Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4981) King Unique válasza kispx (#4980) üzenetére


King Unique
titán

Azt el kellene dönteni, hogy most külső ház kell, abba fixen beépítve a HDD/SSD meghajtót, vagy SATA-USB adapter pőrén csatlakoztatva és használva a meghajtókat pl. gyakori cserélgetéshez.
Amúgy ha külső ház kell és SSD-vel lesz használva, akkor elvileg akár a linkelt Ewent is megfelelhet a célra, bár konkrét tapasztalat itt nincsen vele, csak a gyártó egy korábbi modelljével (példa). Viszont SSD-khez a nem olyan régen említett AXAGON külső házak jobb választás olyan szempontból, hogy azoknál biztosan működik USB-n az UNMAP (TRIM), valamint az ár-érték arányuk is jó. SATA-USB adapternél meg azon modellekkel van itt és a társtopikban konkrét tapasztalat, amelyekről volt szó a topikokban, szerepelnek beszámoló, teszt formájában az összefoglalókban, stb. Példák: [link], [link], [link]. Ettől függetlenül megfelelhet a célra akár a linkelt Delock is, de azzal nincsen.
A tévénél USB-n a tápellátást illetően meg az az ideális, ha "HDD 5V 1A" jelölésű USB-port van rajta. Ha csak 0,5 A-es, akkor az bizonytalan lehet, de ha van abból 2 db, akkor Y-kábel használatával biztosítható 2 db portról a stabil tápellátás. Valamint ez esetben SATA-USB adapterből is olyat célszerű venni - pláne az egybeépített megoldásoknál - amelyiknél Y-kábel van (példa).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.