Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4967) King Unique válasza Roland8622 (#4966) üzenetére


King Unique
titán

A Type-A portot úgy értettem, hogy a külső házhoz mellékelt gyári USB-kábel eleve Type-C - Type-A típusú, ahol a kábel gazda (gép) felőli vége nyilván csatlakoztatható a gépen lévő standard Type-A porthoz (van az alaplapon USB 3.0-s). Vagyis nem feltétlen csak a Type-C, csak az olyan port opció a gépen a külső ház csatlakoztatásához.

A Temple programról mellékelt screensoton világosan látszik, hogy Windowson csak USB 2.0 módban működik az Ugreen külső ház, azért csak 3X MB/s a max. adatátviteli sebesség. Az USB 3.0-s adatátviteli sebességhez mind a külső háznak, mind az USB-kábelnek olyannak, azaz USB 3.0-snak kell lennie. Valamint a gépnek (alaplapnak), illetve az azon lévő USB-portnak is, továbbá az OS (Windows) felől is kell a megfelelő támogatás. Ahol az általad linkelt Type-C - Type-C kábel kapásból hibaforrás lehet, ha az alábbi kép alapján tényleg csak USB 2.0-s, illetve ha a gyártó weboldalát nézve erről van szó. Sőt, arra is volt már példa, hogy a külső házhoz gyárilag mellékelt USB 3.0 kábel volt hibás és csak USB 2.0 módban működött. Ezért is érdemes ilyenkor másik USB 3.0 kábellel is kipróbálni a külső házat. Ha a kábel eleve csak USB 2.0-s, vagy hibás és csak USB 2.0 módban működik, akkor nem meglepő, ha az adatátviteli sebesség is csak USB 2.0-s lesz, hiába USB 3.0-s az előbb említett többi összetevő. :)

+ Az is érdekes, hogy ez az Ugreen külső ház a gyártó weboldala alapján elvileg USB 3.1 Gen 2-es, ellenben a Temple a screenshoton meg ASM1153E chipet ír, ami USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 típusú. :F Ami ennél és ennél a modellnél lenne reális, de azok meg nem Type-C fizikai csatlakozóval szereltek. Vagyis vagy a program ír helytelen chipet, vagy ki tudja milyen külső házat fogtál ki... :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.