, 7200-es külső vinyókat USB2-ről is lehessen használni pl. Mert hiába az USB3 ellátná őket, a 2 nem képes elég áramot adni nekik.

(#3034) King Unique válasza csubuka (#3033) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Üdv!

A topik összefoglaló táblázatában (tartozékok) most 6 db-ot számoltam, nézd meg te is. :) A népszerű Becrux külső házhoz 1 m hosszú USB 3.0 Y kábelt adnak, nekem is olyan van, de többen vettek már ilyet. Persze azokat a külső házakat sem kell elvetni, amelyikhez gyárilag normált mellékelnek, hiszen Y kábelt lehet venni külön is. Az elterjedt USB 3.0 Micro-B típusú is könnyen beszerezhető [link], [link]. A 3.0 Mini-B típust már nehezebb, de beledugható a sima USB 2.0 Mini-B Y kábel is [link].

[ Szerkesztve ]

(#3035) csubuka válasza King Unique (#3034) üzenetére


csubuka
őstag

Köszi, bocsi azt hittem, hogy ez egy speciális igény, ezért meg se néztem az összefoglalót :) Elnézést. *De akkor nem kell speciálisan Y kábelt fogadónak lennie a háznak, elég a kábellel okoskodni eszerint?

[ Szerkesztve ]

(#3036) King Unique válasza csubuka (#3035) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Nem, nincs külső ház felől semmi hardveres követelménye az Y kábelnek. Egyes gyártól biztos, ami biztos alapon mellékelnek hozzá, gondolva az USB 2.0 portban való használatra is. Mások már nem, mert feltételezik, hogy javarészt úgyis USB 3.0 portban használja majd a tulaj, aminek az áramellátása optimális. Aztán, hogy most olyat veszel, amihez gyárilag adnak, vagy veszel hozzá külön, az már a saját döntésed.
Egyébként milyen 7200-as notebook merevlemez? Csak mert az enyémben HGST Travelstar 7K1000 van, de laptop USB 2.0 portja is meghajtja, de még a set-top box 2.0 portja is. Persze ez még nem jelenti azt, hogy annyira ok is a dolog és hivatalosan az Y kábel javasolt.

[ Szerkesztve ]

(#3037) r4z


r4z
Ármester

Sziasztok!

Van olyan USB3.0 és/vagy Thunderbolt rack, amibe 2 SSD is kerülhet, és nem kell hozzá külső táp? RAID nem kell, ha külön látom a meghajtókat, az is teljesen jó.

I don't like people. I like goatrance, sex and pizza, in that order. | MacBook Pro 2015 @ Mojave | iPhone SE2 @ iOS 14 | Xpenology NAS

(#3038) King Unique válasza r4z (#3037) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Üdv!

Ezek a követelmények nem igazán teljesíthetőek, mivel:

a.) Normál 2,5" többlemezes külső rack, ami DC +12V/2A külső tápot igényel.
b.) RAID alapú 2,5" többlemezes külső rack, ami DC +12V/2A külső tápot igényel.

A topik összefoglaló végén lévő gyártók listáját átnézve, az alábbi megoldásokat találtam USB 3.0/3.1 és/ vagy Thunderbolt csatlakozóval:

Akitio Neutrino Thunder D3 (Non-RAID)
Akitio Neutrino Thunder Duo (Non-RAID)
RaidSonic IB-RD2253-U31 (RAID 0/1, SIngle, Large)
StarTech S252SMTB3 (Non-RAID)

Továbbá ezek elég drága prémium termékek, már csak a Thunderbolt miatt is, főleg az Akitio és a StarTech. Viszont, ha nem akarod kihasználni a RAID előnyeit, akkor eleve kevésbé indokolt a többlemezes megoldás. Szerintem jobban jársz, ha veszel 2 db 2,5" külső házat, vagy egy HDD dokkolót. Illetve, ha már SSD, akkor azoknál USB 3.0-án TRIM sincs [teszt]. Valószínűleg USB 3.1 esetén sem működik, a Thunderbolt felől pedig nincs infó.

[ Szerkesztve ]

(#3039) r4z válasza King Unique (#3038) üzenetére


r4z
Ármester

Akkor marad a két külön USB 3.0 ház.

A trim nálam nem probléma, OS X alatt működik külső meghajtón is. A mostani 250GB-os 850 EVO-mon is aktív.

I don't like people. I like goatrance, sex and pizza, in that order. | MacBook Pro 2015 @ Mojave | iPhone SE2 @ iOS 14 | Xpenology NAS

(#3040) King Unique válasza r4z (#3039) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Hát igen, olcsóbban jössz ki és vannak exkluzív, Machez is passzoló külső házak.

"A trim nálam nem probléma, OS X alatt működik külső meghajtón is. A mostani 250GB-os 850 EVO-mon is aktív."

Tudnál erről mutatni valami screenshotot, mert érdekelne?

(#3041) tomp


tomp
nagyúr

Megjött a csere ICY BOX rack.
Ez már nem billeg üresen. De ha belerakom a vinyót és rárakom a fedelet akkor billeg.
Lehet le kellene venni az egyik szivacsot? :F

(#3042) tomp válasza tomp (#3041) üzenetére


tomp
nagyúr

Ááá megvan. Az alap keret 4csavarját ki kellett lazítani. Ahogyan kilazítottam roppant is az egész ház a kerettel együtt. Minek ennyire meghúzni őket...
Ebben már ASM1153-as vezérlő van.

(#3043) King Unique válasza tomp (#3042) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Akkor ok, mert azt hittem már gyári hibás a sima BH, de szerencsére nem. Az alsó 4 csavar alapból be van hajtva, de én nem tapasztaltam semmi kellemetlenséget a BH15-nél.
ASM1153 / ASM1153E chip manapság elég sanszos, mert a sima ASM1053 már kifutó termék. Amúgy az újnál most alvás, leállás, UASP, PID:55AA ok? Utóbbi elég lényeges, mert ha ennél is már már átálltak a 1153 és társaira, az nem a legjobb...

[ Szerkesztve ]

(#3044) tomp válasza King Unique (#3043) üzenetére


tomp
nagyúr

Kihajtottam egy kicsit és rögtön jó lett. Az már más, hogy az asztalnak van olyan pontja ahol minden billeg. Nem tükör sima fa lap. :)
UASP (vagy ahogyan a gyártó mondja USAP) van. Vagyis támogatott de ki van kapcsolva. A dobozon még mindig USAP olvasható az ICY BOX logo alatti kis zöld keretben de jobb oldalt kapott egy piros plecsnit amiben már UASP Support olvasható.
PID:55AA igen. FW verzió: 141126a1c080
Leválasztáskor leáll. Alvást még nem néztem meg mert 1havi adatot kell rápakolnom előtte. :DDD
Jajj elírtam. ASM1153E van benne. Gondolom fontos az az "E" betű. :)

[ Szerkesztve ]

(#3046) King Unique válasza tomp (#3044) üzenetére


King Unique
Topikgazda

UASP-t gondolom Win8.1/10 alatt nézted, mert csak azoknál támogatott (?) Ha belegondolok, hogy hány X ezer termék lehet így legyártva a hibás felirattal... :DDD

PID: 55AA frankó, azok a legjobbak. :K A firmware elég új rajta, mert a 2 letöltő oldalon is régebbi verzió van fent [link]. A felirat végén az "E" betű hivatalosan az USB 3.0 - SATA 6 Gbps sebességet jelöli, míg a sima csak SATA 3 Gbps: ASM1153 | ASM1153E. Bár mondjuk érdekes a dolog, mert van több sima ASM1053 chipes külső házam is, de SSD-vel tesztelve a sebesség mindegyiknél SATA3-ra utal. Vannak sima ASM1153 vezérlősek is, de azoknál nem tudtam tesztelni, mert firmware szinten nem támogatják az UASP-t... :(((

Köszönöm az információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3047) tomp válasza King Unique (#3046) üzenetére


tomp
nagyúr

Amúgy ennek a 1153E vezérlős racknek a fekete színe is másabb mint a hibás darabbnak. Ennek erősebb a fekete színe. Azaz sötétebb.
1 dolog nem változott. Az a LED erőssége. :DDD De szerencsére engem nem zavar.

(#3048) csubuka válasza King Unique (#3036) üzenetére


csubuka
őstag

Ha jól emlékszem valamilyen Seagate amúgy... Lehet más a gond igazándiból. Nem tudom, de erősen az áramellátás a gyanús.

(#3049) Nestor16 válasza krisztianAMG (#2998) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nos, megjött a cucc írok róla egy kis szösszenetet, ha már úgy is kérted.

MantisTek™ Mbox2.5 Tool-Free USB 3.0 SATA HDD and SSD Enclosure

Hát elsőre, ami meglepett hogy nagyon pici az egész kütyü. Amúgy nagyon passzentosan fér csak bele a HDD, oldalából a 4 csavart is ki kellett szedni. Viszont legalább stabilan fogja.
Nem érezni azt sem hogy masszív lenne a ház, a fém és prémium hatás elmarad, de azért nem gagyi műanyag.
A belsejéről nem tudok mit mondai, 2.0 okésan ment rajta, 3.0 kipróbálására nincs lehetőségem, de gondolom ezen a téren hibátlan.

Üdv, Dávid

(#3050) r4z válasza King Unique (#3040) üzenetére


r4z
Ármester

Így megy a trim. 10.10.4 óta van ilyen funkció, egész friss.

I don't like people. I like goatrance, sex and pizza, in that order. | MacBook Pro 2015 @ Mojave | iPhone SE2 @ iOS 14 | Xpenology NAS

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.